Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες αν και θεωρώ την απορία σου περίεργη και συμφωνώ με την απάντηση της Κυβέλης!
Για να απαντήσω όμως θέλω να ελπίζω ότι αυτός ο κάποιος θα δοαβάσει το θέμα απο την αρχή και έτσι θα δοαβάσει και το πρώτο πρώτο post που έγραψα σε αυτό το θέμα στην πρώτη σελίδα το οποίο λέει
Καλησπέρα,
Ένα ΣΩΣΤΟ!!!! rough collie θα δώσει την ζωή του για την οικογένεια του χωρίς δεύτερη σκέψη! Δυστυχώς συνέβη πρόσφατα εδώ στην Ελλάδα. Rough Collie έδωσε την ζωή του για να προστατέψει την οικογένεια του.
Lida's page - Rough angels
The Habibi Diaries: A True Collie
Εάν η ερώτηση αφορά το εάν θα το κάνει λοιπόν η απάντηση είναι ΝΑΙ θα το κάνει. Εάν η ερώτηση είναι εάν θα κερδίσει την μάχη υπάρχουν πολλά που παίζουν ρόλο όπως πόσοι θα είναι απέναντι με τι θα είναι οπλισμένοι κτλ.
Σίγουρα ένα ΣΩΣΤΟ Rough Collie δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση όσο θα είναι ένα ΣΩΣΤΟ Bullmastif, Rot, Γερμανικό Ποιμενικό κτλ.
Εάν θες ένα σκυλί που θα πρέπει απαραίτητα να είναι ένας τοίχος ανάμεσα σε σένα και τους εισβολείς μην πάρεις Rough Collie.
Εάν θες ένα συναισθηματικό ζώο, που δεν γουστάρει αγριάδες, που θα είναι μέλος της οικογένειας που θα λατρεύει εσένα και τα παιδιά σου και θα είναι πάντα δίπλα σου σε ότι κάνεις τότε το Rough Collie είναι αυτό που ψάχνεις.
Νομίζω λοιπόν ότι με αυτό που έχω γράψει δεν θα του δημιουργηθούν τέτοιες απορίες και θα καταλάβει τι εννοώ. Δεν μιλάμε για μεμονομένες περιπτώσεις ή γραμμές αίματος αλλά για ένα μέσο ΣΩΣΤΟ Rοugh Collie.
Εάν θες να μπούμε πιο βαθεία στο θέμα οι εργασιακές γραμμές Collie που υπάρχουν στην Αμερική θα σας εκπλήξουν όλους με τις δυνατότητες που έχουν ακόμα και σε φύλαξη και σωματοφυλακή. Υπάρχουν 2 τέτοια σκυλιά στην Ελλάδα τα οποία ανήκουν σε ιδιώτες και είναι από καθαρά εργασιακές γραμμές και στο σπίτι τους δεν τολμάς να μπεις χωρίς άδεια.
Κανένα Collie όμως ανεξαρτήτος γραμμής αίματος δεν θα βγάλει απολύτος τίποτα εάν το δέσεις με μια αλυσίδα σε ένα κήπο. Εάν το κάνεις το σκότωσες καθώς όπως προανέφερα είναι απίστευτα συναισθηματικά σκυλία