Xμμ.ωραίο θέμα!!
Συμφωνώ σε όλα με τον dj doctor!!!
και επί την ευκαιρία θυμήθηκα μια περίπτωση..
Κάποτε μίλαγα με μια γνωστη μου η οποια είχε 4 ημίαιμα και ένα καθαρόαιμο..
και τα 4 ημίαιμα το κάθε ένα με την ιστορία του που το έσωσε η συγκεκριμένη κοπέλα.
Την ρωτάω σε κάποια φάση..αλήθεια πως τα βγάζεις βόλτα..?
Μου λέει δεν τα βγάζω.. έχουν κήπο..και εντάξει ..έχουν όλες τις ανέσεις τους, το φαγητό τους και την αγάπη τους..
Της λέω πως μπορεί να είναι ένα σκυλί ευτυχισμένο χωρίς να πηγαίνει καθόλου βόλτα..?
Μου απαντάει.. μα δεν μπορώ να βγάλω 5 σκυλιά βόλτα με δυο χέρια..
Αν δεν μπορείς να έχεις όπως πρέπει τότε δεν παίρνεις..
Η κοπέλα νομίζοντας πως βοηθάει.. ήταν έτοιμη να βοηθήσει παίρνοντας έκτο..
Δεν της πέρασε ποτε από το μυαλό πως δεν φτάνει να θέλεις ..πρέπει και να μπορείς..
Τέτοιοι άνθρωποι καταλήγουν σαν τους συλλέκτες με 10 και 15 ζώα ..πλέον σε ένα οικόπεδο σαν κυνοκομείο.., έχοντας εξασφαλίσει την ιατρική τους περίθλαψη και το φαγητό τους αλλά μέχρι εκεί..
Και όμως ξέρω πολλά αδέσποτα πολύ πιο ευτυχισμένα από αυτά τα δεσποζόμενα στο παράδειγμα.
Βοηθάμε αν μπορούμε..
Δεν υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας.., δεν ταΐζουμε ανεξέλεκτα τα ζώα.., δεν υιοθετούμε σκυλιά κάτω στην πιλοτή μας..τοποθετώντας εκεί ένα πιάτο νερό και φαΐ..
Αν θέλουμε να βοηθήσουμε μπορούμε να πάμε να καθαρίσουμε τους χώρους των καταφυγίων.., να βγάλουμε τα σκυλιά τους βόλτα και να τους προσφέρουμε λίγη ξηρά..
Μπορούμε να προωθούμε υπεύθυνα τις υιοθεσίες μέσα από τα καταφύγια βοηθώντας σκυλάκια να βρούν σπίτι.., αν και πολλές φορες η επιλογή γίνεται με λάθος κριτήρια παρασυρόμενοι από την αγωνια να βρεθεί κάποιος.
Και όμως με λάθος επιλογή κάθε σκυλί θα βρεθεί πάλι αδέσποτο..
Επίσης δεν αποφασίζουμε για την τύχη τους..αν δεν μπορούμε να βοηθήσουμε..κανείς δεν μας ανάγκασε.. δεν μας έχρισε ..θεούς.