Χαρίζεται - συμβουλές

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Την παλεύω όπως ακριβώς μπορώ και τα πιάνω!;)

Όπως και καταλαβαίνω τον φόβο με το internet, όπως καταλαβαίνω πως είναι να εισβάλλουν στην οικογενειακή σου ζωή ένα μάτσο <άγνωστοι> και να σου λένε τι να κάνεις!

Αλλά από την άλλη τόσο αρνητικοί είναι αυτοί οι άνθρωποι πια....

Προσπαθώ μπας και βρούμε λύση!

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Την παλεύω όπως ακριβώς μπορώ και τα πιάνω!;)

Όπως και καταλαβαίνω τον φόβο με το internet, όπως καταλαβαίνω πως είναι να εισβάλλουν στην οικογενειακή σου ζωή ένα μάτσο <άγνωστοι> και να σου λένε τι να κάνεις!

Αλλά από την άλλη τόσο αρνητικοί είναι αυτοί οι άνθρωποι πια....

Προσπαθώ μπας και βρούμε λύση!
δν υπαρχει περιπτωση να τους το διξω σορρυ!!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
λυπάμαι αν θα σε στεναχωρήσω αλλά εμένα μου φαίνονται αδιάφοροι ....
πρώτα απ΄όλα για τον ίδιο τους τον εαυτό ,
μετά για σένα,
και στο τέλος για τον σκύλο σου....(αυτός μάλλον γι΄αυτούς δεν υπάρχει καν...)

Πρόσεξε, δεν λέω ότι δεν σε αγαπούν....! απεναντίας....
απλά ίσως δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι για να έχει η αγάπη μια ποιότητα πρέπει να υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον και επικοινωνία με το παιδί τους ...

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μαρουσω, κανενας γονιος δεν ειναι τελειος και δυστυχως πολλοι δεν εχουν μαθει να ακουνε τα παιδια τους. Την "επανασταση" σου πρεπει να την κανεις σιγα σιγα και ισως ειναι μια καλη ευκαιρεια να αρχισεις τωρα με το θεμα του Ροκυ. Πρεπει ομως να μαθεις να συζητας μαζι τους, να προσπαθεις να επιχειρηματολογεις και εσυ και να μην αφηνεις τα συναισθηματα σου να σε πνιγουν και να μιλας ασχημα και να κλαις. Ετσι δεν δινεις την εικονα ενος ωριμου κοριτσιου που ξερει τι θελει αλλα ενος μικρου κοριτσιου που δεν ξερει τι θελει. Αρχισε σιγα σιγα να παγιωνεις μερικες καταστασεις οπως πχ παιρνε τον μεσα στο δωματιο σου για να παιζεται η για να τον χαιδευεις μια ωρα στην αρχη, μετα δυο και παει λεγοντας.

Προσπαθησε να μιλησεις και με τα αδερφια σου ισως να γινουν συμμαχοι σου! Ισως σε βοηθησουν και η κατασταση αυτη φτιαξει και ετσι στρωσουν και οι σχεσεις με τους γονεις. Εσυ πρεπει να αλλαξεις για να σε αντιμετωπισουν οι γονεις σου σαν ιση και οχι σαν την μικρη.

Αλλα για να τα κανεις ολα αυτα πρεπει η ιδια να εισαι σιγουρη κατα ποσο θες ο Ροκυ να ειναι μερος της καθημερινοτητας σου. Αν τον θες λοιπον τροποι υπαρχουν πιστεψε με! :p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Να σας παρακαλέσω να επανέλθουμε στο θέμα της υιοθεσίας του μικρού;
Δεν θα πω ότι είναι off topic ή off forum, οι εξαιρετικές τοποθετήσεις σας, παρόλο που είναι, αλλά...είναι και εκτός πεδίου δράσης μας.
Καλύτερα να μην εμπλεκόμαστε σε άλλες, πλην του θέματος "σκύλος", συμβουλές/καταστάσεις, σε ένα τόσο νεαρό μέλος.

Ευχαριστώ :)

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Παιδια σας ευχαριστω για τις συμβουλες πολυ συντομα θα εχω νεοτερα αφου σημερα θα μιλησω στους γονεις μου!!

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
ειναι απογευμα και η μαμα μου ειναι στην κουζινα εγς παω κλινω την τηλεοραση και αρχιζουμε και μιλαμε..εγω προσπαθουσα να ωθησω την συζητηση προς τον ροκυ και μιας που τις τελευταιες μερες αντιμετωπιζω καπιο προβλημα με την κοιλια μ δν μπορω να διανειω μεγαλες αποστασεις με τον ροκυ ετσι τις λεω.." Μαμαα,τωρα μπορω να πηγαινω μακρια με τον ροκυ?" "Οχι ακομα" πανω στην ωρα αρχιζει και γαβγιζει ο ροκυ!!! Και τωτε βρισκω αφορμη " Μαμα εσενα δν σε ενοχλει που ροκυ γαβγιζει συνεχεια??" "Οχι αγαπη μου εμενα δν με ενοχλει" "Εμενα ομως με ενοχλει και παρολο που τον βγαζω βολτες παλι αυτο δν φτανει..τουλαχιστον να φραξουμε τον μισο κηπο να τον εχω ελευθερο" "Εεε μα ρε μαρουσω αφου πηδαει.." "Να βαλουμε σηρμαα" μετα ειπε κατι δν θυμαμε που ενωουσε οτι ποσο συρμα πια να βαλουμε θα γινει μετα το σπιτι χαλια καπως ετσι!!! Παει μεσα να φερει κατι και εμφανιζετε ο μπαμπας που ηταν ξαπλωμενος..καπως νευριασμενος αλλα εγω τον εγραψα.Μου λεει μετα.."Μα ρε Μαρουσωωω τι εχει πια αυτο το σκυλι και κανει ετσι την ωρα που γαβγιζει δν μπορεισ να τον σπρωξεις μια και να σταματησει?" "Μα ρε μπαμπααα,δν μπορεις να καταλαβεις γιατι κανει ετσι πιαα?? Γτ ειναι δεμενος και γιατι θελει να βγει βολτα" " δν θα εκαβε ετσι αν τον ειχες μαθει να σταματαει οταν του το λες" "ρε μπαμπα κανει ετσι γτ δν θελει να ειαι δεμενος!!" " Τι ειναι δεμενος ρε μαρουσω? ΜΑΘΑΜΕ ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟΣ!!!" και εφυγε...τι να πω γαμωωτο!!! Αμαν πια και αυτο το κλαμα ναπουμε δν προλαβαινω να σταυρωσω λεξη..εκεινη την ωρα επρεπε να του πω ετωτε να τον δωσουμεεε

λοιπον ειπαμε κιαλα διαφορα μαλωσαμε τα σπασαμε και κατεληξα στο συμπερασμα οτι δν με πιστευουν...λενε πως επιμενω οτι εχω δικιο και οτι εκεινη εχουν δικιο και κατι τετια...ο μπαμπας μ λεει πως ειναι σκυλος πραγμα που σημαινει οτι προσαρμωζετε αρα εχει σηνηθησει να ειναι δεμενος!!! τελος παντον με αφησαν να βαλω αγγελια

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
υπάρχει στον κήπο κάποιο μέρος ,μια γωνία ή κάποια εσοχή, που θα μπορούσε να κλείσει κάπως π.χ. με πλέγμα ή με κάποιον φράχτη..;
και να μπορούσες εκεί να του δημιουργήσεις ένα δικό του χώρο όπου θα έχει το σπίτι του και θα υπάρχει η δυνατότητα να έχει μια μικρή δική του αυλή όπου δεν θα ζει δεμένος;

ένας χώρος 2χ3m ή 3χ3m θα ήταν αρκετός.....

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Δν ξερω ειναι λιγο χλωμο γιατι ο κηπος ειναι λιγο μεγαλος..το βραδυ αμα τον αφηνω ελευθερο δν ειναι αρκετο!??

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
μα αν είναι μεγάλος ο κήπος σίγουρα θα υπάρχει κάπου μια γωνιά κατάλληλη για την περιφράξετε ώστε να του δημιουργήσεις έναν δικό του χώρο που θα μπορεί να κινείται ελεύθερος...

να τον αφήνεις ελεύθερο την νύχτα;...μα δεν είπες ότι πηδάει τον φράχτη;

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Κοίτα... Κι εγώ τον σκύλο μου σε αυλή τον έχω, λυμένο. Μέσα στο σπιτι.. χμμμ... Αν κάνει πολύ κ΄ρυο θα τον βάλω! Όπως και με τον καύσωνα τον έβαζα μέσα μερικές φορες, αλλά μόνο μέχρι το χωλ και μόνο πάνω στο μαξιλαράκι του. Δεν επιτρεπόταν να κινηθεί πουθενά αλλού μέσα στο σπίτι. Είναι λοιπόν πολύ σεβαστικός μέσα όταν μπαίνει,, σαν να μπαίνει σε εκκλησσία!
τυχερό σκυλί...

Αν είναι να του κάνεις χάρη που τον βάζεις μέσα στο σπίτι με το ένα πόδι στο μαξιλαράκι καλύτερα να τον αφήνεις στη αυλή και τον πολύ πολύ να τον βρεις κόκκαλο το χειμώνα ή ψημμένο το καλοκαίρι.

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
λοιπον ειπαμε κιαλα διαφορα μαλωσαμε τα σπασαμε και κατεληξα στο συμπερασμα οτι δν με πιστευουν...λενε πως επιμενω οτι εχω δικιο και οτι εκεινη εχουν δικιο και κατι τετια...ο μπαμπας μ λεει πως ειναι σκυλος πραγμα που σημαινει οτι προσαρμωζετε αρα εχει σηνηθησει να ειναι δεμενος!!! τελος παντον με αφησαν να βαλω αγγελια
αυτοί ακριβώς είναι οι λόγοι που πήρα σκύλο μόνο όταν έφυγα από το σπίτι και έμεινα μόνος μου.

Ο σκύλος σου εξαρτάται από εσένα αν όμως εσύ εξαρτάσαι από άλλους τότε τα πράγματα δυσκολεύουν γιαυτόν.

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
μα αν είναι μεγάλος ο κήπος σίγουρα θα υπάρχει κάπου μια γωνιά κατάλληλη για την περιφράξετε ώστε να του δημιουργήσεις έναν δικό του χώρο που θα μπορεί να κινείται ελεύθερος...

να τον αφήνεις ελεύθερο την νύχτα;...μα δεν είπες ότι πηδάει τον φράχτη;
ναι πηδαει αλλα το βραδυ δν θα μπορει να βλαψει κανεναν!!
ενωω οτι την μερα παει στις κοτες παει στους γαιδαρους και αλλα..ενς το βραδυ κανει την βολτα του και παει και κοιματε μπροστα στην πορτα μας

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
ναι πηδαει αλλα το βραδυ δν θα μπορει να βλαψει κανεναν!!
Το να βλάψει κάποιον είναι το πρόβλημα, ή να σου φύγει και να τον ψάχνεις?
Χώρια που μπορεί κάποιος να τον χτυπήσει ή να τον φολιάσει....

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Το να βλάψει κάποιον είναι το πρόβλημα, ή να σου φύγει και να τον ψάχνεις?
Χώρια που μπορεί κάποιος να τον χτυπήσει ή να τον φολιάσει....
ναι αυτο ενουσα..δν προκειτε να βλαψει καπιον αυτος!!!
απλα πηγαινει μπροστα στις αυλες τον σπιτιων και φοβαμε μην βγει κανενας καμια μερα με το δικανο και τον ξεκανει

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
απλα πηγαινει μπροστα στις αυλες τον σπιτιων και φοβαμε μην βγει κανενας καμια μερα με το δικανο και τον ξεκανει
Απάντησες μόνη σου ...
επομένως είναι απαγορευτικό να τον αφήνεις λυτό τη νύχτα στην αυλή. Αν νοιάζεσαι γι' αυτόν...