Ωιμέ δυστυχία μου! (ΤΡΙΧΕΣ!)

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Τι πρόβλημα κ αυτό! Χτενίζω την μικρή αλλά πάντα κάτι ξεφέυγει.

Βρήκα πριν από κάμποσο καιρό μια βούρτσα παρόμοια με της Σάρας σε ένα μαγαζάκι στο Παγκράτι κ σώθηκα από θέμα ρούχων- καναπέδων.
Επειδή όμως στα χαλιά κ στην μοκέτα δεν μου έκανε κ πολλά η ηλεκτρική -πώς να ξεκολλήσει τις τρίχες?- βούτηξα από την μάνα μου αυτό
IMG_1111..jpg
Στέκεται έτσι, αλλά αποθηκεύεται
IMG_1112..jpg
οπότε με βολεύει να το έχω πιο πρόχειρο από ολόκληρη ηλεκτρική.

Από κάτω έχει αυτό το θαυματάκι ρολών με βούρτσες
IMG_1113..jpg
που γεμίζουν τον χώρο μέσα κ αδειάζουν
IMG_1114..jpg
Το δείχνω άδειο εννοείται, γιατί μαζεύει όοοοολες τις αηδίες. Τρίχες δικές μας, της Τσίλι, μικρά σκουπιδάκια...
Κ έτσι σκούπα μόνο για τα πατώματα που είναι πολύ εύκολα ;)

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
LEIFHEIT Regulus λέει πάνω και το είχε φέρει η μάνα μου από την Γερμανία πριν χρόνια. Μπορεί να υπάρχει στην Αθήνα κάπου, Πάτρα δεν το είχα δει.

Γιούλη μου για τα πλακάκια βγάζω την ηλεκτρική γιατί αυτό τα μαζεύει, αλλά θέλει επιμονή οπότε δεν λέει τίποτα. Αλλά στην μοκέτα του σαλονιού, έχει κάνει θαύματα! Πέρσυ που δεν το είχα, παίζαμε με την μικρή κ όταν πλησίαζα κ την έβλεπα πώς ήταν ήθελα να κλάψω. Τώρα καμία σχέση! Ακόμα κ τα χαλάκια στην κρεβατοκάμαρα κάνω, πριν τα τινάξω.

Σάρα μου αυτό το σκουποειδές που έβαλες το είχα δοκιμάσει, αλλά πρέπει να είσαι με σακούλα δίπλα να το καθαρίζεις από τρίχες. Στο δικό μου μένουν μέσα. ;)

αυτο κανει μονο για υφασματα επιπλων και χαλια? για πλακακι οχι ε?
Δεν το βάζω πάνω στον καναπέ οπότε δεν ξέρω αν κάνει για αυτό... :D

Edit: Το γκούγκλαρα κ βρήκα την εξέλιξη του που λέει κάνει ΚΑΙ για πατώματα. Ορμήστε!!!

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Μπράβο, ρε μεγάλοι! Μόλις το παράγγειλα από την Amazon και θα το έχω μεθαύριο! Έχει τρία διαφορετικά από δαύτα.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Μπράβο, ρε μεγάλοι! Μόλις το παράγγειλα από την Amazon και θα το έχω μεθαύριο! Έχει τρία διαφορετικά από δαύτα.
Σάρα μου ένα θα σου πω: σώθηκες! :p Περιμένω εντυπώσεις από το νεότερο μοντέλο ε?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Οπωσδήποτε διότι για να διατηρήσω το σπίτι καθαρό ξεκίνησα να μιλάω με ένα "support group" που έχει μια Νοτιοκαρολινέζα ονόματι "The Fly Lady". Ένα να σας πω: μπορεί να ακούγεται ολίγον τι υπερβολική και cheesy (δε βρίσκω το ελληνικό αντίστοιχο), αλλά άμα την ακούσετε θα σωθείτε! Το σπίτι μου λάμπει! Πάτε εδώ και ακούστε τη, διαβάστε τη, γίνετε και μέλος του mailing list της και θα σας εμπνεύσει: FlyLady.net FlyLady TV Επίσης: Kanaal van TheFLYLADY - YouTube Ο δε άντρας της, που είναι και σπουδαίος δικαστής, κάνει κι αυτός τα αντίστοιχα στο HeyTom για τους άντρες: Hey Tom - Answering your questions from a Male perspective!! FlyLady's Rubba Sweepa How To Video from the HeyTom Workshop - YouTube (στο τελευταίο θα βρείτε λινκ με τα βίντεό τους) Τους παρακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες από όλο τον κόσμο.

Είχε λοιπόν αυτή βίντεο με καθαρίσματα του σπιτιού του ενός λεπτού, αλλά είναι τυχερή και δεν έχει όλο μοκέτες όπως εγώ: http://www.youtube.com/watch?v=xdEYi3YOXpA Ήθελα να ακολουθήσω το σύστημά της ώστε να μη σκουπίζω λίγες φορές και μου φαίνεται μετά βουνό.

Έχει επίσης τρομερό τσάμπα app με ηλεκτρονική ατζέντα και λίστες που μπορείτε να μοιράζεστε και να συγχρονίζετε από παντού με όλη σας την οικογένεια, ακόμα και από το κομπιούτερ αν δεν έχετε πολύ εξελιγμένο κινητο ή tablet: Free Online Calendar and Mobile Application For Busy Families | Cozi

Εννοείται ότι η Marla Cilley (Flylady) έχει δυο μεγάλους και τριχωτούς σκύλαρους.

Edit: ChilliJRT, βούτηξες της μάνας σου τη ρετρό σκούπα της δεκαετίας του 1970-1980 που έχει μείνει θρυλική! :)

Last edited:

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Οπωσδήποτε διότι για να διατηρήσω το σπίτι καθαρό ξεκίνησα να μιλάω με ένα "support group" που έχει μια Νοτιοκαρολινέζα ονόματι "The Fly Lady". Ένα να σας πω: μπορεί να ακούγεται ολίγον τι υπερβολική και cheesy (δε βρίσκω το ελληνικό αντίστοιχο), αλλά άμα την ακούσετε θα σωθείτε! Το σπίτι μου λάμπει! Πάτε εδώ και ακούστε τη, διαβάστε τη, γίνετε και μέλος του mailing list της και θα σας εμπνεύσει: FlyLady.net FlyLady TV Επίσης: Kanaal van TheFLYLADY - YouTube Ο δε άντρας της, που είναι και σπουδαίος δικαστής, κάνει κι αυτός τα αντίστοιχα στο HeyTom για τους άντρες: Hey Tom - Answering your questions from a Male perspective!! FlyLady's Rubba Sweepa How To Video from the HeyTom Workshop - YouTube (στο τελευταίο θα βρείτε λινκ με τα βίντεό τους) Τους παρακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες από όλο τον κόσμο.

Είχε λοιπόν αυτή βίντεο με καθαρίσματα του σπιτιού του ενός λεπτού, αλλά είναι τυχερή και δεν έχει όλο μοκέτες όπως εγώ: FlyLady Capturing Dust Bunnies! - YouTube Ήθελα να ακολουθήσω το σύστημά της ώστε να μη σκουπίζω λίγες φορές και μου φαίνεται μετά βουνό.

Έχει επίσης τρομερό τσάμπα app με ηλεκτρονική ατζέντα και λίστες που μπορείτε να μοιράζεστε και να συγχρονίζετε από παντού με όλη σας την οικογένεια, ακόμα και από το κομπιούτερ αν δεν έχετε πολύ εξελιγμένο κινητο ή tablet: Free Online Calendar and Mobile Application For Busy Families | Cozi

Εννοείται ότι η Marla Cilley (Flylady) έχει δυο μεγάλους και τριχωτούς σκύλαρους.

Edit: ChilliJRT, βούτηξες της μάνας σου τη ρετρό σκούπα της δεκαετίας του 1970-1980 που έχει μείνει θρυλική! :)
Sorry αλλα δεν πιανει μια μπροστα μου. :)
Μπορω να ξεσκονισω, σκουπισω (με ηλεκτρική) και σφουγγαρισω ολο το σπιτι (90m2) σε 12'.
Η γυναικα μου δεν το πιστευει καθε φορα....

Το μυστικο ειναι να ειναι τοποθετημενα ολα ετσι ωστε να γινονται γρηγορα.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
:D Το σίγουρο είναι ότι είναι αθάνατη! Ούτε γρατζουνιά στο χρώμα δεν έχει. Ο βραχίονας ξεβιδώνεται σε 3 σημεία κ κατά συνέπεια αποθηκευεται όπου χωράει το κυρίως σώμα. Αλλο που εγώ την έχω μόνιμα πίσω από το πλυντήριο για να την έχω πρόχειρη.

Ασε σου λέω, μεγάλη επιτυχία!
Να είναι καλά η μάνα μου που ακόμα και σε ταξίδια αναψυχής, σκεφτόταν το νοικοκυριό κ ήταν πολύ μπροστά! :p

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Σάρα είδα 1 βίντεο - γιου αρ νοτ μπαχάιντ! Το βλαχάκι! Χαχα!- κ θα δω κ άλλα, όμως να πω ότι η κυριούλα δεν ξέρει τί παει να πει "ελληνίδα μάνα". Χαχαχαχα!

Αγάπα τον εαυτό σου κ κουραφέξαλα! Η Σάσα - η μάνα μου που λέγαμε?- σηκώνει κάθε Σάββατο σπίτι 120 τ.μ. στον αέρα κ πριν το φαγητό έχει πάει κ για καφέ! Κ είμαι σίγουρη όχι μόνο αυτή... Με μας κάτι τρέχει. 60 είναι το δικό μου κ θέλω χρονοδιάγραμμα για να τα βγάλω πέρα! :D

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ναι, αλλά όπως θα σου έλεγε και η Flylady, η μάνα σου είναι άσος στο να δημιουργεί ρουτίνες και να τις ακολουθεί. Άλλοι δυστυχώς, όπως εγώ, δεν είναι και πολύ ικανοί για κάτι τέτοια. :( Όπως είπα, είναι cheesy αλλά δεν τα λέει άσχημα σε ορισμένα πράματα. Κοιτάξτε και τα βίντεο γυναικών που είναι νοικοκυρές και έχουν πολλά παιδιά, άντρα στο στρατό, χαμηλό εισόδημα και ψυχολογικά έχουν το χάλι τους οι κακομοίρες, αλλά καταφέρνουν να βάλουν μια τάξη, π.χ. αυτή με τους σκύλους, ένας από τους οποίους είναι Αγίου Βερνάρδου:

[video=youtube;V3gry3XHuU8]http://www.youtube.com/watch?v=V3gry3XHuU8[/video]

[video=youtube;ICz4oRvenn4]http://www.youtube.com/watch?v=ICz4oRvenn4[/video]

Τους παρέχει γενικά μεγάλη υποστήριξη. Ακούω καμιά φορά τη ραδιοφωνική της εκπομπή στο ίντερνετ και είχε μια κακομοίρα στο τηλέφωνο που κόντευε να τρελλαθεί διότι ήταν Καλιφορνέζα και ο άντρας της πήρε μετάθεση στην ... Αλάσκα, όπου ο ήλιος βγαίνει λίγο και το χιόνι είναι μονίμως δυο μέτρα. Την ηρέμησε, της έβαλε κι ένα τραγουδάκι και τουλάχιστον η γυναίκα κατάφερε να μπει σε μια σειρα με τις ρουτίνες και το timer. Σας λέω, μέχρι που όλα μου τα CD & DVD τα έχω τακτοποιημένα σε αλφαβητική σειρά και ανάλογα με το είδος τους! Πάντως αυτό που τους λέει, δηλαδή να αγαπάνε τον εαυτό τους είναι σπουδαίο, διότι συνήθως οι κακομοίρες τρέχουνε για όλους τους άλλους αναμαλλιασμένες και ελεεινές και ξεχνάνε ότι είναι κι αυτές άνθρωποι. :( Αυτό που τους λέει, δηλαδή να ντύνονται το πρωί, να βάφονται, να βάζουν τα παπούτσια τους και να χτενίζουν τα μαλλιά τους τους φτιάχνει τη διαθεση απίστευτα. Και να ηρεμούν για 15 λεπτά την κάθε ώρα διότι τους δίνει ενέργεια.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Sorry αλλα δεν πιανει μια μπροστα μου. :)
Μπορω να ξεσκονισω, σκουπισω (με ηλεκτρική) και σφουγγαρισω ολο το σπιτι (90m2) σε 12'.
Η γυναικα μου δεν το πιστευει καθε φορα....

Το μυστικο ειναι να ειναι τοποθετημενα ολα ετσι ωστε να γινονται γρηγορα.
Mε προκαλεις!!!
Κι οχι τιποτε αλλο δεχτηκα προταση γαμου τα Χριστουγεννα....
Αλλα οκ, δεν εχω παραπονο με πραγματικα νοικοκυρη αντρα....

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Mε προκαλεις!!!
Κι οχι τιποτε αλλο δεχτηκα προταση γαμου τα Χριστουγεννα....
Αλλα οκ, δεν εχω παραπονο με πραγματικα νοικοκυρη αντρα....
Καλα μη φανταστεις, δε το κανω και καθημερινα... Απλώς καμια φορά -ειδικα αν βρεχει και δε μπορω να βγω εξω- και θελω να εκτονωθω καπου το κανω. :)

Α! Τα συγχαρητηριά μου. :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ωρέ πατριώτες, πνίγηκα στη δουλειά και δεν άδειασα να πάρω τη σκούπα. Ματαίωσα εκείνη που παράγγειλα διότι βρήκα συνολικά τρεις Leifheit, οπότε θέλω τα φώτα σας για το ποια να διαλέξω. Έχουμε λοιπόν και λέμε:

http://www.amazon.com/gp/product/B00063FD76/ref=ox_sc_act_title_2?ie=UTF8&m=A3SPLR0MSOYZ8O

http://www.amazon.com/gp/product/B000NZEASU/ref=ox_sc_act_title_3?ie=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER

http://www.amazon.com/gp/product/B003BU42Y6/ref=ox_sc_act_title_4?ie=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
H τελευταία μοιάζει με την δική μου, οπότε αφού είναι αυτή που ξέρω, αυτήν θα προτείνω ;)

Δεν ξέρω για την 1η αλλά η 2η έχει μόνο μία βούρτσα? Μπα... Οχι αυτή. Ή την 1η ή την τελευταία, την δοκιμασμένη :D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Σωστά, αυτό σκεφτόμουνα κι εγώ. Η πρώτη έχει όμως πολλές βούρτσες? Βλέπω δυο ακριανές που μοιάζουν με τις βούρτσες του ηλεκτρικού ατμοκαθαριστή μοκέτας που έχω, αλλά δεν ξέρω αν από κάτω έχει μια ή συνδυασμό δυο ή τριών που είναι το ζητούμενο, έτσι?