Χωρίς σπίτι λόγω σκύλου

ntina57

New Member
4 Νοεμβρίου 2009
2
0
Εδώ και 2 μήνες ψάχνω καθημερινά σπίτι για να νοικιάσω όμως όταν βρίσκω ένα σπίτι που με ενδιαφέρει και ανακοινώνω ότι έχω σκύλο κανείς δεν θέλει να μου το νοικιάσει.Τον Νόμο για τη διατήρηση ζώων σε πολυκατοικίες τον γνωρίζω όμως θεώρω ότι πρέπει να ενημερώνω τους ιδιοκτήτες των σπιτιών ότι έχω σκύλο.Δεν έχω κάνει και κανένα έγκλημα,σκύλο έχω!Φυσικά δεν τίθεται καν θέμα να τον αφήσω γιατί πέρα από το συναισθηματικό δέσιμο που έχω μαζί του,θεωρώ απαράδεκτη την μικροαστική νοοτροπία μερικών (αρκετών τελικά) να μου επιβάλουν τι θα κάνω στην προσωπική μου ζωή.Αν θα έχω σκύλο ή όχι.
Οι ιδιοκτήτες προφασίζονται αλλεργίες στα σκυλιά (λες και θα μένουμε στο ίδιο σπίτι) και στα πουλιά (σε περίπτωση που είχα καναρινάκι ούτε αυτό θα μπορούσα να έχω!) ή ότι αυτό δεν θα αρέσει στους γείτονες (!!!) δεν αλλάζουν γνώμη ούτε όταν τους διαβεβαιώνω ότι αυτός ο σκύλος γαυγίζει σπανιότατα!
Όποιος έχει βιώσει την αναζήτηση στέγης θα ξέρει πολύ καλά πόσο ενεργοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία είναι..Με τον σκύλο πιστεύω ότι τελικά είναι αδύνατον.Έχω κουραστεί πάρα πολύ και δεν ξέρω τι να κάνω πια.Όταν ξεκίνησα να ψάχνω δεν φανταζόμουν ότι θα βρεθώ μπροστά σε τέτοιο ρατσισμό επειδή έχω σκύλο..Η απογοήτευση που νιώθω μετά από τόσο ψάξιμο και τόσες ματαιώσεις είναι μεγάλη.Θα ήθελα μια γνώμη,μια άποψη πάνω στο θέμα μου..
Τι με συμβουλεύετε να κάνω?Αν κάποιος έχει ανάλογη εμπειρία θα μου ήταν χρήσιμο να μου πει τι έκανε και πώς αντιμετώπισε τελικά αυτό το θέμα.
Να είστε όλοι (φιλόζωοι και μη) καλά!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλώς ήρθες!
Δυστυχώς δεν είσαι η μονη που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα....:(
Ανά καιρούς έχει συζητηθεί ξανά αυτή η δυσκολία!Σου εύχομαι να βρεις σύντομα ένα σπίτι που να ικανοποιεί κι εσένα και το σκυλάκι σου!!:)

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Εγω θα σου προτεινω αυτο που προτεινω και στον εαυτο μου.
Να φυγεις μια και καλη απο την Ελλαδα και να μην ξαναγυρισεις.Απορω πως ανεχομαστε ολα αυτα που ζουμε καθημερινα και δεν κανουμε τπτ...Φυγη....αυτη ειναι η λυση!

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Δεν μας είπες όμως σε πια περιοχή ψάχνεις σπίτι και σε τι τιμή πόσα τετραγωνικά Ισως κάποιος να μπορούσε να σε βοηθήσει.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Εγω θα σου προτεινω αυτο που προτεινω και στον εαυτο μου.
Να φυγεις μια και καλη απο την Ελλαδα και να μην ξαναγυρισεις.Απορω πως ανεχομαστε ολα αυτα που ζουμε καθημερινα και δεν κανουμε τπτ...Φυγη....αυτη ειναι η λυση!
Η Ελλάδα έχει πολλά στραβά, στραβά όμως υπάρχουν και σε άλλες χώρες. Σ' αυτή την περίπτωση θα έλεγα ότι η Ελλάδα δεν είναι και πολύ δύσκολη περίπτωση διότι θεωρητικά μπορεί κανείς να νοικιάσει σπίτι και να μην πει τίποτα αφού ο νόμος είναι μαζί του. Πάντα θεωρητικά ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν πρόκειται να κάνει επιθεώρηση στα πράγματα που έχει κανείς και να απαγορέψει π.χ. το βίντεο.

Αντίθετα σε ευρωπαϊκές χώρες που έχω ζήσει, καθώς και στην Αμερική ο ιδιοκτήτης είναι παντοδύναμος θεός. Έχει δικαίωμα να απαγορέψει τα ζώα ό,τι κι αν λέει ο νόμος (που επίσης επιτρέπει μέχρι τρία ζώα εδώ). Μπορεί να σου δώσει 10 μέρες να διώξεις το ζώο κι ας είναι στο συμβόλαιο μέσα, όπου φυσικά πρέπει να πεις ποιος θα ζει στο σπίτι. Μπορεί να αρνηθεί να σου νοικιάσει διότι έχεις παιδιά. Επίσης μπορεί να αρνηθεί να σου νοικιάσει αν δεν του αρέσει η δουλειά που κάνεις και αν καπνίζεις.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
νοικιασε το και μην τους πεις τιποτα.
οταν το ανακαλυψουν και αν, πες οτι μολις το πηρες και "ο μαι γκοντ, δεν ειχα ιδεα οτι θα σας ενοχλουσε, που να το φανταστω? χιλια συγγνωμη":maria:
τι σκυλο εχεις?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
νοικιασε το και μην τους πεις τιποτα.
Αυτο μπορεις να το κανεις αλλα να ευχεσαι να μην βαλει ο αλλος όρο στο συμβόλαιο..
Ειναι λίγο ρίσκο..

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ε, αμα δει ορο στο συμβολαιο, δεν το νοικιαζει..που ειναι το ρισκο?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εχει τύχει να προχωρήσει ο άλλος τα συμβόλαια παρότι ο ιδιοκτητης έχει βάλει τέτοιο ορο με την δικαιολογία ότι το βρήκα στο δρόμο μετά την πράξη των συμβολαίων..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Μπορεί να βάλει όρο (ο ιδιοκτήτης)
Ο ενοικιαστής τον βλέπει (τον όρο)
Λέει δεν πειράζει το νοικιάζει (το διαμέρισμα)
Μετά ο ιδιοκτήτης τον διώχνει (ας πρόσεχε)

είναι ρίσκο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο :D

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ρε παιδια τι λετε??
, δεν θα κανει κατι τετοιο η φιλη μας εδω..
απλα θα διαβασει το συμβολαιο (που θα το διαβαζε ουτως η αλλως) και εαν δεν την συμφερει, δεν το υπογραφει και τσιου.
δεν υπαρχει κανενα ρισκο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ παιδιά όταν νοίκιασα το σπίτι μου προχώρησα στα συμβόλαια εφόσον φυσικά είχαμε συμφωνησει σε όλα με τον ιδιοκτητη παίζοντας μονο σε αυτό το "μκρό" κατά εμενα σημείο..τον μ..:-\"
Είχα την τύχη ο ιδιοκτητης να είναι στην Ρόδο οποτε πονταρα και εκεί..
Στα συμβόλαια μου τράβηξε μια γραμμή και δεν μου έβαλε κανέναν όρο..
Δεν του είπα τίποτα ..δεν με ρώτησε..:cool:
Παρόλα αυτά είχα μια ανησυχία..

Μετά από μήνες κάποια στιγμή που ήρθε να δει το σπίτι του λέω ξέρετε ..έχω και ένα σκυλάκι..
και τι μου απαντάει?
Μονο ένα εγώ έχω 6..:eek::paja1::D

Εδώ είμαστε σκέφτηκα ..βρήκα τον ανθρωπο μου..:D:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ρε σεις, ξέχασα να ρωτήσω το σπουδαιότερο: με αυτή την οικονομική κρίση, κάνουνε τρίτσα-κάτσα οι ιδιοκτήτες σπιτιών στους επίδοξους ενοικιαστές αντί να λένε κι ευχαριστώ?!

Διότι εδώ πέφτουνε τα νοίκια, βάζουν γενικώς όλοι νερό στο κρασί τους, μέχρι και τα ξενοδοχεία προσκυνάνε ιδιοκτήτες σκύλων! Αφού μια φιλενάδα μου με πήρε τηλέφωνο χτες να με παροτρύνει να πάω στο San Diego τον Ιανουάριο οδικώς αφού μ' αρέσει να οδηγώ (τρεις μέρες παρακαλώ!!) και να πάρω και το Μουφ μαζί διότι έμαθε ότι στο Marriott (όπου και το συνέδριό μου) παίρνουνε τώρα και σκύλους. Φυσικά δεν πρόκειται να το κάνω διότι θα τον αφήσω τέσσερεις μέρες που θα λείπω στην κτηνίατρό του, αλλά μου έκανε εντύπωση. Και στα Απαλλάχια που ήθελα να νοικιάσω καμπίνα και παλιά δε θέλανε σκύλους, τώρα με παρακαλάνε και λέω να την κάνω σε δυο βδομάδες, να δούμε και κανά καταρράκτη. Αναρωτιέμαι μάλιστα αν θα τσαλαβουτήσει το Μουφ-Μουφ παρά το κρύο...

Πάντως ο παλιός μου σπιτονοικοκύρης τρελλαινότανε για Μουφ και έφερνε και τα δυο δικά του να παίξουνε, ενώ ο καινούριος συνέχεια αναφωνεί "αχούουουουουουουου το κουταβάκι! Έλα κουταβάκι να παίξουμε! Κούτσου-κούτσου!":eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Last edited:

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
ασχετο αλλα σχετικο
εχτες με πεταξανε κλωτσιδων, εξω απο καφετερια ,οταν πηγα με κουταβι 4 μηνων να παρω καφε για εξω και ενω οι δυο και μοναδικοι πελατες που υπηρχαν εκεινη την ωρα(09,00 πρωι) οταν ειδαν την μικρη ηρθαν κοντα και αρχιζαν να παιζουν μαζι της

despoina26

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
137
0
εγω μενω σε ενα διαμερισμα που νοικιαζω εδω και ενα χρονο.πριν καν πιασω το σπιτι ειχα ρωτησει αν μου το επιτρεπει και μου ειπε οκ.
πριν λιγους μηνες λοιπον που πηρα τη χιονη δεν ειχα καν αγχος αλλα δεν ηταν τελικα μονο ο ιδιοκτητης.
ο διαχειριστης της πολυκατοικιας μου ανεφερε πριν μια βδομαδα πως θα συγκαλεσει συμβουλιο για παρθουν επυπογραφως αποφασεις για το αν μπορω να παραμεινω στην πολυκατοικια η οχι...κοινως θα μαζεψουν υπογραφες για εξωση!!και ο λογος ειναι μια παραγραφος του νομου οπου αναφερει πως απαγορευεται η παραμονη του ζωου στο μπαλκονι.
γνωριζει κανεις για αυτη την λεπτομερεια?
δλδ απαγορευεται να εχω ανοιχτη την πορτα και το σκυλι να βγαινει στο μπαλκονι????
για να ειμαι νομιμη δλδ πρεπει να ειναι αποκλειστικα και ΜΟΝΟ μεσα στο σπιτι?

milgr

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
163
9
Θεσσαλονίκη
Αγαπητή μου Δέσποινα νομίζω βάση νόμου(είναι παρακάτω)και υπόγραφες να μαζέψουν από όλη την περιοχή δεν μπορούν να σου κάνουν έξωση με ΤΙΠΟΤΑ
μπορείς να διαβάσεις παρακάτω τους νόμους που ισχύουν από το 2003, αν δεν σε καλύψουν ρώτα έναν Δικηγόρο
ο μόνος φόβος μου είναι οι κακοί γείτονες……………………..

http://www.parliament.gr/politeuma/syntagmaDetails.asp?ArthroID=30

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog