Φύλακας ή όχι;

beisrio

Member
13 Οκτωβρίου 2011
23
0
γεια σας παιδια!!!ηθελα να σας ρωτησω σχετικα με το πιτμπουλακι μου!!!εχω ενα αρσενικο 21 μηνων....αυτο που με απασχολει ειναι πως οταν μπει καποιος ξενος στο σπιτι αντι να ειναι επιφυλακτικος η να γαβγισει εστω,το μονο που κανει κλαιει!!!!!ενταξει να το κανει σε μενα η στους δικουσ μου να το καταλαβω....τωρα σε εναν ξενο ομως???γιατι??ξερω πως δεν ειναι κ οι καλυτεροι φυλακες τα πιτμπουλ αλλα τωρα μιλαμε για το αντιθετο!!!!δλδ αν μπει καποιοσ να κλεψει αυτος θα του κουναει την ουρα να το πω ετσι?η μηπως δεν εχει νοιωσει απειλη για αυτο κ συμπεριφερεται ετσι??σας παρακαλω λυστε μου την απορια!!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ!!!!!περιμενω νεα σας κ τις αποψεις σας!!!!!

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Καλησπέρα, πολύ χαρακτηριστική συμπεριφορά για πιτ μπουλ. Είναι πολύ ανθρωποκεντρικά και τρελαίνονται για τους ανθρώπους. Εχω σταφυ και έχουν παρόμοιο χαρακτήρα. Ο σκυλος σου κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι φύλακας και θα πρέπει να συμβιβαστείς με αυτό. Στο λέω γιατί είναι δύσκολο να το χωνέψεις. Κ εμένα όπως κ ο δικός σου όταν μπεί κάποιος σπίτι είναι ενθουσιασμένος για τους μουσαφίρηδες ανεξάρτητα από τις προθέσεις τους. Δυστυχώς αυτές οι φυλές σε ακραίες περιπτώσεις θα εκλάβουν άνθρωπο ως απειλή. Βέβαια ποτέ μη λές ποτέ. Υπάρχει και η περίπτωση να αντιδράσει ο σκύλος αν αντιληφθεί απειλή. Εστω με γαύγισμα. Προσωπικά έχω έναν σκύλο ο οποίος γουστάρει πάρα πολύ τους ανθρώπους. Και πάνω που είχα πάρει απόφαση πως ο σκυλος δεν ειναι φύλακας και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει μου έδειξε σημάδια ότι ενδεχομένως στο βάθος της αγαθοσύνης του ίσως υπάρχει κάτι που να μπορεί να τον κάνει να αγριέψει. Ο σκύλος μου είναι 16 μηνων και έχει ίδια συμπεριφορά με τον δικό σου. Σαν να ακουω εμένα ένα πράγμα. Ε πριν από λίγες μέρες ο σκύλος αγρίεψε πρώτη φορά όταν πλησίασε ένας παράξενος άνθρωπος ο οποίος φαινόταν περιθωριακός. Περπατούσε βαριά και σα να κουτσαινε. Ο σκύλος άρχισε να γαυγίζει φανερά ενοχλημένος και δεν τον άφηνε να πλησιάσει. Τον πήρα και φύγαμε απορώντας τι ήταν αυτή η συμπεριφορά. Γυρίζοντας να ξανακοιτάξω τον άνθρωπο τον ειδα να ψάχνει μέσα σε κάδους σκουπιδιών. Και πάνω που έλεγα ότι ο δικός μου είναι ο πιο ανθρωποκεντρικός και φιλικός σκύλος που έχω δει και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φυλάξει έστω γαυγίζοντας, μου έδειξε διαφορετικά δειγματα. Καταλήγω θέλοντας να σου πώ πως οι φυλες αυτές δεν ειναι φυλακες. Αν το βγάλουν θα το βγάλουν σε περίπτωση πραγματικής ανάγκης. Μπορεί και να μην το βγάλουν ποτέ όμως. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να επισκεφτείς εναν εκπαιδευτή και να του πείς να στον αξιολογήσει. Δηλαδή αν ο σκύλος επιδέχεται εκπαίδευσης φύλαξης η όχι.

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Καλησπέρα, πολύ χαρακτηριστική συμπεριφορά για πιτ μπουλ. Είναι πολύ ανθρωποκεντρικά και τρελαίνονται για τους ανθρώπους. Εχω σταφυ και έχουν παρόμοιο χαρακτήρα. Ο σκυλος σου κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι φύλακας και θα πρέπει να συμβιβαστείς με αυτό. Στο λέω γιατί είναι δύσκολο να το χωνέψεις. Κ εμένα όπως κ ο δικός σου όταν μπεί κάποιος σπίτι είναι ενθουσιασμένος για τους μουσαφίρηδες ανεξάρτητα από τις προθέσεις τους. Δυστυχώς αυτές οι φυλές σε ακραίες περιπτώσεις θα
εκλάβουν άνθρωπο ως απειλή. Βέβαια ποτέ μη λές ποτέ. Υπάρχει και η περίπτωση να αντιδράσει ο σκύλος αν αντιληφθεί απειλή. Εστω με γαύγισμα.
και τα εχουν παρεξηγησει πολυ τα πιτ μπουλ!!!
τα θεωρουν αγρια και φωνιαδες!!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
και τα εχουν παρεξηγησει πολυ τα πιτ μπουλ!!!
τα θεωρουν αγρια και φωνιαδες!!
και κάποτε είχα συναντήσει ένα λαμπραντόρ που τρόμαζε όλο τον κόσμο στην πλατεία. Δε σημαίνει κάτι αυτό για το σκύλο αλλά για το είδος του ανθρώπου που παίρνει μια φυλή παραπληροφορημένος και παρεξηγημένος και δίνει λάθος ερεθίσματα και ερμηνείες ισοπεδωτικές και φτιάχνει καλούπια.

beisrio

Member
13 Οκτωβρίου 2011
23
0
περιμενω εναν εκπεδευτη φιλο μου σε μια εβδομαδα να του κανουνμε σεναρια του τυπου ειμαι σπιτι με τον σκυλο στο δωματιο κ καποιοσ μπαινει σπιτι η στο αυτοκινητο!!!θα τον δει κ σε αλλες τακτικες κ θα μου πει...παντως 2 φορες που του εχω βαλει με εναν φιλο μου γαντι εκπεδευτικο εκανε σαν τρελο.δεν το εβλεπε σαν παιχνιδι πηγαινε να δαγκωσει κατευθειαν τον ανθρωπο....τωρα δεν ξερω τι να πω....πειτε μου εσεισ που γνωριζετα περισσοτερο....ευχαριστω πολυ.....

beisrio

Member
13 Οκτωβρίου 2011
23
0
γιατι μου ειπαν πως ειναι φυλακας καλος κ σε σωματοφυλακη!!!!!αλλα ακομα ειμαι σε αναμμενα καρβουνα μεχρι να ερθει ο εκπεδευτης να δω τι θα μου πει κ αυτος.....αν δεν κανει....ειλικρινα δεν ξερω τι θα κανω...θα ξενερωσω πολυ παντως....

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
γιατι μου ειπαν πως ειναι φυλακας καλος κ σε σωματοφυλακη!!!!
αλλα ακομα ειμαι σε αναμμενα καρβουνα μεχρι να ερθει ο εκπεδευτης να δω τι θα μου πει κ αυτος.....αν δεν κανει....ειλικρινα δεν ξερω τι θα κανω...θα ξενερωσω πολυ παντως....

Ποιος στο είπε αυτό?

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Εχω δει θηλυκο πιτμπουλ που δεν ηταν απλα σωματοφυλακας. Εκοβε τον αέρα σε φετες αν πλησιαζες τον ιδιοκτητη του.
Αν ο φιλος σου δεν ειναι εμπερος και καλος εκπαιδευτης και απλα κανει τον σκυλο να δαγκωνει, το χασατε το παιχνιδι.
Πριν κανεις οτιδηποτε και γινει το σκυλι επικινδυνο, σκεψου καλα.

Και αν μπορεις, βαλε καμια φωτο να το δουμε το σκυλακι.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Φυλαξη χωρου πολυ δυσκολα θα κανει ενα apbt ... σωματοφυλακη ισως με εκπαιδευτη που ξερει τι κανει.

beisrio

Member
13 Οκτωβρίου 2011
23
0
μα δεν ειπα πως δεν το αγαπαω...απλα σιγΑ σιγα θατο δεχτω.....να ρωτησω κατι ασχετο εκτος θεματος?τι κανετε με το θεμα μυριωδιας???εμενα δεν ξεβρωμιζει με τιποτα παντως.......μεχρι κ ειδικο σαμπουαν μου εδωσε ο κτηνειατρος για λιπαρα δερματα κ ακοομα μυριζει....κ δεν εννοω την σκυλιλα που ξερουμε ολοι αλλα ενοχλιτικη μυρωδια.πειτε μου τι κανετε.Α!ο σκυλος κοιμαται εξω..θα τον εβαζα μεσα αλλα με ενοχλει αυτη η μυρωδια....ευχαριστω πολυ

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Tι ταιζεις? Ενας πολυ σημαντικος παραγοντας για τη μυρωδια ειναι η τροφη...

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Και το δικό μου σκυλί μυρίζει αλλα μαζί κοιμόμαστε σιγά σιγά την συνηθίζεις !
Εκτος και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας .
Αυτο θα στο πει ο κτηνίατρος .
Καλύτερα να τ πας σε έναν groomer .
Τα σκυλιά δεν ζουν έξω θέλουν να νιώθουν μέρος της αγέλης ,
αν μένεις σε πολυκατοικία απαγορεύεται απο το νόμο να μένει στο μπαλκόνι .
Πρόσεχε πάρα μα πάρα πολύ τ εκπαιδευτή θα διαλέξεις !!
Μην κάνει τ σκύλο άγριο χωρίς λόγο .
και αν πραγματικά δεν τ θέλεις να το δώσεις να είστε και οι 2 ευχαριστημένοι .
Και την επόμενη φορά ψάξε καλύτερα τ ράτσα θες .

beisrio

Member
13 Οκτωβρίου 2011
23
0
απο τροφη του δινω την eqyalibrio..μεσα να τον βαλω αλλα σκεφτομαι πως οταν γυρισω σπιτι θα τα εχει κανει ολα ανω κατω..συν οτι μυριζει οπως ειπα κ πριν.....αυτη τη στιγμη ειναι διπλα μου κ κοιμαται....μεσα θα τον ηθελα αλλα σκεφτομαι το μετα..αν τον αφησω μεσα...εσεισ τι θακανατε για να τον βαζατε μονο μεσα τωρα που ειναι 21 μηνων κ εχει μαθει εξω...βεβαια οταν ειμαστε μαζι αραχτοι στον καναπε καθετε παναγια...σαν να μου λεει μην με βγαλεις εξω...εδω θελω να ειμαι.......

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Δεν νομίζω να έχει μάθει μέσα κοντά σε εσένα θέλει να είναι
μπορείς να πάρεις ένα crate.
Λογικό είναι να κάνει ζημιές ειδικά αν δεν έχει τν απαιτούμενη προσοχή .
Να ξέρεις οτι ο σωστός εκπαιδευτής στην ουσία εμάς εκπαιδεύει πως να συμπεριφερόμαστε σωστά τα ζωά .
Αλλά αν έχεις τέτοιο πρόβλημα γιατι δεν κοιτάς πρώτα να λύσεις αυτό και μετά όλα τα άλλα ?
δλδ. θέλεις να γίνει φύλακας αλλα να τον έχεις έξω ?
Κάνει και κρύο , βρέχει μα πως αντέχεις να τον έχεις έξω ????

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
βαλε το σκυλακι μεσα αφου το θελετε και οι δυο. παρε ενα crate για να τον βαζεις οταν λειπεις και φοβασαι για ζημιες αλλα κυριως για την προφυλαξη του ιδιου του σκυλου (μην μασουλησει καλωδια ή φαει κατι που δεν πρεπει κλπ)
για την μυρωδια φταιει κυριως η τροφη. αν περιεχει πρωτεινη απο αρνι πχ το δερμα μυριζει πιο "βαρια" μπορεις να του περνας το τριχωμα με μια πετσετα νωπη απο μηλοξυδο. ισως βοηθησει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul