έξω φρενών με το πως σκεφτεται ο κόσμος

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Κι εγώ σας λέω ότι δεν είναιτα χρήματατο πρόβλημα. Όταν η πλειοψηφία έχει το τελευταίο σμαρτφον της αγοράς στα 700 ευρώ αλλά προτιμά το τσάμπα καθαρόαιμο είναι γιατί δεν ενημερώθηκε ποτέ για τίποτα. Γιατί δεν θέλει να ενημερωθεί. Για το κινητό όμως ξέρει όλες τις 100000 λειτουργίες του που δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ. Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία και 200 ευρώ να τα δίνουν οι εκτροφείς από πετ σοπ θα το πάρει γιατί το είδε στην βιτρίνα και του άρεσε και γιατί δεν έχει ιδέα από σκύλους.
Κυβέλη δεν είπαμε ότι ειναι Η λύση.αλλά ειναι ΚΑΙ ΑΥΤΟ λύση.νομίζω ότι θα γλιτώσει ένα 30-40% από το προβλημα

Sent from my HTC Sensation with Beats Audio

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Πάντως παιδιά, δεν είναι και είδος πρώτης ανάγκης ο σκύλος...λέω εγώ τώρα...
Συμφωνω.Σιγουρα δεν ειναι ειδος πρωτης αναγκης.Αλλα ετσι οπως το βλεπω εγω δεν ειναι καθολου "ειδος".Ειναι ζωντανα πλασματα τα οποια επιλεγουμε να συντηρουμε στα σπιτια μας και να μας κρατανε συντροφια και να μας δινουν αγαπη.Δεν νομιζω οτι η συντροφικοτητα αυτη ειναι ειδος πολυτελειας.Θα μου πεις παρε ενα αδεσποτο και θα σου βγει τζαμπα,αλλα αυτοι που θελουν ενα σκυλι ρατσας για τον αλφα η βητα λογο τι θα κανουν;

Εγω προσωπικα αμα γυρνουσα τον χρονο πισω και μπορουσα να αλλαξω την αγορα που εκανα απο ιδιωτη λογο αγνοιας θα επερνα αδεσποτακι απο καταφυγιο σιγουρα.Ομως τη κοπελα μου που την επεισα με χιλια ζορια να παρουμε σκυλο γιατι δεν ειχε γνωρισει ποτε τα καλα τους και δεν ηθελε αδεσποτο με τιποτα πως θα την επειθα;Θα της ελεγα πως με οσα λεφτα βγαζουμε μαζι σε ενα μηνα θα παρουμε καθαροαιμο;Θα μου ελεγε ξεχνα το και θα κατεληγα να μην εχω σκυλο.(να πω πως πλεον η κοπελα μου εχει ερωτευθει τα σκυλια και συζηταμε στο μελλον για αδεσποτο)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εδώ για να κάνεις παιδί τα 1500 για αρχή ΔΕΝ σου φτάνουν ούτε για πλάκα κι εσείς μου λέτε ότι είναι τραγικό να μη σου φτάνουν για καθαρόαιμο σκυλί???

Ο Α ή Β λόγος που θέλει ο καθένας καθαρόαιμο και ειδικά σε λογική τιμή, είναι λόγοι ανούσιοι στο 80% των περιπτώσεων (μην πω και παραπάνω) και βασίζονται κυρίως στην άγνοια ή/και στη ματαιοδοξία.

Κατά τη γνώμη μου πάντα.

πετρος7

Active Member
15 Ιουλίου 2012
37
0
εγω παιδια ηταν να μου δωσει ενας φιλος της γυναικας μου αλλα το εδωσε αλλου λεει και ετσι πηρα ενα αδεσποτο που βρηκα σε μια παραλια πανεμορφο με γαζια ματι λαμπραντορ το χαρακτηρισε ο κτηνιατρος ειναι 30 ημερων 2.850 και τεταρτη θα παμε για το πρωτο εμβολιο

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
εγω παιδια ηταν να μου δωσει ενας φιλος της γυναικας μου αλλα το εδωσε αλλου λεει και ετσι πηρα ενα αδεσποτο που βρηκα σε μια παραλια πανεμορφο με γαζια ματι λαμπραντορ το χαρακτηρισε ο κτηνιατρος ειναι 30 ημερων 2.850 και τεταρτη θα παμε για το πρωτο εμβολιο
Ίσως να μην γνωρίζεις καν πόσες χιλιάδες φορές καλύτερα ήταν που μάζεψες τον σκύλο από την παραλία παρά από το να έπαιρνες από τον φίλο της γυναίκας σου.
Άνοιξε ένα θέμα να μας παρουσιάσεις το κουτάβι σου. :)

πετρος7

Active Member
15 Ιουλίου 2012
37
0
δεν ειμαι πολυ καλος γνωστης υπολογιστων οποτε ουτε θεμα να ανοιξω ξερω ουτε να ανεβασω φωτογραφια παντως το εχουμε λατρεψει ολοι πανεμορφο και καταλευκο :)

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Εδώ για να κάνεις παιδί τα 1500 για αρχή ΔΕΝ σου φτάνουν ούτε για πλάκα κι εσείς μου λέτε ότι είναι τραγικό να μη σου φτάνουν για καθαρόαιμο σκυλί???

Ο Α ή Β λόγος που θέλει ο καθένας καθαρόαιμο και ειδικά σε λογική τιμή, είναι λόγοι ανούσιοι στο 80% των περιπτώσεων (μην πω και παραπάνω) και βασίζονται κυρίως στην άγνοια ή/και στη ματαιοδοξία.

Κατά τη γνώμη μου πάντα.
Α έχουμε μπερδευτεί τοοοσο πολύ..τι σχέση έχει το παιδί με το σκυλί στο συγκεκριμένο θέμα;;

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Βρε Φωτη δεν καταλαβαινω το κολλημα με τις τιμες. Σκυλια υπαρχουν να φαν και οι κοτες. Αν θες σκυλο, γιατι αγαπας τα σκυλια ε θα βρεις ενα συγκεκριμενο να αγαπησεις (καταφυγιο, αδεσποτο). Αν θες τον συγκεκριμενο σκυλο της συγκεκριμενης φυλης με τους συγκεκριμενους προγονους τοτε θα εχεις τα λεφτα στο χερι και θα το παρεις απο τον εκτροφεα του. Και θα πεις και ευχαριστω. Γιατι ο εκτροφεας ξενυχτησε, διαβασε, πληρωσε για εξετασεις, για ταξιδια, για εκθεσεις για τροφες, για εκπαιδευση, για σεμιναρια.....

Στην τελικη αφου δεν σου αρεσει το παραδειγμα με τα μωρα ας σου δωσω ενα αλλο. Θελω ενα φορεμα, οσαν τρελη, αλλα ειναι του Γαβαλα και το εχει να μην σου πω ποσα ευρω. Τι να κανω δηλαδη? Να τον πιασω και να τον βρισω για το ποσο κανει το φορεμα του? Θα πεθανω χωρις αυτο? Η παω και παιρνω ενα αλλο που αντεχει η τσεπη μου ή κανω την οικονομια της ζωης μου για να παρω αυτο που θελω.

Υ.Γ: Και φαντασου οτι ο Γαβαλας δεν εχει χυσει τοσο αιμα, δακρυα και ιδρωτα για το φορεμα οσο ο εκτροφεας για τον σκυλο που θα μου παραδωσει.

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Βρε Φωτη δεν καταλαβαινω το κολλημα με τις τιμες. Σκυλια υπαρχουν να φαν και οι κοτες. Αν θες σκυλο, γιατι αγαπας τα σκυλια ε θα βρεις ενα συγκεκριμενο να αγαπησεις (καταφυγιο, αδεσποτο). Αν θες τον συγκεκριμενο σκυλο της συγκεκριμενης φυλης με τους συγκεκριμενους προγονους τοτε θα εχεις τα λεφτα στο χερι και θα το παρεις απο τον εκτροφεα του. Και θα πεις και ευχαριστω. Γιατι ο εκτροφεας ξενυχτησε, διαβασε, πληρωσε για εξετασεις, για ταξιδια, για εκθεσεις για τροφες, για εκπαιδευση, για σεμιναρια.....

Στην τελικη αφου δεν σου αρεσει το παραδειγμα με τα μωρα ας σου δωσω ενα αλλο. Θελω ενα φορεμα, οσαν τρελη, αλλα ειναι του Γαβαλα και το εχει να μην σου πω ποσα ευρω. Τι να κανω δηλαδη? Να τον πιασω και να τον βρισω για το ποσο κανει το φορεμα του? Θα πεθανω χωρις αυτο? Η παω και παιρνω ενα αλλο που αντεχει η τσεπη μου ή κανω την οικονομια της ζωης μου για να παρω αυτο που θελω.

Υ.Γ: Και φαντασου οτι ο Γαβαλας δεν εχει χυσει τοσο αιμα, δακρυα και ιδρωτα για το φορεμα οσο ο εκτροφεας για τον σκυλο που θα μου παραδωσει.
Εάν ο Γαβαλάς έχει το φόρεμα 1200 ευρώ και βρεις ένα παρόμοιο αλλά με χειρότερο ύφασμα με 200 και βγαίνει ο Γαβαλάς και κατακραζει τους άλλους καλά θα του κανείς να τον βρίσεις Γιατι πιστεύω ότι και 800 να το βάλει πάλι κερδισμένος ειναι.αν και πάλι δεν νομίζω ότι ειναι ίδιο το παράδειγμα..ειδικά τώρα γυναίκα σε θέμα ρούχων καμία σχέση με το θέμα αυτο

akita_yoko

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
142
0
Αθήνα, Κηφισιά
Εχω μιλησει με εκτροφεις και οι περισσοτεροι εκτροφεις απ οσο ξερω δεν βγαζουν κερδος...ισως ενα χαρτζιλικι μονο. Δεν γινεται να σου χαρισει ο εκτροφεας σκυλο ουτε να πεσει στην τιμη του πετ σοπ γιατι ο ανθρωπος θα πέσει εξω οικονομικα. Επιπλεον ναι υπαρχουν εκτροφικοι σκυλοι που κοστιζουν 1500 (το λεω απο προσωπικη εμπειρια με συζητηση με εκτροφεα) αυτο ομως δε σημαινει οτι κανουν ολοι τοσο.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Εάν ο Γαβαλάς έχει το φόρεμα 1200 ευρώ και βρεις ένα παρόμοιο αλλά με χειρότερο ύφασμα με 200 και βγαίνει ο Γαβαλάς και κατακραζει τους άλλους καλά θα του κανείς να τον βρίσεις Γιατι πιστεύω ότι και 800 να το βάλει πάλι κερδισμένος ειναι.αν και πάλι δεν νομίζω ότι ειναι ίδιο το παράδειγμα..ειδικά τώρα γυναίκα σε θέμα ρούχων καμία σχέση με το θέμα αυτο

Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση ένα κομμάτι ύφασμα με μία ζωντανή ψυχούλα!! Είναι ατυχές το παράδειγμά σου επομένως! Δεν έχω σκύλο από εκτροφέα, αλλά δεν θεωρώ πως οι τιμές είναι υπερβολικές γιατί έχω ψάξει και έχω δει τι δουλειά κάνει ένας εκτροφέας και πόσο χρόνο, κόπο και χρήμα αφιερώνει! Μην κατηγορείς ελαφρά τη καρδία, γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Όπως είπαν και τα παιδιά, ένας εκτροφέας δεν βγάζει χρήματα από αυτό όπως φαντάζονται πολλοί. Τώρα το γιατί το κάνει εφόσον δεν κολυμπάει στο χρήμα, είναι προσωπική απόφαση του κάθε εκτροφέα, αλλά ας σκεφτούμε κιόλας πως δεν κάνει αβέρτα γέννες όπως γίνονται με τα κουτάβια στα μαγαζιά ζώων, αλλά μένει στις 2 γέννες ανά θηλυκό σκύλο το χρόνο, όπως προβλέπει ο νόμος.

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση ένα κομμάτι ύφασμα με μία ζωντανή ψυχούλα!! Είναι ατυχές το παράδειγμά σου επομένως! Δεν έχω σκύλο από εκτροφέα, αλλά δεν θεωρώ πως οι τιμές είναι υπερβολικές γιατί έχω ψάξει και έχω δει τι δουλειά κάνει ένας εκτροφέας και πόσο χρόνο, κόπο και χρήμα αφιερώνει! Μην κατηγορείς ελαφρά τη καρδία, γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Όπως είπαν και τα παιδιά, ένας εκτροφέας δεν βγάζει χρήματα από αυτό όπως φαντάζονται πολλοί. Τώρα το γιατί το κάνει εφόσον δεν κολυμπάει στο χρήμα, είναι προσωπική απόφαση του κάθε εκτροφέα, αλλά ας σκεφτούμε κιόλας πως δεν κάνει αβέρτα γέννες όπως γίνονται με τα κουτάβια στα μαγαζιά ζώων, αλλά μένει στις 2 γέννες ανά θηλυκό σκύλο το χρόνο, όπως προβλέπει ο νόμος.
Ήθελα να ηξερα διαβάζετε ολο το θέμα πριν μιλήσετε;δικό μου ήταν το παράδειγμα;επίσης μπορείς να μου πεις περίπου τι κόστος,έχουν για δυο γέννες τον χρόνο ποσά κουτάβια βγαίνουν περίπου και πόσο πουλάνε όλα τα κουτάβια;γτ πιστεύω ότι ένα 10000-15000 το περνούν από τα κουτάβια μειον τα έξοδα τους,τα οποία δεν νομίζω χωρίς να έχω γνώσεις να φτάνει αυτό το πόσο.αν έχει κάποιος γνώση έστω και περίπου να μας πει!!εγώ δεν κατηγορώ κανέναν.την γνώμη μου λεω.δεν είπα τους έτσι η τους αλλιώς..

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Επίσης για να ξεκαθαρίσω την θέση μου.δεν είπα ούτε ότι απαιτώ από εκτροφείς,ούτε ότι αυτοί ειναι το πρόβλημα,ούτε ότι από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα..για να ξέρουμε τι λέμε!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Ήθελα να ηξερα διαβάζετε ολο το θέμα πριν μιλήσετε;δικό μου ήταν το παράδειγμα;επίσης μπορείς να μου πεις περίπου τι κόστος,έχουν για δυο γέννες τον χρόνο ποσά κουτάβια βγαίνουν περίπου και πόσο πουλάνε όλα τα κουτάβια;γτ πιστεύω ότι ένα 10000-15000 το περνούν από τα κουτάβια μειον τα έξοδα τους,τα οποία δεν νομίζω χωρίς να έχω γνώσεις να φτάνει αυτό το πόσο.αν έχει κάποιος γνώση έστω και περίπου να μας πει!!εγώ δεν κατηγορώ κανέναν.την γνώμη μου λεω.δεν είπα τους έτσι η τους αλλιώς..

Για να σε βοηθήσω λιγάκι θα σου πρότεινα να διαβάσεις αυτό το θέμα...

akita_yoko

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
142
0
Αθήνα, Κηφισιά
και πιστέψτε με από προσωπική εμπειρία θα τα γλιτώσεις αργότερα αυτά τα χρήματα....και όχι μόνο τα χρήματα αλλά και την ψυχική ταλαιπωρία (δεν είναι καθόλου ευχάριστο πράγμα να χάνεις κουτάβι 9 μηνών φαινομενικά υγιές από καρδιά...έτσι χασαμε τη Yoko πριν λιγους μήνες). 1000 φορές τα 500-600 ευρώ παραπάνω που θα δώσεις στον εκτροφέα από την αρχή και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αν αγαπάς τα σκυλιά και θέλεις ένα για παρέα πας σε μια φιλοζωική και υιοθετείς ένα δωρεάν. Αν θέλεις καθαρόαιμο κάνεις το σκατό σου παξιμάδι και το αγοράζεις. Κάνεις θυσίες...κόβεις από παντού και αν θέλεις κάτι πάρα πολύ τότε θα τα μαζέψεις τα χρήματα. Αν δεν έχεις ...αν δεν μπορείς να τα μαζέψεις τότε ΔΕΝ αγοράζεις καθαρόαιμο καλό σκύλο. Είναι τόσο απλό και δεν υπάρχει τρίτος δρόμος στην απόκτηση σκύλου. Ειλικρινά, μου φαίνεται απογοτητευτικό που κάποιοι είστε τόσο καιρό μέσα στο forum....υποτίθεται ότι έχετε μάθει 5 πράγματα για το τι σημαίνει καθαρόαιμος σκύλος, τι σημάινει επιλεκτική εκτροφή, τι σημαίνει καλό και σωστό δείγμα φυλής και διαβάζω τέτοιες ανοησίες. Αν θέλω απλά ένα αυτοκίνητο για να κάνω τη δουλειά μου πάω και αγοράζω ένα φτηνό μεταχειρισμένο...αν θέλω Πόρσε μαζεύω τα λεφτά ....Γιατί πρέπει να απαιτήσω από τον κατασκευαστή να μειώσει τη τιμή για να μπορέσω να το αγοράσω. Στο κάτω κάτω της γραφής κανείς δεν σε υποχρεώνει να αγοράσεις καθαρόαιμο...
Υπάρχουν εκτροφείς που κάνουν αυτή τη δουλειά για να βγάζουν ΜΟΝΟ χρήματα...αυτοί θα μειώσουν τις τιμές τους...ΑΛΛΑ θα ρίξουν και τη ποιότητα των σκύλων τους. Και υπάρχουν και αυτοί που βάζουν από τη τσέπη τους για να κάνουν 2 καλές γένες τον χρόνο. Όπου ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για τη σωστή επιλογή επιβήτορα. Τα 1000 έιναι λίγα...για ρωτήστε πόσο έχουν τα κουτάβια γνωστών εκτροφείων στην Ευρώπη.....και 2000 και 2500 και 3000 χιλιάρικα.
Αλλά είμαστε Ελληνάρες....και εγωιστές και κυρίως κακομαθημένοι...Αυτό διαπιστώνω...

akita_yoko

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
142
0
Αθήνα, Κηφισιά
Αν αγαπάς τα σκυλιά και θέλεις ένα για παρέα πας σε μια φιλοζωική και υιοθετείς ένα δωρεάν. Αν θέλεις καθαρόαιμο κάνεις το σκατό σου παξιμάδι και το αγοράζεις. Κάνεις θυσίες...κόβεις από παντού και αν θέλεις κάτι πάρα πολύ τότε θα τα μαζέψεις τα χρήματα. Αν δεν έχεις ...αν δεν μπορείς να τα μαζέψεις τότε ΔΕΝ αγοράζεις καθαρόαιμο καλό σκύλο. Είναι τόσο απλό και δεν υπάρχει τρίτος δρόμος στην απόκτηση σκύλου. Ειλικρινά, μου φαίνεται απογοτητευτικό που κάποιοι είστε τόσο καιρό μέσα στο forum....υποτίθεται ότι έχετε μάθει 5 πράγματα για το τι σημαίνει καθαρόαιμος σκύλος, τι σημάινει επιλεκτική εκτροφή, τι σημαίνει καλό και σωστό δείγμα φυλής και διαβάζω τέτοιες ανοησίες. Αν θέλω απλά ένα αυτοκίνητο για να κάνω τη δουλειά μου πάω και αγοράζω ένα φτηνό μεταχειρισμένο...αν θέλω Πόρσε μαζεύω τα λεφτά ....Γιατί πρέπει να απαιτήσω από τον κατασκευαστή να μειώσει τη τιμή για να μπορέσω να το αγοράσω. Στο κάτω κάτω της γραφής κανείς δεν σε υποχρεώνει να αγοράσεις καθαρόαιμο...
Υπάρχουν εκτροφείς που κάνουν αυτή τη δουλειά για να βγάζουν ΜΟΝΟ χρήματα...αυτοί θα μειώσουν τις τιμές τους...ΑΛΛΑ θα ρίξουν και τη ποιότητα των σκύλων τους. Και υπάρχουν και αυτοί που βάζουν από τη τσέπη τους για να κάνουν 2 καλές γένες τον χρόνο. Όπου ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για τη σωστή επιλογή επιβήτορα. Τα 1000 έιναι λίγα...για ρωτήστε πόσο έχουν τα κουτάβια γνωστών εκτροφείων στην Ευρώπη.....και 2000 και 2500 και 3000 χιλιάρικα.
Αλλά είμαστε Ελληνάρες....και εγωιστές και κυρίως κακομαθημένοι...Αυτό διαπιστώνω...
Κατερίνα μου τώρα όμως μιλάμε για ένα μέσο κουτάβι, όχι για το σουπερ κουταβι από τους σουπερ γονεις κ τον σουπερ εκτροφέα. Σε όλες τις χώρες βρίσκεις μια χαρά σκυλιά από μια χαρά γόνεις κ μια χαρα εκτροφείς με γυρω στα 1000-2000 ευρώ. Εξ άλλου ο μέσος ιδιοκτήτης που δεν τον ενδιαφέρει να πάρει σκύλο για εκτροφή ή για συμμετοχή σε εκθέσεις και πάει στον εκτροφέα μόνο για να έχει ένα υγιές σκυλί με τα χαρακτηριστικά της ράτσας που θέλει, ειδικά στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή σίγουρα δεν θα μπορούσε να δώσει πάνω από 1000. Σίγουρα η τιμή είναι πολύ τσουχτερή για τον περισσότερο κόσμο αλλά είναι μονόδρομος

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ