Χωρίς σπίτι λόγω σκύλου

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Διααβαζοντας αυτο το ποστ θυμηθηκα τι ειχα τραβηξει στο προηγουμενο μου σπιτι με τον προηγουμενο μου σκυλο.Εγω και η γυναικα μου πηγαμε να μεινουμε οταν ειμασταν 23 ετων και ο Διας ηταν 2.Ηταν το πρωτο μας σπιτι.Ενα δυαρι σε πολυκατοικια στον 3ο οροφο. Ο οροφος ειχε αλλα δυο διαμερισματα. Ειμασταν οι πρωτοι ενοικιαστες στην πολυκατοικια και ολοι οι αλλοι ιδιοκτητες. Εμεις πριν νοικιασουμε το σπιτι ειχαμε ενημερωσει τον ιδιοκτητη και μας ειπε οτι αυτος δεν εχει κανενα προβλημα.
Ετσι λοιπον μετακομισαμε και προσπαθουσαμε να προσαρμοστουμε στην καινουργια για εμας ζωη.Οι γειτονες ομως ειχαν αλλη γνωμη.Μας κοιταζαν με μισο ματι, δεν μας ελεγαν ουτε καλημερα, και γενικα μας αντιμετωπιζαν σαν παρεισακτους.Δεν ηθελαν το σκυλο με τιποτα!!!Το πρωτο παραπονο ηταν να μην αφηνουμε τα μπωλ του σκυλου (αυτα που ετρωγε και επινε νερο στο μπαλκονι της κουζινας) γιατι απεναντι ηταν η δικη τους κουζινα. Το δεχτηκα, τα εβαλα μεσα και δεν ειπα κουβεντα! Μετα απο αυτο μου ειπαν οτι το σκυλι δεν πρεπει να μπαινει στο ασανσερ και οτι αν θελω να το βαζω εκει να του φοραω καλτσακια:eek:!!! Δεν εδωσα σημασια μιας και δεν λερωναμε πουθενα, ισα ισα ειμασταν πολυ προσεκτικοι, για να μην δινουμε δικαιωματα να μας κανουν παρατηρηση. Μετα αφου ειδαν οτι δεν εχουμε σκοπο να διωξουμε τον σκυλο, καναν συμβουλιο στην πολυκατοικια και μου ειπαν οτι υπαρχει καταστατικο το οποιο απαγορευει τα σκυλια στην πολυκατοικια. Εγω τους ειπα οτι με καλυπτει ο νομος και μου επιτρεπει να εχω μεχρι και δυο κατοικιδια στο διαμερισμα μου και αν θελουν να παμε νομικα δεν εχω κανενα προβλημα. ( Εκει πλεον ειχα αλλαξει σταση απο παθητικη σε επιθετικη ). Τελικα δεν κινηθηκαν νομικα εναντιον μου αλλα ενα πρωι μου φεραν το υγειονομικο για ελεγχο.Εν τω μεταξυ ειχαν και ενα υφακι του στυλ "τωρα θα δεις που τολμησες να φερεις εδω σκυλο". Ελα ομως που ο ελεγχος εγινε και δεν βρηκε τιποτα για να μας κανει παρατηρηση. Ε, αυτο ηταν! Απο τοτε και στο εξης δεν μου ξανακαναν το παραμικρο σχολιο για το σκυλο μου.Εζησα εκει 8 χρονια και οταν εφυγα μου λεγανε οτι θα τους λειψουμε!!!:eek::eek::eek::eek:
Να επισημανω ομως οτι ο Διας δεν γαβγιζε ποτε, ηταν ενα απο τα πιο καθαρα σκυλια που εχω γνωρισει μεχρι τωρα, και δεν ενοχλουσε για κανεναν λογο.

Dinosd

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2008
188
0
51
TIRNAVOS (LARISSA)
ασχετο αλλα σχετικο
εχτες με πεταξανε κλωτσιδων, εξω απο καφετερια ,οταν πηγα με κουταβι 4 μηνων να παρω καφε για εξω και ενω οι δυο και μοναδικοι πελατες που υπηρχαν εκεινη την ωρα(09,00 πρωι) οταν ειδαν την μικρη ηρθαν κοντα και αρχιζαν να παιζουν μαζι της
Πάρε μαζί τον Mirco και την Emily και ξαναπήγαινε από εκεί για καφέ.

Τη συνέχεια θα τη δω στα κανάλια.:eek:

milgr

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
163
9
Θεσσαλονίκη
:eek:Μαλλον καλη μου Cloe δεν εχεις αποψη για το τι μπορει να κανει ενα φιλοζωικο σωματειο απο θεματα ενημερωσης και νομικης καλυψης, εκτος του να φιλοξενησει την Δεσποινα οπως λες....:eek::eek:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
ΟΚ γι' αυτό ρωτάω. Για να αποκτήσω άποψη! Πες μου λοιπόν milgr τι μπορεί να κάνει το σωματείο από άποψη ενημέρωσης και, κυρίως, νομικής κάλυψης. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον :) Και αν θέλεις πρότεινε και κάποιο συγκεκριμένο σωματείο (δεν απαγορεύεται απ' τους κανόνες του φόρουμ).
Αυτά τα :eek: δεν κατάλαβα γιατί τα 'βαλες.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Εγω παντως οταν εφυγα απο το Λυκαβηττο και εβαλα αγγελια το σπιτι μου για ενοικιαση , ειχα γραψει στο τελος ''Κατοικιδια δεκτα'' (ειχε και αυλη το σπιτι).

Απο ολους τους υποψηφιους νοικαρηδες , κανεις δεν ειχε ζωο.

Οταν δε βρηκα το σπιτι που μενω τωρα (μονοκατοικια) , ρωτησα τον ιδιοκτητη αν τον πειραζε που θα εφερνα σκυλο , μου απαντησε : ''Δεν φερνεις και αλογο αν θελεις ? ...εγω το ενοικιο θελω καθε μηνα'' :D:D

ntina57

New Member
4 Νοεμβρίου 2009
2
0
Ο σκύλος μου είναι ημίαιμος,τον βρήκα κουτάβι,πριν 1,5 χρόνο,στο δρόμο καταδαγκωμένο,υποσιτισμένο και φοβισμένο.Είναι μεσαίο προς μεγάλο μεγεθος.
Οι περιοχές που ψάχνω πλέον είναι οι περισσότερες της Αττικής που να είναι κοντά ή κάπως κοντά σε στάση μετρό και να έχουν γρήγορη πρόσβαση στο κέντρο.Αρχικά έψαχνα Καισαριανή,Βύρωνα,Ηλιούπολη,Άγιο Δημήτριο,Δάφνη,Ν.Κόσμο..αλλά πού να ήξερα!Ψάχνω ισόγειο με βεράντα ή μεγάλο μπαλκόνι ή ρετιρέ με μεγάλο μπαλκόνι.
Πάντως,Sarawest την ίδια απορία είχα κι εγώ.Πίστευα ότι λόγω κρίσης ίσως ήταν πιο ελαστικοί οι ιδιοκτήτες αλλά αντίθετα αυτοί που μου αρνήθηκαν ήταν κάθετοι!Με καμία κυβέρνηση.
Είναι επίσης αξιοπερίεργο πόσο μικρονοϊκοί και μίζεροι είναι κάποιοι άνθρωποι και πόσο χωρίς νόημα είναι οι ζωές τους αφού μην έχοντας τίποτα καλύτερο να κάνουν μαζεύονται για να μαζέψουν υπογραφές!!(despoina26,Ricos) Λες και είναι αυτό το μείζον πρόβλημα της ζωής τους..
Τελικά είτε είσαι εξωγήινος είτε φιλόζωος στην Ελλάδα,το ίδιο πράγμα είναι..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Παρηγορήσου διότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοίκιαζα στη Νέα Ορλεάνη είχε ζητήσει στην αγγελία κυρία άνω των 40, διαζευγμένη, μη καπνίστρια και χωρίς κατοικίδιο! Ούτε προξενιό να γύρευε (που δε γύρευε). Σκύλο δεν είχα τότε, ήταν μετά την Κατρίνα, του είπα ότι ναι μεν άνω των 40 δεν ήμουνα αλλά δεν κάπνιζα και ήμουν διαζευγμένη και μου έδωσε το σπίτι. Α, μου έβαλε και όρο να μην μπάζω άντρες!!!!!!!!!!:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Τελοσπάντων, ήξερα ότι για το σκύλο και το τσιγάρο θα μπορούσε να κάνει ιστορία, αλλά για γκόμενο δεν μπορούσε να μου κάνει τίποτα. Ο πρώην μου έμενε στην Καλιφόρνια, οπότε είχαμε τη σχέση εκ του μακρόθεν και φυσικά ερχότανε. Όταν πήγε να μου πει κάτι ο ιδιοκτήτης του είπα ότι πρώτον δεν μπάζω άντρες αλλά έναν άντρα, άρα είμαι εντάξει και δεύτερον τον καλοπλήρωνα στην ώρα του. Οπότε το βούλωσε.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Προσοχή αν η μπαλκονόπορτα είναι ανοιχτή και ο σκύλος βγαίνει στο μπαλκόνι όποτε θέλει (άρα μπορεί να είναι εκεί και να γαυγίζει ή να κατουράει όλη μέρα ενόσω λείπουμε) μπορεί ο καθένας και να ισχυριστεί μόνιμη παραμονή (αν έρθει αστυνομικός τον δεί εκεί - χτυπήσει κουδούνι και λείπετε την βεβαιώνει κιόλας) αλλά και ο σκύλος όντως να δημιουργεί τα προβλήματα της "μόνιμης παραμονής" στους υπόλοιπους γείτονες. Αν δε δεν υπάρχει σπιτάκι, ή σκιά, και βεβαιωθεί επίσης από αστυνομικό τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

despoina26

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
137
0
βασικα η χιονη δεν γαυγιζει ποτε...ειναι τοσο σπανιο που καταληγουμε να χαιρομαστε καθε που την ακουμε...
τωρα η αληθεια ειναι πως την ωρα που εγω ειμαι στη δουλεια η πορτα ειναι ανοιχτη και βγαινει οποτε θελει.
τα χοντρα της δεν τα κανει εκει,μιας και κατεβαινει το πρωι και τα αδειαζει πουρνο πουρνο...αλλα τσισακια εχω μαζεψει αρκετες φορες,ειδικα στην αρχη τωρα αρχιζει και κρατιεται.
Denis με την υπαρχουσα κατασταση δλδ ευσταθουν ολες αυτες οι απειλες που εχω ακουσει τον τελευταιο καιρο?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ναι γιατί όχι ? ΑΝ είναι έξω ενοχλεί, το ότι μπορεί να μπεί μέσα δεν βοηθάει τον διπλανό που μυρίζει ούρα (ή που δεν τα μυρίζει αλλά επειδή είναι κακός γκρινιάζει)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Mια απορία..
Tο μοναδικό σκυλί που να βγαίνει και στο μπαλκόνι σε εκείνη την περιοχή είναι το δικό σου?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εγω θα έλεγα να κάνει υπομονή... Αλλά ακόμα και όταν θα βρεθεί ο ιδιοκτήτης που δε θα έχει πρόβλημα... είναι πιθανό να έχουν οι υπόλοιποι γύρω της :-| θελει γερο στομαχι... έγω αντιμετώπισα αυτό ακριβώς :mad: μου είπαν μάλιστα ότι εξαπάτησα την ιδιοκτήτρια και δε της είπα ότι έχω "σκύλο - τέρας " τεραστίων διαστάσεων ( έτσι τον χαρακτηρίζουν οι "πολιτισμένοι" κατά τα άλλα) και ηταν μονο 4 μηνών:p Οταν την έφερα να βεβαιώσει ότι ήταν σύμφωνη μόνο που δε τη λιθοβόλησαν... Πόσες απιστευτου κάλους δικαιολογίες για την αντιδρασή τους άκουσα... θα πηδήξει απο το μπαλκόνι και θα μας επιτεθεί, εμείς όταν ήρθαμε εδω δεν ονειρευτήκαμε τη ζωή μας με σκύλο, έχω και γω σκυλιά αλλα στο χωριό μου, με δάγκωσε σκυλος όταν ήμουν παιδί, αυτο δεν είναι σκυλί είναι άλογο κλπ :D Σήμερα 6 μήνες μετά δεν μου μιλανε κάν για το θεμα αφου τους συνεστησα ότι όλη αυτή την παράνοια μπορουν να τη μεταφέρουν στο δικηγορο μου έγω δεν έχω χρόνο :rolleyes: βεβαια ο σκύλος διαμένει μονιμα μεσα στο διαμέρισμα βγαίνει στον κήπο 1-2 ώρες με δική μου επίβλεψη πάντα αφου υπάρχουν τόσοι καλοθελητές να τον "ταισουν" :(

despoina26

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
137
0
kango1 οχι δεν ειναι μονο η χιονη στη δικη μου γειτονια.υπαρχουν και καποια αλλα σκυλακια οπου ομως περιττο να πω σε τι συνθηκες ζουν.βεβαια εκεινα ειναι σε μονοκατοικια.δεμενα μια ζωη σε σπιτακι 1χ1 απο ελενιτ οπου καθε φορα που κατι θα περασει απο μπροστα τους χαλανε τον κοσμο...φανταζομαι ομως πως δεν ξανοιγονται τοσο πολυ να κανουν και εκει παρατηρησεις γιατι εκεινοι ειναι ιδιοκτητες και οχι ενοικιαστες...ασχετα οτι ειναι κολλητα ακριβως διπλα απο τη δικη μας πολυκατοικια...

Anor

Member
26 Οκτωβρίου 2009
6
0
Αθήνα
Δέσποινα...

Ακριβώς περιστατικό σαν το δικό σου υπάρχει σε σχετικό forum για αστυνομικούς όπου διαβεβαιώνουν οι ίδιοι οι ένστολοι οτι απαγορεύεται ΜΟΝΟ Η ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ του κατοικιδίου σε εξωτερικούς χώρους και η διατάραξη κοινής ησυχίας απο γάβγισμα κτλ.

http://www.ecfpo.gr/forum/viewtopic.php?f=1&t=3198&p=29569&hilit=σκύλος#p29569

Γενικά δεν μπορούν να σου κάνουν κάτι ακόμα και αν ψηφίσουν καταστατικό απαγόρευσης κατοικιδίου στην πολυκατοικία.. (έχουν το δικαίωμα).. κάτι τέτοιο δεν θα ισχύει αναδρομικά και φυσικά δεν μπορούν να σου κάνουν και έξωση οτι και αν λένε.

Να τονίσουμε μήπως εδώ οτι οι σκύλοι είναι και οι καλύτεροι συναγερμοί , όπου εν καιρώ κλοπών αρκετές πολυκατοικίες την έχουν γλυτώσει απο διαρρήξεις επειδή ακριβώς έγινε χαμός όταν κάποιοι προσπάθησαν να παραβιάσουν πόρτες;

Το πρόβλημα βέβαια που μπορεί να έχεις , είναι οτι η ούρηση του σκυλιού στο μπαλκόνι, κανονικά μπορεί να γίνει αιτία προβλημάτων για σένα. Σε αυτό ίσως να πρέπει να βρείς μια λύση.

Τώρα για το θέμα κατοικιδίου και ενοικίου, οι περισσότεροι δεν έχουν πρόβλημα εκτός και αν πέσετε σε στραβόξυλο. Το μόνο πρόβλημα που έχουν γενικώς όπως ειπώθηκε είναι να παίρνουν στην ώρα τους το ενοίκιο και οχι το αν υπάρχει σκύλος ή οχι.

Anor

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
απο περιεργεια δεν μας λες και την δικια σου ιστορια?
γιατι δεν μπορουσες να παρεις τα σκυλια μαζι σου

Anor

Member
26 Οκτωβρίου 2009
6
0
Αθήνα
zouzounos,

αν αναφέρεσαι σε μένα η ιστορία έχει ώς εξής. Στο σύνολο τα σκυλιά μου είναι 5. Όλα ημίαιμα και μαζεμένα ώς αδέσποτα απο περιοχή Β.Προαστίων που το έχουν κάνει σημείο απόρριψης .. να μην χαρακτηρίσω τι είναι αυτοί ακριβώς.

Το σπίτι εκεί ήταν μεγάλο με πολύ μεγάλο οικόπεδο (4 στρέμματα) κάτι που ευννοούσε να έχεις μεγαλόσωμα σκυλιά που έτρεχαν και έκαναν τα δικά τους χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Δυστυχώς όμως η ζωή τα φέρνει με δικά της μέτρα και σταθμά και λόγοι ανωτέρας βίας , οδήγησαν στην αποχώρηση απο εκεί.

Μαζί μας μπορούσαμε να πάρουμε μόνο τα 2 σκυλιά απο τα 5. Ενα θα πήγαινε σε χώρο βιοτεχνίας μας όπου και πάλι θα ήταν ήρεμο και θα είχε την κατάλληλη προσοχή (12 χρονών πιά ο κακομοίρης) και το μικρόσωμο (ημίαιμο γκριφόν) στο σπίτι. Τα άλλα 3 όμως (ο τρίτος ήταν λύκος περισσότερο παρά τίποτα άλλο) ήταν φοβερά δύσκολο να τα πάρουμε μαζί καθώς το νέο σπίτι δεν είχε τους χώρους για αυτά.

Θα τραβούσαν απίστευτη ταλαιπωρία. Τελικά για μεγάλη τύχη μας , ο άνθρωπος που πήρε το σπίτι δεν είχε σκύλους και αποφάσισε να τα κρατήσει και ώς φύλακες (μιας και ο χώρος ήταν δικός τους) αλλά και επειδή πραγματικά δεν ήταν εχθρικά απέναντι του (ισως τον αντιλήφθηκαν οτι πραγματικά τα συμπαθούσε).

Αποτέλεσμα;

Μείναν εκεί, ευτυχώς για αυτά, έχουν φροντίδα .. και το κυριότερο είναι κοντά και μπορώ να περνάω να τα βλέπω αν είναι καλά (κάτι που δεν αμφιβάλω καθόλου πλέον). Ευτυχώς για αυτά κυρίως και καλύτερα για εμάς που ξέρουμε οτι τα αγαπάνε τουλάχιστον.

Πάλι καλά...

Anor

Anor

Member
26 Οκτωβρίου 2009
6
0
Αθήνα
Είναι οι μπαγάσες... ειδικά ο Λάζαρος (ο μεγαλόσωμος) έχει μεγάλη πλάκα καθώς για να δείξει την χαρά του "φταρνίζεται" και δείχνει δόντια αλλά με την ουρά να μοιάζει έλικας αεροπλάνου απο το κούνημα.

Ο Αράπης (ο λύκος) δεν φαίνεται στο video καθώς δεν είναι και πολύ του χαδιού... απρόσιτος σκύλος. Καχύποπτος (όπως οι περισσότεροι λύκοι) και δύσκολα πιάνεται φίλος.

Είπα να πάω να τους δώ σήμερα, αλλά βλέπω τον ουρανό που ετοιμάζεται να ρίξει κουβάδες και μάλλον το κόβω για αύριο.

Anor

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
kango1 οχι δεν ειναι μονο η χιονη στη δικη μου γειτονια.υπαρχουν και καποια αλλα σκυλακια οπου ομως περιττο να πω σε τι συνθηκες ζουν.βεβαια εκεινα ειναι σε μονοκατοικια.δεμενα μια ζωη σε σπιτακι 1χ1 απο ελενιτ οπου καθε φορα που κατι θα περασει απο μπροστα τους χαλανε τον κοσμο...φανταζομαι ομως πως δεν ξανοιγονται τοσο πολυ να κανουν και εκει παρατηρησεις γιατι εκεινοι ειναι ιδιοκτητες και οχι ενοικιαστες...ασχετα οτι ειναι κολλητα ακριβως διπλα απο τη δικη μας πολυκατοικια...
Δηλαδή διπλα από το σπίτι σας έχουν μόνιμα το σκυλί έξω..και δεν κάνουνε παρατήρηση και εσένα που απλά βγαίνει οποτε θέλει αλλα δεν κοιμάται έξω σου δημιουργουν προβλημα?
Εγώ αν υπήρχε τέτοιο περιστατικό διπλα από εμενα δεν θα φοβόμουνα τίποτα..
και άκου..
Αν ο ιδιοκτητης του σπιτιού ειναι σύμφωνος για το σκυλί και απλά το πρόβλημα των υπολοιπων είναι οι μερικές φορες παρουσία του δικού σου στο μπαλκόνι, εγώ προσωπικά δεν θα έδινα καμια μα καμια σημασία..

Ισα ισα θα ανέφερα την κακοποίηση που συμβαίνει καθημερινα διπλα από το σπίτι μου..

*κακοποίηση = εγκατάλειψη και απομόνωση ζώου σε μπαλκόνι, ταράτσα, αλάνα, οικόπεδο κ.λ.π

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog