"Χαλαρό" ισχίο..?

mimi_21

Member
11 Μαρτίου 2009
20
0
Γεια σε όλους!
Είμαι καινούρια στο forum και μόλις την Κυριακή αποκτήσαμε το κουτάβι μας, γερμανικός ποιμενικός, 2 μηνών από εκτροφείο! Σήμερα τον πήγαμε στον κτηνίατρο για έναν έλεγχο να βεβαιωθούμε πως όλα είναι καλά. Μας είπε πως είναι υγιέστατος και πανέμορφος, όμως όταν κοίταξε τα πίσω ποδαράκια του, παρατήρησε πως το αριστερό ισχίο του ήταν "κάπως χαλαρό".. Έχω διαβάσει τα σχετικά θέματα για τη δυσπλασία όμως θέλω να πιστεύω πως είναι κάτι παροδικό.. Μας είπε επίσης ότι από τον επόμενο μήνα θα του δώσει κάποια συμπληρώματα διατροφής για να αναπτυχθεί ο χόνδρος και να προλάβουμε τυχόν πρόβλημα..
Μπορεί κάποιος να μου πει αν έχει ακούσει κάτι παρόμοιο? Πρέπει να ανησυχούμε..?? Ο εκτροφέας μας είπε (επειδή τον ρώτησα) πως εφόσον οι γονείς του δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα (τους είδαμε κιόλας, ήταν πανέμορφα πλάσματα) να μην ανησυχούμε.
Αν ο μικρός μας Ray πάθει κάτι, δε θα το αντέξω.. τον αγαπήσαμε ήδη τόσο πολύ, είναι πλέον μέλος της οικογένειας..
Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά..:)

mimi_21

Member
11 Μαρτίου 2009
20
0
Χαλαρό ισχίο (συνέχεια)

Τα διάβασα όλα αυτά, είναι όντως χρήσιμα.. Απλά το δικό μας κουτάβι δεν έχει κάποιο κινητικό πρόβλημα, όλα μια χαρά. Και περπατάει, και τρέχει, και χοροπηδάει, και σκάλες ανεβαίνει γρήγορα (φοβάται όμως να τις κατέβει :p).. Ο γιατρός το ξάπλωσε και του γυρνούσε γύρω γύρω τα ποδαράκια, χωρίς να πονέσει καθόλου ο σκύλος και μας είπε αυτό το πράγμα..
Έχω μπερδευτεί πολύ..:confused:

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Τι ηλικία έχει ο κούταβος;

Αν υποψιάζεσαι δυσπλασία μην το αφήνεις να ανεβοκατεβαίνει σκάλες (όσο το επιτρέπει το βάρος του και η μέση σας). Στους 4 μήνες εξετάσεις δυσπλασίας σε ορθοπεδικό κτηνίατρο.

Για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για δυσπλασία το σκυλί πρέπει να είναι ναρκωμένο ή τουλάχιστον να έχει πάρει ηρεμιστικό.

Πολύ πιθανόν, απλά να μην έχει "δέσει" άκόμα και να μην είναι τίποτα σοβαρό (αφού και οι 2 γονείς είναι ελεύθεροι δυσπλασίας). Έχεις pedigree; Οι γονείς, αλήθεια, πώς χαρακτηρίζονται ως προς τη δυσπλασία ισχίων;

Επίσης οι βόλτες βοηθούν ΠΟΛΥ στο να δέσει όλο το μυοσκελετικό του σύστημα. Όχι υπερβολές όμως. Συχνές και μικρές βόλτες είναι ότι καλύτερο.

Last edited:

panosm

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2009
49
0
καταρχην να σου ζησει το κουταβακι σου ...

απεκτησα και εγω προσφατα ενα κουταβακι γερμανικο ποιμενικο 3,5 μηνων.
χτες το πηγα στον κτηνιατρο γιατι καποιος "ειδικος" μου ειπε το κουταβακι κουτσαινει !!
τωρα πως γινεται αυτος να βλεπει να κουτσαινει χωρις ομως να ποναει και να τρεχει σαν διαολος δεν το ξερω.

ο κτηνιατρος το μονο που παρατηρησε ητανε το χαρακτηριστικο περπατημα των γ.π και αφου το εξετασε μου ειπε οτι δεν εχει κανενα προβλημα.
βεβαια θα πρεπει να περιμενω να παει 6 μηνων για την πρωτη ακτινογραφια για δυσπλασια.

σκαλια ουτε ανεβενει ουτε κατεβενει...μονο αγκαλια τιποτα αλλο :):)

σου ευχομαι ολα να σου πανε καλα!

mimi_21

Member
11 Μαρτίου 2009
20
0
Χαλαρό ισχίο (συνέχεια...)

Ο μικρός μας είναι 2 μηνών και μιας εβδομάδας...
Δεν έχει Pedigree, αλλά οι γονείς του ήταν μια χαρά.. Υγιέστατοι και απ' αυτά που μας είπε ο εκτροφέας δεν υπάρχει κάποιο ιστορικό..
Το σκυλάκι ούτε κουτσαίνει ούτε τόποτα!
Απλά ο κτηνίατρος όταν του γυρνούσε τα ποδαράκια γύρω γύρω είπε πως το ένα είναι λίγο πιο χαλαρό..
Είναι δυνατόν να διορθωθεί αυτό με συμπληρώματα διατροφής για την ανάπλαση των χόνδρων, όπως μας είπε ο κτηνίατρος?? Αυτά τα συμπληρώματα θα τα πάρει από τον άλλο μήνα απ' ότι μας είπε..
Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι παροδικό..?
Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας..:)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν έχει Pedigree, αλλά οι γονείς του ήταν μια χαρά.. Υγιέστατοι και απ' αυτά που μας είπε ο εκτροφέας δεν υπάρχει κάποιο ιστορικό..
Tί σόι εκτροφέας ήταν αυτός ?

Δεν καταλαβαίνεις ότι είσαι στο έλεος του Θεού αυτην την στιγμή (ή μάλλον του κτηνιάτρου ?) Κάνε ό,τι σου λέει ο κτηνίατρος και σε 4-5 μήνες μία ακτινογραφία να δείς τί γίνεται, η πηγή όπου έχεις πάρει τον σκύλο είναι τελείως αναξιόπιστη - η φυλή του είναι μία από τις φυλές με διαδεδομένη την δυσπλασία του ισχύου, και ΝΑΙ μπορεί να έχεις σοβαρό πρόβλημα.

Κανείς επίσης δεν μπορεί να σου κάνειδιάγνωση από εδώ ...

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Δεν έχει Pedigree, αλλά οι γονείς του ήταν μια χαρά.. Υγιέστατοι και απ' αυτά που μας είπε ο εκτροφέας
[-XΑπο αυτα που σου ειπε καποιος που δεν ειναι καν Εκτροφεας.

και σκάλες ανεβαίνει γρήγορα
[-XΕιναι πολυ μικρος να ανεβοκατεβαινει σκαλες σε αυτη την ηλικια.Επρεπε να στο πει και ο κτηνιατρος αλλα και ο ''εκτροφεας του''.
Ισως στη χαλαροτητα να εχει συμβαλει και το πανω-κατω στις σκαλες.
Ελπιζω παντως να ειναι περαστικο :)

mimi_21

Member
11 Μαρτίου 2009
20
0
Εγώ δεν έχω καταλάβει τα εξής:

1) "Χαλαρό" ισχίο, όπως είπε ο κτηνίατρος, σημαίνει οπωσδήποτε δυσπλασία?

2) Μπορεί αυτό όντως να διορθωθεί με αυτά τα συμπληρώματα διατροφής για τους χόνδρους (όπως είπε, πάλι, ο κτηνίατρος) ή μας δουλεύει και δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα??

Σκάλες απλά ανεβαίνει, και πάλι 2-3 σκαλιά και μετά τον βουτάμε και τον κατεβάζουμε αγκαλιά γιατί ξέρουμε ότι δεν πρέπει αλλά δεν τον προλαβαίνουμε κιόλας πάντα... :)

Έλεος, δε ζητάω διάγνωση από κανέναν εδώ μέσα, γνώμες ζητάω από κάποιον που ξέρει κάτι παραπάνω ή του έχει τύχει κάτι παρόμοιο..!

Όσο για τον εκτροφέα, μπορώ να αναφέρω το όνομα ή την ιστοσελίδα του εκτροφείου του μήπως κάποιος έχει ακούσει κάτι γι' αυτόν ή δεν επιτρέπεται..?:confused:

Το ξέρω, γίνομαι κουραστική, αλλά το αγαπάω πολύ αυτό το σκυλάκι...:)

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Δεν χανεις τιποτα με το να παρεις και μια δευτερη/τριτη γνωμη απο καποιον ειδικο ορθοπεδικο κτηνιατρο.Αυτος θα ειναι ειδικοτερος σε αυτο το θεμα.
Στην προκειμενη δεν χρειαζεσαι, γνωμη αλλα διαγνωση.

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Όσο για τον εκτροφέα, μπορώ να αναφέρω το όνομα ή την ιστοσελίδα του εκτροφείου του μήπως κάποιος έχει ακούσει κάτι γι' αυτόν ή δεν επιτρέπεται..?:confused:
ειμαι πολυ περιεργος να δω τι σοι εκτροφεας σου εδωσε σκυλο χωρις χαρτια
και γιατι δεχτηκες

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
mimi_21 ο εκτροφεας δεν θα σου δωσει ποτε πετιγκρι το συζητησατε η εχει πετιγκρι κ δεν εχει εκδοθει ακομα απο τον ΚΟΕ?
διευκρινησε το αυτο για να μην σε παιρνουμε απο τα μουτρα ουτε να βγαζουμε βιαστηκα συμπερασματα για τον εκτροφεα.

mimi_21

Member
11 Μαρτίου 2009
20
0
Λοιπόν...
Η ιστοσελίδα του εκτροφείου: http://www.lazaros-kennel.gr/
Το σκυλί δεν έχει Pedigree επειδή εμείς απλά θέλαμε ένα σκύλο για φύλακα και παρέα και όχι σκυλί για επιδείξεις-show dog. Τα σκυλιά με Pedigree κάνουν τουλάχιστον 1000 ευρώ και εμείς απλά θέλαμε ένα σκυλί από εκτροφείο αλλά όχι και για εκθέσεις!
Δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να αγοράσουμε από Pet Shop και έτσι αποφασίσαμε να εμπιστευτούμε το εκτροφείο αυτό.
Πιστεύω πως ο εκτροφέας δεν φταίει σε κάτι, από τη στιγμή που εμείς δε ζητούσαμε Pedigree.. τι να το κάνουμε άλλωστε, όπως είπα παραπάνω?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Η εκτροφή μας αποτελείται από σκύλους εξαιρετικής ποιότητας και μορφολογίας, απαλλαγμένους από γενετικές παθήσεις, και με άριστο χαρακτήρα. Κυρίως εκτρέφουμε σκύλους εργασίας ιδανικούς για φύλακες με υψηλό δείκτη νοημοσύνης αλλά και σκύλους κατηγορίας 'show dog' για όσους έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Α. Δηλαδή κατά παραγγελία το κουτάβι σκύλου που έχει κατέβει σε έκθεση? Καμία αναφορά σε οποιαδήποτε διάκριση.
Άσε που...
η εκτροφή του ήταν αρκετά εξεζητημένη αφού περιελάμβανε τον Γερμανικό Ποιμενικό, τον Βέλγικο Ποιμενικό (Groenendal), το Μαστίνο Ναπολιτάνο, το Ρότβάϊλερ, το Ντόπερμαν,το Χάσκυ, το Σάμογεντ, το Αφγανικό Λαγωνικό, το Αγγλικό Πόιντερ, το Κανίς, το Πομεράνιαν και το Γιορκσάϊρ
ε... δεν τον ξέρω αλλά χωριό που φαίνεται...

Ο σωστός εκτροφέας δε θα διαπραγματευτεί το pedigree!!!

mimi_21

Member
11 Μαρτίου 2009
20
0
Αν και απάντηση δεν πήρα για το αν η "χαλάρωση" στο ισχίο, όπως την περιέγραψε ο κτηνίατρος, σημαίνει όντως δυσπλασία και αν όντως υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής που αναπλάθουν τους χόνδρους!
Μη μας κοροϊδέψει ΚΑΙ ο κτηνίατρος, σωστά..??:-|
Πάντως συνεχίζω να πιστεύω που υπάρχουν άνθρωποι, όπως εγώ ας πούμε, που δε θέλουν Pedigree και χαρτιά που να λένε ποιος ήταν ο προπάππους και ποιος ήταν ο θείος του σκύλου, αλλά απλώς θέλουν ένα υγιές σκυλί για φύλακα και συντροφιά..
Τώρα αν εγώ έπεσα στην περίπτωση (γιατί εκτός των άλλων πιστεύω πως είναι και θέμα τύχης!) και το σκυλί μας βγήκε με δυσπλασία, τι να πω..? Εμείς το λατρέψαμε από την πρώτη στιγμή που το είδαμε και απλά εύχομαι να πάνε όλα καλά..:)

marina_manolo

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2009
65
0
Αθήνα
Πάντως συνεχίζω να πιστεύω που υπάρχουν άνθρωποι, όπως εγώ ας πούμε, που δε θέλουν Pedigree και χαρτιά που να λένε ποιος ήταν ο προπάππους και ποιος ήταν ο θείος του σκύλου, αλλά απλώς θέλουν ένα υγιές σκυλί για φύλακα και συντροφιά...

Είσαι πολύ σωστή. Θα το διαπιστώσεις εν καιρώ mimi.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Πάντως συνεχίζω να πιστεύω που υπάρχουν άνθρωποι, όπως εγώ ας πούμε, που δε θέλουν Pedigree και χαρτιά που να λένε ποιος ήταν ο προπάππους και ποιος ήταν ο θείος του σκύλου, αλλά απλώς θέλουν ένα υγιές σκυλί για φύλακα και συντροφιά...
Αν θες να έχεις σοβαρές πιθανότητες να είναι υγιές το σκυλί, πρέπει να ξέρεις ποιοί ήτανε ο παππούς και ο προπάππους του.
Αυτό δεν πληρώνεις; Το να έχεις τις πιθανότητες με το μέρος σου; Άρα πληρώνεις το pedigree. Αλλιώς γιατί να πληρώσεις;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
marina_manolo μην γραφεις με κεφαλαια και αν μπορείς μην κανεις άσκοπα διπλα post..:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι