Χτυπάτε τα σκυλιά σας;;

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Σχετικά με αυτό... ακόμα και μια έντονη επίπληξη με δυνατή φωνή δεν είναι μια ελάχιστη μορφή βίας? Δεν καταγράφεται αυτό στον "σκληρό δίσκο" του σκύλου?
Και αν ναι, έχει τις ίδιες συνέπειες με το χτύπημα που θα δεχθεί από χέρι?
Και ναι μεν δεν σηκώνει φορμάτ ο δίσκος τους, αλλά για πόσο καιρό θα το θυμούνται?

(Παιδιά μην παρεξηγηθώ... δεν έχω χτυπήσει τα σκυλιά μου, απλά έχω απορίες...)
Αν ήταν έτσι τότε όλα τα κακοποιημένα σκυλιά έπρεπε να μην αλλάζουν χαρακτήρα ποτέ! Και όμως συμβαίνει!
Και μιας και είπαμε για παιδιά,αν χτυπήσεις μια φορά το παιδί σου σημαίνει ότι θα σε φοβάται για πάντα; Ή αν του φωνάξεις;
Προς θεού δεν θεωρώ το ξύλο λύση απλά λέω ότι έχει τύχει να χτυπήσω και τα 2 σκυλιά μου σε ακραίες περιπτώσεις,1 φορά τη Lucy κ 2 το Μπέμπη,και όχι τα πόνεσα,τους έδωσα μια στον κώλο!!Δεν θεωρώ ότι τα τραυμάτισα ψυχικά και αυτό φαίνεται! Αν με ρωτήσεις αν θα το ξανάκανα,θα σου πω ότι με τη Lucy τουλάχιστον δεν χρειάζεται,πλέον ακούει τα πάντα,ούτε τη φωνή μου δεν χρειάζεται να υψώσω τις πιο πολλές φορές, ο Μπέμπης είναι ακόμα μικρός και πολύ ζαβολιάρης,μου αρέσει αυτό αλλά όχι να πάθει κάτι μασουλώντας καλώδια!!!

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Ειναι αλήθεια ότι παιδί δεν έχω οπότε και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη!

:DΝα σου στείλω τη μικρή ελευθερία?
Μετά από τρεις μέρες θα την ανταλλάσεις με φιλοξενία σε τρία ακόμα σκυλάκια και θα νοιώθεις ότι ζεις σε πλήρη ηρεμία .:D

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
:DΝα σου στείλω τη μικρή ελευθερία?
Μετά από τρεις μέρες θα την ανταλλάσεις με φιλοξενία σε τρία ακόμα σκυλάκια και θα νοιώθεις ότι ζεις σε πλήρη ηρεμία .:D
Μπα δεν νομίζω...είμαι νηπιαγωγός!! ;) έχω ιδέα από ζόρικα παιδιά!!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
@Lostris Τα σκυλιά απο την φύση τους δεν είναι βιαία.
Το να τον "επιπλήξεις" τους είναι κάτι φυσικό, το κάνουν και μεταξύ τους.
Εσύ φωνάζεις, τα σκυλιά θα γρυλλίσουν και γαυγίσουν.
Θα του τραβίξεις το λουρί για διόρθωσει, τα σκυλιά θα κάνουν ένα ψευτοδάγωμα μεταγύ τους.

Το να αντιδράσεις ομως με μίσος, αγανάκτηση, απο νεύρα ή εγώ δεν ξέρω τι άλλο είναι κάτι που ο σκύλος ΔΕΝ το καταλαβαίνει. Αν η αιτία της "διόρθωσεις" είναι κάτι απο τα παραπάνω τότε μιλάμε για κακοποίηση και όχι για εκπαιδευση.

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Το να αντιδράσεις ομως με μίσος, αγανάκτηση, απο νεύρα ή εγώ δεν ξέρω τι άλλο είναι κάτι που ο σκύλος ΔΕΝ το καταλαβαίνει. Αν η αιτία της "διόρθωσεις" είναι κάτι απο τα παραπάνω τότε μιλάμε για κακοποίηση και όχι για εκπαιδευση.
Ναι αλλά ας μη το παρατραβάμε!!Εσύ μιλάς για κάτι άλλο αυτή τη στιγμή και όχι γι'αυτό που λέω εγώ! Άλλο η αγανάκτιση και άλλο το μίσος!!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δεν έχω χτυπήσει ποτέ το σκύλο μου.Τα νεύρα μου πολλές φορές με ώθησαν,αλλά συγκρατήθηκα.Ακόμα κι εκείνες τις φορες,το λάθος ήταν δικό μου.

Αν δε θέλετε να σας πειραζει τα πράγματα,τα ρουχα,κτλ,να τα φυλάτε σε μέρος που δε φτάνει,αν δε θέλετε να κοιμάται στο κρεβάτι σας,κλείστε την πορτα του δωματίου,αν δε θέλετε να τρώει καλώδια,καλύψτε τα,κτλ.Για τα πάντα υπάρχουν τρόποι.Διάθεση να έχετε να ασχοληθείτε.Αν βαριέστε,το ξύλο είναι η εύκολη λύση.

Πάντως,όσοι τα χτυπάτε,να δεχτείτε αδιαμαρτύρητα και 1-2 καλές δαγκωνιές γιατί απλά στο δικό τους μυαλό κάνατε κάτι ανάρμοστο.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
εμενα κατι ψιλες τις εχει φαει να σας πω την αληθεια.απο εκει κ μετα εχουμε κ το καθιερωμενο ξυλο πριν τον υπνο κ λιγο μετα το πρωινο.στις αργιες,τις τρωει κ τα μεσημερια μετα την προσευχη!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Μην συγκρίνετε ρε παιδιά ανθρώπους με σκύλους. Όταν lucimar λες να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ του σκύλου σου και εσένα το λες με τα ανθρώπινα μέτρα..Εννοείς δηλαδή ότι να αφήσω τα κλειδιά του αυτοκινήτου στο χαμηλό τραπεζάκι που ξέρω ότι ο σκύλος μου πάει εκεί και αρπάζει ότι βρει και να περιμένω ότι θα με σεβαστεί επειδή τον σέβομαι και εγώ σαν άτομο και δεν θα μου τα πάρει. Αυτό δεν υπάρχει με τον σκύλο. Με άλλο τρόπο θα δείξει τον σεβασμό του αν υπάρχει προς το προσωπό μας όχι με το να σεβαστεί τα προσωπικά μας αντικείμενα.
Δεν έχω δείρει ποτέ τους σκύλους μου ούτε μαλακά ούτε δυνατά ούτε με κανένα τρόπο και μια φορά που πήρε η μαμά μου εφημερίδα να μαλώσει τον έλβις γίναμε μαλλιοκούβαρα! Δεν υπάρχει αποτέλεσμα από το ξύλο παρά μόνο ο φόβος, αν δεν δημιουργηθεί ούτε αυτός τότε για τον σκύλο είναι παιχνίδι που σε ρίχνει στα μάτια του.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Εγγύηση...

Πρωί, πριν τη βόλτα 3 σφαλιάρες δυνατές. Μετά την βόλτα 1 σφαλιάρα.
Μεσημέρι, αν είσαι σπίτι 2 σφαλιάρες μέτριες. Διαφορετικά το βράδυ.
Βράδυ, αν δεν έχει φάει τις μεσημεριανές του, 4 κλωτσιές μέτριες. Αν έχει φάει τις μεσημεριανές του, 1 κλωτσιά και 1 σφαλιάρα.

Ελεύθερα όποια βοηθήματα.. Εφημερίδες, καδρόνια, σφυριά, χρυσούς οδηγούς, λάστιχα ποτίσματος, δερμάτινες ζώνες.

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Καταρχας να πω και κατι ακόμα επειδή το βλέπω συχνά εδώ και είναι πολύ άσχημο....ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει!!!Όποιος όμως το κάνει ας έχει κάτι να πει και όχι απαντήσεις όπως αυτή του Vasbar , kokoni, lawrence. Συγνώμη παιδιά αλλά προτιμώ να μην παίρνω καμία απάντηση παρά απαντήσεις αυτού του τύπου....

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Καλημέρα
Φαντάζομαι να κατάλαβες ότι αυτές οι απαντήσεις ήταν περισσότερα στο πνεύμα του χιούμορ παρά της ειρωνείας .
Κάποιες φορές κάλος είναι και ο χαβαλές για να ελαφρύνει λίγο η κατάσταση .
Τουλάχιστον εγώ έτσι τις εξέλαβα

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Καλημέρα
Φαντάζομαι να κατάλαβες ότι αυτές οι απαντήσεις ήταν περισσότερα στο πνεύμα του χιούμορ παρά της ειρωνείας .
Κάποιες φορές κάλος είναι και ο χαβαλές για να ελαφρύνει λίγο η κατάσταση .
Τουλάχιστον εγώ έτσι τις εξέλαβα
Nαι οκ το κατάλαβα απλά αυτό που εγώ περίμενα ήταν κάτι άλλο,και πλάκα κάναμε σε αυτό το τοπικ και σοβαρές απαντήσεις πήρα. Ξέρω ότι αυτό το θέμα είναι ακραίο και μπορεί να εκφραστούν και ακραίες απόψεις. Απλά θα εκτιμούσα αν εκτός από την πλάκα τα ίδια μέλη μου έλεγαν και τη γνώμη τους!

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Η μοναδική φορά που του έριξα μια στο ποπό,και το μετάνιωσα την ίδια στιγμή,ήταν στις αρχές που μόλις τον είχα πάρει επειδή μου έκανε και μένα ζημιές στο σπίτι.Ο εκπαιδευτής μου είπε να δουλεύω το ψεκαστήρι και πραγματκά είδα αποτέλεσμα.Μόνο που με έβλεπε να το κρατώ για να τον ψεκάσω,με νερό,μαζευόταν κι έτρεχε να κρυφτεί.Τώρα πια δεν χρειάζεται γιατί ηρέμησε και δεν κάνει πλέον ζημιές.
Αν χρειαστεί θα τον μαλώσω αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θα τον χτυπήσω!!!!!!!!!!!

christab

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2011
314
1
Δεν έχω χτυπήσει ποτέ τον σκύλο μου ότι μα ότι ζαβολιά και αν έχει κάνει!(και έχει κάνει πολλές, πάρα πολλές). Μπορεί να νευριάζω όσο δεν πάει αλλά δεν μπορώ να σηκώσω χέρι. Θα τον μαλώσω εκείνη την στιγμή αν είμαι παρούσα στην σκανταλιά και αυτό είναι όλο. Και φυσικά για να αποφύγω όσο μπορώ τις ζαβολιές δεν τον αφήνω να σουλατσάρει σε όλο το σπίτι ούτε αφήνω εκτεθειμένα πράγματα που δεν θέλω να μασουλήσει.

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
τον εχω χτυπησει μετα απο ζημια που εκανε μικροτερος στην αυλη δηλαδη τραβαγε τα απλωμενα ρουχα το επανελαβα οποτε το εκανε και με δυνατες φωνες εως οτου το εκοψε
ουτε η σχεση χαλασε ουτε τιποτα μπουρδες
επισης τον εχω χτυπησει για να δω αντιδραση ασχημη απο εκεινον που ομως οσο και να τον πιεσα δεν αντεδρασε
στις αγελες οι ισχυροι επιβαλονται ετσι ειναι η φυση
ακομα και μωρα που ειναι η μαμα τους αν κανουν κατι παρακινδυνευμενο τα δαγκωνουν για να πονεσουν

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
...
επισης τον εχω χτυπησει για να δω αντιδραση ασχημη απο εκεινον που ομως οσο και να τον πιεσα δεν αντεδρασε ...
Μεγαλείο.... Εύγε!

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Προχθες γυρισαμε σπιτι μετα απο 2 ωρες απουσιας και βρηκαμε το σαλονι σε κακα χαλια..καναπεδες σκισμενοι,γρατζουνισμενες κουρτινες,ολα τα χωματα απο το μπαλκονι μεσα στο σαλονι να εχουν γινει λασπη και το αποκορυφωμα ο κερατας καταφερε να ξετρυπωσει απο ενα συρταρι 300 ευρω..ΔΕΝ τον χτυπησα...λεω στον εαυτο μου,αφου δεν τον χτυπησα τοτε,δεν θα τον χτυπησω ποτε!

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Με εμας το ξυλο πεφτει οταν παιζουμε.Εχω πονεσει αρκετα απο εντονο παιχνιδι.Το ιδιο μαλλον και ο προεδρας.:)
Αλλιως αν κανει ο σκυλος κατι που δεν θελουμε , πρωτα βλεπουμε ποιος πραγματικα φταιει.Αν φταιει ο σκυλος θα διορθωθει σε ευλογο χρονικο διαστημα.
Αν φταιμε εμεις(τις περισσοτερες φορες δλδ) , βλεπουμε γιατι εκανε παπαρια ο σκυλος και διορθωνουμε τους εαυτους μας.
Το ξυλο δεν ειναι καλο πουθενα.
Δεν κανει να βαραμε κανεναν.
Αγαπατε αλληλους.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
τ
επισης τον εχω χτυπησει για να δω αντιδραση ασχημη απο εκεινον που ομως οσο και να τον πιεσα δεν αντεδρασε
στις αγελες οι ισχυροι επιβαλονται ετσι ειναι η φυση
τον έχεις χτυπήσει μόνο και μόνο για να δεις την αντίδραση του; Και μιλάς για την φύση; Στη φύση υπάρχουν συνέπειες όχι άνευ λογικής και σημασίας πράξεις...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97