Χαρίζεται η Ζουζού...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.

mariatito

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2009
101
1
Ηράκλειο Κρήτης
Λοιπόν, έχω ευχάριστα νέα να σας πω!

(Χαρίζεται η Ζουζού, θηλυκό Γκριφόν Κανίς 8 μηνών, εμβολιασμένο, στειρωμένο, αποπαρασιτωμένο, με μικροτσίπ, βασική υπακοή, φιλικό με παιδιά, ζώα και ξένους, παιχνιδιάρικο, καθαρό, ήσυχο, ευγενικό, μαθημένο σε διαμέρισμα, μόνο σε ζωόφιλους.

Περιοχή Ηράκλειο Κρήτης.

Τηλ...)

Το παραπάνω μήνυμα, το είχα προωθήσει παντού στο intenet, κι εδώ, αρχίζουν τα καλά νέα!

Προχθές επικοινώνησε μαζί μου στο facebook μια κυρία από Χανιά, μιλήσαμε και τηλεφωνικά, και θα την πάρει την Τρίτη, γιατί λείπει στην Αθήνα τώρα! Είδανε foto οι κόρες της και ξετρελάθηκαν και περισσότερο εκείνη, αφού ήθελε πολύ ένα τέτοιο!
Μένει στα Χανιά, σε ένα μεγάλο κτήμα, με κήπο, κότες, σκύλους, πράσινο... ο Παράδεισος για ένα σκύλο!!!
Οπότε είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που η Ζουζού (μου), βρήκε ένα καλό σπίτι για να ζήσει υπέροχα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής της με ξενοιασιά στη Φύση και με μια καλή φιλόζωη οικογένεια να την αγαπάνε και να την φροντίζουν!
Και το "κουφό" ξέρετε ποιο είναι; Οτι έψαχνε ένα τέτοιο σκυλάκι, γιατί είχε ένα παρόμοιο και της πέθανε στη γέννα του μαζί με τα σκυλάκια του, και θα το ονόμαζε "Ζουζού" ! Δηλαδή το πρώτο όνομα που είχε στο κολάρο της όταν την βρήκανε από το Κυνοκομείο Ηρακλείου, και που τελικά κράτησα κι εγώ σαν όνομα, γιατί ήταν πολύ... Ζουζούνα! Τελικά, τίποτα δεν είναι τυχαίο, ε?
(Το επόμενο σκυλάκι, μόλις μου επιτραπεί από το γιατρό να αποκτήσω, θα το βγάλω Ζιζέλ, είναι υπέροχο όνομα για κοριτσάκι σκυλάκι)!

Η συγκεκριμένη κυρία, μου έδειξε και foto από το σπίτι της, γίναμε και "φίλες" στο facebook, οι κόρες της και ο άντρας της ξετρελάθηκαν, το σκυλάκι το θέλει για ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, παρέα της, απλά επειδή ζει σε χωριό, κι έχει πολύ μεγάλη αυλή, υπάρχει το προνόμιο να ζει στη φύση, οπου θα έχει τη δυνατότητα το ζωάκι, να βγαίνει στην αυλή, να τρέχει, να παίζει με τα άλλα σκυλιά, να παρατηρεί τις κότες, να απολαμβάνει τις μυρωδιές της φύσης, και να ρεμβάζει στον ήλιο! Ακόμη καλύτερα από το να ζει σε ένα βαρετό διαμέρισμα της πόλης! Και θα τρώει και καλά...
Πραγματικά, λόγω του χαρακτήρα της Ζουζούς που είναι υπερβολικά κοινωνικοποιημένη, πιστεύω οτι αυτό είναι το ιδανικό περιβάλλον για να ζήσει!
Παρεπιπτόντως, με έχουν πάρει ένα σωρό τηλέφωνα που θέλουν τη Ζουζού, και η κυρία από τα Χανιά μου είπε να μην τη δώσω πουθενά, μιλήσαμε και μου είπε αν είναι να στείλει αύριο τον άντρα της να κάνει την υιοθεσία με αλλαγή στοιχείων για το μικροτσίπ, αλλά επειδή ίσως χρειαστεί η ταυτότητά της, προτιμώ να περιμένω την Τρίτη που θα έρθει από Αθήνα, να την πάρει.
Επειδή έχω μιλήσει πολύ μαζί της, και τώρα που σας γράφω, μιλάω μαζί της online στο facebook, ξέρω οτι θα περάσει καλά η Ζουζού, και μου είπε κι άν θέλω να πηγαίνω να τη βλέπω. Υπάρχει λοιπόν αφισβήτηση οτι θα περάσει καλά το ζωάκι? Μπάαα....
Μου είπε να βγάλω από παντού τις αγγελίες και να πω οτι δόθηκε. Την πιστεύω.
Αύριο θα επικοινωνήσω με όλες τις ιστοσελίδες και γενικά όπου έβαλα την αγγελία για να την βγάλουν.
Κι εννοείται οτι ΑΜΕΣΩΣ θα κανονήσω να πάω σε αλλεργιολόγο να ξεκινήσω ανοσοθεραπία, γιατί όσο πιο γρήγορα αποκτήσω αντισώματα, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσω να αποκτήσω σκυλάκι που τόσο λαχταρώ, μια ζωή...

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Έχει λόγο για να κάνει την ερώτηση η katerina k.
Εφόσον είναι στειρωμένη όμως όλα καλά.

Μακάρι να την αγαπάει και να την προσέχει. Είναι πολύ όμορφη η Ζουζού

mariatito

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2009
101
1
Ηράκλειο Κρήτης
Μιλούσαμε με την μέλλουσα "μαμά" της Ζουζούς προηγουμένως στο facebook, και μου είπε οτι είχε άγνοια για τη στείρωση, κι οτι η κτηνίατρός της (που δεν πάει σ'αυτήν πιά λόγω του θανάτου της σκυλίτσας της) της είχε πει οτι η στείρωση είναι σαν ακρωτηριασμός για το ζώο...
Αν είναι δυνατόν! :eek:
Φυσικά της εξήγησα για όλα τα καλά της στείρωσης, και μου είπε οτι δεν είχε ιδέα οτι προστατεύει από ένα σωρό προβλήματα το ζώο...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
:D:DΔεν είπα για σενα..αλλά για τη κυρία που της πέθανε στη γέννα το προηγούμενο....
Ας ελπίσουμε ότι το πάθημα της έγινε μάθημα...

mariatito μίλα της για το φόρουμ και πες της να διαβάσει γιατί δεν ζευγαρώνουμε και τα σχετικά

mariatito

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2009
101
1
Ηράκλειο Κρήτης
Για το dogforum, έχω μιλήσει σε πολύ κόσμο, αλλά λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρθηκαν να μάθουν. Καμμιά φορά, η άγνοια, γίνεται κι από επιλογή δυστηχώς...
Εννοείται οτι θα της το πω, και καλό δικό της θα κάνει αλλά και των σκύλων της, αν αφιερώσει λίγο χρόνο για να μάθει πέντε πράγματα παραπάνω!

mariatito

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2009
101
1
Ηράκλειο Κρήτης
Και μην προτρέχετε να βγάζετε συμπεράσματα. Το διασταύρωσα το θέμα.
Η Ζουζού είναι στειρωμένη, δεν υπάρχει περίπτωση για κουταβάκια και τέτοια, το ξεψάχνησα πολύ που θα δοθεί, πιστέψτε με.
Απλά δεν είχε γνώση επί του θέματος. Και μη νομίζετε, κι εγώ, αν δεν διάβαζα θα είχα άγνοια, ή αν δεν μου το είχε πει κανένας. Υπάρχει πολύ κόσμος που δεν γνωρίζει.
Η γυναίκα μόλις μου έστειλε τον αριθμό ταυτότητάς της, για να συμπληρώσω υπεύθυνη δήλωση οτι παραχωρώ για υιοθεσία τη Ζουζού στην νέα ιδιοκτήτριά της, με όλα τα στοιχεία της.
Επιπλέον, μιλάμε καθημερινά στο facebook και στο τηλέφωνο, και ομολογώ οτι υπάρχει καλή χημεία κι επικοινωνία και κοινά ενδιαφέροντα, που ίσως -ποτέ δεν ξέρει κανείς πως τα φέρνει η ζωή- δημιουργηθεί μια όμορφη φιλία!

mariatito

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2009
101
1
Ηράκλειο Κρήτης
foibos:

"Εσύ μίλησες μαζί της και ξέρεις λεπτομέρειες που εμείς δεν ξέρουμε....
Με τις πληροφορίες που μας έδωσες εγώ εξακολουθώ να έχω αμφιβολίες....δεν είναι μόνο το ζήτημα της γέννας, αλλά και του θανάτου....πως, που, γιατί, πως αντιδράσανε κτλ κτλ...
Μακάρι να έχεις δίκιο...."

Η σκυλίτσα της, έμεινε έγκυος από μεγάλο λυκόσκυλο (ενώ αυτή ήταν γκριφονάκι) τα κουτάβια ήταν τεράστια, την πήγαν στη γιατρό, αλλά πέθανε μαζί με τα μικρά της στη γέννα, δεν άντεξε, και την κλάψανε πάρα πολύ. Την είχαν σαν παιδί τους.
Μην είστε τόσο καχύποπτοι. Συμβαίνουν ατυχίες από άγνοια, από κακό κτηνίατρο και πολλά άλλα.

mariatito

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2009
101
1
Ηράκλειο Κρήτης
Καλημέρα σας!
Η Ζουζου υιοθετήθηκε!
Με την συγκεκριμένη κυρία που της το έδωσα, έχουμε γίνει φίλες, κι εγώ είμαι τώρα "η θεία Μαρία" της Ζουζούς (η σκυλίτσα)!
Το σκυλάκι ζει πλέον σε σπίτι με κήπο, άλλα ζώα και σκύλους (είναι στειρωμένο και δεν κινδυνεύει για αδέσποτα), μένει μέσα στο σπίτι και κοιμάται και στο υπνοδωμάτιο της "μαμάς του", στο κρεββατάκι του!
Μόλις ανοίξει λίγο κι ο καιρός να προσαρμοστεί το «ανηψούδι», θα τους επισκεπτούμε στα Χανιά στο σπίτι τους.
Εγώ από βδομάδα, ξεκινάω ανοσοθεραπεία, και θα πάρει από 3 μήνες έως 1-2 χρόνια η πλήρης θεραπεία, κι εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα παράγει ο οργανιμός μου αντισώματα με τους εμβολιασμούς που θα γίνουν. Ας ελπίσουμε, σύντομα!
Η Ζουζού, βρήκε το σπίτι που πραγματικά της αξίζει!!!

mariatito

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2009
101
1
Ηράκλειο Κρήτης
Γειά σας και πάλι!
Έχω νεάκια!
Η Ζουζού περνάει καταπληκτικά με τη Φανή στα Χανιά. Μιλάμε σχεδόν καθημερινά, και την άλλη βδομάδα θα έρθει Ηράκλειο για καφεδάκι!
Βέβαια, μου λέει οτι μαδάει πολύ η Ζουζού (αυτό είναι αλήθεια αλλά δεν με πείραζε, απλά σκούπιζα πιο συχνά, αλλά από ότι φαίνεται πείραζε το ανοσοποιητικό μου). Ούτε την Φανή πειράζει, αλλά την κούρεψε για να φρεσκαριστεί το τρίχωμάτης, και παρακάτω βλέπετε οτι έχει λάμψει το τρίχωμά της (δανείστηκα τις foto από το album της στο facebook):

Τις δύο πρώτες μέρες κλαψούριζε και με αναζητούσε (αχ το γλυκό μου) αλλά γρήγορα προσαρμόστηκε, και τώρα κλαψουρίζει μόνο γιατί θέλει να βγεί έξω για βόλτα.
Και να φανταστείτε, οτι την βγάζει 4(!) φορές την μέρα βόλτα, η μία πολύ μεγάλη (δεν δουλεύει, είναι άνετα οικονομικά), απλά, σαν αδεσποτάκι που ήταν, ξέρει τη χαρά της ελευθερίας και διασκεδάζει πιό πολύ έξω! Για τη Φανή, είναι ευκαιρία για άσκηση και πολύ περπάτημα και πάντα την έχει με λουρί βέβαια. Ε, είχε και μερικά ατυχήματα με τσίσα και σκατούλες στο σπίτι, αλά είναι λογικό, και σε μένα τα είχε αμολήσει, αλλά είναι καθαρά θέμα προσαρμογής, και η Φανή το ξέρει.

Εν τω μεταξύ, της έχω μιλήσει για το dogforum, όπως και σε πολύ κόσμο (μπας και ξεστραβωθούν κι αλλάξει η νοοτροπία απέναντι στα ζώα) αλλά όπως και πολλοί άλλοι, προτιμούν να παίζουν "Φάρμα" στο Facebook! Έχουν λυσσάξει να με βάλουν να παίξω, αλλά εγώ προτιμώ να μπαίνω εδώ, να διαβάζω, και να μαθαίνω ένα σωρό χρήσιμα και σημαντικά πράγματα.

Στα δικά μας τώρα.
Οι εμβολιασμοί μου προχωράνε κανονικά (θα κάνω ένα εμβόλιο τη βδομάδα για τους επόμενους 2,5 μήνες, και μετά περνάω στη "φάση συντήρησης" όπως λέγεται, οπού για τα επόμενα 3-5 χρόνια, θα κάνω ένα εμβόλιο κάθε μήνα, οπου και δεν υφήσταται πλέον αλλεργία.
Στην ουσία όμως, κατά τον τρίτο μήνα, δεν θα έχω κανένα σύμπτωμα με το αλλεργιογόννο, αν και ο γιατρός μου είπε αν ξαναπάρω σκύλο (εννοείται, το ρωτάει κιόλας!) να ψάξω για ράτσα που δεν μαδάει, γιατί πάνω στις τρίχες του σκύλου προσκολώνται αλλεργιογόνα από το έξω περιβάλλον (γύρη, σκόνη, χημικά, κλπ) οπού διασκορπίζονται στο χώρο του σπιτιού κι επιβαρύνει το οικιακό περιβάλλον.
Ευτυχώς, δεν είναι ακριβή θεραπεία η ανοσοθεραπεία, όπως νόμιζα, κι ένα μέρος της, καλύπτεται από όλα τα ασφαληστικά ταμεία!

mariatito

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2009
101
1
Ηράκλειο Κρήτης
Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα σε όλους!!!

Η Ζουζού περνάει φανταστικά κι έχουν γίνει αυτοκόλλητες φιλενάδες με την Φανή!
Τελικά της εδωσε βιταμινούλες, και σταμάτησε η τριχόπτωση της Ζουζούς, και την κούρεψε πιο πολύ, ωστε να βγει το νέο, καθαρό της τρίχωμα, να την προστατεύει και το καλοκαίρι. Πριν λίγο που τα λέγαμε με τη Φανή στο facebook, μου είπε κι αυτό:

"Η Ζουζου ειναι πανεξυπνη!!! Κ παλι σε ευχαριστω που μου την εδωσες!!! Χιλια καλα να εχεις!! Οποτε θελετε ελατε..Θα σας περιμενω..Φιλια πολλα!!"

Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, μια χαρά περνάει η Ζουζούκα!

Κι έκανε και καινούριο φιλαράκι ένα αρνάκι, κι όλο αγάπες είναι μαζί (μου είπε οτι κάνανε τρελά γέλια, γιατί παίζανε ασταμάτητα με το αρνάκι, το οποίο τους το χαρίσανε μωράκι, αλλά δεν το έχουνε για σφάξιμο, αλλά μόνο για το γάλα του όταν μεγαλώσει), να, δείτε:

Ποιός τη χάρη της! Ζωή και κότα περνάει στα καταπράσινα Χανιά!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μπραβο στη Ζουζού...
Συγνώμη...τα αρνιά βγάζουν γάλα? Εγω νόμιζα ότι τα κατσίκια βγάζουν γάλα...:confused::confused:
Η είμαι εντελώς άσχετη:rolleyes: