Χρειάζομαι την άποψη κάποιων με εμπειρία (κόψιμο αυτιών Μ.Δανού)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Αν και με κάλυψαν οι προλαλήσαντες ούτε εγώ θα έκοβα τα αυτιά ενός σκύλου, γιατί μαρέσουν τα αυτιά ;)
Εκτός απο αυτό νομίζω η φράση "δεν υπάρχει λόγος" τα λέει όλα.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
η φυση τους εδωσε αυτα τα αυτακια και δεν τιθεται θεμα...
Απλα ελεγχε τα τακτικα για αγανα και μυριζε τα επισης....υπαρχουν καθαριστικα για μια στο τοσο που βοηθουν....

Υπαρχει νομος που απαγορευει πλεον τους ακρωτηριασμους....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
όποιος ισχυρίζεται ότι υπάρχει ουσιαστικός λόγος για ακρωτηριασμούς είναι ημιμαθής και ημιβάρβαρος

άστο σκυλάκι ήσυχο

απο πού το πήρες? ο εκτροφέας σου τι λέει?

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
επίσης τα κομμένα αυτιά χρειάζονται σε κάποιους εργασιακούς σκύλους.
Χωρίς παρεξήγηση ούτε αυτό ισχύει.

Πριν δύο εβδομάδες σε συζήτηση που είχα με εκπαιδευτή που "κατεβάζει" σκύλους, μου είπε ότι ΔΕΝ κόβει αυτιά γιατί η συγκεκριμένη επέμβαση κρατάει πίσω τον σκύλο στην πιο κρίσιμη φάση της ζωής του, όταν δηλαδή αυτός είναι κουτάβι.

Ούτε εγώ το ήξερα, όσο ζω μαθαίνω.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
εχω εναν καλο γιατρο να σου συστησω εκει ,αν μενεις εκει δλδ,αρχοντα στο κοψιμο αυτιων!κανει καταπληκτικη δουλεια!χεχε!πλακα κανω ε...!

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Χωρίς παρεξήγηση ούτε αυτό ισχύει.

Πριν δύο εβδομάδες σε συζήτηση που είχα με εκπαιδευτή που "κατεβάζει" σκύλους, μου είπε ότι ΔΕΝ κόβει αυτιά γιατί η συγκεκριμένη επέμβαση κρατάει πίσω τον σκύλο στην πιο κρίσιμη φάση της ζωής του, όταν δηλαδή αυτός είναι κουτάβι.

Ούτε εγώ το ήξερα, όσο ζω μαθαίνω.
όταν λέω εργασιακούς σκύλους δεν εννοώ μόνο τον στίβο.
εργασία κάνει και ένα κυνηγόσκυλο.
π.χ. στα ντόγο αρτζεντίνο βοηθάει να έχουν κομμένα αυτιά.ιδιαίτερα σε φυλές που έχουν δύσκολη και επικίνδυνη(για την σωματική ακαιρεότητα)εργασία,ο σχεδιασμός πρέπει να είναι άψογος.
δεν είναι και τυχαίο ότι και ο δημιουργός της φυλής Δρ.Μαρτίνεζ έκοβε τα αυτιά στους σκύλους.

αυτό που είπες μου θυμίζει και την περίοδο που το κουτάβι μένει σπίτι μέχρι να τελειώσει τα εμβόλια.χάνοντας μέρες από την κοινωνικοποίηση του.
δυστηχώς σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
τα δικα μου κουταβια δεν εμειναν πίσω πουθενά... συνεχισαν κανονικά βόλτες και κοινωνικοποίηση...
και φυσικα αδιαφορουσα απλά σε τυχόν σχόλια....

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
όταν λέω εργασιακούς σκύλους δεν εννοώ μόνο τον στίβο.
εργασία κάνει και ένα κυνηγόσκυλο.
π.χ. στα ντόγο αρτζεντίνο βοηθάει να έχουν κομμένα αυτιά.ιδιαίτερα σε φυλές που έχουν δύσκολη και επικίνδυνη(για την σωματική ακαιρεότητα)εργασία,ο σχεδιασμός πρέπει να είναι άψογος.
δεν είναι και τυχαίο ότι και ο δημιουργός της φυλής Δρ.Μαρτίνεζ έκοβε τα αυτιά στους σκύλους.

αυτό που είπες μου θυμίζει και την περίοδο που το κουτάβι μένει σπίτι μέχρι να τελειώσει τα εμβόλια.χάνοντας μέρες από την κοινωνικοποίηση του.
δυστηχώς σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
Εχεις δίκιο για την διευκρίνηση.
Για τους στίβους έλεγα.
Ολα δεν μπορείς να τα έχεις, σίγουρα, αλλά προσπαθείς για τα περισσότερα.
Μετέφερα τα λεγόμενα κάποιου που μου τα τεκμηρίωσε, και με έκανε να σκεφτώ μια λεπτομέρεια που δεν φανταζόμουν.
Προσωπική εμπειρία δεν έχω, στα pitbull δεν τα κόβουμε και τα bull terrier τα έχουν όρθια.:D

Τώρα για τα κυνηγόσκυλα (ιχνηλάτες) δεν νοούνται χωρίς αυτιά γιατί τα πτερύγια "σπρώχνουν" τον ντορό προς την μύτη.
Αν εννοείς τα κυνηγόσκυλα μεγάλων θηραμάτων, έχεις δίκιο αλλά δεν ξέρω κανένα με dogo εδώ να το χρησιμοποιεί έτσι (κυνήγι).

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
τα δικα μου κουταβια δεν εμειναν πίσω πουθενά... συνεχισαν κανονικά βόλτες και κοινωνικοποίηση...
και φυσικα αδιαφορουσα απλά σε τυχόν σχόλια....
Βρε 'συ δεν λέω για εσένα ή όποιον άλλο έχει τον σκυλάκο του για pet (όπως και εγώ).
Ανέφερα για αυτούς που ψάχνουν τις λεπτομέρειες για να πάνε ένα βήμα πιο μπροστά σε αγωνιστικό επίπεδο.
Μην ξεχνάς ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν τον σκύλο crate-στίβο-crate.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
προμιθεα σαν γνωστης της φυλης ,μπορεις να μου εξηγησεις σε παρακαλω που βοηθαει το κομμενο αυτι σε ντογκο κυνηγο?αν παρουμε ενα υποδειγμα κυνηγου ,πιστευεις οτι δεν θα ηταν καλος με τα αυτια στην θεση τους?

cocker-fan

Well-Known Member
28 Ιουλίου 2007
264
1
Acharnai
Ολα τα σκυλια μπορει να παθουν ωτιτιδα!
Οπως και οι ανθρωποι!Εγω ας πουμε με μια βουτια στη θαλασσα την επομενη μερα υποφερω!
Η πιο συχνη ''αρρωστια'' των κοκερ ειναι η ωτιτιδα!Παρ ολα αυτα ομως τα αυτια των κοκερ δεν τα κοβουμε!

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
προμιθεα σαν γνωστης της φυλης ,μπορεις να μου εξηγησεις σε παρακαλω που βοηθαει το κομμενο αυτι σε ντογκο κυνηγο?αν παρουμε ενα υποδειγμα κυνηγου ,πιστευεις οτι δεν θα ηταν καλος με τα αυτια στην θεση τους?
Για την χρησιμόποτητα ή μη του κοψίματος έχουμε γράψει εκατοντάδες posts.
Σε παρακαλώ, αν θες ψαξ' το στο forum!