απλα ειναι κριμα (γιατι υποθετω οτι και το δικο σου απο πετ σοπ ειναι ) που 2,5 χρονια τωρα δεν ενημερωθηκες σχετικα με τους σκυλους και δεν εμαθες την σωστη πηγη προελευσης τους...για μενα προσωπικα ειστε συνυπευθυνοι..
Οχι , κανενας νομος (ουτε καν καποιος αγραφος , ηθικος) δεν σε καλυπτει με αυτα που εχεις στα χερια σου (αποδειξη κουριερ) .Μπορεις να προσπαθησεις να παρεις ενα μερος των χρηματων πισω , εφοσον ο μεσαζωντας πετσοπας σε ''λυπηθει'' .Υπαρχει καποιος που να γνωριζει πως μπορω να διεκδικησω τα χρηματα μου πισω; Με καλυπτει καποιος νομος της ΕΕ;
οχι το δικο μου δεν ειναι απο pet shopαπλα ειναι κριμα (γιατι υποθετω οτι και το δικο σου απο πετ σοπ ειναι ) που 2,5 χρονια τωρα δεν ενημερωθηκες σχετικα με τους σκυλους και δεν εμαθες την σωστη πηγη προελευσης τους...για μενα προσωπικα ειστε συνυπευθυνοι..
απο που ρε συ να ξυπνησει ενα πρωι και να πει κατσε να μπω στο dogforum να ενημερωθω? ποιος ηξερε ?απλα ειναι κριμα (γιατι υποθετω οτι και το δικο σου απο πετ σοπ ειναι ) που 2,5 χρονια τωρα δεν ενημερωθηκες σχετικα με τους σκυλους και δεν εμαθες την σωστη πηγη προελευσης τους...για μενα προσωπικα ειστε συνυπευθυνοι..
Από κει που ενημερώθηκα κι εγώ που μέχρι πριν δυο χρόνια δεν είχα σκύλο στη ζωή μου. Το φόρουμ το ανακάλυψα αφότου πήρα το Μουφ αλλά πριν πάρω σκύλο διάβασα έναν τόνο πράματα. Με το ίντερνετ σήμερα και την πληθώρα πληροφοριών και βιβλίων δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία να κάνει κανείς λάθη όπως το πετ σοπ ή το παπυμιλλάδικο και οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Κανείς δε με δασκάλεψε εμένα, ολομόναχη τα βρήκα, όπως και βρήκα τους ανθρώπους να ρωτήσω κλπ. Και ποτέ μου δε θα έπαιρνα σκύλο αν δεν ήταν είτε εκτροφείου (και καλού), είτε καταφυγίου. Βέβαια ο κόσμος κάνει λάθη και δε λέω ότι πρέπει να τους σκοτώσουμε. Όμως αν επιμένουν αφότου τους ειπωθεί κάτι και προβάλλουν δικαιολογίες, τότε φταίνει 100% για ό,τι συμβεί.απο που ρε συ να ξυπνησει ενα πρωι και να πει κατσε να μπω στο dogforum να ενημερωθω? ποιος ηξερε ?
Sara μια διευκρίνηση για να μη γενικεύουμε....εκτός απο τα πάπυ-μιλς (που τέτοια ωραιότατα έχει και η Ελλάδα) οι χώρες αυτές έχουν και αρκετά αξιόλογα εκτροφεία και σημαντική κυνολογική παράδοση.και οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. .
Σωστά, όπως έχει και η Ελλάδα, όπως έχει και η Αμερική που επίσης έχει παπυμιλλάδες με το τσουβάλι. Τα καλύτερα σκυλιά στην Αμερική, μου είπαν πρόσφατα κανονικοί εκτροφείς και παράγοντες του AKC, τα βγάζουν οι Μεσοδυτικές Πολιτείες που σαρώνουν τα βραβεία. Επίσης βγάζουν μακράν τους ηλιθιότερους ΒΥΒ και τους βρωμερότερους παπυμιλλάδες. Ωστόσο όταν άτομα που δεν ξέρουν από σκύλους "φέρνουν" ή μάλλον "τους φέρνουν" σκύλο από Ανατολική Ευρώπη, τότε πρόκειται για παπυμιλλάδικο σκυλί. Το ηθικό δίδαγμα είναι διάβασμα πολύ, βρίσκουμε και ρωτάμε άτομα που ξέρουν (όπως έκανα κι εγώ όταν ήμουν παντελώς άσχετη) και πάμε είτε καταφύγιο αν δεν έχουμε λεφτά, είτε σε εκτροφέα αν έχουμε. Το έχω ξαναπεί: πάντα ήθελα να έχω Αυστραλέζο Ποιμενικό. Πολύ το ήθελα. Το ονειρευόμουνα. Όταν αγόρασα το πρώτο μου βιβλίο για τα Αυστραλάκια το ρούφηξα και δεν τον πίστευα ότι θα έρθει ποτέ η στιγμή να έχω δικό μου. Αν έμενα Ελλάδα θα εξακολουθούσα να μην έχω διότι πρώτον να πάρω από έξω είναι πολύ ακριβή και ολόκληρη ιστορία τη στιγμή που υπάρχουν τόσα αδέσποτα και δεύτερον αν πάρεις Αυστραλέζο που δεν έχει εκτραφεί σωστά αλί και τρισαλί και σε σένα και στον Αυστραλέζο και στο πορτοφόλι σου. Εγκαταστάθηκα όμως Αμερική, βρήκα και εκτροφείς καλούς διότι ενημερώθηκα και στο τέλος πήρα Αυστραλέζο από καταφύγιο, αφού υπήρχε, με εγγυημένο χαρακτήρα και υγεία τουλάχιστον, όσο δηλαδή οι άνθρωποι μπορούσαν να μου πούνε. Από κει και πέρα πήρα ρίσκο και του έκανα τις απαραίτητες εξετάσεις, οπότε μου βγήκε καλός. Σχετικά με τη δυσπλασία, ήξερα ότι και να είχε (αφού ήταν καταφυγίου) δε θα ήταν σοβαρή διότι τη σοβαρή θα την είχαμε δει.Sara μια διευκρίνηση για να μη γενικεύουμε....εκτός απο τα πάπυ-μιλς (που τέτοια ωραιότατα έχει και η Ελλάδα) οι χώρες αυτές έχουν και αρκετά αξιόλογα εκτροφεία και σημαντική κυνολογική παράδοση.
συμφωνώ απόλυτα...Ωστόσο όταν άτομα που δεν ξέρουν από σκύλους "φέρνουν" ή μάλλον "τους φέρνουν" σκύλο από Ανατολική Ευρώπη, τότε πρόκειται για παπυμιλλάδικο σκυλί.
Αρα λοιπόν, οφείλεις στο φόρουμ όσα έμαθες (όπως και εγώ φυσικά) και μέσω εσού και κάποιοι άλλοι...Διαβάζω σε καθημερινή βάση τα ίδια και τα ίδια. Σαν να περιμένουν κάποια μέλη να μπει κάποιος ανοίγοντας ένα θέμα περί του κουταβιού που πήρε από το petshop για να αρχίσουν να καταριούνται. Τέτοια θέματα πιάνουν τις 50 δημοσιεύσεις σε λίγες ώρες.
Δεν νομίζω να υπάρχει κάπου όριο δημοσιεύσεων αναλόγως του θέματος. Αρα, προφανώς ένα τέτοιο θέμα έχει απλώς μεγάλο περιθώριο συζήτησης.
Δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας να γνωρίζει τα πάντα. Μπαίνει σε ένα petshop, βλέπει 1 κουτάβι και το αγοράζει. Το ολέθριο σφάλμα είναι των πωλητών που τα φερνουν υπό τις συνθήκες αυτές και όχι των αφελών που δεν ξέρουν και τα αγοράζουν.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μεσολάβησε pet shop. Και όχι. Το λάθος δεν είναι των πωλητών. Είναι των αγοραστών. Εσύ ότι σου πλασάρουν, το παίρνεις χωρίς να ψαχτείς πρώτα;
Αν έχετε τέτοια ευαισθησία λοιπόν, ας προχωρήσουμε σε ενέργειες ενημέρωσης του κόσμου σχετικά με τα puppymills κλπ. Θέλετε παραμονεύοντας έξω από petshops και ενημερώνοντας όποιον μπαίνει μέσα προφορικά ή με φυλλάδια, θέλετε με πορείες διαμαρτυρίες ή ξέρωω 'γω τι άλλο?
Που ξέρεις αν έχουν ήδη γίνει κάποιες από αυτές τις ενέργειες ενημέρωσης που αναφέρεις;
Όχι όμως μπροστά από ένα πληκτρολόγιο να την λέμε σε αυτόν που ήδη την πάτησε. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό.
Υποκριτικό, θα συμφωνήσω απολύτως με mathousalix, είναι όταν βρίσκεις τον τρόπο να ζητήσεις πίσω τα λεφτά σου, γιατί αυτό το θέμα πονάει, αλλά δεν τον βρήκες όταν σκέφτηκες να τσουβαλιάσεις ένα ζωάκι, χωρίς να σκεφτείς το αν και το πως θα επιβιώσει.
Εγώ δεν είχα ιδέα περί όλων αυτών και ενημερώθηκα αφού έγινα μέλος στο φόρουμ. Έκτοτε συζητάω και ενημερώνω όπου βρεθώ κ σταθώ και ευχαρίστως θα συμμετείχα σε κάποια ακτιβιστική δράση. Να δούμε, υπάρχει πρόθεση, ή όλοι στα λόγια μένουμε?
Ή απλά είναι ωραίο για να ξεδώσει κανείς.mareco said:Δεν νομίζω να υπάρχει κάπου όριο δημοσιεύσεων αναλόγως του θέματος. Αρα, προφανώς ένα τέτοιο θέμα έχει απλώς μεγάλο περιθώριο συζήτησης.
Μάλλον δεν έχεις διαβάσει το θέμα:mareco said:Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μεσολάβησε pet shop. Και όχι. Το λάθος δεν είναι των πωλητών. Είναι των αγοραστών. Εσύ ότι σου πλασάρουν, το παίρνεις χωρίς να ψαχτείς πρώτα;
Αν πάρεις κάτι χωρίς να το ψάξεις, τότε κάνεις μια κακιά αγορά και απλά κλαις τα λεφτά σου. Η λογική των puppy mills όμως είναι κάτι περισσότερο απ' αυτό και δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας να ξέρει.ioanna sakali said:Το σκυλι το αγορασα απο pet shop που το βρηκε για χαρη μου καποιος ελληνας φιλος που ζει στην Βουλγαρια
Αυτές τις 10 μέρες που διαβάζω το φόρουμ δεν έχει πέσει κάτι στην αντίληψή μου. Αντιθέτως έχω γίνει μάρτυς πολλών επιθέσεων σε αγοραστές από petshops. Αν έχουν γίνει βέβαια τις επικροτώ και τα συγχαρητήριά μου στα μέλη που ασχολούνται με κάτι τέτοιο.mareco said:Που ξέρεις αν έχουν ήδη γίνει κάποιες από αυτές τις ενέργειες ενημέρωσης που αναφέρεις;
Ναι, ίσως και αυτό...mareco said:Υποκριτικό, θα συμφωνήσω απολύτως με mathousalix, είναι όταν βρίσκεις τον τρόπο να ζητήσεις πίσω τα λεφτά σου, γιατί αυτό το θέμα πονάει, αλλά δεν τον βρήκες όταν σκέφτηκες να τσουβαλιάσεις ένα ζωάκι, χωρίς να σκεφτείς το αν και το πως θα επιβιώσει.
Τι σχέση έχει το ότι ενημερώθηκα ΄μέσω του φόρουμ? Ότι δεν μπορώ να πω τη γνώμη μου όταν είναι αντίθετη με την επικρατούσα?mareco said:Αρα λοιπόν, οφείλεις στο φόρουμ όσα έμαθες (όπως και εγώ φυσικά) και μέσω εσού και κάποιοι άλλοι...
Επίσης, δεν μπορείς μέσω ενός πληκτρολογίου όπως λες, να ξέρεις τι μπορεί να έχει ήδη προσφέρει στον αγώνα αυτό, οποιοδήποτε μέλος του φόρουμ. Και μάλιστα πολύ πριν σκεφτείς εσύ, να ασχοληθείς με όλα αυτά.
mareco said:Αγαπητέ alek, η αντίδρασή σου να ξέρεις δεν είναι πρωτοφανής. Τα έχουμε ξανακούσει όλα αυτά που λες.
mareco said:Εδώ στο φόρουμ, κανένας δεν καταριέται κανέναν. Μην βιάζεσαι όμως κι εσύ να αφορίζεις απαντήσεις. Μπορεί κάποτε να βρεθείς να κάνεις το ίδιο.
Εγώ εδώ δεν μπορώ να ακολουθήσω την λογική σου...Όλα αυτά που γράφονται τα έχουμε ξανακούσει, αλλά να που η συζήτηση ξαναγίνεται.
Και τι ακριβώς προτείνεις; Οποιος νέος μπαίνει με το ίδιο θέμα, απλώς να τον παραπέμπουμε στα προηγούμενα;
Δεν αφορίζω, τη γνώμη μου λέω. Μπορεί επίσης( ακολουθώ τη λογική σου) και να ανοίξω puppy mill, μελλοντολόγοι θα γίνουμε?