Δεν πιστευω οτι ισχυει αυτο,τα λευκα μποξερ εχουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια προβληματα με τα Dogo Argentino,τα ασπρα American bulldog,English bulldog,Δαλματιας και ΟΛΑ τα λευκα σκυλια οποιασδηποτε ρατσας η μη.Dagan said:γεγονός είναι ένα!
Ότι έχουν γενικότερα προβλήματα τα οποία μεταδίδονται στους απογόνους τους και για το λόγο αυτό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αναπαράγονται. Καλά κάνουν οι υπεύθυνοι και δεν αναγνωρίζουν σκύλους με εμφανή προβλήματα υγείας... Ο δικός μου μπόξερ έχει σοβαρό πρόβλημα με τον ήλιο, κοκκινίζει και καίγεται. Επίσης έχει πολύ ευαίσθητο δέρμα και πολύ συχνά παθαίνει μύκητες και άλλα δερματικά προβλήματα στη κοιλιά και στο πρόσωπο.
Τα λευκα μποξερ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ζευγαρωνουν γιατι απλα το λευκο ειναι σε μεγαλυτερη εκταση απο το 1/3 που οριζεται στο πρωτυπο της φυλης,και οταν εχουμε να κανουμε με ενα σκυλι συγκεκριμενης φυλης πρεπει να το ζευγαρωνουμε μονο οταν ειναι υγειεστατο και οπως οριζεται για την φυλη του.
Ειναι πραγματι περισσοτερα ευαισθητα στον ηλιο αλλα το ιδιο ακριβως ειναι και τα αμερικανικα μπουλντογκ και ολες οι αλλες ρατσες που ανεφερα παραπανω.
Συμφωνω απολυτως και μακαρι αυτο που εγραψες για τις αγελες στην αγρια φυση να το ακουγαν ολοι οσοι λενε οτι ειναι απανθρωπο να στειρωνουμε τα σκυλια μας!!!Έχω και εγώ λευκό μπόξερ, αρσενικό 7 χρονών και το έχω στειρώσει. Δεν υπάρχει λόγος να ζευγάρωνα το σκύλο μου για να νιώσω εγώ καλύτερα και να νομίζω ότι δεν του στέρησα την ευχαρίστηση... Ούτως ή άλλως και στην άγρια φύση δεν ζευγαρώνουν όλα τα μέλη της αγέλης...
και η δικη μου ειναι 7 χρονων και στειρωμενη