Χαρίζονται

Status
Κλειδωμένο θέμα

μαγια

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
61
0
Χαρίζονται 9 κουταβάκια από μαμά ημίαιμο λαμπραντόρ και μπαμπά ημίαιμο ελληνικό ποιμενικό!Είναι ενός μήνα και ψάχνουν ιδιοκτήτες που να τα αγαπάνε και να τα φροντίζουν.Είναι όλα τους πανέξυπνα και παιχνιδιάρικα!Θα γίνουν περίπου 20-25 κιλά.Έχουν αποπαρασιτωθεί.Περιοχή Χαλκίδα.
μαγια γεννητουρι&.jpgDSC00334..jpgμαγια γεννητουρι&.jpg

Attachments

Last edited by a moderator:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
μαγια έχω προς το παρόν αφαιρέσει το e-mail επικοινωνίας, μέχρι να μας ενημερώσεις, για την προέλευση των κουταβιών.

Ευχαριστώ :)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
δηλαδη εσεις τι προτεινετε γι αυτα τα σκυλακια,να τα φορτωθει καποια φιλοζωικη,η να καταληξουν στο δρομο?
ενοχλει να μπαινει και εδω μια αγγελια υιοθεσιας?
(ειλικρινα δεν εχω καταλαβει το σκεπτικο...)

Reina

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2009
104
0
Ναι, galazio, ενοχλεί! Με το ίδιο σκεπτικό να ανεβάζουμε εδώ μέσα και φωτογραφίες από τα κουτάβια
των πετ σοπς για να μην καταλήξουν στα σκουπίδια!
Αν η μαγια είναι BYB ας φροντίσει να τα προωθήσει αλλού και όχι σε κυνοφιλική κοινότητα.
Υπάρχουν τόσες σελίδες που μπορούν να φιλοξενήσουν την αγγελία της.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
δηλαδη εσεις τι προτεινετε γι αυτα τα σκυλακια,να τα φορτωθει καποια φιλοζωικη,η να καταληξουν στο δρομο?
ενοχλει να μπαινει και εδω μια αγγελια υιοθεσιας?
(ειλικρινα δεν εχω καταλαβει το σκεπτικο...)
δηλαδη,να μην καταληξουν σε σπιτια κυνοφιλων τα σκυλακια?
Χμμ θα σου απαντήσω πέρα από το συγκεκριμένο περιστατικό εδώ, απλώς για να σου φύγει η απορία!

Θα είμαι λιγότερο φιλόζωος αν πω να κόψει το λαιμό του τι θα τα κάνει τα κουτάβια ο καθένας που βάζει γέννα?
Θα είμαι λιγότερο φιλόζωος αλλά και επιπόλαιος αν πω ότι προτιμώ να χαθούν "παρτίδες" κουτάβια για να σκεφτεί ο καθένας byb αν θα ξαναβάλει γέννα?

Γαλάζια ξέρεις πολύ καλά τον κανόνα ότι όπου υπάρχει η ζήτηση υπάρχει και η προσφορά!
Προτιμώ να χαθούν 1-2 γέννες παρά ο ίδιος να ξανακάνει πολλαπλάσιες και να συνεχίζει να βρίσκει "φιλόζωους"...
Δυστυχώς όπως και αν με πεις η κατάσταση συνεχίζεται και όπως όλοι βλέπουμε δεν καταλήγει πουθενά!
Δεν μπορείς να προσπαθείς να ενημερώνεις τον άλλο να μην ζευγαρώνει και όταν ζευγαρώνει να βάζεις για υιοθεσία τα κουτάβια του!Κάνεις μια τρύπα στο νερό!
Ναι να μπει υιοθεσία από ήδη αδέσποτα!
Ναι να μπει υιοθεσία από ήδη αδέσποτα που τα βρήκε κάποιος, όπως εύχομαι να είναι τα συγκεκριμένα!
Όχι να μπει υιοθεσία από κάποιον που προσπαθώ να καταπολεμήσω...

Το έχω πει πολλές φορές και σε ανθρώπους εκτός forum που ζευγάρωσαν και μου ζήτησαν αν ξέρω κάποιο σπίτι να πάνε τα κουτάβια τους!Τους απάντησα πως δεν έπρεπε να ζευγαρώσουν και να κανονίσουν την πορεία τους!Ξαναλέω δεν μπορώ να υποστηρίζω κάτι το οποίο προσπαθώ να καταπολεμήσω!Αν το κάνω νομίζω πως...λέγομαι...χμμμ πουλημένος!

Τα παραπάνω είναι προσωπική μου άποψη...έχεις την αντίληψη και θεωρώ ότι μπορείς να την καταλάβεις!

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
καλα,του χρονου που θα ειναι στο δρομο μαγια,ξαναβαλε εδω μια αγγελια,θα εισαι εντος κανονισμων.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Όχι να μπει υιοθεσία από κάποιον που προσπαθώ να καταπολεμήσω...
και η μαριανθη (και η καθε μαριανθη ) προσπαθει να τους καταπολεμησει..
την καταλαβαινω πολυ καλα την αποψη σου,το να φορτωνουμε ομως μετα, 500 σκυλια σε εναν ανθρωπο,για να μην νιωθουμε πουλημενοι σαν ..κυνοφιλικη ενοτητα,εμενα μου φαινεται υποκριτικο.
καταλαβαινεις το σκεπτικο μου πιστευω,διοτι εχεις και εσυ αντιληψη...

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Τελικά έχω μια απορία , όταν κάποιος χαρίζει κάποια κουτάβια που καλός ή κακός ήρθαν στη ζωή και αφού εξετάσουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε αυτή η γέννα τα προωθούμε ή δεν τα προωθούμε .
Πραγματικά διερωτώμαι τι στο καλό κάνουμε τελικά? Βοηθάμε τα σκυλιά ?
ή απλά τιμωρούμε αυτούς που τα διαθέτουν

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Galazio θέλεις να μας πεις δηλαδή ότι έχεις σε τόσο μεγάλη υπόληψη το φορουμάκι ώστε να πιστεύεις ότι από αυτό κρέμεται η ζωή των κουταβιών ενός byb?
Δεκάδες sites για αγγελίες είναι ανοιχτά και τα σκυλιά δεμένα, λυμένα, όπως επιθυμεί ο καθένας. Χωρίς κανένα περιορισμό.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Τελικά έχω μια απορία , όταν κάποιος χαρίζει κάποια κουτάβια που καλός ή κακός ήρθαν στη ζωή και αφού εξετάσουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε αυτή η γέννα τα προωθούμε ή δεν τα προωθούμε .
Πραγματικά διερωτώμαι τι στο καλό κάνουμε τελικά? Βοηθάμε τα σκυλιά ?
ή απλά τιμωρούμε αυτούς που τα διαθέτουν
Επιφυλάσσομαι να μιλάω εδώ στο topic γιατί δεν ξέρουμε από που προέρχονται τα κουτάβια της μάγιας που παραθέτει εδώ!Ξαναλέω ότι τα λεγόμενα μου αφορούν την γενική σκέψη και όχι συγκεκριμένα εδώ το θέμα,τουλάχιστον μέχρι να μας απαντήσει το μέλος!

Θεωρητικά Βαγγέλη, πρέπει να βοηθάς κάθε ζώο που έχει ανάγκη!Αυτός είναι ο φιλόζωος!
Τι κάνεις όμως όταν έχεις από την μια έναν που δεν σκέφτεται και κάνει αβέρτα γέννες και από την άλλη εσένα να προσπαθείς κάθε φορά που θα έχει ο άλλος γέννα και θα δίνει τα κουτάβια του να βρίσκεις άτομα και συνέχεια να τα προωθείς!
Αν εσύ συνεχίζεις και συνεχίζεις να βοηθάς ουσιαστικά τον άλλον να προωθεί τα σκυλιά του θα συνεχίζει και αυτός να κάνει ανεξέλεγκτες γέννες με το σκεπτικό ότι θα βρίσκεται πάντα ένας Βαγγέλης που θα προωθεί τα κουτάβια!
Άρα τι κάνεις?Εμείς με την λογική να προωθούμε κάθε σκύλο που από γέννα ασχολούμαστε με το αποτέλεσμα, ενώ η αιτία είναι αλλού!Η αιτία αυτή που είπα παραπάνω!Ότι εφόσον εσύ προωθείς ο άλλος θα συνεχίζει να κάνει γέννες!Αν εσύ σταματήσεις να προωθείς, κάποια στιγμή τα κουτάβια θα του μείνουν αμανάτι!Την επόμενη φορά εφόσον θα ζοριστεί να τα δώσει και δεν θα δει βοήθεια από σένα δεν θα ξαναζευγαρώσει!Έτσι λέμε, δεν ξέρουμε όμως τι θα κάνει ουσιαστικά!Μόνο υποθέτουμε!Αλλά έστω δεν θα βρει βοήθεια από μας!
Ουσιαστικά δεν βοηθάς άμεσα τα σκυλιά αλλά χτυπάς τουλάχιστον εν μέρει την αιτία και όχι το αποτέλεσμα!
Τι προτιμάς?

Αν βάλεις και τον παράγοντα υγεία κάπου ανάμεσα και τους μη σωστούς μελλοντικούς ιδιοκτήτες των προς υιοθεσία κουταβιών τι θα συμβεί?Και πάλι αδέσποτα...

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Εγώ Στέλιο θα προτιμούσα να υπήρχε ένας νόμος που να μπορώ να μηνύσω κάθε ιδιοκτήτη σκύλου που έκανε γέννα είτε ημίαιμου είτε καθαρόαιμου .
(Γέννες μόνο από πιστοποιημένους εκτροφείς)
Στην προκείμενη περίπτωση όμως δεν βλέπω να προκλήθηκε εσκεμμένα μια γέννα και μάλιστα μεταξύ δυο ημίαιμων σκύλων .

Last edited:

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Δύσκολο ηθικό δίλλημα .. δεν ξέρω αν μπορώ να κλίνω από τη μεριά του Στέλιου η του galazio!
Καταννοώ τα επιχειρήματα κ από τις δύο μεριές ..και είναι ηθικά μεμπτό να πάνε τα σκυλιά στο δρόμο τώρα που έγινε η γέννα αλλά είναι κ προκλητικό να κάνεις byb γέννα κ καπάκια να μπαίνεις σε κυνοφιλικό forum να το προωθείς..

Στην περίπτωση που είναι δική της γέννα πάντα ε

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ευτυχώς που υπάρχουν οι κανονισμοί, για να μας βγάζουν από τα ηθικά διλήμματα.
Και μακάρι, η διαγραφή μιας τέτοιας αγγελίας στο dogforum, να είχε σαν συνέπεια να τα φορτωνόταν τα κουτάβια, ο κάθε υπεύθυνος.
Δυστυχώς ή ευτυχώς κατ'εσέ galazio, που υπάρχουν δεκάδες άλλοι τρόποι προώθησης.
Οπότε...μην ανυσυχείς για τα κουτάβια. Μια χαρά θα βολευτούν.
Και μακάρι του χρόνου, αν δεν είμαστε εμείς εδώ, να είναι κάποιοι άλλοι, που πάλι θα την διαγράψουν χωρίς δισταγμό.
Αν θέλεις, μπορείς να την συμβουλεύσεις επίσης, την επόμενη φορά, να πει ότι τα βρήκε στα σκουπίδια.
Θα είναι και πιο μελό. Πιο...πιασάρικο...;)

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
εχω την αποψη οτι , οτι εγινε εγινε , το μελος φανταζομαι οτι θα πρεπει να στειρωσει το σκυλακι του για να μην γινονται ανεξελεγκες γεννες,και για να συμμμετεχει στο φορουμ φανταζομαι θα ειναι και φιλοζωη, δεν ειναι κακο για μια φορα να τα δωσει μεσω φορουμ ,αφου σε λιγο καιρο θα τα παραλαβουμε απο καποια φιλοζωικη :(, ελπιζω να εχει αλλαξει αποψη με ολη αυτη την φασαρια , ας μας πει την αποψη της

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Galazio θέλεις να μας πεις δηλαδή ότι έχεις σε τόσο μεγάλη υπόληψη το φορουμάκι ώστε να πιστεύεις ότι από αυτό κρέμεται η ζωή των κουταβιών ενός byb?
.
σε καμια υποληψη δεν το εχω,εαν εσεις ομως του βαζετε την ταμπελα "κυνοφιλικη ενοτητα",
ηθελα να ξερω τι περιλαμβανει σε πραξεις αυτη η ταμπελα και οχι σε πληκτρολογησεις
(αληθεια,byb "λεμε" και αυτον που χαριζει?ετσι για να μαθω τους ορους "μας")
απλα ρωτησα να μαθω με τι σκεπτικο βγηκε ο κανονισμος,ενταξει με καλυψε ο στελιος.

Status
Κλειδωμένο θέμα