Φροντίδα κουταβιών

spanielboy

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2007
79
0
Μακεδονία
suspektir.blogspot.com
Παιδιά γεια σας. Όλα καλά μέχρι στιγμής για τα 2 μικρά κουτάβια. Υπάρχουν όμως κάποια προβλήματα. Ένα κυρίως. Τα περιόρισα όπως μου είπατε σε έναν χώρο με μια σίτα για να μάθουν σιγά σιγά να κάνουν εκεί τις ανάγκες τους και μετά θα τα βγάλω. Όμως μόλις μας βλέπουν θέλουν να βγουν και επίσης πολλές φορές όταν λείπω γυρνάω και τα βρίσκω έξω, από κάπου βγαίνουν. Δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει.

Επίσης τους σταμάτησα το γάλα και τους δίνω μαλακή τροφή. Τις βιταμίνες ούτε να τις μυρίσουν.

Περιμένω αν μπορεί κανείς να δώσει καμιά μικρή συμβουλή.

ΥΓ: Από εβδομάδα αρχίζουν τα εμβόλιά τους. Θα πάνε πρώτη φορά στο γιατρό.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλησπέρα spanielboy!
Στα μαγαζιά που πουλάνε σιδηρικά και χρώματα, πουλάνε, συν τοις άλλοις, και συρματοπλέγματα διάφορων ειδών με το μέτρο.
Νομίζω πως ένα λεπτό συρματόπλεγμα θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό από την απλή σήτα. :wink:

Αντί για βιταμίνες και μαλακή τροφή με ρύζι και κιμά, γιατί δεν αγοράζεις μια καλή puppy τροφή, να την βρέχεις με νεράκι και να τα ταΐζεις με αυτή?
Οι καλές puppy τροφές, περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που χρειάζονται τα κουτάβια.

Παρεμπιπτόντως τι σκέφτεσαι να κάνεις με τα μικρά? Θα τα κρατήσεις ή θα τα δώσεις για υιοθεσία?

spanielboy

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2007
79
0
Μακεδονία
suspektir.blogspot.com
ROTTIE said:
Καλησπέρα spanielboy!
Στα μαγαζιά που πουλάνε σιδηρικά και χρώματα, πουλάνε, συν τοις άλλοις, και συρματοπλέγματα διάφορων ειδών με το μέτρο.
Νομίζω πως ένα λεπτό συρματόπλεγμα θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό από την απλή σήτα. :wink:

Αντί για βιταμίνες και μαλακή τροφή με ρύζι και κιμά, γιατί δεν αγοράζεις μια καλή puppy τροφή, να την βρέχεις με νεράκι και να τα ταΐζεις με αυτή?
Οι καλές puppy τροφές, περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που χρειάζονται τα κουτάβια.

Παρεμπιπτόντως τι σκέφτεσαι να κάνεις με τα μικρά? Θα τα κρατήσεις ή θα τα δώσεις για υιοθεσία?

Να 'σαι καλά rottie. Πάντα γρήγορη :)

Θα έχω υπ'όψιν μου το θέμα του συρματοπλέγματος. Όταν λες τροφή εννοείς αυτές που υπάρχουν στο εμπόριο με κρέας και ζωμό;;

Κοίτα, στο θέμα αν θα τα δώσω ή όχι, σου απαντώ πως ακόμα δεν ξέρω. Το ένα θα το κρατήσω σίγουρα, το άλλο αν θα το δώσω θα το χαρίσω.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
spanielboy said:
Να 'σαι καλά rottie. Πάντα γρήγορη
I’ am a super girl and super girls don’t cry… Super girls just fly… :lol:

Θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα την techni-cal mini puppy.
Είναι μια πλήρης τροφή για κουτάβια και μεταξύ άλλων (ψαχνό κοτόπουλο, αλεσμένο ρύζι, αποξηραμένο αυγό κτλ.) περιέχει και την κατάλληλή ποσότητα βιταμινών (βιταμίνη Α, D3, Ε, C, B1, B2, B6, B12, K κτλ).
Μπορείς να την βρέχεις με λίγο νεράκι για να μαλακώσει και να τους τη δίνεις!

Το ίδιο ισχύει και με τις άλλες, εφάμιλλες σε ποιότητα, ξηρές τροφές για κουτάβια (πχ Acana, Orijen κτλ) :wink:

Morgan_A

Well-Known Member
27 Απριλίου 2007
180
4
Αθήνα
www.ourdogs.gr
Μπράβο σου φίλε!!!!

Μπράβο σου φίλε spanielboy, μπράβο σου!!!

Τυχερά ήταν τα κουταβάκια, που έπεσαν πάνω σε σένα...!!!

Πως πάνε αλήθεια???

Έχουν μεγαλώσει αρκετά???

spanielboy

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2007
79
0
Μακεδονία
suspektir.blogspot.com
Re: Μπράβο σου φίλε!!!!

Morgan_A said:
Μπράβο σου φίλε spanielboy, μπράβο σου!!!

Τυχερά ήταν τα κουταβάκια, που έπεσαν πάνω σε σένα...!!!

Πως πάνε αλήθεια???

Έχουν μεγαλώσει αρκετά???
:lol:
Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και γενικά όλους σας ευχαριστώ για την άμεση βοηθειά σας πάντα. Τα κουτάβια μεγάλωσαν αρκετά, τρώνε καλά, αλλά τις τελευταίες μέρες με την ανυπόφορη ζέστη έχουν ελλατώσει το φαγητό τους. Αυτό που με νευριάζει είναι ότι κάνουν τις βιολογικές ανάγκες τους όπου να 'ναι :x Τα είχα περιορίσει σ'ένα χώρο γύρω στη μια βδομάδα, αλλά εκεί είχε πολύ ήλιο και τα άφησα ελεύθερα. Μόνο αυτό είναι το πρόβλημα δλδ. Α και επίσης, που και που την κοπανάνε κάτω από τις αυλόπορτες και τα κυνηγάω εγώ σα χαζό :shock: Κι εδώ είναι που ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Να βγαίνω να τα μαζεύω ή να τ'αφήνω(γιατί έξω από το σπίτι είναι ένα παρκάκι και έχει χόρτα και παίζουν) να γυρνάνε μόνα τους;;; Θα γυρνάνε όμως;;;

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Εχω στα χέρια μου ένα κουταβάκι 25 ημερων ούτε δόντια δεν έχει τώρα του έδωσα κάτσικίσιο γάλα μέχρι άυριο το πρώι που θα πάει στον κτηνίατρο το προβλήμα μου είναι κάθε πόσες ώρες τρώει και πως κάνει κάκα, πρέπει να κάνει πάντα μετά απο κάθε γεύμα και πως τρίβουμε την κοιλιά απο πάνω προς τα κάτω.

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
θελει γαλατακι για σκυλακια.
πριν λιγο καιρο που ειχαμε αναλαβει 9 νεογεννητα κουταβια διναμε petmilk.
κανανε κακα και τσισα σχεδον αμεσως μετα το ταισμα!οποτε προσεχε γιατι εμενα με βρεξανε αρκετες φορες!:p
παρε μια παλια πετσετα και τριψε τους την κοιλιτσα. εμεις καναμε και απαλα τσιμπηματακια αλλα δεν ξερω αν κανει.
επιση τα ταιζαμε 3-4 φορες την ημερα (αλλα και παλι δε ξερω αν πρεπει τοσο η περισσοτερο)γιατι τοσο μπορουσαμε.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αυτο που μπορέις να κάνεις για ζέστη έιναι να βάλεις μία θερμοφόρα τυλιγμενη με πανι στη μία πλευρα του crate η του κουτιού που το έχεις. Αν ζεσταθει θα΄απομακρυνθει μόνο του.
Και μπόλικα πανιά κάτω για να είναι μαλακά. Δοκίμασε και λίγη κονσέρβα λιωμένη σα κρέμα γιατι μετα τις 3 εβδομάδες μπόρούν να φάνε και στερεη τροφη.
Βέβαια θα σου πει και ο κτηνίατρος...!!!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
:shock::shock::shock:

Ποτε εγινε αυτο!kiara ποτε το βρηκατε???Τωρα το απογευμα?

Ναι και εγω απο οσο ξερω πρεπει να τα ταιζουμε πολυ συχνα!

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Αυτο Στέλιο έγινε το βράδυ ήταν η εκπληξη της βραδιάς χαχαχα Τώρα το πρωί το έχει αναλάβει η μάμα μου κάκα δεν έκανε άκομη για την ζέστη και τέτοια ξέρω για τα κακάκια δεν ήξερα πως το τρίβεις τώρα η μάμα μου δεν ξέρω αν τα καταφέρει το μέσημερι θα δούμε ελπίζω να τα καταφέρη με μας που εμπλέξε προς το πάρον το τάιζουμε όταν άρχίζει και κλαίει πολύ και ψάχνεται. Κάθε 3 περίπου ώρες το βάζουμε και να ρευτή έχει πόλυ πλάκα και είναι και μια κουκλίτσα. Ευχάριστω πόλυ!

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Να το τρίβετε με ένα βρεγμένο μπαμπάκι στη κοιλιά του...!!!!
Σήμερα το πρώι έκανε κακάκια άργησε λίγο άλλα τα κατάφερε με μια πετσετούλα βρεγμένη με ζεστό νερό της τρίβαμε την κοιλίστα και τίποτα, τελικά έκανε το πρώι μόνη τις η μάμα μου την έχει ερωτευτή την έχει αναλάβει εκείνη μάζι με την μικρή μου την κόρη:D
Και σκεφτεται να την κρατήση :)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Τελεια!!! :D Μακαρι το κουταβακι να παρει λιγο τα πανω του γιατι ειναι πολυ μικρουλι ακομα γιατι εχει βρει πολλους ανθρωπους να ενδιαφερονται για αυτο!!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog