αγορα σκυλου απο το εξωτερικο

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Εγώ εδώ δεν μπορώ να ακολουθήσω την λογική σου...
Ήτανε χούμορ :)

@alek Μα αυτό ακριβως είπα! Δεν κατηγόρησα κανέναν! Απλά είπα πως όταν κάποιος θέλει ενημερώνεται και πράττει αναλόγως! Αυτό που λέω είναι πως από τη στιγμή που απέκτησα σκύλο με δική μου ευθύνη άμεσα ενημερώθηκα! Δεν θα κατηγορήσω πότε κάποιον που δεν ξέρει,,,, αλλά αυτόν που δεν θέλει να μάθει ή επιμένει ΄να υπερασπίζεται το λάθος του δεν τον δικαιολογώ!
Το ξέρω, απλά διευκρίνησα ότι δεν είχα πρόθεση να την πω προσωπικά σε κάποιον. Μόνο να καταθέσω την προσωπική μου ένσταση σε αυτό που γίνεται επανειλλημένα.

Σταματάω εδώ την παρέμβασή μου λοιπόν και προτρέπω όλους (μας) να επιστρέψουμε στο θέμα. :)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Το θέμα λοιπόν ποιό είναι? Να δούμε αν υπάρχει τρόπος να πάρει η Ιωάννα χρήματα πίσω ή "αντικατάσταση" του πεθαμένου κουταβακίου? Είναι καλυμμένοι απόλυτα σε όλους τους τομείς οπότε δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα!!!! Σε λίγο θα σας παραθέσω το "ιδιωτικο συμφωνητικό πώλησης κουταβιού" για να καταλάβετε!!!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
1. Ο "πωλητής" εγγυάται ότι το κουτάβι είναι της φυλής που αναγράφεται στο παρόν συμφωνητικό. επίσης, εφόσον το σκυλί διατηρηθεί σε καλή φυσική κατάσταση από τον "αγοραστή" και συμμετάσχει σε έκθεση μορφολογίας ο 'πωλητής" εγγυάται ότι θα λάβει τουλάχιστον τον χαρακτηρισμό " ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΣ" εάν και ακόμη κουτάβι ή τουλάχιστον τον χαρακτηρισμό "ΚΑΛΟΣ" εάν ο σκύλος έχει ενηλικιωθεί. Σε περίπτωση που ο σκύλος δεν ανταποκρίνεται στο πρότυπο ο "αγοραστής" προσκομίζοντας έγγραφη και επώνυμη γνωμάτευση επισήμου Κριτή Μορφολογίας και αναφέροντας τα ελαττώματα που δεν το εντάσσουν στη συγκεκριμένη φυλή μπορεί να ζητήσει αντικατάσταση κουταβιού ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΦΥΛΟΥ. το πρώτο κουτάβι δεν επιστρέφεται από τον "αγοραστή" στον "πωλητή". Φυσικά το κουτάβι θα ανταποκρίνεται στο πρότυπο τησ φυλής. ( Παραλλείπω κάποια κομμάτια για να φτάσουμε στο δια τάυτα)

4. Σε περίπτωση που το κουτάβι δεν είναι υγειές ο "αγοραστής" εντός 7 ημερών από την αγορά προσκομίζοντας έγγραφη και επώνυμη γνωμάτευση κτηνιάτρου που να αναφέρει τους λόγους της μη καταλληλότητας μπορεί να το επιστρέψει στιν "πωλητή" για αλλαγή.

5. Αλλάγή δεν θα γίνει εάν πάθει υπογλυκαιμία η οποία θα διαγνωστεί από κτηνίατρο του "πωλητή" (αφορά τις ράτσες Maltese, Yorkshire, Pomeranian, Chihuahua). Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων παρά μόνο αντικατάσταση του κουταβιού...

6. Ο "πωλητής" δε φέρει καμία ευθύνη εάν ο "αγοραστής" διαπιστώσει ασθένεια και ακολουθήσει μόνος ή με βοήθεια κτηνιάτρου της επιλογής του θεραπευτική αγωγή αντί να το επιστρέψει ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΩΝ 7 ημερών

Τα συμεράσματα δικά σας!!!!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Όχι Μαρία μου.... ο πετσοπάς! Το Ιδιωτικό συμφωνητικό της Μαίρας αντέγραψα.... έψαξα και το βρήκα για να καταλάβουν πόσο καλυμένοι είναι πως και εγώ δεν είδα καν τι υπέγραψα επειδή την είχα στην αγκαλιά μου και πως πρέπει να ενημερωνόμαστε και να ενημερώνουμε!!!!

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
aleksandy εγω το καταλαβαινω αυτο που λες και η συγκεκριμενη συζητηση εχει γινει πολλες φορες στο φορουμ,για το ποσο 'την λεμε' σε καποιον καινουργιο με κουταβι απο πετ σοπ..(και τωρα παλι καλα ειναι πριν να εβλεπες τι γινοταν:)).και εγω η ιδια εχω πει οτι οι περισσοτεροι δεν ψαχνουν γιατι θεωρουν οτι η σωστη μεθοδος ειναι το πετ σοπ..αρα,αφου "ξερεις" απο που να παρεις,γιατι να ψαξεις??
εγω απλα δεν μπορω να δικαιολογησω καποιον που για να παρει κουταβι δεν εψαξε αλλα εψαξε οταν ηρθε η στιγμη να ρωτησει για αντικατασταση η για να παρει χρηματα πισω..
και ενα συν,δεν παραδεχεται οτι εχει τουλαχιστον ενα μικρο μεριδιο ευθυνης εφ'οσον μεσολαβησε......

και για να ειμαι εντος θεματος δεν νομιζω η φιλη να βρει ακρη...ειδικα για επιστροφη χρηματων..

ioanna sakali

Member
12 Ιουνίου 2010
10
0
Ειχα μερες να μπω μεσα στο site γιατι η ψυχολογια μου δεν ηταν και πολυ καλη μετα απο αυτο που μου συνεβη!
Και καλυτερα που δεν μπηκα γιατι μονο χειροτερα θα γινομουν! Τοσες πολλες απαντησεις πραγματικα δεν τις περιμενα... και δεν ξερω αν πρεπει να μπω στον κοπο να απαντησω αφου ηδη ειμαι καταδικασμενη απο τους περισσοτερους εδω μεσα. Το site το εμαθα απο μια φιλη την ημερα που πεθανε το σκυλακι και μπηκα για να παρω βοηθεια οχι για να με κραξετε. Εχω κραξει πριν απο εσας τον εαυτο μου και πραγματικα χρειαζομουν στηριξη|! Λυπαμαι πολυ που με 'διωξατε' απο μελος.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Λυπάμαι πολύ που το βλέπεις έτσι.
Νομίζω ότι πήρες τεράστια και ουσιαστική βοήθεια στις πολλές απαντήσεις που σου δόθηκαν.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Κανείς δε σ' έκραξε. Δε νομίζω ότι ήταν επιθετικές οι απαντήσεις που έλαβες. Ήταν ειλικρινείς και δόθηκαν σε πρακτική ερώτησή σου ("πώς να πάρω άλλο αμφιλεγόμενο κουτάβι ή τα λεφτά μου πίσω"). Και μιλήσαμε όλοι για ενημέρωση που έπρεπε να είχες για πολλούς λόγους. Ψυχολογική στήριξή ώστε να χαϊδεύεσαι μπορείς να λάβεις φαντάζομαι σε φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης, όχι για σκύλους. Συγγνώμη που τα λέω ανοιχτά αλλά έτσι είναι. Άλλωστε ένα πολύ σημαντικό ελάττωμα που έχουμε στην Ελλάδα και που πρέπει να το αποβάλουμε είναι το ότι θέλουμε να κάνουμε τα πάντα με μεσάζοντες και τους πιο περίεργους και τελείως αναποτελεσματικούς τρόπους. Αν αποβάλουμε αυτό το ελάττωμα, θα έχουμε εξαλείψει και τα λάθη που κάνουν μερικοί από μας με τη επιλογή σκύλου. Άλλωστε εδώ πρόκειται για ένα ζωντανό πλασματάκι που πέθανε άδικα και που στο θάνατό του συνέβαλες όσο και να το κάνουμε. Δεν πρόκειται για παπούτσια που πήρες από κακό μαγαζί, οπότε ναι μεν να μουντζώνεσαι αλλά το να σου υποδείξουν το λάθος σου άλλοι δε θα πρέπει να γίνει με υπερβολή. Αν και υπερβολή δε διέκρινα στις απαντήσεις που σου δόθηκαν. Άλλωστε η όλη ιστορία σου έχει πολλές "τρύπες' και είναι αρκετά σόλοικη, όπως και το γεγονός ότι έχεις, λες, καθαροαιμο σκυλί αλλά όχι από πετσοπά (από ΒΥΒ?). Αν λοιπόν απέφυγες τον πετσοπά, πώς και άφησες τη φίλη σου να πάρει το σκυλί με αυτό τον τρόπο? Και πώς ήρθε με κούριερ κατευθείαν σε σένα και όχι στον πετσοπά? Δεν έχει λογική η ιστορία και κάτι μου βρωμάει στην όλη υπόθεση του σκυλεμπορίου που μας περιέγραψες.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Επίσης αν πάρεις καινούργιο σκύλο θα πρέπει να απολυμάνεις τούς χώρους, κανε μια αναζήτηση στο φόρουμ και θα βρεις σχετικές οδηγίες.

Το πιο πιθανόν είναι να πέθανε από τύφο και όχι από γαστρεντερίτιδα.

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Ειχα μερες να μπω μεσα στο site γιατι η ψυχολογια μου δεν ηταν και πολυ καλη μετα απο αυτο που μου συνεβη!
Και καλυτερα που δεν μπηκα γιατι μονο χειροτερα θα γινομουν! Τοσες πολλες απαντησεις πραγματικα δεν τις περιμενα... και δεν ξερω αν πρεπει να μπω στον κοπο να απαντησω αφου ηδη ειμαι καταδικασμενη απο τους περισσοτερους εδω μεσα. Το site το εμαθα απο μια φιλη την ημερα που πεθανε το σκυλακι και μπηκα για να παρω βοηθεια οχι για να με κραξετε. Εχω κραξει πριν απο εσας τον εαυτο μου και πραγματικα χρειαζομουν στηριξη|! Λυπαμαι πολυ που με 'διωξατε' απο μελος.
ακου κυρα ιωαννα, στα φορουμ μπαινεις για να ενημερωθεις και να ανταλλαξεις αποψεις, οχι για ακουσεις αυτα που θες.αλλοι θα σε κραξουν αλλοι θα σε υποστυριξουν, η αποψη ειναι σαν την π@ρδη , ο καθενας εχει και απο μια και μαλιστα ειναι και αφορολογητη. ακομα και για τα φραγκα να μπηκες στο φορουμ καλα εκανες, δεν εχεις να δωσεις λογαριασμο σε κανεναν , ομως θα ακουσεις και τους αλλους. αμαν πια με αυτη την ευθυξια!!!
επι του προκειμενου θα συμφωνησω με το spyrou, ολοι δεν ηξεραν , καποιοι εμαθαν μετα το πρωτο τους σκυλι, καποιοι μετα το 2 και καποιοι ακομα δεν ξερουν.
ας χαλαρωσουμε λιγο, ερχονται και διακοπες:).
αυτα.