Χτυπαμε την αγορα. (φθηνό crate σε e-shop)

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
To crate είναι ένα καλό μέρος όπου το σκυλί θα νιώθει ασφάλεια και θα το θεωρεί σαν δικό του χώρο/σπίτι και εσύ θα έχεις το κεφάλι σου ύσηχο όταν λείπεις οτι δεν θα πάθει τίποτα ή δεν θα καταστρέψει τίποτα στο σπίτι. Μην το παίρνεις σαν φυλακή, δεν είναι. Μπορεί ναι μεν το σκυλί αρχικά να "σαλτάρει" (όπως λες) με την ιδέα αλλά αν εσύ του το μάθεις με καλό τρόπο και επιμείνεις και δεν ενδύδεις στα παράπωνα του θα δείς ότι θα του αρέσει και μετά θα πηγαίνει και απο μόνος του εκεί αν θέλει για να κοιμηθεί επειδή μπορεί να μην μπορεί να κοιμηθεί με τον θόρυβο της τηλεόρασης ή για να αποφύγει τα τον θόρυβο κόσμου που έχετε στο σπίτι, κλπ.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Γνώμη μου είναι ότι αν το crate είναι αρκετά άνετο για το σκυλί να τρυγυρνάει μέσα τότε 10 ώρες δεν είναι τίποτα. Εγώ και την Ζήβα & Γκίζμο & Ραμόνα & Λήο μέσα σε crate βρίσκονταν/αι ενώ λείπω για δουλειά απο τις 7 μέχρι τις 5 και δεν έχουν κανένα πρόβλημα (έχουν παιχνιδάκια και kong να ασχοληθούν και αφήνω και ένα ράδιο ανοιχτό να ακούνε και κάτι όσο λείπω), το μόνο που χρειάζετε είναι το σκυλί να το συνιθίσει, αλλά βέβαια όπως λές υπάρχουν και κάποια όρια, δηλαδή δεν θα έλεγα ποτέ να αφήσουμε ένα σκυλί 14-18 ώρες συνεχόμενα σε ένα crate γιατί είναι υπερβολή. Έτσι και αλλιώς όλοι μας δουλεύουμε 8 ώρες και θέλουμε 1 ώρα στον δρόμο να πάμε και 1 να γυρίσουμε άρα ορίστε το 10ωρω.

Φιλαρακος

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
221
0
Athens,N.Kosmos
ναι αλλα αυτο δεν θα επρεπε να υπηρχε απ οταν ηρθε στο σπιτι ? μετα απο ενα μηνα κ κατι κ πανω που συνιθησε στην αυλη του ,με τα γατουλια να κυνηγαει τριγυρω κ να τρεχει κ να παιζει..αντε να τον βαλεις μεσα στο krate για τοσες ωρες..
βεβαια..οταν μπει ο χειμωνας θα ειναι ενα θεμα..γιατι ακομα κ το σπιτακι εξω δεν θα ειναι αρκετο..

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
δεν παίζει σημασία ιδιαίτερη σε τι ηλικία θα γνωρίσεις το crate στο σκυλί, αρκεί εσύ να μπωρείς και να θες να του μάθεις να μένει εκεί γιατί οποιαδήποτε δικιά σου αρνητική ενέργεια προς το crate (δηλαδή να λυπάσαι ότι και καλά τον φυλακίζεις ή να φοβάσαι μην πεθάνει απο την στεναχώρια του εκει μέσα) θα μεταφερθεί και στο σκυλί, άρα όντος θα είναι άσχημα εκεί το σκυλί όσο και αν προσπαθείς. Σίγουρα πολύς κόσμος θέλει το σκυλί ελευθερο στο σπίτι, και εγώ θα ήθελα αλλά προτιμώ να ξέρω ότι βρίσκονται σε ένα χώρο ασφαλή παρά ελευθερα στο σπίτι να στρεσάρονται, πιθανόν να κάνουν ζημιές και πιθανόν να τραυματιστούν απο χίλια 2 πράγματα όπως μπρίζες, καλώδια, κλπ.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
ναι αλλα αυτο δεν θα επρεπε να υπηρχε απ οταν ηρθε στο σπιτι ? μετα απο ενα μηνα κ κατι κ πανω που συνιθησε στην αυλη του ,με τα γατουλια να κυνηγαει τριγυρω κ να τρεχει κ να παιζει..αντε να τον βαλεις μεσα στο krate για τοσες ωρες..
βεβαια..οταν μπει ο χειμωνας θα ειναι ενα θεμα..γιατι ακομα κ το σπιτακι εξω δεν θα ειναι αρκετο..
Συγγνώμη που το αναφέρω, αλλά έχεις σκεφτεί καθόλου τους κινδύνους της αυλής?
Τι αυλή είναι, ανοιχτή? Αν ναι, κινδυνεύει από τυχόν φόλες. Αλλά και τα γατιά που κυνηγάει κι' αυτό επικίνδυνο είναι, έχει χαθεί σκύλος από μόλυνση που προκλήθηκε από νύχι γάτας.

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Προσωπικά τον Δϊα τον αφήνω στον κήπο-αυλή όταν πάω για δουλειά.

Ένας μεγάλος λόγος είναι ότι το στο σπίτι που μένουμε τώρα δεν χωράει το crate, για την ακρίβεια και εμείς πάλι καλά που χωράμε.

Άλλος λόγος είναι ότι εννοείται πως το έχω σκεφτεί και για φόλες, και έχει τύχει ημέρα να γυρίσω σπίτι και ο Δίας να έχει μια μικρή πληγή που δεν καταλάβαινα πως την έπαθε και τον άφηνα μέσα στο σπίτι για τις επόμενες μέρες. Συνεχίζω όμως να πιστεύω ότι συμβάλει στην εκτόνωση του και στην σωματική του άσκηση.

Τέλος είμαι τυχερή διότι έχω σκεπαστή αυλή και σε 2 μεριές τοίχο. Αποτέλεσμα είναι το σκυλόσπίτο του να είναι προφυλαγμένο από βροχές κλπ. πράγμα ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, γιατί δεν βρέχεται και δεν χρειάζεται σκούπισμα ή ελαφρύ μπάνιο για να μην μου κάνει χάλια το σπίτι.

Απλά θέλει κάποια παραπάνω έξοδα. πχ το σκυλόσπιτο έκανε 185 ευρώ για να είναι ευρύχωρο, ένα υπόστρωμα να μην κρυώνει από υλικό που πλένεται, 1-2 κουβέρτες ζεστές, ο Δίας αγαπάει και τις μάλλινες όχι τίποτα άλλο...τις "πλαστικές" ή fleece δεν τις θέλει...

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Το crate ηρθε ....και κοντεψα να φυγω εγω απο το παραθυρο :)
Ειναι τεραστιο και δεν χωραει , η μαλλον χωραει αλλα αφου κουνησα την τραπεζαρια αρκετα κλπ κλπ και μολις ειδε την κατασταση η συζυγος...

Το ευχαριστο ειναι οτι ο Fidel μπηκε αμεσως μεσα πετοντας του ενα παιχνιδακι και αραξε εκει , με αρκετα μεσα εξω , αλλα εκει πηγε για υπνο μονος του(με ενα κλεμμενο παπουτσι μου)χεχε.Μεγαλη μαφια ο τυπος.

Το ταψι που ειχε κατω απο το στρωμα κανει απιστευτο θορυβο και το εβγαλα αμεσως.

Λοιπον σαν ποιοτητα ειναι καλη(δεν εχεω δει αλλα παρομοια , αλλα την δουλεια του την κανει.Το θεμα ειναι οτι παρολο που εχουμε στεισον αυτοκινητο , ο κλουβαρος δεν χωραει με τιποτα ανοιχτος.
Οποιος εχει crate 42'' και θελει να το ανταλλαξει με 48'' ευχαριστως.Δεν με ενδιαφερει η οποια διαφορα χρηματων , οσο η λειτουργικη του κατασταση.

Βοηθατε γιατι με βλεπω αγκαλια με τον Fidel εξω!:D

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
χαχαχα!:):):) Την πατήσαμε και οι δύο! Την Ήρα την μέτρησα ακριβώς 96cm μήκος και γύρω στα 70cm ύψος! Παραλίγο να έπαιρνα το 48αρι αλλά τελευταία στιγμη με έκοψε και το γύρισα στο 42αρι! Περιτο να πω ότι πάλι της περισσεύει! Αυτη η γκουμουτσα δε χοράει πουθενα ανοιχτη. Εγω έχω σαξάκι και επηδή το θέλω για να τη μεταφέρω καπου αλλού έχω σκεφτεί τρελή πατέντα για να το βάλω μεσα, κλειστό φυσικά!!!
Επίσης το μέταλλο κάνει θόρυβο αλλά ίσως αν το χτυπήσεις με μια βαριοπούλα να στρώσει.Το μόνο που μας βόλεψε είναι το μαξιλαράκι που δεν αποχωρίζεται με τιποτα!
Πούλα το να σωθείς!!!:D:D:D:D

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Ξερεις ρε Λιντακι ομως , ο Φιντελ ειναι 2 μηνων και το κλουβι σε σχεση με το μεγεθος του σκυλου τωρα φαινεται σαν γηπεδο.
Οταν ομως φτασει σε πληρη αναπτυξη...:D

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Τοτε η συζυγος θα έχει δυο ντουλάπες μέσα στο σπίτι :) Γιατι θα ζει όλη την ώρα στο κλουβι;

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Οχι ο σκυλος δεν θα ζει στο κλουβακι.Το βραδυ ομως κοιμαται εκει με την πορτα του ανοικτη για να μπορει να φυλαει.
Το κλουβι ζει μεσα στο σπιτι:D:D:D

sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Παιδιά ενδιαφέρομαι και γω για σπιτάκι. Έχω καταλήξει ότι χρειάζομαι κάτι σαν αυτό

0180001908..jpg

Για μέγεθος λέω να πάω στο μεγαλύτερο που υπάρχει δηλαδή το 7 μιας και ο σκύλος μου είναι Μπασέ (1 έτους πριν 5 μέρες!)
Συγκεκριμένα είναι αυτός [video=youtube;77aeXNPO-wo]http://www.youtube.com/watch?v=77aeXNPO-wo[/video]

Η εταιρία είναι η ferplast και έχει και μια πορτούλα που μπαίνει μπροστά και ανοιγοκλείνει, κάτι που με βολεύει πολύ.
Απο κει και πέρα αυτό που ήθελα να ρωτήσω εάν εσείς έχετε δει κανένα πιο όμορφο Kennel σαν αυτό!
Αλλης εταιρίας, αλλο χρώμα κλπ!

Ευχαριστώ!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Για να κοιμάται.
Αλλά δε θέλω σπιτι τυπου σκυλοσπιτο
Στο κηπο? γιατι δεν τον εχεις μεσα μαζι σου παρειτσα? να εισαι και σιγουρος οτι δεν θα κρυωνει? θα ειναι καλυτερα και για τους δυο σας πιστευω:)