Καλημέρα. Ακτινογραφίες θα του κάνουμε μόλις τελειώσει η αγωγή αυτή την εβδομάδα αν όλα πάνε καλά. Για τις ασθένειες έχει εξετασθεί και βγει αρνητικός σε λεισμάνια, ερλίχια, πιροπλάσμωση και περιμένουμε λαιμ σήμερα. Επίσης σήμερα θα έχουμε τα Τ4 για να δούμε και τη σχέση της με την υπογλυκαιμία. Στις επόμενες ημέρες επίσης και αναλόγως την αγωγή θα εξεταστεί και πάλι για νόσο Cushing.Καλό θα ήταν να γίνουν οι εξής εξετάσεις:
- Ακτινογραφίες
- Υπέρηχος
- Τεστ για λεισμάνια, λάιμ, ερλίχια, αναπλάσμωση
Μέσω φόρουμ, τηλεφώνου, ίντερνετ κλπ δε γίνονται διαγνώσεις. Είχα σκύλο που τους τελευταίους 5 μήνες της ζωής του δεν μπορούσε να περπατήσει καθόλου, κι όμως τα καταφέρναμε να το βγάζουμε λίγο έξω και να τον βάζουμε στο αμάξι για να πάμε στον κτηνίατρο. Ολα γίνονται.
Οσο για τις αιματολογικές, ο σκύλος σου είναι υπογλυκαιμικός και στη θέση σου θα το έπαιρνα σοβαρά. Θέλει ψάξιμο το θέμα, γι' αυτό επείγει να πάει για παραιτέρω εξετάσεις σε ένα σωστό κτηνίατρο.
Δεν περιμένω διαγνώσεις ούτε από τηλέφωνο ούτε με φώτο και βίντεο αλλά ούτε και από εδώ μέσα. Χρήση φώτο και βίντεο έκανα τις πρώτες δύο μέρες με τους δύο κτηνιατρους που κρατάω επαφή μόνο και μόνο για συμβουλές μέχρι να φτάσει η Δευτέρα. Εδώ μπήκα να γράψω τον πόνο μου και όχι να πάρω κάποια διάγνωση, ανοιχτός σε όποια πληροφορία γνώση είχε κάποιος στο θέμα. Αυτή τη στιγμή ο σκύλος έχει 3 κτηνιάτρους που ενημερώνονται για τα πάντα οπότε πιστεύω κάποιος από τους 3 θα μπορούσε να έχει διαφορετική άποψη και να την πει.
Επίσης όταν κάθομαι και γράφω ότι ο σκύλος δεν μετακινείται, δεν μετακινείται. Με ηρέμηση μόνο την οποία κανείς δε μου εχει προτεινει για να γινει για αυτο το λόγο, μόνο για τη μεταφορά του. Να του γινει ηρεμηση για τη μεταφορά μετα ξανα νάρκωση για την ακτινογραφία και μετά ξανά ηρέμηση για την επιστροφή. Έχω προσπαθήσει με θειους ξαδέρφια κτηνίατρο τίποτα. Ο σκύλος είναι πολλά κιλά γιγαντοσωμος με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ακόμα και με τους τρόπους που τον καταφέρνουμε έστω να τον βγάζουμε στο μπαλκόνι (να πέσει να σπάσει σπονδυλική στήλη πόδια και δε ξέρω και εγώ τι άλλο). Ο σκύλος απλά δεν γίνεται να μετακινηθεί και κάποιοι μας χαρακτηρίζουν γιατί δε του βρίσκουμε τρόπο να πάει σε κλινική... χθες.
Θα ξεκινήσει αγωγή λογικά με κορτιζόνη για να δούμε αν πάρει τα πάνω του και για να ανεβάσει τα επίπεδα της γλυκόζης. Αν ανταποκριθεί θα μας δειξει πολλάγια τη φύση της καταστασης του (πχ αυτοανοσο). Αν δεν κάνει κάτι η κορτιζόνη θα πρέπει να εξεταστούν αρθρώσεις και νευρολογικά.