"Χαλαρό" ισχίο..?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Τι κάνουν οι εκτροφείς??
Επιστροφές σκύλων..??
Όπως λέμε "Επιστροφές δεκτές εντός 20 ημερών" 'ενα πράγμα..??
Ναι, θα το επιστρέψω το σκυλί λες και ήταν ληγμένο γιαούρτι..!! :eyecrazy:
Αφήστε ρε παιδιά..
.
εγω δεν ειπα να το επιστρεψεις, δικαιωμα σου το τι θες να κανεις...
ειπα πως πρεπει να γνωριζεις, ωστε να εχεις την επιλογη να αποφασισεις εαν αυτο που σου πουλανε, ειναι αυτο που θελεις να αγορασεις.
εσενα απο οτι διαβασα σε ενδιεφερε το οικονομικο θεμα..εαν το σκυλι ειναι δυσπλασικο, τι θα κανεις, θα το αφησεις να υποφερει η θα σκασεις τα τριπλασια για να το περιθαλψεις?
και μια τελευταια ερωτηση..
για ποιο λογο επελεξες γερμανικο ποιμενικο?
διοτι προσωπικα, ειδικα αυτη τη φυλη, εαν δεν μπορει να παρει τα ποδια της στο μεγιστο, τι να την εκανα...

mimi_21

Member
11 Μαρτίου 2009
20
0
ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΩ ΕΚΤΡΟΦΕΑ ?? Με αφορμή τα μηνύματα για το "τι πρέπει να προσέξουμε σε ένα εκτροφείο/εκτροφέα" ας προσπαθήσουμε όλοι να συγκεντρώσουμε εδώ κάποιες συμβουλές για τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες.

Πράγματα που πρέπει να μας κάνουν να απορρίψουμε ένα εκτροφέα

1. Εκτροφέας που τα σκυλιά του δεν διαθέτουν pedigree.

2. Εκτροφέας που ζευγαρώνει θηλυκά σκυλιά κάτω των 24 μηνών.

3. Εκτροφέας που "υπερπαράγει" κουτάβια (πάνω από 3-4 γέννες το χρόνο).

4. Εκτροφέας που πουλά σε pet-shops.

5. Εκτροφέας που δεν σου δείχνει τους γονείς του κουταβιού.

6. Όχι καλές συνθήκες στο εκτροφείο (βρωμιά,πολύ μικροί χώροι,κλπ).

7. Εκτροφέας που δεν σε αφήνει να δείς τις συνθήκες που επικρατούν στο εκτροφείο του (να επισκευθείς τα kennels,να δείς τα ζώα και που αυλίζονται,κλπ.).

8. Εκτροφέας που τα σκυλιά του είναι αντικοινωνικά,όχι φιλικά,βρώμικα,άρρωστα και δεν δείχνουν υγειεί και χαρούμενα.

9. Εκτροφέας που δεν έχει πιστοποιητικά υγείας (από εμβολιασμούς εώς εξετάσεις δυσπλασίας κ.α.) για τα σκυλιά του.

10. Εκτροφέας που ταΐζει φθηνή τροφή.

11. Εκτροφέας που δεν μένει μέσα στα στάνταρ της φυλής.

12. Εκτροφέας που εκτρέφει πάνω από 2 φυλές.

13. Εκτροφέας που δεν είναι πρόθυμος να συζητήσει μαζί σου και να σε πληροφορήσει.

Το μήνυμα αυτό ήταν από τον SwkDoG και ο εκτροφέας που αγόρασα το σκυλί μόνο pedigree δεν έδωσε..
όλες τις άλλες προϋποθέσεις μια χαρά τις πληρούσε..

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
το 2, το 3 και το 4 , πως τα γνωριζεις? τα υποθετεις.
το 5, το 9 και το 11, πως τα γνωριζεις? δεν τα γνωριζεις ..
ελπιζεις οτι ειναι ετσι..εφοσονδ εν εχεις πετιγκρι:confused:

mimi_21

Member
11 Μαρτίου 2009
20
0
Εχε υπόψη σου ότι είναι δημόσια η συζήτηση και άρα δε γίνεται μόνο από σένα για σένα..... αφορά και άλλους που διαβάζουν... και άρα βγαίνουν και γενικότερα συμπεράσματα και τα παιδιά προσπαθούν να βγάζουν και τα σωστά μυνήματα..... Ακόμα κι αν εσύ δεν καταλαβαίνεις το νόημα των όσων σου λένε, μπορεί κάποιος άλλος να καταλάβει και να κάνει καλύτερη επιλογή.
Δόξα το Θεό, ο οποίος μου έδωσε το μυαλό μου, μια χαρά καταλαβαίνω.. Και πολύ καλά μάλιστα!
Η συζήτηση ξεκίνησε από δύο απορίες που εξέφρασα αλλά καθαρή απάντηση δεν πήρα.. δε νομίζω πως κάποιος μπορεί να ωφεληθεί από κάποια από αυτά που απάντησαν τα παιδιά...

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
12. Εκτροφέας που εκτρέφει πάνω από 2 φυλές.

.
μονο ...με 13 διαβασα στην σελιδα του οτι ασχολειται:p:p:p
λες να ασχολειται και με αλλες και να μας το κρυβει?:rolleyes::D

mimi_21

Member
11 Μαρτίου 2009
20
0
2) Η μητέρα ήταν μεγάλη (να ήταν κάτω από 2 χρονών και να μην το κατλαβα??)
3) Μία ταλαιπωρημένη σκυλίτσα πιστεύω πως φαίνετα..!
4) Πώς ήμαστε σίγουροι πως οι εκτροφείς γενικά δεν πουλάνε σε pet shop?
5) Είδα τους γονείς
9) Το κουτάβι είχε κάνει 2 εμβόλια, έιχε πάρει χάπι για τα παράσιτα και μας έδωσε βιβλιάριο
όσο για το γιατί διάλεξα ΓΠ.. είναι -κατά τη γνώμη μου- τα πιο όμορφα σκυλιά, καλόι φύλακες και είναι σαν άνθρωποι, σα να σε καταλαβαίνουν
ούτως ή άλλως και τα 2 προηγούμενα σκυλία μας ΓΠ ήταν (το ένα μας το φωλιάσαν σε ηλικία 4 χρονών και το άλλο ψόφισε από καλαζάρ σε ηλικία 10 χρονών)
δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου με άλλο σκυλί...:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δόξα το Θεό, ο οποίος μου έδωσε το μυαλό μου, μια χαρά καταλαβαίνω.. Και πολύ καλά μάλιστα!
Η συζήτηση ξεκίνησε από δύο απορίες που εξέφρασα αλλά καθαρή απάντηση δεν πήρα.. δε νομίζω πως κάποιος μπορεί να ωφεληθεί από κάποια από αυτά που απάντησαν τα παιδιά...
Tι απάντηση ήθελες να πάρεις?
Mπορεί να γίνει διάγνωση μέσω internet?
και γιατρός να είναι κάποιος μπορεί να σου κάνει διάγνωση μέσω internet?
H πηγή σου, ο "εκτροφέας" σου όπως τον αποκαλείς είναι εντελώς αναξιόπιστος..
Aπό εκεί και πέρα δεν έχεις να κανεις κάτι άλλο από το να ακούσεις τον γιατρό σου..
Διάγνωση από το ιντερνετ δεν γίνετε και να γινόταν τι θα έκανες θα την άκουγες?
Αρα λίγο άκυρη και η ερώτηση και η επιμονη μιας ξεκάθαρης απάντησης.

Το κατά ποσο μπορεί να επωφεληθεί κάποιος που προσδοκά να πάρει σκυλί χωρίς pedigree υγιές, είναι ένα άλλο θέμα που θα το κρίνουν οι υποψήφιοι..
Αν και δεν το εύχομαι, η περιγραφή της κατάστασης σου δίνει μονη της τις απαντήσεις σε όλα αυτά..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Mην το παίρνεις στραβά αυτό που είπα. Δεν ήθελα να σε προσβάλλω.... κάνεις λάθος ομως αν νομίζεις ότι η συζήτηση αυτή δεν οφελεί κανέναν.

Επίσης τα μόνα ερωτήματα που έθεσες ήταν

το αριστερό ισχίο του ήταν "κάπως χαλαρό"..
Μπορεί κάποιος να μου πει αν έχει ακούσει κάτι παρόμοιο? Πρέπει να ανησυχούμε..??
Σαν τι απάντηση περίμενες σ'αυτό δηλαδή???? τι περιμένεις να σου πει κανείς??? Δεν καταλαβαίνω.... Δεν έκανες και καμιά συγκλονιστική περιγραφή του φαινομένου!!! Για δυσπλασία έχουμε ακούσει όλοι και γι'αυτό σου λένε όσα σου λένε...... το αν πρέπει να ανυσυχείς να το κρίνεις μόνη σου!!!

mimi_21

Member
11 Μαρτίου 2009
20
0
ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ:
1) ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Ο Ν Τ Ω Σ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗς ΠΟΥ ΑΝΑΠΛΑΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΟΝΔΡΟΥΣ???? Η ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ???

2) ΤΟ ΧΑΛΑΡΟ ΙΣΧΙΟ ΕΙΝΑΙ 100% ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΥΣΠΛΑΣΙΑ Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΔΙΚΟ Η ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ??? Α Ν ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
1)Όχι, μακάρι να υπήρχαν, θα είχα σωθεί κι εγώ με το γόνατό μου που με ταλαιπορεί!
2)Όχι δεν είναι 100% σίγουρο!

mimi_21

Member
11 Μαρτίου 2009
20
0
Τα σκυλια μας ποτε δεν "ψοφανε"..

Σημειωνω και εγω..
Και τι κάνουν?
Αποβιώνουν?
Έχεις δίκιο, η χρήση της λέξης "ψοφάνε" δηλώνει τα μη-φιλοζωικά μου συναισθήματα!
Επειδή, λοιπόν, ακριβώς δεν είμαι καθόλου φιλόζωη, όπως συμπεράναμε από τη χρήση της λέξης "ψοφάνε" (καλά τα λέω μέχρι εδώ??), γι'αυτό λοιπόν έγινα μέλος σε ένα forum για σκυλιά και γι'αυτό κάθομαι και τρελαίνομαι και στεναχωριέμαι για το αν έχει κάτι το σκυλάκι μου!
Σα δε ντρέπομαι λίγο...
Νομίζω κάλα τα είπα...

mimi_21

Member
11 Μαρτίου 2009
20
0
1)Όχι, μακάρι να υπήρχαν, θα είχα σωθεί κι εγώ με το γόνατό μου που με ταλαιπορεί!
2)Όχι δεν είναι 100% σίγουρο!
Σ'ευχαριστώ πολύ, ειλικρινά:):)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
mimi_21, πρώτα απ' όλα χαλάρωσε λίγο. :)

Οι συμφορουμίτες μπορεί να είναι λίγο απότομοι αλλά σε καμιά περίπτωση δε φέρονται εναντίον σου. Απλά έχουν ακούσει τόσα και τόσα και οι αντιδράσεις είναι λίγο κάπως... Να θυμάσαι ότι να βοηθήσουν θέλουν. ;)

Επειδή έχεις κάποια ερωτήματα που έχουν μείνει αναπάντητα...

Το synoquin (ή κάποιο άλλο σκεύασμα-συμπλήρωμα διατροφής με χονδροϊτίνη και γλουκοσαμίνη) βοηθάει την καλή ανάπτυξη των χόνδρων. Στην περίπτωση που το μικρό σου έχει δυσπλασία δεν το θεραπεύει. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να περιορίσει και να καθυστερήσει την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Κακό δεν του κάνεις με το να του τό δίνεις σε καμιά περίπτωση. Τη δυσπλασία πάντως δεν τη θεραπεύεις έτσι.

Όπως σου είπα, είναι πολύ πιθανόν, το κουτάβι σου να θέλει βόλτες για να δέσει το σώμα του. Ο εκτροφέας σε τι χώρο το είχε; Μπορούσε να γυρνάει ή ήταν πολύ περιορισμένος; Παίζει και αυτό ρόλο. Αν έχει κάνει τα πρώτα επαναληπτικά εμβόλια τότε πολλές και μικρές βόλτες (όπως σου είπα). Θα δεις μεγάλη βελτίωση.

Τώρα για το θέμα της δυσπλασίας. ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΣΑΙ. Στο λέω ως παθών. Επί 2 μήνες είχα χάσει τον ύπνο μου μέχρι να κάνουμε τις πρώτες εξετάσεις στο μικρό.

Λοιπόν έχουμε και λέμε.

Το σκυλί σου είναι πιθανόν να έχει δυσπλασία. Αυτό μπορεί να σημαίνει από τίποτα ως πολλά. Για να γίνω πιο ξεκάθαρος. Τι βαθμό δυσπλασίας έχει;

Αν λίγο, τότε το μόνο που θα δεις στο μέλλον είναι να δυσκολεύεται π.χ. όταν πάει να σηκωθεί από κάποιο κρύο μέρος. Ή κάποια μικρή χωλότητα τέλος πάντων. Σε αυτήν την περίπτωση γενικά δε βάζουμε νυστέρι, αλλά αντιμετωπίζουμε τα συμπτώματα με παυσίπονα και αντιφλογμονώδη. Δε θεραπεύουμε την ασθένεια δηλαδή, αλλά βοηθάμε το σκυλί να μην πονάει.

Σε περίπτωση που έχει βαριά μορφή δυσπλασίας, τότε μιλάμε για εγχείριση. Συγκεκρικμένα για ολική αρθροπλαστική, η οποία είναι ακριβή (περίπου 2-3000€ για τη μία μεριά). Ακόμα και να έχει δυσπλασία και στα 2 ισχια, σπάνια θα γίνει τέτοια επέμβαση και στα 2. Συνήθως με την επέμβαση στο ένα ισχίο, αυτό αναλαμβάνει να τραβήξει το βάρος που αναλογεί και στο άλλο, και το σκυλί΄μπορεί να ζήσει χωρίς ουσιαστικά προβλήματα.

Υπάρχουν και οι ενδιάμεσες καταστάσεις, όπου ο ορθοπεδικός κτηνίατρος θα μπορεί να σε συμβουλέψει για το τι είναι καλύτερο για το σκυλί.

Θα σε συμβούλευα και πάλι στους 4 μήνες του κούταβου να επισκευθείς έναν ορθοπεδικό κτηνίατρο, και να κάνεις τις πρώτες εξετάσεις. Μάθε και για τη νέα μέθοδο αντιμετώπισης (JPL αν θυμάμαι καλά...). Εν τάχει είναι μια ήπια επέμβαση, όπου το κουτάβι το αργότερο την επόμενη μέρα γυρνάει σπίτι του και κυκλοφορεί κανονικά. Σαφώς πολύ μικρότερο κόστος από την ολική αρθροπλαστική αλλά πρέπει να γίνει το αργότερο σε ηλικία 21 εβδομάδων!

Όσον αφορά το pedigree, ναι μεν είναι μια καλή ένδειξη για τα προβλήματα που μπορεί να έχει το κουτάβι σου, αλλά δεν είναι εγγύηση σε καμιά περίπτωση.

Ένας γερμανικός ποιμενικός έχει περίπου 20% πιθανότητα να παρουσιάσει δυσπλασία ακόμα και με τους 2 γονείς καθαρούς δυσπλασίας! Και να σκεφτείς ότι ναι μεν γίνεται πολύς θόρυβος σχετικά με τη συγκεκριμένη φυλή και τη δυσπλασία, αλλά δεν είναι από τις πιο ευπαθείς φυλές.

Επίσης, έχουν αναφερθεί πρωταθλητές Ευρώπης Γ/Π με μέτριας μορφής δυσπλασία, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό που μπορείς να κάνει για την ώρα είναι να φροντίσεις εσύ το κουτάβι σου. Επειδή η δυσπλασία έχει κληρονομικούς αλλά και περιβαλλοντικούς παράγοντες, φρόντισε εσύ για τους δεύτερους:

-Όχι περπάτημα σε γλυστερές επιφάνειες
-Όχι ανεβοκατέβασμα στις σκάλες
-Όχι καταπόνηση στις βόλτες, αλλά μικρές και πολλές
-Πολύ ύπνο και ξεκούραση
-Αυστηρός έλεγχος του βάρους, δηλαδή να μπορείς να πιάνεις εύκολα τα πλευρά του όταν το χαϊδεύεις. Το βαρύ σκυλί καταπονεί περισσότερο τις αρθρώσεις του...
-Μια καλή τροφή που του δίνει όλα τα απαραίτητα για να αναπτυχθεί σωστά.

Να σου ζήσει το κουτάβι σου. Και βγάλε πολλές φωτογραφίες. Μεγαλώνουν απίστευτα γρήγορα τα άτιμα και να θυμάσει ότι η ηλικία αυτή είναι ίσως η πιο ωραία. Ο δικός μου είναι στους 6 μήνες και αρχίζει και γίνεται "αντράκι" ώρες - ώρες (καταραμένη εφηβεία :D )

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@foibos

τοποθετήθηκα μονολεκτικά μιας κι εν τέλει απ' όσο κατάλαβα αυτό ήταν το ζητούμενο!
Ας τα πάρουμε ένα ένα λοιπόν:
1α)
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Ο Ν Τ Ω Σ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗς ΠΟΥ ΑΝΑΠΛΑΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΟΝΔΡΟΥΣ????
ΝΑΙ, υπάρχουν συμπληρώματα που συμβάλλουν στην ανάπλαση του χόνδρου σε αναπτυσσόμενους σκελετούς. Αμινοξέα όπως η γλυκοζαμίνη ή η χονδροιτίνη μπορούν να συμβάλλουν στην αναδόμηση κολλαγόνου και στην ανάπλαση κατεστραμμένων χόνδρων. Ιδιαίτερα σε ανεπτυγμένους σκελετούς υπάρχουν ενέσιμα αρθρικά υγρά τύπου Hyalart. Μετά υπάρχει και η αναδόμηση από βλαστοκύτταρα. Φοβάμαι όμως πως μια τέτοια συζήτηση δεν θα είναι χρήσιμη χωρίς την παρουσία ορθοπεδικού. Άρα αν έπρεπε να απαντήσω μονολεκτικά "ΝΑΙ" θα έλεγα.

Η ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ???
ΟΧΙ (εδώ είναι προφανής η χρήση του "όχι")

ΤΟ ΧΑΛΑΡΟ ΙΣΧΙΟ ΕΙΝΑΙ 100% ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΥΣΠΛΑΣΙΑ...
ΟΧΙ το χαλαρό ισχύο μπορέι να προκύψει κι από παράγοντες που έχουν να κάνουν και με την εξέταση αυτή καθ' αυτή. Όπως και δεν μπορώ να κατανοήσω πως μπορούμε να μιλάμε για πάθηση χόνδρων σε κουτάβι δύο μηνών που προφανώς κι απ' όσο διάβασα καταπονεί τον σκελετό του, χωρίς να έχουμε πλήρη κλινική εικόνα (σικ).

...Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΔΙΚΟ Η ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ???
ΝΑΙ (σε αυτό απάντησα νωρίτερα σε Υ.Γ. αλλά προφανώς δεν το διάβασε ο/η ενδιαφερόμενος/η)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι