απατεωνες στα pet shop

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
off topik
"Το ιδανικό θα ήταν να έχει κάποιον έμπειρο να τον οδηγήσει και βασικές ιδιότητες που πρέπει να έχει είναι
Πάθος για την φυλή, Χοντρό δέρμα και την καλύτερη σκύλα σκύλα που μπορεί να πληρώσει."

έχω 3 στα 4 ..... να συνεχίσω......????? :D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ναι,ναι, παρε τωρα και κανενα θηλυκο και βαλτο μαζι με τα τρια τα γαϊδουρια σου! Ε ρε γλεντια :p

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Τώρα που είπα την καλύτερη σκύλα θυμήθηκα αυτό το διασκεδαστικό αλλά και επιμορφωτικό κείμενο απο εναν ταλαιπωρημένο εκτροφέα Γερμανικών Ποιμενικών.

Ωστε ψάχνεις μια εκτροφική σκύλα; Μέρος 1
από Ricardo Ε. Carbajal

Κάποτε είχα ένα σκυλί, ένα ακριβό σκυλί, ήταν. Μια σκύλα εισαγωγής, μάλιστα κύριε. Superb δείγμα ήταν, με άψογο οικογενειακό δέντρο, αρχίζοντας με έναν διάσημο πατέρα και μια μητέρα που με τη σειρά της ήταν κόρη απο άλλο ένα διάσημο.

Πώς θα μπορούσε κάποιος να πάει στραβά; SchH2 KKL1 για τη ζωή, γόνιμη, όμορφη, καλούς γοφούς.
Θυμάμαι ρώτησα Γιατί πουλάτε την Sally; Η απάντηση: Πάρα πολλά σκυλιά, θα πρέπει να δώσουμε χώρο για να τις νέες μητέρες. Φυσικά, αυτό ήταν μια ανόητη ερώτηση, σκέφτηκα κοκκινίζοντας λίγο όπως στεκόμουν μπροστά από την επιβλητική μορφή ενός ηλικιωμένου γερμανού εκτροφέα.

Το Deal έγινε, σκυλάκι σε αυτοκίνητο, όλοι ευχαριστημένοι, ειδικά ο φίλος γερμανός που έβαλε το φάκελο με τα χρήματα σε μία από τις μπροστινές τσέπες του παντελονιού του, το κοκκινωπό πρόσωπό του μεγάλωσε ακόμα περισσότερο με ένα χαμόγελο που δεν είχα δει στις προηγούμενες δύο ημέρες διαπραγματεύσεων.

H Sally θα ήταν η πρώτη brood σκύλα μου, είχα εκστασιαστεί. Είχα δώσει τα ρέστα μου για την έρευνα στον τομέα. Είχα ακόμη και παραπομπές και συστάσεις από διάφορες πηγές.
Πάνω απ 'όλα είχα αδειάσει τις οικονομίες μου εντελώς, όμως, ήμουν σίγουρος ότι είχε χτυπήσει το τζάκποτ.

Πρώτη γέννα στο σπίτι (τέταρτη της συνολικής), είχε έξι κουτάβια, δύο κορίτσια και τέσσερα αγόρια. Ο επιβήτορας ήταν γιος ενός φημισμένου Sieger, όλα θα ήταν τέλεια.

Βρήκα ένα από τα κουτάβια νεκρό στο whelping box σε δύο εβδομάδες. Ήταν ένα μεγάλο, κόκκινο θηλυκό οποία νόμιζα ότι ήταν η καλύτερη από τις δύο. Δύο από τα αγόρια ήταν μακρύτριχα, το κορίτσι που έμεινε ήταν μικρό και ανοιχτόχρωμο.
Σε έξι εβδομάδες συνειδητοποίησα ότι τρεις από τα αγόρια δεν είχαν όρχεις, και ένα είχε μόνο ένα. Το μικρό θηλυκό δεν ήταν πολύ ελπιδοφόρα.
Πούλησα την γέννα της Sally ως pets με ραγισμένη καρδιά, αλλά hey, είχα ακόμη τη μητέρα. Εξορθολογισα το περιστατικό ως ενα κακό γενετικό κλικ (ένα από τους αγαπημένους όρους μεταξύ μας.)

Ξέρω που να μην ζευγαρώσω και πάλι, είπα στον εαυτό μου τράβηξα στο πηγούνι μου ψηλά, ισίωσα την πλάτη μου να φαίνομαι ψηλότερος, και σήκωσα τη ζώνη απο το παντελόνι μου σε μια προκλητική στάση, θα σας δείξω την επόμενη φορά.

Την επόμενη φορά που έμεινε έγκυος με ένα κουτάβι, ένα θηλυκό. Λοιπόν πήρα το κορίτσι μου, αυτή φαίνεται καλή, έλεγα στον εαυτό μου κρύβωντας την αγωνία του να αναρωτιέμαι αν οι ημερες γονιμότητας της τελείωσαν, πλησιάζει πλέον έξι ετών.

Η απάντηση ήρθε σύντομα. Επόμενη εγκυμοσύνη της που ήταν μόνο τρία κουτάβια, δύο αγόρια, μονόρχεις, και μια μακρύτριχη θηλυκιά.
Ήταν ώρα να πούμε αντίο στην Sally. Όλες οι ερωτήσεις απαντήθηκαν. Μια οικογένεια με δύο όμορφα παιδιά έφυγε ένα απόγευμα του φθινοπώρου με την Sally, τώρα στειρωμένη, που με κοίταξε πίσω μια τελευταία φορά από το πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου.

Πρέπει να δημιουργηθεί χώρος για τις νέες θυληκές, είπα στον εαυτό μου όπως σκούπιζα ένα δάκρυ. Νόμιζα ότι είχα ακούσει ότι η φράση πριν, απλά δεν μπορούσα να θυμηθώ πού....
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ και αληθινό... εγω ημουν τυχερη δεν ηθελα καν να ασχολειθω με την εκτροφη απλα εβλεπα τα τοσα προβληματα την φυλης μου στην Ελλαδα και ελεγα πρεπει να ερθει ενα καλο αρσενικο να σπασει το κακο Ουγγρικό αιμα(τοσα ηξερα τοσα ελεγα βεβαια).

Εψαχνα στον internet αλλα δεν ηξερα πολλα να καταλαβω τι βλεπω... κατα τυχη ειχαμε animal planet και ειδα ενα αφιερωμα στην φυλη. Καθησα και εγραψα τα ονοματα των ομιλητων σε ενα χαρτακι και μετα πηγα στον internet. Eπεσα σε μια απο της μεγαλυτερες εκτροφεις στην Αμερικη η οποια με μεγαλη προθυμία με ακουγε 2 χρονια, με διωρθωνε στις απορίες (ποσες χαζες ερωτησεις εκανα!!!)... Μετα απο δυο χρονία είχε μια γεννα που μου ειπε απο αυτη την γεννα παρε ενα αρσενικό αλλα να παει πρωτα 8-9 μηνων και μετα θα το παρεις. Ειπα οκ και πεταγα απο χαρα, εβλεπα video, foto, εκανα κρατηση σε εισιτηρια να παω να το παρω κτλ. ενα μηνα πριν το παρω μου λεει οτι τον παει για εξεταση δυσπλασίας. Την επομενη μου εγραψε οτι κατι δεν της αρεσει στις ακτινογραφίες και επειδη θελει να με βοηθησει και οχι απλα να μου πουλησει ενα σκυλο αποφασησε οτι αυτον τον σκυλο θα τον πουλησει ως pet. Eκλεγα 2 μερες την τριτη μερα μου ερχετε ενα courier με τις ακτινογραφιες του σκυλου... τις παω σε γνωστο γιατρο να τις δει και μου λεει καλε αυτο το σκυλι δεν εχει τιποτα να το παρεις...

Δεν ελεγα με ετρωγε... ενας φιλος μου, μου λεει σε κοροιδευει η Αμερικανα, εχει βρει να τον δωσει αλλου...
Εγω απο μεσα μου ελεγα 2 χρονια μιλαμε, ενα μηνα πριν καποιος δεν το κανει αυτο αν δεν εχει λογο.... αποφασησα να την ακουσω και να μην παρω τον σκυλο... μετα απο ενα μηνα εκει που μιλαγαμε μου ειπε πηγενε στην Ιταλια απο μερους μου και δες δυο γεννες...

Πηγα και εκει ειδα τον σκυλο που παντα ηθελα... τον εκλεισα τον πηρα μετα απο 2 μηνες....
δεν ξεχασω ποτε οταν ηρθε ο σκυλος στην Ελλαδα την επομενη... ηρθε ξανα ενα courier... που μεσα ειχε σε video το puppy puzzle, ενα σετ εκθεσιακο λουρακι και μια καρτα που ελεγε <καλη τυχη με τον νεο σου σκυλο, ειμαι σιγουρη οτι θα κανει πολλα αυτο ο σκυλος και εσυ θα γινεις καλη εκροφεας>

Ειναι κατι που ποτε δεν θα ξεχασω και παντα θα το λεω... η δε φιλη πια η εκτροφεας στη Ιταλια με βοηθαει στα παντα...
Ομως και εγω προσπαθησα να κανω το ιδιο στην Ελλαδα να βοηθησω καποιους και να πω αυτα που ξερω και εμαθα απο αυτες τις σπουδαιες γυναικες... το αποτελεσμα? για κλαματα....