εγω θα προτεινα αρκετο περπατημα παντως, μετα τον υπνο. ε, καποια στιγμη θα τα κανει, ποσο πια θα κρατιεται?
και φυσικα, πρεπει οπωσδηποτε να τον ανταμειψεις ακριβως εκεινη τη στιγμη και με λιχουδια και με χαδια. ειναι πολυ σημαντικο.
ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα με τον δικο μου. μου τον εδωσαν 34 ημερων(αστα να πανε) και ουτε στο μπαλκονι δεν τον εβγαζα. ξεκινησαμε με εφημεριδες μεσα στο σπιτι. μετα απο 2 μηνες περιπου, τον εμαθα να τα κανει στο μπαλκονι.
στη βολτα, ειχαμε ακριβως την ιδια συμπεριφορα. κρατιοταν υπερβολικα και μολις μπαιναμε σπιτι............ φφφφφρρρρρρρρρρρρρρρρ παρταααααα!!!!!
και μια μερα, αφου ειχα απηυδησει πια, κατσαμε στη βολτα τουλαχιστον μιση ωρα κανοντας κυκλους, ολο περπατημα.. ε, στο γυρισμο δεν αντεξε!!!! τα εκανε!!! we are the champions! και κατευθειαν του δωσα λιχουδια και χαδια. ε! αυτο ηταν! το πιασε το νοημα.
ΑΛΛΑ! μην ξεχασεις ποτε οτι το οτι θα ξερει οτι επιτρεπεται να τα κανει εξω δε σημαινει οτι θα σταματησει να τα κανει στη βεραντα. καταρχην, τα σκυλια αν δεν πανε 6μιση μηνων (+-) τους ειναι παρα πολυ δυσκολο να κρατηθουν, ειδικα μετα απο παιχνιδια ή υπνο.
νασαι προετοιμασμενη λοιπον για ατυχηματα μεχρι να παει τουλαχιστον 8 μηνων.
μετα, θα εκπλαγεις οταν θα δεις οτι 8α ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ο ιδιος να τα κανει εξω. και σε ηλικια περιπου 10 μηνων θα αρχισει να προτιμαει το χωμα, οχι απλα το "εξω"
αρκει εσυ να δινεις λιχουδια και χαδια μονο οταν τα κανει εξω και οταν πια αυτο θα το εχει μαθει απολυτα, θα δινεις λιχουδια και χαδια οταν θα τα κανει στο καταλληλο σημειο, οχι οταν θα του φευγουν στο δρομο ή σε πεζοδρομιο :shock:
καλη επιτυχια. πες μας νεα σου :wink: