Χωρίς λουρί

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
@zenio, εάν δε ήταν κανένα μικρούλι, χαριτωμένο θα έλεγε κι "αχου το μωλέ". Αυτό δεν σημαίνει ότι το μικρό νομιμοποιείται να λυθεί.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Τέλος πάντων σας ευχαριστώ δεν είχα πρόθεση να ενοχλήσω κανέναν και ειδικά σε μια τέτοια περιοχή που δεν πατάει ψυχή δεν φαντάστηκα οτι θα υπήρχε πρόβλημα όπως είπα και παραπάνω σχεδόν κάθε μέρα παίζουμε εκεί και ποτέ δεν υπήρξε κάποιο παρόμοιο περιστατικό και πάλι ευχαριστώ
Κοιτα όπως εγραψε κ άλλο μέλος , οι περισσότεροι υποκύπτουμε στον πειρασμό. Αλλα φταίμε και βάζουμε και τον σκύλο μας σε κίνδυνο...και είναι δικαιολογιμένος ο περαστικός που θα αντιδράσει πανικόβλητος.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.382
10.552
Athens
Να μιλήσω κι εγώ ως κάτοχος σκύλων κατηγορίας μισοριξιάς ε?
Έχω π.χ. δεμένα τα σκυλιά μου και βλέπω να αμολιέται κατά πάνω μας ένα λυτό μικρομεσαίο. Οκ, εκεί δεν θα με πιάσει πανικός γιατί αν γίνει η στραβή με παίρνει να τα χωρίσω ή να προσπαθήσω να κουμαντάρω κάπως την κατάσταση.
Αν έρχεται κατα πάω μας το ροτ ή το όποιο άλλο μουλάρι τι θα κάνω? Το σταυρό μου?

Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
εγώ θα πω τη δική μου ιστορία και γελάστε όσο θέλετε

ο μικρός είναι 3 μηνών και κάτι
έχει ολοκληρώσει εμβόλια εδώ και καμιά βδομάδα οπότε ξεκινήσαμε σιγα σιγά βόλτες
με πήρε ένα χέρι ο εκπαιδευτής και μου κανε λίστα
όχι σε πάρκο είναι πολλά τα σκυλιά έχει και αδέσποτα
όχι στο δρόμο τραβάει πολύ (τώρα πρωτοβγαίνει έξω) προσοχή

τέλος πάντων τον παίρνω και κόβουμε βόλτα στους πεζόδρομους
και κει που πάω καμαρωτή και το χαίρομαι....φτούσου κοπέλα μου καλά τα πας και τέτοια έρχεται από απέναντι μια κοπελιά με ένα δενξέρω τι ράτσα μεγάλο καφέ σκύλο
μας βλέπει...και λύνει τον δικό της ο οποίος και τρέχοντας έρχεται πάνω μας

εγώ άλλαξα βρακί....δεν κάνω πλάκα (ο μικρός στα τσάκια του τον κοιτούσε να έρχεται)
μπαίνω μπροστά στο σκύλο, φωνάζω ένα οχι αυτή με βλέπει μπορεί να φοβήθηκε μη σκάσω καμιά κλωτσιά στον δικό της τον φωνάζει τον δένει και φεύγει...

τώρα αυτό είναι λογικό?
εμένα ο μικρός τώρα βγαίνει...γιατί να του την πέσει ο διπλάσιος σε μέγεθος?
και ακόμα και αν ήθελε να τον αφήσει να παίξει με το δικό μου δεν έπρεπε να με ρωτήσει πρώτα?

Shelly

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2016
67
73
Ναι φυσικά κ έπρεπε.Τουλάχιστον να ερχόταν μαζί του για να μυριστούν πρώτα. τα πρώτα δευτερόλεπτα είναι σημαντικά για τη σχέση 2 άγνωστων σκύλων,θηλυκά κ αρσενικά..τώρα το δικό σου είναι κ μικρό. Θα φοβήθηκε από τη σπιρτάδα του άλλου αλλά άποψη μου είναι οτι καλό να συμβαίνει που κ που έτσι ώστε να είναι πιο υποτακτικό στο άλλο,για αποφυγή σκυλοκαβγάδων!! Στη φάση κοινωνικοποίησης που είστε, θα χρειαστεί να δείτε πολλά κ διαφορετικά σκυλιά,ήχους,αυτοκίνητα,παπάδες,ανθρώπους με κράνος,με μούσια κτλ κτλ έτσι ώστε να τα έχει όλα στα μυαλό του.

• Like
Reactions: Ήρα & Freedom

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
σε μία διαφωνία που είχα με ενα δικηγόρο ο οποίος έχει μόνιμα το σκυλί του λυτό και εκνευρίζεται αν περάσουν σκυλιά που το ενοχλήσουν, μου είπε οτι ο νόμος προβλέπει να έχει φίμωτρο και δεν λέει πουθενά για λουρί. (ούτε φίμωτρο είχε φυσικά)

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Να μιλήσω κι εγώ ως κάτοχος σκύλων κατηγορίας μισοριξιάς ε?
Έχω π.χ. δεμένα τα σκυλιά μου και βλέπω να αμολιέται κατά πάνω μας ένα λυτό μικρομεσαίο. Οκ, εκεί δεν θα με πιάσει πανικός γιατί αν γίνει η στραβή με παίρνει να τα χωρίσω ή να προσπαθήσω να κουμαντάρω κάπως την κατάσταση.
Αν έρχεται κατα πάω μας το ροτ ή το όποιο άλλο μουλάρι τι θα κάνω? Το σταυρό μου?

Η αλήθεια, σε καταστάσεις όπως η παραπάνω, τα μικρόσωμα αποδεικνύονται κάπως μειωμένης ευθύνης.. Ειδικά σε ότι αφορά τις σκυλοφοβίες των περαστικών. Να την πω την αμαρτία μου, κι εγώ έλυνα τη Μούζη συχνά πυκνά, χωρίς προβλήματα.

Μέχρι που πέρασε μια άκρως φοβική κυρία γύρω στα 60, η οποία μόνο τα κλάματα που δεν έβαλε, μαζί με τις ακατάληπτες κραυγές αγωνίας και τις σπασμωδικές κινήσεις της. Όσο ούρλιαζε αυτή, τόσο τρόμαζε και γαύγιζε η Μούζη. Ζήτησα στη δεύτερη να ανέβει στο παγκάκι και να σταθεί ακίνητη, όσο η κυρία έχωνε τα νύχια της στη σάρκα μου σε κάτι απονενοημένα και πνιγηρά σφιχταγκαλιάσματα που μου έκανε, εφόσον (αρκετά λογικά στο γενικότερο παραλήρημα) θεώρησε, ότι εγώ είμαι θηριοδαμαστής που θα την προφυλάξει από το θηρίο. Το θηρίο σώπασε αποσβολωμένο και ακινητοποιημένο πάνω στο παγκάκι, και έπεισα την κυρία να με αφήσει για να συνεχίσει την πορεία της.

Παρά το αστείο της υπόθεσης, έκλ@σ@ μέντες, από την αντίδραση της κυρίας. φοβήθηκα, ότι θα μου μείνει στα χέρια, από εγκεφαλικό ή έμφραγμα. Δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος η Μούζη να προξενήσει κάποια σωματική βλάβη ή να επιτεθεί έστω στην κυρία, αλλά ζήτησα 1000 συγγνώμη, έβγαλα το σκασμό, και έδεσα το Μουζί, παρά το κράξιμο των υπολοίπων για την υστερική αντίδραση της Κυρίας.

Απο τη στιγμή που υπάρχει ο νόμος, όποιος δε τον ακολουθεί, πρώτα παρανομεί και μετά ρισκάρει να γίνει το οτιδήποτε και να βρεθεί δικαίως και νομίμως στη θέση του κατηγορούμενου.

Last edited:

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Μια φορά θα υπάρξει πρόβλημα...
Μια φορά θα σου κάνουν παρατήρηση...
Μια φορά θα δαγκωθεί ο σκύλος σου...
Μια φορά θα δαγκώσει ο σκύλος σου...
Μια φορά θα ορμήσει σε κανα παιδάκι και θα μιλούν τα δελτία...

Δεν είναι μακριά από μας αυτά! Δίπλα μας είναι! Εμείς είμαστε αυτοί!

Συμφωνώ απόλυτα μια φόρα συμβαίνει το κακό αλλά δεν περιμένει το "λουρί" για να συμβεί, ναι είναι ένα μέτρο πρόληψης αλλά όπως λες κι εσύ μια φορά θα σου φύγει και μιλάω από προσωπική εμπειρία - όχι πολύ καιρό πριν μια κυρία της γειτονιάς έβγαζε το γερμανικό ποιμενικό της βόλτα δεν μπορούσε να την κρατήσει της έφυγε και δάγκωσε τον σκύλο μου (τα σκυλιά φορούσαν και τα δυο λουρί) μετά από 2 μέρες τα ίδια 2 σκυλιά (χωρίς λουρί) μύριζαν το ένα το άλλο χωρίς κανένα πρόβλημα -. Δεν είπα τίποτα της κυρίας μια και ο σκύλος μου δεν τραυματίστηκε και αφού δεν έγινε με πρόθεση, γιατί ατυχήματα συμβαίνουν είτε προσπαθούμε να τα προλάβουμε είτε όχι.
Βέβαια πάντα είναι υπεύθυνος ο ιδιοκτήτης και εκεί είναι που θέλω να καταλήξω γιατί για μένα προσωπικά είναι απαράδεκτο να μην μπορεί κάποιος να βγάλει τον σκύλο του βόλτα χωρίς να φοβάται πότε θα τον πάρει σβάρνα όταν δει άλλον σκύλο. Αυτό πιστεύω είναι η μεγαλύτερη αδιαφορία από μέρος του ιδιοκτήτη μιας και ο σκύλος καταλήγει να είναι ανισόρροπος και αντικοινωνικός που οδηγεί μεγάλες ράτσες που δεν μπορούν να τις "κουμαντάρουν" κλεισμένες σε αυλές και μπαλκόνια. Και τέλος θα ήθελα να πω ότι μερικές φορές για να προλάβουμε καταστάσεις πρέπει να συμβούν (όπως για παράδειγμα αν δεν θες ο σκύλος να αντιδρά σε σκύλους που γαυγίζουν πρέπει να εκτεθεί σε τέτοιου είδους καταστάσεις λέγεται απευαισθητοποίηση και είναι το ίδιο πράγμα που η αστυνομία και ο στρατός κάνει στα σκυλιά τους)

Μιλάω με όλο τον σεβασμό χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν αυτή είναι η δική μου προσωπική γνώμη ελπίζω να είναι και η σωστή. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι πρέπει να αφήνουμε τα σκυλιά μας "αέρα πατέρα" χωρίς λουρί και για να πω την αλήθεια δεν είχα πρόβλημα με την παρατήρηση που μου έκανε η κυρία για το λουρί αλλά για το γεγονός ότι ο σκύλος της σχεδόν την έσερνε αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να αφορά εμένα!

Shelly

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2016
67
73
Το πιο άσχημο σε όλα αυτά είναι η παιδεία των γονέων που περνάει στα παιδιά τους.
Είναι το "ωχ,Γιωργάκη είναι μαύρο το σκυλί,φύγε μακριά" ,"μη το πλησιάζεις γιατί θα σε δαγκώσει"," είναι βρώμικα κ έχουν τσιμπούρια κ θα κολλήσεις,μη το χαϊδεύεις." δικιολογίες που λένε οι γονείς στα παιδιά τους για να τους αποτρέψουν από την επαφή με τα σκυλιά κ εν συνεχεία με τα ζώα γενικότερα.??????? Κ με πιο πρόσφατο γεγονός,χθες βράδυ στη βόλτα της Shelly,μύριζε να χ#σει το κορίτσι μου κ έρχεται ένα παοκτσάκι κ μου λέει μπορώ να το χαϊδέψω? ναι φυσικά μπορείς αλλά λίγο ήρεμα γιατί είναι κ φρεσκοεγχειρισμένη.( το είπα για να χαλαρώσω το κλίμα,γιατί έβλεπα τον πατέρα να έχει γουρλώσει τα μάτια του),κ εκεί που πάει να το χαϊδέψει ο μικρός,τον τσακώνει από το χέρι κ του λέει ¨μα δεν άκουσες τί σου είπε το κορίτσι,το σκυλί δαγκώνει μικρά παιδάκια) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WTF ρε γαμώτο!!!!!! τί έγινε τώρα????,σκέφτηκα κ το παιδάκι προχωρούσε με γυρισμένο το κεφάλι του κ μας κοιτούσε καθώς απομακρυνόταν!! Η παιδεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να δώσει ένας γονιός στο παιδί του.Η τρομοκρατία με βάση τις φοβίες δε θα έπρεπε να υπάρχει.Αλλά άντε πες το εσύ αυτό σε γονιό που σε κατσαδιάζει κ απομακρύνει το παιδί του................

• Like
Reactions: vasilis_mike

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
σε μία διαφωνία που είχα με ενα δικηγόρο ο οποίος έχει μόνιμα το σκυλί του λυτό και εκνευρίζεται αν περάσουν σκυλιά που το ενοχλήσουν, μου είπε οτι ο νόμος προβλέπει να έχει φίμωτρο και δεν λέει πουθενά για λουρί. (ούτε φίμωτρο είχε φυσικά)
Στηρίζεται στο ότι δεν είναι ποινικό οπότε δεν θα περάσει από πειθαρχικό συμβούλιο; Απαράδεκτος...

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.111
1.388
ο προηγούμενος νομος ήταν ασαφής ο τωρινός είναι σαφέστατος...
Κάποιοι δεν βάζουν μυαλά έχω και 2 μέσα στο σπίτι μου!!! Το θέμα δεν είναι μονο νομικό έχει κι άλλες επεκτάσεις.

@Ήρα & Freedom αντέδρασες ακριβώς όπως έπρεπε!!!

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
...Και τέλος θα ήθελα να πω ότι μερικές φορές για να προλάβουμε καταστάσεις πρέπει να συμβούν (όπως για παράδειγμα αν δεν θες ο σκύλος να αντιδρά σε σκύλους που γαυγίζουν πρέπει να εκτεθεί σε τέτοιου είδους καταστάσεις λέγεται απευαισθητοποίηση και είναι το ίδιο πράγμα που η αστυνομία και ο στρατός κάνει στα σκυλιά τους)
Αν ο περαστικός είναι κατά της απευσθητοποίησης;Γιατί ως εκπαιδευτική τεχνική εχει δεχτεί άπειρη κριτική (δικαίως ;) ).

Μιλάω με όλο τον σεβασμό χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν αυτή είναι η δική μου προσωπική γνώμη ελπίζω να είναι και η σωστή. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι πρέπει να αφήνουμε τα σκυλιά μας "αέρα πατέρα" χωρίς λουρί και για να πω την αλήθεια δεν είχα πρόβλημα με την παρατήρηση που μου έκανε η κυρία για το λουρί αλλά για το γεγονός ότι ο σκύλος της σχεδόν την έσερνε αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να αφορά εμένα!
ε ναι. Και εμένα με έχουν ''σύρει'' σκύλοι. Σε μία φάση με σταμάτησε στο δρόμο και μια κοπέλα να μου δώσει την επαγγελματική κάρτα της- εκπαιδευτρια η συγκεκριμένη.
:rolleyes: (ναι ναι καταντράπηκα)

Last edited:
  • Like
Reactions: Shelly

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Καλησπέρα @Δέλτα
Πολλές φορές την πατάμε εκεί που δεν το περιμένουμε και η πρώτη φορά μπορεί να συμβεί στον καθένα, ανά πάσα στιγμή. Σκηνικό που παίχτηκε πριν κάτι μήνες με ένα παιδί της ηλικίας σου, όχι κάνα καραγκιοζάκι, τυπικό αγόρι στην εφηβεία του. Αυτό το παιδί λοιπόν έχει έναν αρσενικό μαύρο ημίαιμο σκύλο τον οποίο από πεποίθηση δεν δένει ποτέ. Τον έχει παντού σχεδόν μαζί του, παντα λυτό και ο σκύλος ποτέ δεν ειχε δημιουργήσει θέμα μέχρι που συνάντησε εμάς. Βλέπει τον Enzo, φεύγει απ' το πλάι του, έρχεται κατά πάνω μας κι εκεί που μυρίζονται (κι εγώ σκάναρα τον χώρο για να βρω τον ιδιοκτήτη) ξαφνικά ο άλλος αρπάζει τον δικό μου. Χαμός! Εμφανίζεται ο νεαρός, μου λέει ότι τέτοιο πράγμα δεν είχε ξανασυμβεί (όντως, το διασταύρωσα αργότερα) και ακολουθεί σκηνικό για πολλά γέλια που δεν έκατσα να πολυπαρακολουθήσω. Καμιά βδομάδα αργότερα, στο facebook βλέπω ότι τον έψαχνε τον σκύλο, σε άλλη βόλτα του έφυγε και τον έχασε. Τον βρήκε νομίζω λίγες μέρες μετά παρεμπιπτόντως.

Στο διά ταύτα: Πολλοί λένε ότι αν δένεις το σκυλί σου στη βόλτα το καταπιέζεις και δεν περνάει καλά κτλ. Μην τους ακούς, όχι μόνο για τον νόμο αλλά κυρίως για την ασφάλεια του σκύλου σου.
Και σε πολλές περιπτώσεις το κακό περιμένει το λουρί για να συμβεί :(

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Αν έδεσε το σκύλο της, δεν πλησίασε την κυρία και τον σκύλο της, ποιο είναι το πρόβλημα που ο σκύλος ήταν λυτός;
Οσοι δεν έχετε κήπο δικό σας, πού αφήνετε τα σκυλιά σας να τρέξουν;
Το τρέχω εγώ με το σκύλο μου δεμένο, εντάξει, αλλά δεν είναι το ίδιο.
Θεωρώ πως όσοι έχουν λίγο πιο "ιδιαίτερα" σκυλιά, δεν θα το ρίσκαραν. Και το πρόβλημα είναι αν ο λυτός σκύλος πλησιάσει εμένα. Δε θα πείραζε ποτέ επί της ουσίας να "αρπάξει" αλλά θα τραμπούκιζε λίγο ίσως. Ίσως και όχι. Γιατί όμως να μου αγχώσει το σκυλί, να μου το εκνευρίσει; Δε γουστάρω πως το λένε. Όσοι λοιπόν δεν έχουμε κήπο τα πάμε να τρέξουν σε περίφραξη. Όταν δεν τα πάμε σε περίφραξη, φροντίζουμε έστω να μην υπάρχουν άλλα σκυλιά (ούτε άνθρωποι άλλοι ιδανικά γιατί δε γουστάρουμε και τα παιδάκια δυστυχώς) και να υπάρχει σχετική ασφάλεια. Και πάλι δεν θα το πρότεινα. Εγω παίρνω ένα ρίσκο όπως και να χει γι αυτό και το κάνω πολύ σπάνια. Όταν έπαιρνα ένα ρίσκο σε πιο συχνή βάση, απλά έχασα το σκύλο μου και απο καθαρή τύχη τον βρήκα μετά απο 6 μέρες..οπότε..NOPE!

Κατανοώ ότι υπάρχουν κάποιοι που εμπιστεύονται 100% τα σκυλιά τους όπως εμπιστευόμουν 100000% τη Μίλβα η οποία ΠΟΤΕ δεν έφυγε από δίπλα μου. Το βίωσα, το δέχομαι...αλλά μιλάμε και για βλαμμένα σκυλιά όπως το δικό μου που το παραμικρό ερέθισμα τους διεγείρει και τρέχουν πίσω από γάτες, πεταλούδες, λουλουδάκια.... Όσοι έχουν πιτμπουλοειδή θα συμμερίζονται την βλακεία που τους δέρνει..

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Αν ο περαστικός είναι κατά της απευσθητοποίησης;Γιατί ως εκπαιδευτική τεχνική εχει δεχτεί άπειρη κριτική (δικαίως ;) )
Υπάρχει σωστή και λάθος προσέγγιση για όλα, η μέση απλά δεν δουλεύει ή θα τρομάξει το ζώο και του δημιουργήσεις φοβίες ή θα καταφέρεις να έχεις ένα πολύ ήρεμο σκύλο ανάλογα την προσέγγιση. Αυτό που οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν είναι ότι δεν είναι κάτι που θα το "φτιάξει" ο εκπαιδευτής σε ζήτημα 3 μηνών η όσο αποφασίσει να τον κρατήσει είναι μια διαδικασία που επαναλαμβάνεται σε όλη του την ζωή (όπως όταν σκύλος φοβάται να ανέβει στην ζυγαριά και του δίνεις λιχουδιές και μεζεδάκια για να πείσεις ότι είναι κάτι καλό έτσι τον πείθεις ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου αν ο σκύλος του διπλανού γαβγίζει και εμείς έχουμε υποστεί την ίδια διαδικασία μέσα από ταινίες βίας που πλέον δεν κάνουν αίσθηση σε κανέναν)
Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται κυρίως στα άλογα (για να μιλήσω και για αυτο που ξέρω καλύτερα) όπου το κύριο ένστικτο τους είναι να τρέξουν. Συγκεκριμένα τα άλογα του ιππικού περνάνε μέσα από μπαλόνια, έντονους θορύβους, σερπαντίνες βέβαια για να συμβεί αυτό περνάνε χρόνια προετοιμασίας πάντα σταδιακά και ποτέ απότομα. Με την ίδια λογική αν ο σκύλος σου φοβάται τους σκύλους δεν θα τον πας στο πάρκο που είναι γεμάτο σκύλους θα τον συστήσεις ήρεμα και ωραία σε έναν ήρεμο και όταν νιώσει άνετα αυξάνεις την πίεση-σκύλους
Όπως λένε και οι Εγγλέζοι "The slow way is the fast way"

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Καλησπέρα @Δέλτα
Πολλές φορές την πατάμε εκεί που δεν το περιμένουμε και η πρώτη φορά μπορεί να συμβεί στον καθένα, ανά πάσα στιγμή. Σκηνικό που παίχτηκε πριν κάτι μήνες με ένα παιδί της ηλικίας σου, όχι κάνα καραγκιοζάκι, τυπικό αγόρι στην εφηβεία του. Αυτό το παιδί λοιπόν έχει έναν αρσενικό μαύρο ημίαιμο σκύλο τον οποίο από πεποίθηση δεν δένει ποτέ. Τον έχει παντού σχεδόν μαζί του, παντα λυτό και ο σκύλος ποτέ δεν ειχε δημιουργήσει θέμα μέχρι που συνάντησε εμάς. Βλέπει τον Enzo, φεύγει απ' το πλάι του, έρχεται κατά πάνω μας κι εκεί που μυρίζονται (κι εγώ σκάναρα τον χώρο για να βρω τον ιδιοκτήτη) ξαφνικά ο άλλος αρπάζει τον δικό μου. Χαμός! Εμφανίζεται ο νεαρός, μου λέει ότι τέτοιο πράγμα δεν είχε ξανασυμβεί (όντως, το διασταύρωσα αργότερα) και ακολουθεί σκηνικό για πολλά γέλια που δεν έκατσα να πολυπαρακολουθήσω. Καμιά βδομάδα αργότερα, στο facebook βλέπω ότι τον έψαχνε τον σκύλο, σε άλλη βόλτα του έφυγε και τον έχασε. Τον βρήκε νομίζω λίγες μέρες μετά παρεμπιπτόντως.

Στο διά ταύτα: Πολλοί λένε ότι αν δένεις το σκυλί σου στη βόλτα το καταπιέζεις και δεν περνάει καλά κτλ. Μην τους ακούς, όχι μόνο για τον νόμο αλλά κυρίως για την ασφάλεια του σκύλου σου.
Και σε πολλές περιπτώσεις το κακό περιμένει το λουρί για να συμβεί :(

Δεν την αφήνω λιτή σε όλη την διάρκεια την βόλτας μόνο σε εκείνο το σημείο που παίζει με την μπάλα που δεν περνάει χριστός αλλά από ότι φαίνεται περνάει οπότε κομμένο και αυτό.