1 μονο με αιτια και εφοσον εκανε ζημια επιτοπου
και τον πιεσα παραπανω για να δω αντιδραση .τεστ
δεν σας ειπα οτι ξεσπαω στο σκυλο μου επειδη εχω νευρα
η οτι πηρα ροτ για να αντεχει το ξυλο
@Lostris Τα σκυλιά απο την φύση τους δεν είναι βιαία.
Το να τον "επιπλήξεις" τους είναι κάτι φυσικό, το κάνουν και μεταξύ τους.
Εσύ φωνάζεις, τα σκυλιά θα γρυλλίσουν και γαυγίσουν.
Θα του τραβίξεις το λουρί για διόρθωσει, τα σκυλιά θα κάνουν ένα ψευτοδάγωμα μεταγύ τους.
Το να αντιδράσεις ομως με μίσος, αγανάκτηση, απο νεύρα ή εγώ δεν ξέρω τι άλλο είναι κάτι που ο σκύλος ΔΕΝ το καταλαβαίνει. Αν η αιτία της "διόρθωσεις" είναι κάτι απο τα παραπάνω τότε μιλάμε για κακοποίηση και όχι για εκπαιδευση.
Αυτό και αν σηκώνει συζήτηση.... Το έχω μελετήσει πολύ το θέμα και εχω διαβάσει και βιβλία για το πως επηρεάζει τελικά το ξύλο τον άνθρωπο βασικά αλλά το έχω επεκτείνει και γι ατα σκυλιά... Θα σου αναλύσω την σκέψη μου απο κοντα όταν θα παμε για ποτάκιΠροσοχή!! Μη με πιάσετε από τα μούτρα με την ερώτηση αυτή! Δεν εννοώ σε καμία περίπτωση ούτε την κακοποίηση,ούτε να τα σκοτώσετε στο ξύλο. Απλά ρωτάω αν σας έχει τύχει να φτάσετε στο αμήν και να τους δώσετε μια στον κώλο ή να χρησιμοποιήσετε εφημερίδα κλπ. και κατά πόσο αυτό είχε θετική ή αρνητική επίδραση.
Για παράδειγμα,η Lucy όπως και ο Μπέμπης ήταν ζωηρά κουτάβια (και είναι ακόμα ο Μπέμπης) και έχει τύχει εκτός από τις ζαβολιές που μου καταστρέφουν το σπίτι να κάνουν πράγματα που μπορεί να βλάψουν τα ίδια (πχ δάγκωμα καλωδίων). Σε αυτή την περίπτωση πχ έχει τύχει να τους ρίξω καμία,όχι τόσο για να πονέσουν όσο για να επιβληθώ και να τους δείξω πως πρέπει να σεβαστούν...και μπορώ να πω ότι το έχω καταφέρει.
Θέλω να πω πως σαν πρώτη λύση το ξύλο (έστω και σε αυτή τη μορφή) δεν το θεωρώ καλό αλλά δεν παύω να πιστεύω ότι σαν τελευταία λύση βοηθάει, ειδικά όταν ξεφύγει ο έλεγχος και πρέπει να δράσεις άμεσα για κάποιο σοβαρό λόγο.
Ποιά είναι η γνώμη σας;
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!Του εχω ριξει στον κωλο δυο ξυλιες δυσαναλογες για τον ογκο του (Ελαφριες εννοω)αλλα δεν νομιζω πως παρεξηγηθηκε.
Ισα ισα που πιστευω οτι ηταν η μονη λυση την συγκεκριμενη στιγμη για αυτο που εκανε και απο τοτε δεν ξαναεκανε το ιδιο λαθος.
Και στην αγελη υπαρχει η διορθωση απο τον αρχηγο ,δεν νομιζω να ειναι κατι πολυ κακο αυτο που εκανα.
Το προβλημα ειναι να θεωρεις την ευκολη λυση αυτη και στις διορθωσεις να καταφευγεις σ'αυτην.
ΆκυροοοοοοοΑυτό και αν σηκώνει συζήτηση.... Το έχω μελετήσει πολύ το θέμα και εχω διαβάσει και βιβλία για το πως επηρεάζει τελικά το ξύλο τον άνθρωπο βασικά αλλά το έχω επεκτείνει και γι ατα σκυλιά... Θα σου αναλύσω την σκέψη μου απο κοντα όταν θα παμε για ποτάκι