Καλησπέρα σε όλους! Είμαι από την Αθήνα και φοιτώ στην Θεσσαλονίκη. Έχω πάρα πολύ χρόνο να αφιερώσω στον σκύλο μου καθώς τα μαθήματα της σχολής δεν είναι υποχρεωτικά και λείπω στη σχολή μόνο 3 φορές την εβδομάδα για λίγες ώρες. Μένω μόνη μου και δεν έχω πολλές γνωριμίες στην πόλη που μένω και έχω σπάνια εξόδους, πράγμα που σημαίνει πως μπορώ να αφιερώσω μέρες ολόκληρες στο κατοικίδιο μου. Είμαι αθλητικός τύπος, πηγαίνω καθημερινά για περπάτημα/τρέξιμο και θα ήθελα πολύ έναν σκύλο που θα μπορούσε να με ακολουθεί σε τέτοιες δραστηριότητες. Ακόμη, θα ήθελα να μπορεί να με "προστατέψει" εφ'όσον ζω και θα ζώ μόνη για τα επόμενα 4 χρόνια, και κυκλοφορώ μόνη πολλές φορές. (Εδώ να σας παρακαλέσω να μην αρχίσετε τα "βάλε συναγερμό" γιατί εκτός του ότι έχω ήδη συναγερμό δεν είναι ο μόνος λόγος που θέλω σκύλο!) Έχω κάνει μια μελέτη σε ορισμένες φυλές και έχω καταλήξει στις εξής: Dogo Argentino , American Pit Bull Terrier , American Staffordshire Terrier.
Δεν ξέρω όμως ποια φυλή να επιλέξω. Νομίζω πως τείνω πιο πολύ σε Dogo Argentino γιατί λατρέυω τον χαρακτήρα του, πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και εκτός αυτού τα dogo είναι πανέμορφα σκυλιά. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το βάρος. Πάντα ήθελα έναν μεγάλο σκύλο αλλά δεν ξέρω αν θα μπορώ να τον κουμαντάρω αν είμαστε στα ίδια κιλά, οπότε αν μπορείτε βοηθήστε με λίγο πάνω σε αυτό λέγοντας μου κάποια εμπειρία σας ή κάποιου όχι και τόσο μεγαλόσωμου γνωστού σας με μεγάλο σκύλο.
Είμαι διατεθιμένη να διαθέσω χρόνο και χρήμα για την εκπαίδευση του σκύλου μου ως προς την υπακοή και τη διαμόρφωση σωστής συμπεριφοράς και σας διαβεβαιώνω πως θα το μεγαλώσω με όσο περισσότερη αγάπη γίνεται και θα του προσφέρω μια ζωή γεμάτη χαρές! Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους βοηθήσουν!
(Υ.Γ. έχω ψάξει παρόμοια θέματα στο forum όμως δεν με βοήθησε κάποιο ιδιαίτερα καθώς οι απαντήσεις ξέφευγαν εκτός θέματος και δεν κατάφερα να καταλήξω κάπου.)
Δεν ξέρω όμως ποια φυλή να επιλέξω. Νομίζω πως τείνω πιο πολύ σε Dogo Argentino γιατί λατρέυω τον χαρακτήρα του, πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και εκτός αυτού τα dogo είναι πανέμορφα σκυλιά. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το βάρος. Πάντα ήθελα έναν μεγάλο σκύλο αλλά δεν ξέρω αν θα μπορώ να τον κουμαντάρω αν είμαστε στα ίδια κιλά, οπότε αν μπορείτε βοηθήστε με λίγο πάνω σε αυτό λέγοντας μου κάποια εμπειρία σας ή κάποιου όχι και τόσο μεγαλόσωμου γνωστού σας με μεγάλο σκύλο.
Είμαι διατεθιμένη να διαθέσω χρόνο και χρήμα για την εκπαίδευση του σκύλου μου ως προς την υπακοή και τη διαμόρφωση σωστής συμπεριφοράς και σας διαβεβαιώνω πως θα το μεγαλώσω με όσο περισσότερη αγάπη γίνεται και θα του προσφέρω μια ζωή γεμάτη χαρές! Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους βοηθήσουν!
(Υ.Γ. έχω ψάξει παρόμοια θέματα στο forum όμως δεν με βοήθησε κάποιο ιδιαίτερα καθώς οι απαντήσεις ξέφευγαν εκτός θέματος και δεν κατάφερα να καταλήξω κάπου.)