Φροντιδα και αρχικα εξοδα λαμπραντορ

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
"BEHAVIOUR AND TEMPERAMENT: Good-tempered, very agile. Excellent nose, soft mouth; keen lover of water. Adaptable, devoted companion. Intelligent, keen and biddable, with a strong will to please. Kindly nature, with no trace of aggression or undue shyness"
'Ολα αυτά είναι με το παραπάνω, και κρινω από τον δικό μου από τον οποίο πλέον έχω μία καλή εμπειρία 5 ετών. Είναι όμως και και θεόμουρλος, και φαντάζομαι τη σκηνή που περιέγραψε η βαγγέλω σαν απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη.
Πέντε ετών πάει σε λίγους μήνες και μοιάζει απλά με ένα τεράστιο κουτάβι. Έχει την ίδια διάθεση για χαβαλέ, και ανεξάντλητα παιχνίδια. Βέβαια είναι εξαιρετικά υπάκουος, και τόσο κοινωνικός που καμιά φορά τον πάω εκεί που ξέρω ότι έχει πολύ κόσμο επειδή το απολαμβάνει να του μιλάνε και να γνωρίζει καινούριους ανθρώπους.

Οι οδηγοί τυφλών είναι άλλο καπέλο. Από την τοκετομάδα επιλέγουν το πιο ήρεμο και αυτό εκπαιδεύουν 2 χρόνια με ιδιαίτερο τρόπο. Τα δικά μας σκυλιά δεν έχουν εκπαιδευτεί και ούτε πρόκειται με τις ίδιες μεθόδους.

Αν θα ξαναέπαιρνα καθαρόαιμο πάλι λάμπ θα ήταν. Και αν θα ξαναέπαιρνα πάλι και πάλι θα έπαιρνα λαμπ. Αν είχα όμως 2 παιδιά και γνώριζα τι εστί λαμπ, και τα παιδιά ήταν μικρά εεε πάλι λαμπ θα έπαιρνα. Άλλα θα γνώριζα από την αρχή ότι θα μου βγει ο πάτος :p

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Να πω κι εγω την ταπεινή μου γνώμη...
Όσα λαμπραντορ γνωρίζω, ειδικά αρςενικα,εχω μάθει ότι μέχρι τα 2 τους χρονια ήταν θεοτρελα , τρώγανε έπιπλα και σωλήνες και συνολικά μονο ήρεμα δεν περιγράφονται μέχρι την ενηλικίωση...(n):whistle::) (Μεγαλώνοντας γίνανε θαυμάσια, αγαπησιάρικα κατοικίδια βέβαια)
Φυςικα αυτα μπορούν να ξεπεραστούν με τόνους υπομονής, εντατική εκπαίδευση και ώρες εκτόνωσης, αλλα δεν ξέρω πόσο σταθεροί μπορει να ειναι στην πειθαρχία δυο νέοι γονείς με δυο πιτσιρίκια στο σπίτι:whistle:
Εντάξει πάντως, ολα γίνονται αν το θες, και σίγουρα πάρτε ένα crate εξ αρχής και ξεχάστε την πυλωτή ως τόπο διαμονής του σκυλου (εκτός απο επικίνδυνο, ειναι και ανώφελο γιατι κανένας σκυλος δεν μαθαίνει κανόνες συμβίωσης αν δεν ζει μαζί με την οικογένεια του)
Εγω σε γνωστούς με μικρά παιδιά και υποχρεώσεις πάντα προτείνω ενήλικο η έστω έφηβο αδέσποτο που εχει στειρωθεί, κατα προτίμηση εχει μάθει την τουαλέτα έξω η έστω μπορεί λόγω ηλικίας να κρατηθεί ώστε να μάθει πιο εύκολα και φυςικα εχει δείξει σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα και το τελικό του μέγεθος.
Τα κουτάβια ειναι όμορφα, αλλα κατουράνε ανα μισή, μια, δυο ώρες :eek:ανάλογα την ηλικία, θέλουν συνεχή επιτήρηση, και γενικά θέλουν εμπειρία, χρόνο και υπομονή.;)
Καλή επιλογή!!!

Last edited:

31 Οκτωβρίου 2015
11
8
43
Σε καμια περιπτωση δεν θα μεινει στην πυλωτη! Απλα την ανεφερα σαν χωρο παιχνιδιου! Τελικα καταληξαμε, θα παρουμε απο ασυλο!!!! Θα παμε σημερα κιολας να δουμε!
Να πω κι εγω την ταπεινή μου γνώμη...
Όσα λαμπραντορ γνωρίζω, ειδικά αρςενικα,εχω μάθει ότι μέχρι τα 2 τους χρονια ήταν θεοτρελα , τρώγανε έπιπλα και σωλήνες και συνολικά μονο ήρεμα δεν περιγράφονται μέχρι την ενηλικίωση...(n):whistle::)
Φυςικα αυτα μπορούν να ξεπεραστούν με τόνους υπομονής, εντατική εκπαίδευση και ώρες εκτόνωσης, αλλα δεν ξέρω πόσο σταθεροί μπορει να ειναι στην πειθαρχία δυο νέοι γονείς με δυο πιτσιρίκια στο σπίτι:whistle:
Εντάξει πάντως, ολα γίνονται αν το θες, και σίγουρα πάρτε ένα crate εξ αρχής και ξεχάστε την πυλωτή ως τόπο διαμονής του σκυλου (εκτός απο επικίνδυνο, ειναι και ανώφελο γιατι κανένας σκυλος δεν μαθαίνει κανόνες συμβίωσης αν δεν ζει μαζί με την οικογένεια του)
Εγω σε γνωστούς με μικρά παιδιά και υποχρεώσεις πάντα προτείνω ενήλικο η έστω έφηβο αδέσποτο που εχει στειρωθεί, κατα προτίμηση εχει μάθει την τουαλέτα έξω η έστω μπορεί λόγω ηλικίας να κρατηθεί ώστε να μάθει πιο εύκολα και φυςικα εχει δείξει σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα και το τελικό του μέγεθος.
Τα κουτάβια ειναι όμορφα, αλλα κατουράνε ανα μισή, μια, δυο ώρες :eek:ανάλογα την ηλικία, θέλουν συνεχή επιτήρηση, και γενικά θέλουν εμπειρία, χρόνο και υπομονή.;)
Καλή επιλογή!!!

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Οκ για την πυλωτη, τίποτα δυστυχώς δεν ειναι αυτονόητο...
Προτιμειστε σκυλιά που φιλοξενούνται απο εθελοντές σε σπίτι, θα έχετε καλύτερη εικόνα του χαρακτήρα τους;)
Ιδανικά, βρείτε έναν εκπαιδευτη να σας βοηθήσει(live) με την επιλογή απο καταφύγιο αν μπορείτε, άλλωστε θα σας χρειαστεί και για τις πρώτες συμβουλές και κατευθύνσεις (οχι απαραίτητα φουλ προγραμμα εκπαίδευσης)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Και πως τα Lab γίνονται οι ιδανικοί οδηγοί σε ανθρώπους με πρόβλημα όρασης;
Δεν είναι όλα. Τα Λαμπ που γίνονται οδηγοί τηφλών είναι από συγκεκριμένα εκτροφεία συνήθως και δεν θα περάσουν όλα τα κουτάβια το τεστ.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Έτσι, λοιπόν, το Labrador Retriever είναι ένα από τα ΒΑΣΙΚΑ απωθημένα μου... γιατί, όταν τα "συναντάμε" (με ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ εξαίρεση στη ζωή "μας" - hello @George A :p) ο (ακατανόμαστος) σκύλος μου μπορεί να φάει ακόμα και εμένα, στην προσπάθειά του να τα πλησιάσει με "ζήλο" και να αρχίσει τις "περιπτύξεις"...:cool:
είναι γιατί καταλαβαίνει πόσο "καλόπαιδα" είναι :D