Κοιτα όπως εγραψε κ άλλο μέλος , οι περισσότεροι υποκύπτουμε στον πειρασμό. Αλλα φταίμε και βάζουμε και τον σκύλο μας σε κίνδυνο...και είναι δικαιολογιμένος ο περαστικός που θα αντιδράσει πανικόβλητος.Τέλος πάντων σας ευχαριστώ δεν είχα πρόθεση να ενοχλήσω κανέναν και ειδικά σε μια τέτοια περιοχή που δεν πατάει ψυχή δεν φαντάστηκα οτι θα υπήρχε πρόβλημα όπως είπα και παραπάνω σχεδόν κάθε μέρα παίζουμε εκεί και ποτέ δεν υπήρξε κάποιο παρόμοιο περιστατικό και πάλι ευχαριστώ
Να μιλήσω κι εγώ ως κάτοχος σκύλων κατηγορίας μισοριξιάς ε?
Έχω π.χ. δεμένα τα σκυλιά μου και βλέπω να αμολιέται κατά πάνω μας ένα λυτό μικρομεσαίο. Οκ, εκεί δεν θα με πιάσει πανικός γιατί αν γίνει η στραβή με παίρνει να τα χωρίσω ή να προσπαθήσω να κουμαντάρω κάπως την κατάσταση.
Αν έρχεται κατα πάω μας το ροτ ή το όποιο άλλο μουλάρι τι θα κάνω? Το σταυρό μου?
Μια φορά θα υπάρξει πρόβλημα...
Μια φορά θα σου κάνουν παρατήρηση...
Μια φορά θα δαγκωθεί ο σκύλος σου...
Μια φορά θα δαγκώσει ο σκύλος σου...
Μια φορά θα ορμήσει σε κανα παιδάκι και θα μιλούν τα δελτία...
Δεν είναι μακριά από μας αυτά! Δίπλα μας είναι! Εμείς είμαστε αυτοί!
Στηρίζεται στο ότι δεν είναι ποινικό οπότε δεν θα περάσει από πειθαρχικό συμβούλιο; Απαράδεκτος...σε μία διαφωνία που είχα με ενα δικηγόρο ο οποίος έχει μόνιμα το σκυλί του λυτό και εκνευρίζεται αν περάσουν σκυλιά που το ενοχλήσουν, μου είπε οτι ο νόμος προβλέπει να έχει φίμωτρο και δεν λέει πουθενά για λουρί. (ούτε φίμωτρο είχε φυσικά)
Αν ο περαστικός είναι κατά της απευσθητοποίησης;Γιατί ως εκπαιδευτική τεχνική εχει δεχτεί άπειρη κριτική (δικαίως )....Και τέλος θα ήθελα να πω ότι μερικές φορές για να προλάβουμε καταστάσεις πρέπει να συμβούν (όπως για παράδειγμα αν δεν θες ο σκύλος να αντιδρά σε σκύλους που γαυγίζουν πρέπει να εκτεθεί σε τέτοιου είδους καταστάσεις λέγεται απευαισθητοποίηση και είναι το ίδιο πράγμα που η αστυνομία και ο στρατός κάνει στα σκυλιά τους)
ε ναι. Και εμένα με έχουν ''σύρει'' σκύλοι. Σε μία φάση με σταμάτησε στο δρόμο και μια κοπέλα να μου δώσει την επαγγελματική κάρτα της- εκπαιδευτρια η συγκεκριμένη.Μιλάω με όλο τον σεβασμό χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν αυτή είναι η δική μου προσωπική γνώμη ελπίζω να είναι και η σωστή. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι πρέπει να αφήνουμε τα σκυλιά μας "αέρα πατέρα" χωρίς λουρί και για να πω την αλήθεια δεν είχα πρόβλημα με την παρατήρηση που μου έκανε η κυρία για το λουρί αλλά για το γεγονός ότι ο σκύλος της σχεδόν την έσερνε αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να αφορά εμένα!
Θεωρώ πως όσοι έχουν λίγο πιο "ιδιαίτερα" σκυλιά, δεν θα το ρίσκαραν. Και το πρόβλημα είναι αν ο λυτός σκύλος πλησιάσει εμένα. Δε θα πείραζε ποτέ επί της ουσίας να "αρπάξει" αλλά θα τραμπούκιζε λίγο ίσως. Ίσως και όχι. Γιατί όμως να μου αγχώσει το σκυλί, να μου το εκνευρίσει; Δε γουστάρω πως το λένε. Όσοι λοιπόν δεν έχουμε κήπο τα πάμε να τρέξουν σε περίφραξη. Όταν δεν τα πάμε σε περίφραξη, φροντίζουμε έστω να μην υπάρχουν άλλα σκυλιά (ούτε άνθρωποι άλλοι ιδανικά γιατί δε γουστάρουμε και τα παιδάκια δυστυχώς) και να υπάρχει σχετική ασφάλεια. Και πάλι δεν θα το πρότεινα. Εγω παίρνω ένα ρίσκο όπως και να χει γι αυτό και το κάνω πολύ σπάνια. Όταν έπαιρνα ένα ρίσκο σε πιο συχνή βάση, απλά έχασα το σκύλο μου και απο καθαρή τύχη τον βρήκα μετά απο 6 μέρες..οπότε..NOPE!Αν έδεσε το σκύλο της, δεν πλησίασε την κυρία και τον σκύλο της, ποιο είναι το πρόβλημα που ο σκύλος ήταν λυτός;
Οσοι δεν έχετε κήπο δικό σας, πού αφήνετε τα σκυλιά σας να τρέξουν;
Το τρέχω εγώ με το σκύλο μου δεμένο, εντάξει, αλλά δεν είναι το ίδιο.
Υπάρχει σωστή και λάθος προσέγγιση για όλα, η μέση απλά δεν δουλεύει ή θα τρομάξει το ζώο και του δημιουργήσεις φοβίες ή θα καταφέρεις να έχεις ένα πολύ ήρεμο σκύλο ανάλογα την προσέγγιση. Αυτό που οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν είναι ότι δεν είναι κάτι που θα το "φτιάξει" ο εκπαιδευτής σε ζήτημα 3 μηνών η όσο αποφασίσει να τον κρατήσει είναι μια διαδικασία που επαναλαμβάνεται σε όλη του την ζωή (όπως όταν σκύλος φοβάται να ανέβει στην ζυγαριά και του δίνεις λιχουδιές και μεζεδάκια για να πείσεις ότι είναι κάτι καλό έτσι τον πείθεις ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου αν ο σκύλος του διπλανού γαβγίζει και εμείς έχουμε υποστεί την ίδια διαδικασία μέσα από ταινίες βίας που πλέον δεν κάνουν αίσθηση σε κανέναν)Αν ο περαστικός είναι κατά της απευσθητοποίησης;Γιατί ως εκπαιδευτική τεχνική εχει δεχτεί άπειρη κριτική (δικαίως )
Καλησπέρα @Δέλτα
Πολλές φορές την πατάμε εκεί που δεν το περιμένουμε και η πρώτη φορά μπορεί να συμβεί στον καθένα, ανά πάσα στιγμή. Σκηνικό που παίχτηκε πριν κάτι μήνες με ένα παιδί της ηλικίας σου, όχι κάνα καραγκιοζάκι, τυπικό αγόρι στην εφηβεία του. Αυτό το παιδί λοιπόν έχει έναν αρσενικό μαύρο ημίαιμο σκύλο τον οποίο από πεποίθηση δεν δένει ποτέ. Τον έχει παντού σχεδόν μαζί του, παντα λυτό και ο σκύλος ποτέ δεν ειχε δημιουργήσει θέμα μέχρι που συνάντησε εμάς. Βλέπει τον Enzo, φεύγει απ' το πλάι του, έρχεται κατά πάνω μας κι εκεί που μυρίζονται (κι εγώ σκάναρα τον χώρο για να βρω τον ιδιοκτήτη) ξαφνικά ο άλλος αρπάζει τον δικό μου. Χαμός! Εμφανίζεται ο νεαρός, μου λέει ότι τέτοιο πράγμα δεν είχε ξανασυμβεί (όντως, το διασταύρωσα αργότερα) και ακολουθεί σκηνικό για πολλά γέλια που δεν έκατσα να πολυπαρακολουθήσω. Καμιά βδομάδα αργότερα, στο facebook βλέπω ότι τον έψαχνε τον σκύλο, σε άλλη βόλτα του έφυγε και τον έχασε. Τον βρήκε νομίζω λίγες μέρες μετά παρεμπιπτόντως.
Στο διά ταύτα: Πολλοί λένε ότι αν δένεις το σκυλί σου στη βόλτα το καταπιέζεις και δεν περνάει καλά κτλ. Μην τους ακούς, όχι μόνο για τον νόμο αλλά κυρίως για την ασφάλεια του σκύλου σου.
Και σε πολλές περιπτώσεις το κακό περιμένει το λουρί για να συμβεί
Για την ακρίβεια τον Νοέμβριο τα κλείνωΔέλτα, είσαι μόνο 17 χρόνων; Εκπλήσσομαι ευχάριστα, αν όντως είσαι.