Να εξηγήσω επίσης εδώ (είναι ευκαιρία μιάς και όλο το θέμα είναι για γέλια και δεν προσφέρει τίποτα στο forum) γιατί δεν σταματάω και δεν απαξιώνω την χαμηλοτάτου επιπέδου συζήτηση.
Κινούμενος στον χώρο της κυνολογίας τα τελευταία χρόνια μπορώ άνετα να μπώ σε οποιαδήποτε λογική - της "φιλίας" , της "συνεργασίας", του "κουτσομπολιού" καλοπροαίρετου και κακοπροαίρετου, και της βλακείας, ακόμα και της αμάθειας και της υποκρισίας. Εκφάνσεις έτσι κι αλλιώς της καθημερινότητας και στοιχεία οποιασδήποτε ενασχόλησης ή επαγγέλματος, ειδικά αυτών που χαρακτηρίζονται από σχετικά κλειστό κύκλο. Δεν με εκπλήσσει τίποτα και δεν με χαροποιεί τίποτα, τουλάχιστον μόνιμα.
Ενα forum είναι ένας καθρέφτης αυτής της κατάστασης, με τα ίδια ακριβώς άτομα ώς πρωταγωνιστές, με τα ίδια ελαττώματα και προτερήματα. Μπορούν να συζητήσουν, να κάνουν χαβαλέ, να κάνουν μία κρίση ή μία κριτική. Ο καθένας δε επιλέγει πόσο και με ποιό τρόπο θα εκτεθεί ή θα εκθέσει κάποιον άλλον. Το πρόβλημα είναι όταν ξεπερνούνται τα όρια, και μάλιστα όταν αυτό δεν είναι διακριτό από αυτόν που τα ξεπερνάει.
Είμαι λοιπόν έτοιμος να δεχτώ (και ξέρω ότι θα δεχτώ) οποιαδήποτε κριτική ουσιαστική ή βλακώδη (γι'αυτό δεν μπορώ να κάνω τίποτα) σχετικά με το αν έχω ένα καλό σκυλί, το αποτέλεσμα σε μία έκθεση, ακόμα και το αν και με ποιόν πήγα, και με ποιόν κάνω παρέα γενικά. Πράγματα που μπορεί να συζητήσω κι εγώ.
ΔΕΝ είμαι έτοιμος να δεχτώ ότι λέω ψέμματα, ότι στήνω ερωτήσεις και απαντήσεις μέσα στο forum (για να δείξω τί ?? ) καθώς και δημόσια ειρωνικά σχόλια για το ήθος και την δουλειά μου. Σε αυτά υποχρεούμαι να απαντήσω πάλι δημόσια (μιάς και οι ιδιωτικές συζητήσεις και ειδικά με δειλούς μου έχουν βγεί σε πολύ κακό μέχρι τώρα) και να χρησιμοποιήσω το forum ώς απόδειξη για αυτά που λέω. Το να τσακώνομαι δε με φαντάσματα δεν μου το επιτρέπει η νοημοσύνη μου και δεν μπορώνα υπερασπιστώ τον εαυτό μου γι'αυτό και δεν αντιδρώ εκτεταμένα σε άλλους - ανώνυμους - που παρομοίως καταφέρονται εναντίον όλων, θεωρώ το παιχνίδι χαμένο ειδικά επειδή κάποιος μιλάει και εκτίθεται ενώ ο άλλος μιλάει και κρύβεται, και προτιμώ να σιωπώ ώς καλύτερο μέσο άμυνας.
Οποιοσδήποτε ο χαρακτήρας του τον ωθεί να νομίζει ότι το forum τον βοηθάει να κάνει άλλα πράγματα, ή δεν μπορεί να διανοηθεί ότι κάποιος άλλος δεν ενδιαφέρεται να τα κάνει, μπορεί (δεν το λέω ειρωνικά) να ανοίξει ένα άλλο forum, είναι πολύ εύκολο, και μπορώ να τον βοηθήσω κιόλας, μπορώ να το φτιάξω σε μία ώρα δωρεάν, δεν θα μπώ στην λογική να τροποποιήσω τον τρόπο σκέψης και δράσης κανενός. Αλλά επειδή πραγματικά (βλέπω και άλλους να αναρωτιούνται) δεν υπάρχουν πουθενά τεράστια συμφέροντα, ούτε κανείς μας θα γίνει πλούσιος από την εκτροφή του, θα ζητούσα λίγο σεβασμό -κυρίως από τους παλαιότερους, που προφανώς έχουν μάθει σε άλλον τρόπο δράσης και άλλες ανοχές- στις δικές μου, τουλάχιστον δημόσια, γιατί είμαι ικανός να χρησιμοποιήσω κάθε μέσο (και ένδικο αν χρειαστεί) για να σταματήσει η ειρωνία και συκοφαντία μέσα στην οποία προφανώς άλλοι μπορούν να ζούν άνετα.
Πιστεύω δε ότι το forum μπορεί να είναι μία αστείρευτη πηγή πληροφόρησης ασύγκριτη με οτιδήποτε άλλο, για αυτόν που θέλει να το χρησιμοποιήσει σωστά, και δεν χρειάζεται να είναι ΚΑΙ ένας τόπος ξεκατινιάσματος και τριβής, και μάλιστα τεχνητής πίσω από μία εικονική ασφάλεια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από εξέχοντα μέλη της κυνολογικής κοινότητας και όχι μόνο. Τα ίδια εξέχοντα μέλη, μπορούν με ένα καλό κρασάκι όπως προείπα, και τους φίλους τους, να λένε ό,τι θέλουν ...