Χρειάζομαι την άποψη κάποιων με εμπειρία (κόψιμο αυτιών Μ.Δανού)

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ξεκαθαρα και πεντακαθαρα εναντιον της κοπης αυτιων και ουρας για καλοπιστικους λογους!! Οι σκυλοι εχουν αυτια και ουρα γιατι τα χρειαζονται... Η ουρα ειναι πηδαλιο στα ζωα.. ο σαγκα μου ειναι 60 κιλα και τρεχει σφεντονα και αντιλαμβαβεστε την δυναμη...χωρις ουρα αυτο το σκυλι θα ειχε προβλημα στην στροφη, αναστροφη κτλ...
οσο για τα αυτια, ας παρουμε στατιστικα γνωμες κτηνιατρων οχι αυτων που χρεωνουν 150 για κοψιμο.. σκυλια με κομενα αυτια ειναι περισσοτερο επιρεπη σε ωτιτιδες απο σκυλια με αρτια αυτια.
Γιατι να ταλαιπωρουμε τα σκυλια μας? κριμα δεν ειναι?
και δεν το παιζω αγια, εχω κανει την τεραστια βλακεια να κοψω αυτι σε σκυλο, και ναι τον ειδα να υποφερει, ετυχε - δεν ετυχε- δεν ξερω.. το ματανοιωσα ασχημα οταν ειδα το ζωο ετσι. Ειναι καθαρα θεμα δικου μας γουστου και ειναι ζωντανος οργανισμος και οχι μπλουζα που απο μακρυμανικο θα την κανουμε κοντομανικο.

Last edited:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
δεν εισαι η μονη που εχεις μετανιωσει για κοπη αυτιων.εχω ακουσει απο παρα πολλους να μετανιωνουν.κ λιγες να ειναι οι περιπτωσεις,δεν αξιζει να ρισκαρω κ να υποφερει εστω κ λιγο το ζωακι.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ναι αστα, ημουν 17-18 και μου το εκανε δωρο αυτος που μου εκανε δωρο τον σκυλο... ντρεπομαι να το λεω καμια φορα, αλλα το χρησημοποιω να αποτρεψω κοσμο απο αυτο, ηταν ασχημο και ταλαιπωρια... εκλαιγα και του ζητουσα συγνωμη... μυαλο κουκουτσι..αχ νιατα!! τι μου θυμισες!χαχα

οχι μωρε περα απο την πλακα, οντως εχω και εγω ακουσει κοσμο να το μετανιωνει, ενω οπως ο φιλος εδω θα μπορουσα να το ψαξω καλυτερα και να ξεπερασω αυτο το "στεροτυπο" ... βεβαια τοτε δεν ηξερα τι ειναι ιντερνετ και ο γιατρος τα τσεπωσε κανονικοτατα. Aπο την αλλη δεν εχω συνατησει τοσο κοσμο που δεν εκοψε αυτια και να μετανιωσε για την αποφαση του.
.. πλεον μπορεις να κανεις καταγγελια, εχει απαγορευτει το κοψιμο... τυχαιο? δεν νομιζω!!

Last edited:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
σκυλια με κομενα αυτια ειναι περισσοτερο επιρεπη σε ωτιτιδες απο σκυλια με αρτια αυτια.
δεν νομιζω οτι θελει εξηγηση. κτηνιατρικο "γκαλοπ" ειναι.

Επισης, οταν πηγαινα τα σκυλια στη θαλασσα πχ. ο χωρις αυτια ειχε προβλημα, οταν εβρεχε ο χωρις αυτια ειχε παλι προβληματακια... μ'αυτα και μ'αυτα τελος η κοπη αυτiων στην δικη μου λογικη δεν υπαρχει. ;)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.393
10.565
Athens
To ότι είναι παράνομη η κοπή αυτιών που αναγράφεται (νόμος)?
(εναντίον είμαι αλλά δεν βρήκα πουθενά το σχετικό άρθρο...)

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Η Ελλάδα προέβη στην Κύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, η οποία υπογράφηκε από την Ελλάδα στις 13 Νοεμβρίου 1987, δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης με αριθμό 31, στις 27 Φεβρουαρίου του 1992 και έχει την ισχύ που προβλέπει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος.
Στο άρθρο 10 της Σύμβασης αναφέρονται επί λέξει τα παρακάτω:
1. Οι χειρουργικές επεμβάσεις, που προορίζονται να τροποποιήσουν την εξωτερική εμφάνιση ενός ζώου συντροφιάς ή που προορίζονται για άλλους μη θεραπευτικούς σκοπούς πρέπει να απαγορευτούν και κυρίως α) το κόψιμο της ουράς, β) το κόψιμο των αυτιών, γ) η τομή των φωνητικών χορδών, δ) η αφαίρεση των νυχιών και των δοντιών.
2. Δεν πρέπει να επιτραπούν εξαιρέσεις ως προς την απαγόρευση παρά μόνο:
α)Εάν ένας κτηνίατρος κρίνει αναγκαία μια μη θεραπευτική επέμβαση είτε για λόγους κτηνιατρικούς, είτε προς όφελος ενός συγκεκριμένου ζώου β)είτε για να εμποδίσει την αναπαραγωγή.
Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 10 της Σύμβασης τιμωρούνται με τις προβλεπόμενες ποινές από την παράγραφο 2 του άρθρου 8 του Νόμου 1197/1981 (ΦΕΚ 240'Α), στο οποίο προβλέπονται ποινές φυλάκισης μέχρι έξι μηνών ή χρηματικό πρόστιμο ή και τα δύο και προβλέπεται επίσης, σε περίπτωση υποτροπής ο διπλασιασμός των ποινών.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Η Ελλάδα προέβη στην Κύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, η οποία υπογράφηκε από την Ελλάδα στις 13 Νοεμβρίου 1987, δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης με αριθμό 31, στις 27 Φεβρουαρίου του 1992 και έχει την ισχύ που προβλέπει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος.
Στο άρθρο 10 της Σύμβασης αναφέρονται επί λέξει τα παρακάτω:
1. Οι χειρουργικές επεμβάσεις, που προορίζονται να τροποποιήσουν την εξωτερική εμφάνιση ενός ζώου συντροφιάς ή που προορίζονται για άλλους μη θεραπευτικούς σκοπούς πρέπει να απαγορευτούν και κυρίως α) το κόψιμο της ουράς, β) το κόψιμο των αυτιών, γ) η τομή των φωνητικών χορδών, δ) η αφαίρεση των νυχιών και των δοντιών.
2. Δεν πρέπει να επιτραπούν εξαιρέσεις ως προς την απαγόρευση παρά μόνο:
α)Εάν ένας κτηνίατρος κρίνει αναγκαία μια μη θεραπευτική επέμβαση είτε για λόγους κτηνιατρικούς, είτε προς όφελος ενός συγκεκριμένου ζώου β)είτε για να εμποδίσει την αναπαραγωγή.
Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 10 της Σύμβασης τιμωρούνται με τις προβλεπόμενες ποινές από την παράγραφο 2 του άρθρου 8 του Νόμου 1197/1981 (ΦΕΚ 240'Α), στο οποίο προβλέπονται ποινές φυλάκισης μέχρι έξι μηνών ή χρηματικό πρόστιμο ή και τα δύο και προβλέπεται επίσης, σε περίπτωση υποτροπής ο διπλασιασμός των ποινών.
Εμένα, αυτή η σύνταξη μου φαίνεται κάπως φλου και σαν να αφήνει πολλά περιθώρια λάθους.
Τι θα πει "...πρέπει να απαγορευτούν..." ; :confused:
Η απαγορεύεται ή όχι. Εκτός αν κάπου παρακάτω έχει διευκρίνηση :rolleyes:

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Εμένα, αυτή η σύνταξη μου φαίνεται κάπως φλου και σαν να αφήνει πολλά περιθώρια λάθους.
Τι θα πει "...πρέπει να απαγορευτούν..." ; :confused:
Η απαγορεύεται ή όχι. Εκτός αν κάπου παρακάτω έχει διευκρίνηση :rolleyes:
Kι εγω το προσεξα...το βρηκα απο το google στη μηχανη αναζητησης...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
ΑΝ το συγκεκριμενο ειναι το νεωτερο ντοκουμεντο... ειναι ξεκαθαρο...
κατσαν και συζητησαν οτι πρεπει να απαγορευτεί...
εκτοτε δεν εκατσαν να το συζητησουν και να το απαγορευσουν...

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
ενας δικηγορος ισως να βοηθουσε να μας πει....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
:D:paja1:](*,)

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Από όσο γνωρίζω έχει απαγορευτεί, αλλά τι να λέμε....

είχα πάει με τον σκύλο μου σε ενα κτηνιατρείο και καθώς άνοιξε η πόρτα του ιατρείου είδα ένα κουτάβι που του ράβαν τα αυτιά.

Τσαντίστηκα και ζήτησα τα ρέστα και από τον ιδιοκτήτη και από τον κτηνίατρο, και μου απαντάει αναμασώντας τα λόγια του, ότι ναι απαγορεύεται μεν αλλά το κάνει προληπτικά για ιατρικούς λόγους διότι ο κούταβος είχε προδιάθεση σε μολύνσεις των αυτιών.

Οπότε εφόσον τα "παραθυράκια" χωράνε και ελέφαντες τι να πεις.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Από όσο γνωρίζω έχει απαγορευτεί, αλλά τι να λέμε....

είχα πάει με τον σκύλο μου σε ενα κτηνιατρείο και καθώς άνοιξε η πόρτα του ιατρείου είδα ένα κουτάβι που του ράβαν τα αυτιά.

Τσαντίστηκα και ζήτησα τα ρέστα και από τον ιδιοκτήτη και από τον κτηνίατρο, και μου απαντάει αναμασώντας τα λόγια του, ότι ναι απαγορεύεται μεν αλλά το κάνει προληπτικά για ιατρικούς λόγους διότι ο κούταβος είχε προδιάθεση σε μολύνσεις των αυτιών.

Οπότε εφόσον τα "παραθυράκια" χωράνε και ελέφαντες τι να πεις.
:(