Χαρακτήρας Rough Collie

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
ΧΙΟΥΜΟΡ ....αυτο ισχυει λογω θεσης... Moderator ....να υποθεσω ???
γιατι υπο normal συνθηκες καποια post θα επρεπε κατα την γνωμη μου να διαγραφουν.....
το ενα δικο σου .-
Κακώς υποθέτεις και καλύτερα θα ήταν να μην το κάνεις.
Για υπέδειξέ μου, ποιό δικό μου ποστ θα έπρεπε να διαγραφεί και γιατί κατά την γνώμη σου;

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Κακώς υποθέτεις και καλύτερα θα ήταν να μην το κάνεις.
Για υπέδειξέ μου, ποιό δικό μου ποστ θα έπρεπε να διαγραφεί και γιατί κατά την γνώμη σου;
ΕΓΡΑΨΕΣ
"Ρε συ Αποστόλη, σαν πολλά δεν έχεις αρχίσει να μου τα λες από χθες;
Για πάτα και λίγο φρένο, μη σ'αρχίσω και στα Γαλλικά, που τα μιλάω και φαρσί.....

Συνεννοηθήκαμε; Αλλιώς...ας μην άνοιγες θέμα. Ασε που δεν με νοιάζει και αν θα παρεξηγηθείς...:rolleyes:

ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ TA ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ FORUM

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
ΕΓΡΑΨΕΣ
ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ TA ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ FORUM
Αλλη φορά λοιπόν, να μην μπλέκεις τις έννοιες για να δημιουργήσεις εντυπώσεις.
Αλλο απλό μέλος και άλλο moderator.
Πάντα γράφω ως απλό μέλος και ποτέ δεν σβήνω ούτε δικά μου σχόλια που μπορεί να ενοχλούν, αλλά ούτε και επικριτικά σχόλια άλλων για μένα.

Οποιος έχει πρόβλημα, μπορεί να κάνει παράπονα στον admin.

Και όποιος δεν αντέχει πιο σκληρές κουβέντες, αλλά θέλει μόνο γλυκόλογα, ίσως ο χώρος του ιντερνετ, να μην είναι και ο καλύτερος, για να περνάει την ώρα του.

Και τέλος...tomsitas...όταν δεις ποστ μου, που θα περιλαμβάνει πράγματι "γαλλικά", ή αν έχεις δει έστω και ένα στο παρελθόν, να με ενημερώσεις, αφού το 'χεις τόσο καημό, εδώ και πολυυυυύ καιρό :wink:

Οποτε θέλετε...μπορούμε και να ξαναγυρίσουμε στις θεωρίες, για το αν το rough collie, μπορεί με μεγάλη ευχαρίστηση ανά πάσα στιγμή, να αυτοθυσιαστεί για τον ιδιοκτήτη του.

Το βήμα...δικό σας. Εγώ δεν βιάζομαι...

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Μπορείς να μου βρεις τον κανόνα που οι mods επιτρέπεται να μιλάνε απαξιωτικά στα υπόλοιπα μέλη;

Μέχρι στιγμής βρήκα μόνο αυτούς:

-Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε οι δημοσιεύσεις να μην αποτελούν προσωπική επίθεση σε άλλα μέλη.Παρακαλούμε να υπάρχει στοιχειώδης ευγένεια και να τηρούνται οι κανόνες διαλόγου.

-H υποβολή μηνύματων ή θεμάτων που σαν στόχο έχουν να δημιουργήσουν έριδες, αντιδικίες, καυγάδες ή άσχημο κλίμα στην ζωή του Forum (Trolling).

-Απαγορεύετε να βρίζουμε ή να χρησιμοποιούμε λέξεις και φράσεις που προσβάλουν τα άλλα μέλη.

-Οι moderators διατηρούν σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να διορθώνουν τις προσβλητικές λέξεις, να διαγράφουν εξ' ολοκλήρου το προσβλητικό ή ανάρμοστο μήνυμα ή να κλειδώνουν μέχρι νεωτέρας το θέμα (topic) στο forum.

-Απαγορεύονται οι ύβρεις.

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
".Δεν είπε κάποιος σκύλος ποτέ:εμένα το αφεντικό μου δεν μου συμπεριφέρεται όπως θέλω άρα φεύγω να βρω άλλο.Όχι,το ένστικτο αγέλης που έχουν μέσα τους τους υπαγορεύει τους ισχυρούς δεσμούς αγέλης που έχουν!"

πολλά σκυλιά θα το πούν αυτό....
τα σκυλιά δεν έχουν τόσο πολύ ισχυρούς δεσμούς αγέλης που φανταζόμαστε
μάλλον οπορτουνιστικά την βλέπουν την αγέλη
εννοείται ότι υπάρχουν και φυλές με περισσότερη ή λιγότερη τάση προς αυτό
αλλά ο σκύλος σαν είδος(άσχετα από φυλές) δεν έχει και πολύ αγελαίο ένστικτο και σίγουρα θα εγκαταλείψει την αγέλη του για καλύτερες συνθήκες

όσο αφορά την αντίδραση στον κίνδυνο
υπάρχουν σκυλιά που θα αδιαφορήσουν εντελώς εφόσον δεν κινδυνεύουν τα ίδια ή και σκυλιά που δεν θα αντιληφθούν καν ότι υπάρχει κίνδυνος
για την φυλή συγκεκριμένα που ρωτάς...δεν ξέρω...από περιγραφή πρότυπου και εργασία που κάνει,νομίζω ότι δεν θα πρέπει να περιμένεις σπουδαίες επιδόσεις σε αυτό που ψάχνεις

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Ήρθε η ώρα να γράψω και εγώ ένα κατεβατό
Τα παρακάτω σε καμία περίπτωση δεν έχουν σκοπό να προσβάλουν κανέναν απλά είναι η γνώμη μου.

Λοιπόν έχουμε 3 ανθρώπους με εμπειρία στην φυλή, αρκετό διάβασμα παραδείγματα από βιβλιογραφία και πραγματική ζωή εδώ στην Ελλάδα που λένε ότι η συγκεκριμμένη φυλή το χει.
Από την άλλη έχουμε ανθρώπους που δηλώνουν ότι δεν έχουν εμπειρία στην φυλή δεν αναφέρουν κανένα παράδειγμα βιβλιογραφίας ή πραγματικής ζωής που λένε ότι εγώ πιστεύω ότι δεν το χουν.
Αυτό καταρχήν μου φαίνεται λίγο οξύμορο και δεν καταλαβαίνω πραγματικά από που πηγάζει.

Τυχαίνει να έχω μια καλή σχέση και καθημερινή επικοινωνία με τους 2 Έλληνες εκτροφείς καθώς και με το εκτροφείο Allevamento di cambiano και με σιγουριά σας λέω ότι και οι 3 θα σας πουν με ένα στόμα ότι το Collie θα πέσει στην φωτιά για εσάς!

Δεν συζητάμε για αποτελεσματικότητα ή για σωματοφυλακή!
Η ερώτηση ήταν ξεκάθαρη στα δικά μου μάτια όταν την διάβαζα. Θα προσπαθήσει να με προστατέψει? Θα δώσει την ζωή του για μένα?

Η απάντηση από όλους όσους ξέρουν την φυλή είναι ΝΑΙ !!
Αλίμονο εάν ένα ποιμενικό σκυλί με κύρια εργασία την φύλαξη και καθοδήγηση του κοπαδιού δεν το κάνει. Αλίμονο εάν έχει δημιουργηθεί μια φυλή για φύλαξη κοπαδιού που λακίζει!

Είσης διαβάζω για οπορτουνίστικη αντιμετώπιση των σκύλων προς την αγέλη τους. Συγνώμη αλλά πραγματικά όποιος το γράφει αυτό δεν έχει ιδέα τι σημαίνει Collie και τι σημαίνει οικογένεια για αυτό! Το δέσιμο και η συναισθηματικότητα αυτών των σκύλων με την αγέλη είναι πέρα από κάθε φαντασία σε όλα τα επίπεδα!
Το Collie είναι ίσως το πιο συναισθηματικό σκυλί και από τα πιο θαραλέα.
Δεν είναι τυχαίο ότι κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμείου πολέμου οι Αμερικάνοι σαν πρώτη επιλογή για σκυλί είχαν τα Collie. Πολλοί θα μου πουν ότι αυτό απετυχε. Ναι απέτυχε αλλά όχι επειδή το Collie δεν έχει θάρος. Απέτυχε γιατί το Collie δεν είναι επιθετικό σκυλί που θα δαγκώσει κατ εντολή! Άλλο δαγκώνω κατ εντολή και άλλο δαγκώνω για να προστατέψω. Πέτυχε όμως σαν ένα εξαιρετικό σκυλί ταχυδρόμος μέσα στον πόλεμο και τα χαρακώματα!
Όταν ένα σκυλί έχει το θάρος να περνάει μέσα από το πεδίο της μάχης για να παραδόσει ένα γράμμα και ταυτόχρονα έχει αυτό το απίστευτο δέσιμο με την οικογένεια του πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω που στηρίζονται όλες οι θεωριτικές γνώμες για την αυτοθυσία του.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Δηλαδή, Χρήστο όλα τα colley ανεξαιρέτως θα προστατεύσουν το αφεντικό τους;
Ακόμα και τα φοβικά; Ακόμα κι αυτά που δε μεγάλωσαν σωστά; Ακόμα κι αυτά που έτρωγαν ξύλο;
Υπάρχει δηλαδή σαν ένστικτο μέσα στο αίμα τους που βγαίνει 100% προς τα έξω ανεξαρτήτων συνθηκών;

Κι αν όχι, τι πρέπει να κάνεις για να το βγάλει αυτό το ένστικτο;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.919
Eγώ πάντως διαβάζοντας το ποστ του Χρήστου δεν κατάλαβα αυτό.

Δηλαδή, Χρήστο όλα τα colley ανεξαιρέτως θα προστατεύσουν το αφεντικό τους;
Ακόμα και τα φοβικά; Ακόμα κι αυτά που δε μεγάλωσαν σωστά; Ακόμα κι αυτά που έτρωγαν ξύλο;
Υπάρχει δηλαδή σαν ένστικτο μέσα στο αίμα τους που βγαίνει 100% προς τα έξω ανεξαρτήτων συνθηκών;
Ούτε τα φοβικά rotweiler ή τα φοβικά dogo δεν θα κάνουν φύλαξη όσο και να το έχουν στην φύση τους...Τι παράδειγμα είναι αυτό δεν κατάλαβα.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Παράδειγμα παραδειγματένιο. Εδώ μιλάμε για colley και μια γενίκευση που αφορά αυτή τη φυλή.

Μίλησα πουθενά ότι όλα τα rott ή τα dogo γίνονται φύλακες με το που γεννιούνται; Έχω γράψει γενικότερα σε άλλο ποστ ότι πιστεύω κάτι τέτοιο για οποιαδήποτε φυλή;

Παρ'ότι ο Χρήστος έκανε μια περιγραφή που εμένα που άρεσε πάρα πολύ και έμαθα και δύο πράγματα για το colley που δεν ήξερα, μπορεί κάποιος που θα δει αυτό το ποστ να πει "Α θα πάρω ένα colley, θα το δέσω στην αυλή..ε κι αφού το έχει το ένστικτο θα με προστατεύσει κιόλας".

Προσευχήσου superman. Κάνε και 10 μετάνοιες να εξιλεωθείς.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες αν και θεωρώ την απορία σου περίεργη και συμφωνώ με την απάντηση της Κυβέλης!
Για να απαντήσω όμως θέλω να ελπίζω ότι αυτός ο κάποιος θα δοαβάσει το θέμα απο την αρχή και έτσι θα δοαβάσει και το πρώτο πρώτο post που έγραψα σε αυτό το θέμα στην πρώτη σελίδα το οποίο λέει

Καλησπέρα,

Ένα ΣΩΣΤΟ!!!! rough collie θα δώσει την ζωή του για την οικογένεια του χωρίς δεύτερη σκέψη! Δυστυχώς συνέβη πρόσφατα εδώ στην Ελλάδα. Rough Collie έδωσε την ζωή του για να προστατέψει την οικογένεια του.

Lida's page - Rough angels
The Habibi Diaries: A True Collie

Εάν η ερώτηση αφορά το εάν θα το κάνει λοιπόν η απάντηση είναι ΝΑΙ θα το κάνει. Εάν η ερώτηση είναι εάν θα κερδίσει την μάχη υπάρχουν πολλά που παίζουν ρόλο όπως πόσοι θα είναι απέναντι με τι θα είναι οπλισμένοι κτλ.

Σίγουρα ένα ΣΩΣΤΟ Rough Collie δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση όσο θα είναι ένα ΣΩΣΤΟ Bullmastif, Rot, Γερμανικό Ποιμενικό κτλ.

Εάν θες ένα σκυλί που θα πρέπει απαραίτητα να είναι ένας τοίχος ανάμεσα σε σένα και τους εισβολείς μην πάρεις Rough Collie.

Εάν θες ένα συναισθηματικό ζώο, που δεν γουστάρει αγριάδες, που θα είναι μέλος της οικογένειας που θα λατρεύει εσένα και τα παιδιά σου και θα είναι πάντα δίπλα σου σε ότι κάνεις τότε το Rough Collie είναι αυτό που ψάχνεις.

Νομίζω λοιπόν ότι με αυτό που έχω γράψει δεν θα του δημιουργηθούν τέτοιες απορίες και θα καταλάβει τι εννοώ. Δεν μιλάμε για μεμονομένες περιπτώσεις ή γραμμές αίματος αλλά για ένα μέσο ΣΩΣΤΟ Rοugh Collie.

Εάν θες να μπούμε πιο βαθεία στο θέμα οι εργασιακές γραμμές Collie που υπάρχουν στην Αμερική θα σας εκπλήξουν όλους με τις δυνατότητες που έχουν ακόμα και σε φύλαξη και σωματοφυλακή. Υπάρχουν 2 τέτοια σκυλιά στην Ελλάδα τα οποία ανήκουν σε ιδιώτες και είναι από καθαρά εργασιακές γραμμές και στο σπίτι τους δεν τολμάς να μπεις χωρίς άδεια.

Κανένα Collie όμως ανεξαρτήτος γραμμής αίματος δεν θα βγάλει απολύτος τίποτα εάν το δέσεις με μια αλυσίδα σε ένα κήπο. Εάν το κάνεις το σκότωσες καθώς όπως προανέφερα είναι απίστευτα συναισθηματικά σκυλία

anodinos1

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2011
189
2
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες αν και θεωρώ την απορία σου περίεργη και συμφωνώ με την απάντηση της Κυβέλης!
Για να απαντήσω όμως θέλω να ελπίζω ότι αυτός ο κάποιος θα δοαβάσει το θέμα απο την αρχή και έτσι θα δοαβάσει και το πρώτο πρώτο post που έγραψα σε αυτό το θέμα στην πρώτη σελίδα το οποίο λέει

Καλησπέρα,

Ένα ΣΩΣΤΟ!!!! rough collie θα δώσει την ζωή του για την οικογένεια του χωρίς δεύτερη σκέψη! Δυστυχώς συνέβη πρόσφατα εδώ στην Ελλάδα. Rough Collie έδωσε την ζωή του για να προστατέψει την οικογένεια του.

Lida's page - Rough angels
The Habibi Diaries: A True Collie

Εάν η ερώτηση αφορά το εάν θα το κάνει λοιπόν η απάντηση είναι ΝΑΙ θα το κάνει. Εάν η ερώτηση είναι εάν θα κερδίσει την μάχη υπάρχουν πολλά που παίζουν ρόλο όπως πόσοι θα είναι απέναντι με τι θα είναι οπλισμένοι κτλ.

Σίγουρα ένα ΣΩΣΤΟ Rough Collie δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση όσο θα είναι ένα ΣΩΣΤΟ Bullmastif, Rot, Γερμανικό Ποιμενικό κτλ.

Εάν θες ένα σκυλί που θα πρέπει απαραίτητα να είναι ένας τοίχος ανάμεσα σε σένα και τους εισβολείς μην πάρεις Rough Collie.

Εάν θες ένα συναισθηματικό ζώο, που δεν γουστάρει αγριάδες, που θα είναι μέλος της οικογένειας που θα λατρεύει εσένα και τα παιδιά σου και θα είναι πάντα δίπλα σου σε ότι κάνεις τότε το Rough Collie είναι αυτό που ψάχνεις.

Νομίζω λοιπόν ότι με αυτό που έχω γράψει δεν θα του δημιουργηθούν τέτοιες απορίες και θα καταλάβει τι εννοώ. Δεν μιλάμε για μεμονομένες περιπτώσεις ή γραμμές αίματος αλλά για ένα μέσο ΣΩΣΤΟ Rοugh Collie.

Εάν θες να μπούμε πιο βαθεία στο θέμα οι εργασιακές γραμμές Collie που υπάρχουν στην Αμερική θα σας εκπλήξουν όλους με τις δυνατότητες που έχουν ακόμα και σε φύλαξη και σωματοφυλακή. Υπάρχουν 2 τέτοια σκυλιά στην Ελλάδα τα οποία ανήκουν σε ιδιώτες και είναι από καθαρά εργασιακές γραμμές και στο σπίτι τους δεν τολμάς να μπεις χωρίς άδεια.

Κανένα Collie όμως ανεξαρτήτος γραμμής αίματος δεν θα βγάλει απολύτος τίποτα εάν το δέσεις με μια αλυσίδα σε ένα κήπο. Εάν το κάνεις το σκότωσες καθώς όπως προανέφερα είναι απίστευτα συναισθηματικά σκυλία
:):)
:)12-1-13 (2).JPG

gianxol

Member
12 Σεπτεμβρίου 2015
10
1
49
Ξέρεις αυτές τις ράτσες δεν τις έμπλεξα άσκοπα εδώ.Σου έθεσα ένα ερώτημα πάνω σε μια άποψη που έχεις με την οποία διαφωνώ.Πιστεύεις πως οποιοσδήποτε σκύλος δεν θα βάλει τον εαυτό του σε κίνδυνο για την αγέλη του αν δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος για αυτό το καθήκον.Και σε ξαναρωτώ:Ένα τσοπανόσκυλο(μιας και το κόλει τέτοιο είναι)που έχει το ένστικτο φύλαξης αλλά δεν είναι εκπαιδευμένο στη σωματοφυλακή και φύλαξη χώρου δεν θα βάλει τον εαυτό του σε κίνδυνο για το κοπάδι των προβάτων του;Με αυτή την λογική το 99% των τσοπανόσκυλων που αγοράστηκαν για αυτή την δουλειά είναι απλώς άχρηστα γιατί οι τσοπάνηδες δεν τα πήγαν για εκπαίδευση σωματοφυλακής.Νομίζω πως θα βάλει τη ζωή του σε κίνδυνο,ίσως με λάθος τρόπο,αλλά θα προσπαθήσει να κάνει ότι μπορεί.

Πιστεύω πως το ερώτημά μου είναι απολύτως λογικό και σχετίζεται με τα λεγόμενά σου μιας και αναφέρθηκες σε "οποιονδήποτε σκύλο" παρ'όλο που εγώ έφτιαξα θέμα για τα rough collie.
Καπως ετσι πρεπει να ζησουν και οι εκπαιδευτες σκυλιων