Φωτογραφίζοντας τα σκυλιά μας! (Tips & συμβουλές)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
εγω παντως,σε αυτη τη φωτο ,που ειναι πολυ ομορφη κατα τα αλλα,θα εστιαζα πιο πολυ στα ματια κ οχι στην μυτη...
Βάλε καμιά φωτό και εσύ καλέ :) Το υπόσχεσαι από την ημέρα που ανοίξαμε το θέμα :p

Java

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2011
85
0
35
Ηράκλειο Κρήτης
Δυστηχως εχοντας τις ιδιες ρυθμισεις με την προηγουμενη φωτο(μολις βρηκα πως αλλαζω την ταχυτητα του κλειστρου και μου μενει το f τωρα)...Ξερω πως να τα χρησιμοποιησω αλλα δεν ξερω την φωτογραφικη ωστε να τα ρυθμισω σωστα...:p

f/6.3
1/60sec
ISO-200
focal length 55mm

Παρεπιπτοντως εχω παρατηρησει τεραστιες διαφορες, στα χρωματα καθε φωτογραφιας, σε 3 διαφορετικες οθονες και δεν ξερω πως να την φτιαξω την φωτο ωστε να περνω σωστο αποτελεσμα σε ολες τις οθονες και οχι μονο σε αυτην που επεξεργαζομαι την φωτο...

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
πριν..

υστερα απο επεξεργασια στο photoshop CS5

εργαλεια--. 5ο εργαλειο για crop της φωτογραφιας.
μετα 2ο εργαλειο στο τετραγωνακι για επιλογη των ματιων της Ζουζουνιαρας μου. υστερα παταμε select inverse κανουμε copy paste σε new file και το κανουμε σε gray scale και παιζουμε με το contrast. μετα copy paste το κοματι που επεξεργαστικαμε στην πρωτη μας εικονα. ξαναεπιλεγουμε με το εργαλειο για να κανουμε blur ωστε να ενωθουν να χρωματα και τελος για το πλαισιο επιλεγουμε το 2ο εργαλειο και κανουμε ενα τετραγωνακε στιν ακρη της φωτο μετα select inverse και με το πινελο αφωτου εχουμε επιλεξει το μαυρο μαυριζουμε την ακρη.

οταν βαλω hyper cam θα δειξω ακριβος τα τιπς :)

paulshark

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
97
0
www.harisphoto.com
Paulshark μου ελυσες τα χερια!Ηρθε στα χερια μου μια D5000 nikon και στην αρχη τραβουσα jpeg κατευθειαν και αργησα να το θυμηθω για τα RAW.Μολις το γυρισα ομως η επεξεργασια ειναι απλα παιχνιδακι.Κατευθειαν ανοιγμα με cs5 και μετα απλα με το ματι τι μου καθετε καλυτερα...
Thanks και παλι! :)

Και μια φωτο που τραβηχτηκε με την nikon σε raw και την επεξεργαστηκα λιγο στο ps για να την φερω εκει που ηθελα:
Δοκιμασε και το Capture Nx ακομα καλυτερο...Και εχει καλυτερη ποιοτητα ειδικα στα χρωματα.Στο φωτοσοπ μοιαζουν ξεβαμενα :)

paulshark

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
97
0
www.harisphoto.com
Πειραματιστηκα λιγο με την φωτογραφια σου Java.Σαν καδρο πιστευω οτι υστερει αρκετα,επισης θα ηταν καλυτερα να φωτογραφιζες το σκυλο σου χωρις να υπαρχουν πισω στο background τα ποδια της καρεκλας δεν εχουν να προσθεσουν κατι ισα ισα αποσπουν το ματι.Στο κομματι επεξεργασια τωρα φωτισα λιγο παραπανω το σκυλο προσθεσα λιγο μπλε στην φωτογραφια για να ερθει το χρωμα οσο καλυτερα γινεται στα κανονικα του ορια.Εκανα ποιο blur το background γιατι τραβαγε το ματι,Με το εργαλειο burn υποφωτισα λιγο τα ματια του και ανεβασα λιγο και την λεπτομερια με το sharpness.

Φιλικες ολες οι παρατηρησεις δεν εχω σκοπο να σε μειωσω απλα ειναι καποια πραγματακια που θα πρεπει να προσεχεις σιγα σιγα οταν τραβας φωτογραφιες.Eπισης να προσθεσω οτι ειναι απλα μια εκδοχη αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και σωστη η αποψη μου :)))
Untitled-1..jpg

Last edited:

Java

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2011
85
0
35
Ηράκλειο Κρήτης
Προς θεου δεν βλεπω οτι πας να με μειωσεις.Αλλωστε για αυτο ανεβαζω τις φωτο να μου λενε ανθρωποι σαν εσενα τα λαθη μου ωστε να βγαζω καλυτερες φωτογραφιες την σκυλιτσα μου και οχι μονο.

Για το καδρο γενικα νομιζω οτι υστερω αλλα θελω να ελπιζω οτι σιγα σιγα θα το φτιαξω.Ευχαριστω παντως που μου λες ακριβως τι θα επρεπε να μην εχω στην φωτο.Τωρα για την επεξεργασια αμα ηταν σωστο το καδρο θα χρειαζοταν και παλι το blur στο backround?Για τα χρωματα ναι τωρα ειναι πιο σωστα.Το προβλημα μου ειναι οτι δεν ξερω πια οθονη μου δειχνει τα σωστα χρωματα ωστε να δουλεψω εκει πανω.Δηλαδη αυτην την φωτο την εκανα στην μια οθονη του σταθερου αλλα μολις εφερα το αρχειο στο laptop ηταν λες και αλλαξε η φωτο.Θεωρητικα αυτο πρεπει να το τσεκαρο σε καθε οθονη και αναλογως να πραξω.

Α και κατι τελευταιο τα ματια για ποιον ακριβως λογο τα εκανες λιγο πιο θαμπα?

Ευχαριστω και παλι για ολες τις πληροφοριες. :)

paulshark

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
97
0
www.harisphoto.com
Το blur background το κανεις για να τονισεις ποιο πολυ το θεμα σου ειδικα εαν πισω απο το κυριως θεμα σου υπαρχουν ασχετα αντικειμενα οπως εδω....Στα ματια μονο τον φωτισμο εχω πειραξει και αυτο γιατι οταν εδωσα φως σε ολη την φωτογραφια τα ματια του γυαλιζαν παρα πολυ...μπορεις ομως να ανεβασεις την οξυτητα τοπικα για να γινουν ποιο σαρπ.To θεμα οθονη ειναι κατι που παιζει μεγαλο ρολο ...δυστυχως οι καλες οθονες κοστιζουν αρκετα.Εχω μια eizo s2110w οθονη η οποια κοστιζε κοντα στα 1100 ευρω και ηταν ιδανικη για φωτογραφια,πλεον ειναι ξεπερασμενης τεχνολογιας ειδικα συγκρινοντας την με το IMAC 27'' αλλα και με την νεα επαγγελματικη σειρα της Εizo υπαρχει σημαντικη διαφορα...Αυτα τα μειονεκτηματα εχει η τεχνολογια :)Δεν ξερω μηπως υπαρχει καποιος calibrator για την οθονη σου ειναι μια συσκευη που ειναι σαν mouse και ρυθμιζει τα χρωματα.

Java

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2011
85
0
35
Ηράκλειο Κρήτης
Ξερω αρκετα καλα το θεμα οθονη...To render στο 3dmax χανει στα χρωματα ωρες ωρες και ειναι εκνευριστικο αρκετα μπορω να πω.Επισης ο αδερφος μου ειναι αρχιτεκτονας και θελει και αυτος ΚΑΛΗ οθονη και εχει καταληξει σε IMAC 27" γιατι οι ΕΙΖΟ προς το παρων ξεφευγουν ακομα περισσοτερο αν δεν κανω λαθος.(σορρυ για το οφτοπικ ξαναγυρναω στην φωτο :p)

Για τα ματια δεν το ειχα σκεφτει καθολου ετσι, αλλα τωρα μου ελυσες την απορια.Τωρα που βρηκα και πως exposure και speed ελπιζω να βγαινουν καλυτερες σε φωτισμο χρωματα και κινηση.Και το καδρο το δουλευουμε σιγα σιγα... :D

Java

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2011
85
0
35
Ηράκλειο Κρήτης
Eδω εχω κανει το background blur για να τονισω το θεμα μου ποιο πολυ νομιζω η διαφορα ειναι αισθητη.
View attachment 26648
Ναι καταλαβαινω.Γινεται ετσι η φωτο ωστε η προσοχη μας να ειναι μονο πανω στο θεμα μας και πουθενα αλλου οσο μικρο και να ειναι αυτο.

(οχι οτι θα εβλεπα πουθενα αλλουστην συγκεκριμενη φωτο αλλα τελος παντων :p)

jaguare

Active Member
10 Ιουλίου 2011
38
0
Θεσσαλονίκη
είναι μια λεπτή γραμμή το καλο blur από το κακό για τους αρχαριους με το πρόγραμμα όμως. Τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω χρι από φωτογραφικές μηχανές,για το photoshop φαντάζομαι αναφέρθηκες?

επιλογη χιουμορ στο photoshop δεν εχει?
έχει, το 3d στο photoshop :D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ΟΚ, κλειδώνω δυο λεπτά να σβήσω τα οφ τοπικ και συνεχίζετε, ΟΚ? Μην ξημερωθούμε ομως να κάνουμε αυτή τη δουλειά. Λύστε την παρεξήγηση με ΠΜ. :)

paulshark

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
97
0
www.harisphoto.com
Ενας τροπος για να κανετε calibration την οθονη ειναι αυτος...

http://photographerusa.com/screencheck/

Δεν ειναι κ οτι καλυτερο αλλα κανει δουλιτσα :)

H πρωτη φωτογραφια ειναι για να ρυθμιστει φωτεινοτητα - κοντραστ και θα πρεπει να βλεπετε ολες τις διαβαθμισεις και η δευτερη ειναι για τα χρωματα