Χωρίς λουρί

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Γειά σας
Θα ήθελα να αναφέρω ένα περιστατικό που μου συνέβη χθες με σκοπό να πάρω μια δεύτερη γνώμη για το συμβάν. Εγώ και η Ήρα κατά την βραδυνή της βόλτα φτάσαμε λίγο πιο πέρα από την γειτονιά σε μία αραιωκατοικημένη περιοχή με πολλά οικόπεδα όπου και την αφήνω συνήθως λιτή και παίζουμε με την μπάλα. Ξαφνικά λοιπόν εμφανίζεται μια κυρία με τον σκύλο της και μόλις βλέπει την Ήρα παγώνει. Εγώ δένω την Ήρα μη θέλοντας να ενοχλήσω την κυρία και περιμένω στην άκρη μέχρι να φύγει. Καθώς πλησιάζει λοιπόν την ακούω να μου φωνάζει ότι δεν πρέπει να την αφήνω λιτή και ότι θα επιτεθεί σε κανένα και θα τον φάει. Στο μετάξι η Ήρα είναι ξαπλωμένη στην άλλη μεριά του δρόμου χωρίς να δίνει καμία σημασία ενώ η κυρία παλεύει να κρατήσει τον σκύλο της για να μην την πάρει σβάρνα. Χωρίς να θέλω να τσακωθώ γνωρίζωντας πως έχει δίκιο εν μέρει πήρα την Ήρα και φύγαμε χωρίς να πω κουβέντα.

Να αναφέρω επίσης πως η Ήρα είναι ροτβάιλερ 7 χρονών πολύ κοινωνικοποιημενη χωρίς πρόβλημα απέναντι σε σκύλους και ανθρώπους
Επίσης είμαι 17 χρονον και μάλλον για αυτό φρικαρε η κυρία αλλά έχω την αποκλειστική φροντίδα του σκύλου από τότε που την απέκτησα και για 7 χρόνια την βγάζω στο ίδιο σημείο και παίζουμε χωρίς ποτέ να υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα μιας και δεν υπάρχει πάρκο για σκύλους στην περιοχή

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Η κυρία είχε απόλυτο δίκιο.
Δεν είναι υποχρεωμένη να κοψοχολιάζεται κάθε φορά που βλέπει σκύλο χωρίς λουρί.Πού να ξέρει αυτή οτι η Ηρα σου δεν θα την πλησιάσει για να δαγκωθεί;

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Επίσης να ξέρεις ότι αν εγώ ήμουν εκεί πχ με το δικό μου σκύλο δεμένο και ερχόταν η Ήρα να μας κάνει χαρές, κατά 90% θα είχαν αρπαχτεί γιατί η δικιά μου δε γουστάρει πολλά με άγνωστα σκυλιά και θα σε έτρεχα άνετα στο τμήμα επί τόπου (y) Βάσει νόμου απαγορεύεται να έχεις το σκύλο σου χωρίς λουρί, αλλά πέρα από αυτό, δεν ξέρεις ποτέ τις αντιδράσεις του άλλου σκύλου που θα σας πλησιάσει.

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Το καταλαβένω για αυτό και σαφώς την δένω αν κάποιος πέρασε και για αυτό την βγάζω αργά το βράδυ για να μη "τρομοκρατώ" κανένα απλά θεώρησα την αντίδραση της κυρίας υπερβολική. Επίσης αν ο σκύλος της έχει τόσο πρόβλημα με τα σκυλιά δεν είναι ασφαλές να τον βγάζει έξω ιδικά με τόσα αδέσποτα γιατί καλά ο δίσκος μου που ακούει στο δίπλα και μείνε αλλά το αδέσποτο που θα τρέξει πανω της; Γνωρίζω την νομοθεσία αλλά τα χωράφια θεωρούνται δημόσιος χώρος;

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Τα περισσότερα αδέσποτα ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και όσα δεν ξέρουν, μαθαίνουν γρήγορα.

Για τι χωράφια; δικά σου; περιφραγμένα;

• Like
Reactions: Kouros and Orilis

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αν δεν είναι δημόσιος, τι δουλειά είχες σε ξένο ιδιωτικό χώρο; Αν είναι ιδιοκτησία σας, υπάρχει εδάφιο του νόμου που λέει ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να διασφαλίζει ότι ο σκύλος δεν μπορεί να βγει από την περιφραξη

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Αν είναι ιδιοκτησία σας, υπάρχει εδάφιο του νόμου που λέει ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να διασφαλίζει ότι ο σκύλος δεν μπορεί να βγει από την περιφραξη
δηλαδή πχ αν εγω έχω ένα σκύλο στην αυλή αλλά η περίφραξη είναι αρκετά χαμηλή και το σκυλί ικανό να πηδήξει έξω, αυτό ας πούμε θα μπορούσε να θεωρηθεί μη-διασφάλιση; Και αν ναι πως το αποδεικνύω;

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Δεν είναι περιφραγμένα η τίποτα τέτοιο απλέ έχει μια "έκταση" κοντά στο βουνό χωρίς σπίτια χωρίς τίποτα. Τέλος πάντων από ότι φαίνεται είμαι λάθος. Αλλά αυτοί που δεν έχουν πρόσβαση σε πάρκο η δεν έχουν και τόσο μεγάλη αυλή τι κάνουν το σκύλο βόλτα γύρο-γύρο το τετράγωνο μέχρι να βαρεθεί;

• Like
Reactions: Yorkaddict and nas

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Περπαταμε ωωωρες... Ψαχνουμε περιφραγμενο χωρο. Κ αν παρανομησουμε κ εμεις σε ελευθερο χωρο κ λύσουμε σκυλι τρεμει το φιλοκαρδι πρωτον κ δεύτερον οποιος μας μιλησει εγω προσωπικα σκυβω το κεφαλι κ ζηταω κ συγνωμη...

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
δηλαδή πχ αν εγω έχω ένα σκύλο στην αυλή αλλά η περίφραξη είναι αρκετά χαμηλή και το σκυλί ικανό να πηδήξει έξω, αυτό ας πούμε θα μπορούσε να θεωρηθεί μη-διασφάλιση; Και αν ναι πως το αποδεικνύω;
Το πρόστιμο των 300 αφορά και σε αυτή την περίπτωση

• Like
Reactions: Orilis

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Δεν είναι περιφραγμένα η τίποτα τέτοιο απλέ έχει μια "έκταση" κοντά στο βουνό χωρίς σπίτια χωρίς τίποτα. Τέλος πάντων από ότι φαίνεται είμαι λάθος. Αλλά αυτοί που δεν έχουν πρόσβαση σε πάρκο η δεν έχουν και τόσο μεγάλη αυλή τι κάνουν το σκύλο βόλτα γύρο-γύρο το τετράγωνο μέχρι να βαρεθεί;
Εγω τις καθημερινές συνήθως γύρω γύρω την πάω άντε και σε τίποτα παρκάκια. Αλλά με λουρί. Αλλιώς υπάρχει και ο ιμάντας. Όχι ότι δε τη λύνω ποτέ..Guilty. Σπάνια και υπό συγκεκριμένες συνθήκες και χώρους, αλλά συμβαίνει 4-5 φορές το χρόνο ίσως. Σε αντίστοιχη περίπτωση πάντως κι εγω θα ζήταγα συγνώμη.

• Like
Reactions: Orilis and ioanna a

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Tα δεσμά δεν στερούν από τον σκύλο την ελευθερία του!
Αντιθέτως προστατεύουν τον σκύλο από εξωγενείς παράγοντες!
Ένας σκύλος δεν είναι ελεύθερος όταν είναι λυτός!
Πάρε ένα στηθόλουρο και έναν 20μετρο ιμάντα και παίξτε όσο θέλετε!

Αν έχεις τα παραπάνω ως κανόνες δεν θα γίνει τίποτα απολύτως ποτέ!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Το πρόστιμο των 300 αφορά και σε αυτή την περίπτωση
ευχάριστο αυτό. Αλλά αν θέλω εγω να αποδείξω ότι η δική σου αυλή ας πούμε είναι ακατάλληλη. Πως το αποδεικνύω για να φας το πρόστιμο; (ο δεύτερος ενικός σχήμα λόγου ε :p)

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Τέλος πάντων σας ευχαριστώ δεν είχα πρόθεση να ενοχλήσω κανέναν και ειδικά σε μια τέτοια περιοχή που δεν πατάει ψυχή δεν φαντάστηκα οτι θα υπήρχε πρόβλημα όπως είπα και παραπάνω σχεδόν κάθε μέρα παίζουμε εκεί και ποτέ δεν υπήρξε κάποιο παρόμοιο περιστατικό και πάλι ευχαριστώ

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Τέλος πάντων σας ευχαριστώ δεν είχα πρόθεση να ενοχλήσω κανέναν και ειδικά σε μια τέτοια περιοχή που δεν πατάει ψυχή δεν φαντάστηκα οτι θα υπήρχε πρόβλημα όπως είπα και παραπάνω σχεδόν κάθε μέρα παίζουμε εκεί και ποτέ δεν υπήρξε κάποιο παρόμοιο περιστατικό και πάλι ευχαριστώ
Μια φορά θα υπάρξει πρόβλημα...
Μια φορά θα σου κάνουν παρατήρηση...
Μια φορά θα δαγκωθεί ο σκύλος σου...
Μια φορά θα δαγκώσει ο σκύλος σου...
Μια φορά θα ορμήσει σε κανα παιδάκι και θα μιλούν τα δελτία...

Δεν είναι μακριά από μας αυτά! Δίπλα μας είναι! Εμείς είμαστε αυτοί!

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
Χωρις να διαφωνω σε οσα σου αναφερουν τα υπολοιπα μελη, περι νομοθεσιας κτλ, δεν ξερω αν η κυρια θα ειχε την ιδια αντιδραση αν το σκυλι σου ηταν κανενας Λαμπης...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.764
4.039
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αν έδεσε το σκύλο της, δεν πλησίασε την κυρία και τον σκύλο της, ποιο είναι το πρόβλημα που ο σκύλος ήταν λυτός;
Οσοι δεν έχετε κήπο δικό σας, πού αφήνετε τα σκυλιά σας να τρέξουν;
Το τρέχω εγώ με το σκύλο μου δεμένο, εντάξει, αλλά δεν είναι το ίδιο.