Τα σκυλιά πρέπει να διατηρούνται δεμένα, μικρά ή μεγάλα. Προσωπικά, τα μικρά τα κοιτώ επίσης με μισό μάτι γιατι συχνά ψάχνονται για τσαμπουκάδες, το γεγονός οτι το μικρο δε μπορεί να κάνει ζημιά στον σκύλο μου (στον έναν τουλάχιστον...), δεν εξασφαλίζει οτι δε μπορεί να πάθει ζημιά από τον δεμένο σκύλο μου. Ακούω συχνά το "αν είναι επιθετικό μη το βγάζεις βολτα" το οποίο το θεωρώ πέρα για πέρα άκυρο. Δηλαδή όσοι δεν έχουν σκυλί με εξαίρετη κοινωνικοποίηση, δεκτικό με τα αλλα σκυλιά, ψιλο..."φλωρο" (να μην απαντάει σε προκλήσεις) και τόσα αλλα, δεν επιτρέπεται να βγαίνουν βολτα; Υπάρχει ένας μεγάλος χώρος (χωράφι) που πήγαινα παλιά τον δικό μου, το χωράφι αυτο εγινε αρκετά δημοφιλές με αποτέλεσμα να μαζεύει πολύ σκυλομάνι και εγω, παρόλη την τουλάχιστον αξιοσέβαστη εκταση του, να μη μπορώ να μπω μεσα-από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ- με δεμένο τον σκύλο μου (με ιμάντα, για να τρέξει, για να μην είναι διαρκώς στο λουρί 1,20μ ή γιατι ετσι απλά θέλω) επειδή όσοι είναι στον χώρο εκείνον δε μπορούν να εξασφαλίσουν οτι τα σκυλιά τους δε θα φύγουν από εκεί που είναι, δε θα τρέξουν 500μ χωρίς να ακούνε κανέναν και δε θα έρθουν πάνω στον σκύλο μου, ο οποίος πιθανόν την ώρα εκείνη να μη γουστάρει να παίξει/μυριστεί/γνωριστεί. Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο, να ξερεις οτι αν ήσουν άντρας και καμια 10αρια χρόνια μεγαλύτερος δε θα σου έλεγαν κουβέντα στο δρόμο, είμαστε σχετικά κοντά στην ηλικία και το ξέρω από πρώτο χέρι αυτο. Απλά, να ξερεις, οτι υπάρχει και "η άλλη" πλευρά, όσο κι αν εσυ πιστεύεις οτι ο σκύλος σου δε θα φύγει-έστω και με τις φιλικότερες των διαθέσεων-, εγω δε θα το ρισκάρω. (Και όχι εγω προσωπικά, ο καθένας που έχει βιώσει έστω ενα άσχημο περιστατικό)