Eιναι τελειως διαφορετικο το λευκο χρωμα απο το αλμπινο.Τα λευκα μποξερ και ολα τα λευκα σκυλια εχουν στο δερμα τους μελανινη και γιαυτο εχουν φακιδες στην κοιλια τους η σε καποιο σημειο εχουν σκουρα σημαδια,το αλμπινο δεν εχει πουθενα στο δερμα του σκουρα σημαδια γιατι δεν εχει μελανινη,ειναι ολολευκο και οπου φαινεται το δερμα ειναι ροζ.SwkDoG said:Γιατί το ποσοστό να έχουν κωφούς ή τυφλούς απογόνους είναι πολύ μεγάλο.
Είναι χρωμοσωμικό θέμα...Σε γενικές γραμμές το λευκό χρώμα και τα αλφικά ζώα (αλμπίνο) είναι ζώα με προβλήματα ή με αυξημένο ρίσκο παρουσίασης προβλημάτων υγείας.
Βέβαια το "δεν επιτρέπετε" είναι σχετικό (δεν υπάρχει νόμος).
Επίσης δεν είναι αποδεκτό σε εκθέσεις σκύλων υπό την F.C.I..
Δεν ξερω που το εχεις δει αλλα αυτο που ισχυει ειναι αυτο που σου εγραψα,το εχω διαβασει πολλες φορες, οτι χρησιμοποιηθηκε απο τον στρατο και απο την αστυνομια και δεν ηθελαν το ασπρο χρωμα για να μην φαινεται την νυχτα....denis said:Η απόφαση αυτή νομίζω ότι δεν έχει να κάνει με το στρατό αλλά με το σκύλο σαν σκύλο εργασίας, αν και δεν μπορώ να θυμηθώ πού το έχω δει.
Ακριβως,το Dogo Argentino δημιουργηθηκε σαν σκυλι κυνηγιου και φυλακας της οικογενιας γιαυτο και το χρωμα δεν επαιζε κανενα ρολο,ενω το μποξερ για την αστυνομια και τον στρατο και δεν επρεπε να φαινεται την νυχτα.denis said:Εμπεριέχει δηλαδή μια πιο δεμένη φιλοσοφία από αυτήν των άλλων φυλών, οι οποίες δεν εκτελούν την ίδια εργασία, και ίσως το άσπρο χρώμα να είναι επιθυμητό (dogo argentino πχ)
oops...!!!Savra said:"A problem arose with the white color due to the boxer being used as a police dog.Naturally the white color compromised the breeds ability to not be seen at night"
απο.. http://www.boxer-dog.org/item/4
Κοιτάξτε εδώ. Αποκλείει και άλλα χρώματα. Αυτό πώς το εξηγείτε? Εγώ δεν μπορώ...Μήπως απλά αυτή είναι η φυλή? Και το Rottweiler βγάζει πολύ συχνά άσπρα σημάδια και απλά λέμε ότι δεν επιτρέπεται. Επίσης πουθενά δεν αναφέρεται συγκεκριμένα το άσπρο χρώμα, μόνο σε επίπεδο σημαδιών στο σύνολο.• Colour of coat : Mask extending beyond muzzle. Stripes (brindling) too close together or too sparse.
Sooty ground colour. Mingled colours. Unattractive white markings such as a whole white head or white on one side of the head. Other colours and white markings exceeding one third of the ground colour.
πηγή: http://www.boxerworld.com/forums/view_boxer-dog-faq.htmWhat colours do boxers come in?
Brindle, fawn and white. Technically speaking, there are only two colours – brindle and fawn. Boxers may or may not also have white markings (known as "flash")and the white boxer is simply a fawn or a brindle with very extensive white markings covering the whole or most of the coat . Fawn boxers have a solid fawn colour coat, in shades ranging from pale tan to deep deer red. Brindle boxers have the same fawn ground colours, overlaid with various degrees of dark striping. The correct term for any brindle is brindle - but depending on the fawn ground colour, concentration of striping and local terminology, they can be variously described as "light", "golden", "fawn", "red", "mahogany", "dark", "reverse" or "seal" brindle. Visit our coat colour genetics page at http://www.boxerworld.com/forums/view_boxer-coat-colour.htm to learn more about coat colours and their inheritance.
Black boxers do not exist – the colour gene responsible for black coat colour does not exist within the boxer breed (much as brindle does not exist for labradors, or harlequin for rottweilers). If you “see” a black boxer, it must either be a very dark brindle or a mixed breed.
What does "flashy" mean?
Flash refers to any white markings on a boxer. A plain or classic boxer has little white, generally confined to the feet and chest. A "flashy" boxer is one with more extensive white markings, extending some distance up the legs, on the face and possibly on the neck. Depending on the extent of the white markings, dogs are sometimes described as "flashy" or "semi-flashy". Flash is actually lack of pigmentation and is due to the dog having one copy of the extreme white spotting gene. A dog with two copies of that gene will be predominantly or completely white (ultra flashy!).
με τη διαφορά ότι το μαύρο δεν εμφανίζεται ποτέ (εκτός αν είναι ημίαιμο) ενώ το λευκό δεν είναι σπάνιο...denis said:Εννοώ μήπως δεν είναι και τόσο σημαντικό? Θα μπορούσαμε να συζητάμε με τον ίδιο τρόπο και για το μαύρο, όπως και για Rottweiler κόκκινα - καφέ, και αυτά υπάρχουν σε μικρότερο ποσοστό βέβαια. Το ''πώς το εξηγείτε'' αναφέρεται στο ότι το πρότυπο λέει ότι απαγορεύεται και το μαύρο, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει λόγος για όλα τα χρώματα, απλά ''...το μπόξερ πρέπει να είναι τα εξής...''
ενδιαφέρον φαίνεται...Skylos said:Το λευκό χρώμα είναι αποτέλεσμα της απουσίας μελανίνης στο τρίχωμα. Τα κύτταρα μελανίνης (αν λέγονται έτσι σωστά) είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των αυτιών. Αυτός είναι ο λόγος που τα ολόλευκα σκυλιά έχουν αυξημένες πιθανότητες να είναι και κωφά.
Υπάρχει ένα άρθρο εδώ που αναλύει το θέμα. Δεν το έχω διαβάσει ακόμα αλλά φαίνεται καλό.
επειδή δεν είναι αποδεκτό χρώμα στις εκθέσεις???Skylos said:Άρα κανονικά ούτε flashy X flashy έπρεπε να επιτρέπεται.
Συμφωνω απολυτως!!gikkat said:επειδή δεν είναι αποδεκτό χρώμα στις εκθέσεις???Skylos said:Άρα κανονικά ούτε flashy X flashy έπρεπε να επιτρέπεται.
εξαρτάται τι θέλει κανείς... ένα φίλο ή ένα σκυλί έκθεσης...
εγώ για φίλο ψάχνω και τα βρίσκω και πολύ όμορφα τα λευκά...
θεωρητικά δεν θα επιτρεπόταν αν τα λευκά boxer ήταν albinos... από τη στιγμή που δεν είναι, είναι επιλογή του ιδιοκτήτη τι θα διαλέξει (και εννοώ πάντα το χρώμα, γιατί δεν είμαι υπέρ του ζευγαρώματος αν κάποιος δεν είναι σοβαρός εκτροφέας για διάφορους λόγους που δεν θα αναλύσω γιατί θα βγώ εκτός θέματος :wink
συμφωνώ και επαυξάνω για το θέμα της στείρωσης :wink:Dagan said:Άσχετα πάντως το αν και πότε χρησιμοποιήθηκαν τα λευκά μπόξερ στην αστυνομία ή το στρατό γεγονός είναι ένα!
Ότι έχουν γενικότερα προβλήματα τα οποία μεταδίδονται στους απογόνους τους και για το λόγο αυτό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αναπαράγονται. Έχω και εγώ λευκό μπόξερ, αρσενικό 7 χρονών και το έχω στειρώσει. Δεν υπάρχει λόγος να ζευγάρωνα το σκύλο μου για να νιώσω εγώ καλύτερα και να νομίζω ότι δεν του στέρησα την ευχαρίστηση... Ούτως ή άλλως και στην άγρια φύση δεν ζευγαρώνουν όλα τα μέλη της αγέλης...
Καλά κάνουν οι υπεύθυνοι και δεν αναγνωρίζουν σκύλους με εμφανή προβλήματα υγείας... Ο δικός μου μπόξερ έχει σοβαρό πρόβλημα με τον ήλιο, κοκκινίζει και καίγεται. Επίσης έχει πολύ ευαίσθητο δέρμα και πολύ συχνά παθαίνει μύκητες και άλλα δερματικά προβλήματα στη κοιλιά και στο πρόσωπο. Και ας έιναι φροντισμένος και καθαρός, και ας τρώει από τις καλύτερες τροφές και ας μένει σε διαμέρισμα...
Είναι υπέροχος σκύλος και τον λατρεύω αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα μεταδώσω εγώ τα προβλήματα του σκύλου μου και σε άλλους ιδιοκτήτες!