(συνέχεια)…Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το χασαπόσκυλο του Ροτβάιλ, και το πάλαι ποτέ μπουλντόγκ που στις μέρες μας δυσκολεύεται όχι μόνο να γεννήσει αλλά ακόμα και να ανασάνει (διότι ο ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΑΙΝΟΤΥΠΟ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΑΥΤΩΝ !!!), και όλες οι προαναφερθείσες φυλές ως παραπάνω. Καθένας ΕΜΠΟΡΟΣ θα είχε κάθε δικαίωμα να δημιουργήσει την δική του φυλή και να της δώσει ότι χαρακτηριστικά θέλει, ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΝΗΘΙΚΟ, ΑΙΣΧΡΟ, ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΝΑ ΕΚΦΥΛΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΕ ΜΟΧΘΟ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΒΑΡΥ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΕΦΤΑ.
Για να προλάβω αυτούς που θα πουν ότι αυτού του είδους, ή μάλλον όχι αυτού του είδους γιατί πραγματικά πιστεύω ότι αυτοί ακριβώς είναι οι ΜΟΝΟΙ πραγματικοί σκύλοι φύλακες, εκπαιδευμένοι (πολύ καλύτεροι ακόμα) η μη, θα κατασπαράξουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕΧΡΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΩΣ, θα πώ ότι έτσι ακριβώς εργάσθηκαν και παρείχαν εξαιρετική χρησιμότητα στον άνθρωπο από κυριολεκτικά χιλιάδες χρόνια πριν έως πριν μερικές δεκαετίες και ακόμα ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.
Το μόνο που θα πρότεινα εγώ ως προσαρμογή του στην σύγχρονη κοινωνία που ζούμε και που σίγουρα υπάρχουν περισσότερες ή και διαφορετικές ευαισθησίες σε σχέση με το παρελθόν, θα ήταν ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΥΛΟ, ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ/ΝΟΜΙΚΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΟΡΗΓΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΣΚΥΛΟΥ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ, Η΄ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ. ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΝ Ο ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ, Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ, Ο ΑΔΑΗΣ, Ο ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΔΕΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ «ΩΡΙΜΑΣΕΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΚΥΛΟΥ ΦΥΛΑΚΑ, Ο ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ. ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, Η ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΦΙΜΩΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΘΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΑ.
Θα κλείσω με μια αναφορά σε σχέση με αυτό το οποίο άρχισα, ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ για την καταστροφή αυτών των υπέροχων κάποτε φυλών ήταν η σκόπιμη-μοχθηρή-διεστραμμένη και εγκληματικά κατευθυνόμενη διασταύρωση ΤΩΝ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ της γέννας από πλευράς ενστίκτων, Ο ΜΟΧΛΟΣ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝΑΝΕ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΑΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ(που μένουν με την απορία γιατί τελικά τα σκυλιά τους δεν φυλάνε), ΕΙΝΑΙ Η ...ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ (...σκυλιά που "δεν φοβούνται", ...και πως ορίζεις τον φόβο κλπ ανοησίες, …και που όταν δουν άγνωστο στις στις 3:00πμ είτε τον γλύφουν είτε κατουριούνται από τον φόβο τους, ενώ αυτά που τον «φοβούνται» ...τον δαγκώνουν !!! όλα τα πασάρουν ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΑ στους ανυποψίαστους και αδαείς πιθανούς ιδιοκτήτες, που απλώς θέλουν κάτι, που φυσικά αβίαστα είχαν χιλιάδες χρόνια οι πρόγονοι μας και που σήμερα που υπάρχουν πολυπληθέστεροι λόγοι για την ύπαρξή του, ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΑΜΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕΙΣ, ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΥΣ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΙΜΗΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΖΩΟΥ, ΤΕΛΟΣ)
ΥΓ: Επειδή από την τελευταία φορά που παρέθεσα την γνώμη μου έχουν περάσει χρόνια και τότε με κάτι αντίστοιχο, έμπαιναν κατά δεκάδες κάποιοι φίλοι εδώ, να παραθέσουν την εντελώς αντίθετη άποψή τους και επειδή δυστυχώς ακόμα οι χρόνοι μου είναι εξαιρετικά περιορισμένοι και δεν μπορώ να απαντώ στον κάθε ένα, να πω εκ προοιμίου ότι τα ανωτέρω είναι η υποκειμενική μου άποψη, που θέλω να πιστεύω δικαιούμαι να έχω και δεν την επιβάλλω σε κανέναν, απλώς μπορούν να την αξιολογήσουν και να την επεξεργασθούν όσοι την θεωρούν χρήσιμη. Επίσης ας μην θεωρηθεί ως αδιαφορία αν δεν μπορέσω να απαντήσω σε πυκνά σχόλια φίλων, αλλά ουσιαστική έλλειψη χρόνου. Όμως μπορεί να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βλέπουν με διαφορετικό τρόπο το θέμα "φύλαξη" ή και ακόμα, αν είναι τελείως άσχετοι με το θέμα να μην τους έχουν παρατεθεί όλες οι οπτικές για να δουν τι ταιριάζει στην δική τους αισθητική και στις δικές τους ανάγκες.