γεια σας... βανα

vanamei

Member
19 Φεβρουαρίου 2010
7
0
σας καλησπεριζω με μεγαλη χαρα που σας ανακαλυψα μολις εχθες. ειμαι κι εγω ζωοφιλη "ελπιζω" κι εχω μια σκυλιτσα ημιαιμη κοκκερ πανεξυπνη και τρυφερη τη "θρούμπα". θα τα λεμε και θα σας παρακολουθω με ενδιαφερον μιας και ασχολειστε κι εσεις απ' ο,τι βλεπω με αγαπη στους πιστους μας φιλους.:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Καλώς ήρθες vanamei με την θρούμπα σου. Εγώ προτιμώ τις καλαμών αλλά περί ορέξεως... Βάλε μας και καμμιά φωτογραφία της (μαύρη φαντάζομαι ε; :p ), πες μας και την ηλικία της και πως την απέκτησες :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλως Ηρθες!Να τη χαιρεσαι!

Να φερω καμια αντσουγια, κανα ουζακι?Ετσι λιγο γραβιερα?Να τσιμπησουμε!Τιποτα?:D:D:D

Ω ρε παναγια 'μ!!!Τι λεω βραδιατικα...σλουυυρπ...

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
καλώς ήλθατε!:)
ωραίο όνομα.....(μου φαίνεται ότι πρέπει να ανοίξει ένα τοπικ για τα ονόματα που δίνουμε σκυλιά και απο που τα ''εμπνεόμαστε'' :D)

vanamei

Member
19 Φεβρουαρίου 2010
7
0
Η Θρουμπα λοιπον ειναι 3 χρονων κι εχει γεννησει 3 φορες μιας και ειναι ζωηρη με τ' αγορια. Σε κανενα μηνα θα τη στηρωσω γιατι θα εξαντληθει απο τις γεννες. Το ονομα της το πηρε απο τις ζαρες που ειχε μικρη στο μουτρο της. Ζει μαζι με την κορη της τη Νιβα σε μια μονοκατοικια με μεγαλο κηπο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Αχ βρε Βάνα... μας τα έκανες σαλάτα με την Θρούμπα σου... Εκείνη καλά κάνει και είναι ζωηρή με τα αγόρια. Εσύ τι έκανες γι' αυτό; Είναι απαράδεκτο που έχει κάνει γέννες και μάλιστα τρεις!!! Τα κουτάβια τι απέγιναν; Για διάβασε στην κεντρική σελίδα το "γιατί δεν ζευγαρώνουμε τα σκυλιά μας"... :(

vanamei

Member
19 Φεβρουαρίου 2010
7
0
Δεν ειδα καμμια "σαλατα" να εφιαξα αφηνοντας τη θρουμπα να γεννησει. Και να πω πως δεν εχω κανενα ειδους ρατσισμο ουτε με τους ανθρωπους και ποσο μαλλον με τα ζωα. Χαιρομαι που εδωσε χαρα η θρουμπα σε τοσους ανθρωπους και οικεγενειες να εχουν ενα σκυλο. Καποτε οι γιατροι ηταν υπερ της γεννας και τωρα οχι. Και ποιος μου λεει οτι αυριο δεν θα πουν κατι αλλο. Ειμαι 46 ετων και μεχρι τωρα ειχα καμποσα σκυλια τα οποια πεθαιναν σε βαθυ γηρας και μαλιστα ο κτηνιατρος με συνεχαιρε που ολα γερνουσαν και δεν πεθαιναν απο καποια αρρωστια για την οποια θα ηταν υπευθυνη η δικη μου απροσεξια. Τι μανια κι αυτη να μη γεννανε τα ζωα κι οτι πρεπει να ειμαστε και τοσο μα τοσο προσεκτικοί με τι σκυλο και τι ρατσα θα πανε λες και τα ημιαιμα ειναι για πεταμα.
Και τις ρατσες ποιος τις εφιαξε δηλαδη για να καταλαβω? Και γιατι τα δικα μου σκυλια που δεν ειναι καθαροαιμα ζουν και χαιρονται χωρις να με προβληματιζουν πιο πολυ απο αυτους που εχουν καθαροαιμα? :confused: Θαθελα επισης να πω πως υπαρχει μια υπερβολη με αυτο που αναφερεται πως η γεννα της σκυλας μας ειναι μεγαλη ταλαιπωρια για μας τους ανθρωπους. Κατ' αρχας για εναμισυ μηνα περιπου τα περιποιειται εξ' ολοκληρου η μανα τους.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Αγαπητή vanamei... other words to love each other, όπως είχε πει κάποτε ένα παλιό μέλος, καλή του ώρα... Λες και δεν υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτα για να δώσουν χαρά στις οικογένειες. Την Θρούμπα σου έπρεπε να περιμένουν. Κατά τα λοιπά, αυτή την καραμέλλα του ρατσισμού, με τα καθαρόαιμα και τα ημίαιμα, αν μη τι άλλο, να είσαι πιο προσεκτική όταν την χρησιμοποιείς. Καλό θα είναι, όταν απαντάς σε κάποιον, εμένα π.χ., να είσαι και λίγο διαβασμένη. Στο δια ταύτα, αν τελικά το διάβασες το άρθρο και παρόλα αυτά, δίνεις αυτή την απάντηση, τότε είσαι μία από τους πάρα πολλούς υπαίτιους για την συνεχόμενη εξάπλωση των αδέσποτων. Δεν ενδιαφέρει κανέναν, αν όσα ζώα πέρασαν από τα χέρια σου και κατέληξαν κάπου αλλού ή όχι, πέθαναν από βαθιά γεράματα, χαίροντας μέχρι τότε άκρας υγείας. Αυτό που ενδιαφέρει εμένα προσωπικά και θα έπρεπε κι εσένα, είναι ότι πήραν την θέση άλλων καταδικασμένων στα καταφύγια και όχι μόνο ζώων.

eleanna2

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2010
125
0
Βρε mareco αρα και οσοι απο εδω(και δεν αναφερομαι σε εσενα) εχουν αγορασει σκυλι απο εκτροφεα το μονο που κανουν οπως ανεφερεις ειναι να βοηθανε στην συνεχόμενη εξάπλωση των αδέσποτων και δηθεν φωναζουν περι φιλοζωιας?Γιατι αντι να πανε να παρουν αδεσποτακια δινουν λεφτα σε καποιους εκτροφεις ειτε εδω στην ελλαδα ειτε εκτος.( και δεν βγαζω την ουρα μου απ εξω:p)
:confused::confused:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Αγαπητή vanamei... other words to love each other, όπως είχε πει κάποτε ένα παλιό μέλος, καλή του ώρα... Λες και δεν υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτα για να δώσουν χαρά στις οικογένειες. Την Θρούμπα σου έπρεπε να περιμένουν. Κατά τα λοιπά, αυτή την καραμέλλα του ρατσισμού, με τα καθαρόαιμα και τα ημίαιμα, αν μη τι άλλο, να είσαι πιο προσεκτική όταν την χρησιμοποιείς. Καλό θα είναι, όταν απαντάς σε κάποιον, εμένα π.χ., να είσαι και λίγο διαβασμένη. Στο δια ταύτα, αν τελικά το διάβασες το άρθρο και παρόλα αυτά, δίνεις αυτή την απάντηση, τότε είσαι μία από τους πάρα πολλούς υπαίτιους για την συνεχόμενη εξάπλωση των αδέσποτων. Δεν ενδιαφέρει κανέναν, αν όσα ζώα πέρασαν από τα χέρια σου και κατέληξαν κάπου αλλού ή όχι, πέθαναν από βαθιά γεράματα, χαίροντας μέχρι τότε άκρας υγείας. Αυτό που ενδιαφέρει εμένα προσωπικά και θα έπρεπε κι εσένα, είναι ότι πήραν την θέση άλλων καταδικασμένων στα καταφύγια και όχι μόνο ζώων.
+10000000000000000000000000000

eleanna2 μην τα μπλέκεις.

eleanna2

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2010
125
0
Δηλαδη τι εμπλεξα?Για πες να ξεμπλεχτω!:D
Εγω δεν ειπα οτι η mareco εχει αδικο στο θεμα γεννας.Συμφωνω και επαυξανω σε αυτο.Καμια αντιρρηση περι αυτου δεν εξεφρασα.
Εγω το μονο που ανεφερα ειναι οτι αν οντως θελουμε να ειμαστε φιλοζωοι και να υποστηριζουμε αυτα που λεμε και οχι να κανουμε αλλα,ειναι οτι τοτε ολοι οσοι αγοραζουμε (και επαναλαμβανω δε βγαζω την ουρα μου απ εξω)
απο εκτροφεις ειμαστε υποκριτες συμφωνα με αυτα που ανεφερα προηγουμενως.Thats all!!:D
Τωρα αν δε κολλαγε στο συγκεκριμενο οκ αλλα οτι αυτο που λεω ειναι δικαιο ειναι!
Οχι να κραζουμε τους αλλους και εμεις να κανουμε αλλα.(και δεν αναφερομαι για κανεναν προσωπικα)

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
το σκεπτικό σου έχει κατά την γνώμη μου τις εξής 2 σοβαρές αδυναμίες:
1/o κάθε ένας έχει δικαίωμα να αποκτήσει ότι σκύλο θέλει με βάση τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί . Αλλοίμονο αν είμασταν υποχρεωμένοι να έχουμε αποκλειστικά και μόνο ημίαιμα σκυλιά .
2/Και αν όλοι σταματήσουν να αγοράζουν σκυλιά απο εκτροφείς τι θα γίνει με την ανάπτυξη της κυνοκομείας στην Ελλάδα;

προς αποφυγή παρεξηγήσεων έχω και ημίαιμα και καθαρόαιμο.

eleanna2

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2010
125
0
Συμφωνω σε αυτα που λες καμια αντιρρηση.Ωστοσο δε μου απαντας και στο θεμα που ανεφερε παραπανω περι υποκρισιας και δηθεν φιλοζωιας εκει που μας βολευει αλλα κατα τ αλλα.....
Τελος παντων για να μη βγαινω εκτος topic σιγουρα το να γεννοβολαει το σκυλι καθε λιγο και λιγακι δεν ειναι καθολου σωστο.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ελεαννάκι τα έχεις μπλέξει,όντως..
Υπαρχουν , όπως γνωρίζεις 2 ειδών σκύλοι..τα ημίαιμα και τα καθαρόαιμα..και ο καθένας μας επιλέγει αυτο που θέλει να έχει.
Αυτοι που θέλουν καθαρόαιμο...δεν θα πανε να πάρουν ένα ημίαιμο από κάποιο Σωματειο η από το δρόμο..
Αυτοί που δεν τους ενδιαφερει το καθαρόαιμο θα σώσουν ένα ημίαιμο...
Η ημίαιμη Θρούμπα έκανε 3 γένες..δηλαδη μέσο όρο περίπου 12 κουτάβια...
Αυτοί οι 12 που τα πήραν...θα μπορούσαν να είχαν σώσει 12 άλλα ημίαιμα από κάποιο Σωματειο...
Αυτο λέει η Μαρία..

Εκτος από αυτό όμως...αυτά τα `12 κουτάβια...θα ζευγαρωσουν και θα βγάλουν? Κάνε το λογαριασμό μόνη σου...
Τα Σωματεια δίνουν τα σκυλιά στειρωμένα η οι ιδιοκτητες τους είναι υποχρεωμενοι να τα στειρώσουν μόλις μεγαλωσουν...
Επίσης, να ρωτήσω κάτι τη vanamei..
Η σκύλα ειναι 3 χρονών...και έχει κάνει 3 γένες..δηλαδη από 12 μηνών ξεκίνησε να κάνει κουτάβια και συνέχισε κάθε χρόνο? Έλεος...τόσο πολύ την αγαπάς τη σκύλα σου ώστε να τη βάζεις να ζευγαρωνει μεσα σε 3 χρόνια 3 φορές...
Μήπως πούλησες και τα κουτάβια?????????????????????????????????

eleanna2

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2010
125
0
Κατερινα δεν το αμφισβητω σιγουρα ο καθενας ειναι ελευθερος να επιλεξει σκυλι συγκεκριμενων χαρακτηριστικων ή ημιαιμο,θα ημουν αν μη τι αλλο και αφελης αν υποστηριζα το αντιθετο απο τη στιγμη που και εγω ψαχνω για συγκεκριμενη ρατσα.
Αλλου σταθηκα εγω..
Τωρα σχετικα με ολα τα υπολοιπα που λες για την γλυκεια Θρουμπα εχεις απολυτο δικιο.