σκυλια με κομενα αυτια ειναι περισσοτερο επιρεπη σε ωτιτιδες απο σκυλια με αρτια αυτια.
σκυλια με κομενα αυτια ειναι περισσοτερο επιρεπη σε ωτιτιδες απο σκυλια με αρτια αυτια.
δεν νομιζω οτι θελει εξηγηση. κτηνιατρικο "γκαλοπ" ειναι.
Εμένα, αυτή η σύνταξη μου φαίνεται κάπως φλου και σαν να αφήνει πολλά περιθώρια λάθους.Η Ελλάδα προέβη στην Κύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, η οποία υπογράφηκε από την Ελλάδα στις 13 Νοεμβρίου 1987, δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης με αριθμό 31, στις 27 Φεβρουαρίου του 1992 και έχει την ισχύ που προβλέπει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος.
Στο άρθρο 10 της Σύμβασης αναφέρονται επί λέξει τα παρακάτω:
1. Οι χειρουργικές επεμβάσεις, που προορίζονται να τροποποιήσουν την εξωτερική εμφάνιση ενός ζώου συντροφιάς ή που προορίζονται για άλλους μη θεραπευτικούς σκοπούς πρέπει να απαγορευτούν και κυρίως α) το κόψιμο της ουράς, β) το κόψιμο των αυτιών, γ) η τομή των φωνητικών χορδών, δ) η αφαίρεση των νυχιών και των δοντιών.
2. Δεν πρέπει να επιτραπούν εξαιρέσεις ως προς την απαγόρευση παρά μόνο:
α)Εάν ένας κτηνίατρος κρίνει αναγκαία μια μη θεραπευτική επέμβαση είτε για λόγους κτηνιατρικούς, είτε προς όφελος ενός συγκεκριμένου ζώου β)είτε για να εμποδίσει την αναπαραγωγή.
Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 10 της Σύμβασης τιμωρούνται με τις προβλεπόμενες ποινές από την παράγραφο 2 του άρθρου 8 του Νόμου 1197/1981 (ΦΕΚ 240'Α), στο οποίο προβλέπονται ποινές φυλάκισης μέχρι έξι μηνών ή χρηματικό πρόστιμο ή και τα δύο και προβλέπεται επίσης, σε περίπτωση υποτροπής ο διπλασιασμός των ποινών.
Kι εγω το προσεξα...το βρηκα απο το google στη μηχανη αναζητησης...Εμένα, αυτή η σύνταξη μου φαίνεται κάπως φλου και σαν να αφήνει πολλά περιθώρια λάθους.
Τι θα πει "...πρέπει να απαγορευτούν..." ;
Η απαγορεύεται ή όχι. Εκτός αν κάπου παρακάτω έχει διευκρίνηση
ενας δικηγορος ισως να βοηθουσε να μας πει....ΑΝ το συγκεκριμενο ειναι το νεωτερο ντοκουμεντο... ειναι ξεκαθαρο...
κατσαν και συζητησαν οτι πρεπει να απαγορευτεί...
εκτοτε δεν εκατσαν να το συζητησουν και να το απαγορευσουν...
aja1:](*,)ΑΝ το συγκεκριμενο ειναι το νεωτερο ντοκουμεντο... ειναι ξεκαθαρο...
κατσαν και συζητησαν οτι πρεπει να απαγορευτεί...
εκτοτε δεν εκατσαν να το συζητησουν και να το απαγορευσουν...
Από όσο γνωρίζω έχει απαγορευτεί, αλλά τι να λέμε....
είχα πάει με τον σκύλο μου σε ενα κτηνιατρείο και καθώς άνοιξε η πόρτα του ιατρείου είδα ένα κουτάβι που του ράβαν τα αυτιά.
Τσαντίστηκα και ζήτησα τα ρέστα και από τον ιδιοκτήτη και από τον κτηνίατρο, και μου απαντάει αναμασώντας τα λόγια του, ότι ναι απαγορεύεται μεν αλλά το κάνει προληπτικά για ιατρικούς λόγους διότι ο κούταβος είχε προδιάθεση σε μολύνσεις των αυτιών.
Οπότε εφόσον τα "παραθυράκια" χωράνε και ελέφαντες τι να πεις.
τους εκανα γραμματακι...και τους λεω...πειτε μας ξεκαθαρα...περιμενω απαντηση....αυτο ακριβως.ειναι ξεκαθαρη η τρυπα που αφησαν....οχι ελεφαντας,το κοπαδι ολοκληρο περναει...