Φύλακας ή όχι;

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Πρωτη φορα ακουω και εγω να υπαρχει τοσο εντονο προβλημα μυρωδιας σε τετοιο σκυλο. Αν ο φιλος δεν υπερβαλει, ή ο σκυλος τρωει οτι ακαθαρτο υπαρχει, και κυλιεται σε οτι ακαθαρτο υπαρχει, ή του εχει κανει δερματικα απο τα πολλα μπανια, ή το σαμπουαν δημιουργει ασχημη μυρωδια(για τα γουστα του ιδιοκτητη). Δεν μπορω να φανταστω κατι αλλο...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Κνησμός, ειναι ο ερεθισμος στο δερμα που προκαλει φαγούρα και μπορει να ωφειλεται σε διαφορες αιτιες και δερματικες παθησεις.

beisrio

Member
13 Οκτωβρίου 2011
23
0
σημερα κ ολας γιατρο να τον κοιταξει απο την κορυφη μεχρι τα νυχια.......ευχαριστω πολυ παιδια για το ενδιαφερον σας!!!

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα, το περιστατικό ταιριάζει με αυτο...
Με την απόκτηση του λαμπραντορ μου ήξερα απο την αρχή ότι δεν παίρνω σκύλο φύλακα!
Δεν θα ήθελα βέβαια να μπει ο κλέφτης και να παει να τον γλυψει -.-

Δίπλα στο σπιτι μου ακριβώς μένει ενας ξαδερφος μου που τον ξέρει!
Το βραδυ καθώς επιστρέψαμε απο τη βόλτα, την είχα στο φλεξι, και ξαφνικά κοιτάει το σπιτι του και μένει ακίνητη.της λέω πάμε σπιτι τίποτα! Και ξεκινάει δυνατό γαυγισμα , δεν το εχει ξανακάνει τόσο πολυ πάω προς τα εκει που γαυγιζει και ήταν όντως ο ξαδερφος μου μέσα στα μαύρα σκοτάδια. Νομίζω ότι η μικρή πέταξε τρίχα.
Δεν έδωσα καμία εντολή αλλα και εκείνη δεν τράβηξε το φλεξι μόνο αγριεψε πολυ και γαυγιζε.
(το προσπερασα, δεν της είπα ούτε ΜΗ ούτε ΜΠΡΆΒΟ (έκανα καλα)

Μηπως τελικά εχει αρχίσει και γινεται φύλακας;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Την νύχτα όλοι οι σκύλοι είναι πιο καχύποπτοι, αν αισθανθεί απειλή θα γαυγίσει, αυτό υποδηλώνει περισσότερο φόβο παρά φύλαξη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Ναι, αλλα γιατι το εκανε αυτο;
Πολλά σκυλιά, αντιδρούν ενστικτωδώς, μ'αυτόν τον τρόπο.
Λειτουργούν ας πούμε ως συναγερμοί.
Δεν είναι κακό. Αντιθέτως. Αλλά δεν σημαίνει ότι έχουν και την ικανότητα, να λειτουργήσουν ως φύλακες. Πιθανότατα, θα τρέξουν να κρυφτούν, αν ο "κακός" αποφασίσει ότι δεν φοβάται και κάνει βήμα εμπρός.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...Με την απόκτηση του λαμπραντορ μου ήξερα απο την αρχή ότι δεν παίρνω σκύλο φύλακα!
Δεν θα ήθελα βέβαια να μπει ο κλέφτης και να παει να τον γλυψει -.-

2. ...ξαφνικά κοιτάει το σπιτι του και μένει ακίνητη.της λέω πάμε σπιτι τίποτα! Και ξεκινάει δυνατό γαυγισμα, δεν το εχει ξανακάνει τόσο πολυ πάω προς τα εκει που γαυγιζει και ήταν όντως ο ξαδερφος μου μέσα στα μαύρα σκοτάδια. Νομίζω ότι η μικρή πέταξε τρίχα.
Δεν έδωσα καμία εντολή αλλα και εκείνη δεν τράβηξε το φλεξι μόνο αγριεψε πολυ και γαυγιζε.

3. ...το προσπερασα, δεν της είπα ούτε ΜΗ ούτε ΜΠΡΆΒΟ (έκανα καλα)

4. ...Μηπως τελικά εχει αρχίσει και γινεται φύλακας;
1. Ελάχιστα σκυλιά θα πάνε να γλύψουν τον κλέφτη και, γενικά, τον άγνωστο που μπαίνει την ώρα που κοιμάται η οικογένεια...

Ολα τα υπόλοιπα θα εκφράσουν κάποια ψυχική κατάσταση, μέσα στο φάσμα "πανικός - φόβος - ξάφνιασμα - δυσφορία - καχυποψία - οργή - άμυνα"...

2. Τώρα, αν εξαιρέσεις ένα ποσοστό σκυλιών (με αυτό που λέμε "ιδιαίτερα γερά νεύρα και ισορροπημένο χαρακτήρα") της τάξης του 10% (ανεξάρτητα από τη φυλή)... μένει ένα 90%, που, σε κάθε μία από τις εναλλακιτκές καταστάσεις του παραπάνω φάσματος:
α) Θα κοκαλώσουν εκεί που βρίσκονται...
β) θα γαυγίσουν δυνατά... διαφορετικά από το συνηθισμένο γαύγισμα...
γ) θα "πετάξουν" τρίχα...

Επιπλέον, αν τα σκυλιά αυτά βρίσκονται στις πρώτες ψυχικές καταστάσεις (όπως τις αναφέρω - για παράδειγμα, η Μόκα μου) του φάσματος:
δ) θα χαμηλώσουν την ουρά...
ε) ΔΕΝ θα κινηθούν προς τα εμπρός (δηλαδή, δεν θα "τραβήξουν το flexi")... εκεί, αξίζει τον κόπο να διαβάσει κάποιος τη γλώσσα του σώματος: Το κέντρο βάρους του σκύλου, τελικά, μεταφέρεται προς τα πίσω ή προς τα εμπρός? Επισης, το κεφάλι και τα αυτιά, πως είναι στημένα?

Ή, αλλιώς, αν τα σκυλιά αυτά βρίσκονται προς τις τελευταίες ψυχικές καταστάσεις του φάσματος (για παράδειγμα, ο Casper μου):
δ) θα υψώσουν την ουρά... ή/και θα την κουνάνε πάρα πολύ αργά τεντωμένη...
ε) θα κινηθούν προς τα εμπρός (δηλαδή, θα "τραβήξουν το flexi" - λιγότερο ή περισσότερο, ανάλογα με την εκπαίδευσή τους και το μέγεθος του κινδύνου που αντιλαμβάνονται)...
στ) κεφάλι μπροστά, αυτιά ψηλά - μπροστά, κέντρο βάρους μπροστά... και, κυρίως:
ζ) "Σουφρωμένα" χείλη προς τα εμπρός... όταν το βλέπεις αυτό και ΔΕΝ είσαι αυτός που βρίσκεται μαζί με το σκύλο... ξέρεις ήδη ότι θα σε δαγκώσει (βλέπε: Patricia McConnell)...

Ανάμεσα στα σκυλιά της τελευταίας κατηγορίας, θα αναγνωρίσεις εκείνα που, όπως λέμε (όχι ιδιαίτερα εύστοχα, κατά την ταπεινή γνώμη μου) "βγάζουν φύλαξη"...

3. Εξαρτάται... για παράδειγμα, στη Μόκα, μετά από τέτοιες φάσεις (και εφόσον έχουμε διαπιστώσει τι ήταν αυτό που την προκάλεσε) λέμε, με χαρούμενο τόνο: "Εντάξειιι"...

4. Αν μπορείς να απαντήσεις στα παραπάνω που σου έγραψα, θα καταλήξεις στο εάν έχει αρχίσει να "γίνεται φύλακας"...:)

Την νύχτα όλοι οι σκύλοι είναι πιο καχύποπτοι, αν αισθανθεί απειλή θα γαυγίσει, αυτό υποδηλώνει περισσότερο φόβο παρά φύλαξη.
Ακριβώς...
Και για να "ξεδιπλώσω" τη λίγο αιρετική σκέψη μου (Παρασκευή απόγευμα γαρ;)), από που ξεκινάει, δηλαδή, η φύλαξη?
Μήπως και λιγάκι από το φόβο?
Ο οποίος δεν είναι αρκετός για να κάνει το συγκεκριμένο σκύλο να το βάλει στα πόδια, αλλά είναι αρκετός για να τον κάνει να "οργιστεί"?

Πολλά σκυλιά, αντιδρούν ενστικτωδώς, μ'αυτόν τον τρόπο.
Λειτουργούν ας πούμε ως συναγερμοί.
Δεν είναι κακό. Αντιθέτως. Αλλά δεν σημαίνει ότι έχουν και την ικανότητα, να λειτουργήσουν ως φύλακες. Πιθανότατα, θα τρέξουν να κρυφτούν, αν ο "κακός" αποφασίσει ότι δεν φοβάται και κάνει βήμα εμπρός.
Αυτό ακριβώς...

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul