Φοβος κ γαυγισμα

Jackrussell29

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2016
60
9
34
παιδια καλησπερα σε ολους αρχικα!!αυτη τη φορα θελω τη γμωμη σας για ενα θεματακι που εμφανιστηκε στο κουταβι μου!πριν λιγες μερες κλειδωθηκα(ναι κ ομως οσο αστειο μπορει να ακουγεται) εξω απο το σπιτι κ με τη βοηθεια ενος φιλου καναμε αρκετη φασαρια εξω απο την πορτα μεσα στην προσπαθεια μας να ανοιξουμε κ θεωρω οτι ο σκυλος πρεπει να φοβηθηκε αρκετα κ αρχισε να γαυγιζει χωρις να υπολογιζει τιποτα..συνηθως τον εχω μαζι μου στην καθημερινοτητα μου αλλα υπαρχουν κ αρκετες μερες που ειχε μεινει για καποιες ωρες μονος του κ ποτε δεν δεχθηκα κανενα παραπονο.μετα απο το περιστατικο που μολις περιεγραψα αφησα τον μικρο δυο φορες μονο του κ εφαγε την πανα του την εκανε κομματια κ μου πε μια γειτονισσα οτι δεν σταματαγε να γαυγιζει αμεσως τηλεφωνησα στον γιατρο κ με συμβουλεψε να τον εχω για καποιο καιρο μαζι μ κ αν δεν σταματησει να εχει τετοια συμπεριφορα οταν λειπω να του χορηγησει ενα φαρμακο Selgian αν δεν κανω λαθος που απο τι εμαθα ειναι ηρεμιστικο εγω δεν συμφωνω πολυ με κατι τετοιο το θεωρω ακραιο εσεις τι μου προτεινετε;υπαρχει καποια λυση για ολο αυτο; Ευχαριστω παρα πλ για τον χρονο σας!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Για πρόβλημα συμπεριφοράς, τηλεφώνησες στον κτηνίατρο, ο οποίος σου έδωσε και οδηγίες;
Σε ιατρικό [ο μη γένοιτο] πρόβλημα, ζητάς συμβουλή του εκπαιδευτή; :)

Jackrussell29

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2016
60
9
34
Τηλεφωνησα στον κτηνιατρο για να δω αν θα με παραπεμψει σε εκπαιδευτη(διοτι δεν τυχαινει να γνωριζω καποιον)

Jackrussell29

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2016
60
9
34
Οχι ειπα πιο πανω τι μου ειπε κ επειδη μου φανηκε οπως κ ειπα ακραιο ηθελα να δω κ εσεις τι γνωμη εχετε

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Αυτο το selgian συνταγογραφειται περισσοτερο και απο κορτιζονη πια:mad:

Jackrussell29

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2016
60
9
34
Περα απο αυτο θεωρεις οτι το καλυτερο ειναι να ψαξω για εκπαιδευτη ή υπαρχει κ καποιος πιο"οικονομικος"τροπος να μπορεσω με καποια δικη σας συμβουλη (εαν εχετε καποια παραπλησια εμπειρια) να ξεπεραστει αυτο το σοκ φανταζομαι που περασε;σε ευχαριστω!

Jackrussell29

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2016
60
9
34
Ναι απο τι εψαξα ειναι ελαφρυ ηρεμιστικο που λεει οτι το χει "δουλεψει"χρονια κ
Ποτε δεν ειχε καποια αρνητικη επιπτωση σε καποιο σκυλακι.σε ευχαριστω πλ!!

Jackrussell29

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2016
60
9
34
Τι να πω δε ξερω πια τι σκευτονται κ οι κρηνιατροι αλλα κ μενα μου φανηκε κουλο

kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
Αν δεν μπορείς να βρεις εκπαιδευτή να σε βοηθήσει, προσπάθησε να αντιμετωπίσεις το σκυλακο σου σαν να έχει άγχος αποχωρισμού. Θα βρεις πολλά θέματα εδώ.
Επίσης, περιόρισε το σε χώρο που δεν θα είναι μπροστά στην εξώπορτα. Να αποφορτιστει λίγο και να μην νιώθει υπεύθυνο για τη προστασία του χώρου, που απ όσο φαίνεται του έπεσε "βαριά" (λογικοτατο). Εγώ πχ την κλείνω στο σαλόνι και στο παλιό σπίτι στο υπνοδωμάτιο.

• Like
Reactions: GRDANE and d-friend

Jackrussell29

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2016
60
9
34
Σε ευχαριστω παρα πλ για την απαντηση!!καποιες φορες ειχα λανθασμενα κατα την αποψη μου κανει αυτο που μου προτεινεις εξαιτιας καποιας τιμωριας κ εκανε σαν τον τρελο κ τον εβγαζα γιατι δεν μπορουσα να τον ακουω να κλαιει πιστευω οτι αν τον περιορισω σε καποιο χωρο(οχι οτι το σπιτι ειναι μεγαλο κ εχω κ πολλες επιλογες) δεν νομιζω να του φυγει ετσι το αγχος δυστυχως πιστευω οτι θα λειτουργησει ακριβως αντιθετα σε σχεση με την μικρη σου:(

kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
Προσοχή μεγάλη! ΠΟΤΕ δεν την περιορίζω όταν είμαι εγώ ή κάποιος τρίτος στο σπίτι. Να καταλάβεις τη βάζω στο σαλόνι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ και με τη τσάντα στην πλάτη, οπότε μετά απλά ανοίγω την πόρτα και φεύγω. Εννοείται ότι παθαίνει πλάκα όταν είμαι στο άλλο δωμάτιο και με ακούει, δεν της το κάνω ποτέ αυτό, εκτός αν παραλαμβάνω delivery, οπότε και πάλι της επιτρέπω να με βλέπει.
Την βάζω μέσα στο σαλόνι με το κρεββατάκι της (κι αν έχει καλό καιρό ανοιχτή τη μπαλκονόπορτα), νερό και τα παιχνίδια της - κυρίως κονγκ. Την αφήνω όπως θα την άφηνα σε όλο το σπίτι.
Τα παραπάνω τα έκανα μετά από συζήτηση με τον εκπαιδευτή. Είναι κρίμα να είναι τόσο εκτεθειμένη μόνη της σε ερεθίσματα. Αλλά πάντα ότι είναι καλό για το ένα σκυλί, δεν θα εφαρμοστεί με την ίδια επιτυχία σε άλλο!

Jackrussell29

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2016
60
9
34
Εχεις καποιον καλο εκπαιδευτη να μου συστησεις να τον παρω ενα τηλ να δω τι θα μου πει;σε ευχαριστω κ παλι!!

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Απο οτι καταλαβαινω απο το nick σου εχεις Τζακ Ρασσελ,το σκυλι εκτονωνεται καθημερινα επαρκως ; Αν δεν κανεις καμμια 100 χλμ καθε μερα τρεχοντας με τον σκυλο,πολυ πιθανον να οφειλεται σε αυτο :LOL:

Jackrussell29

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2016
60
9
34
Καθε μερα το πρωι κανουμε βολτα 100χλμ δεν κανουμε:) αλλα οσο ναναι καθε μερα βολταρει ναι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
5 μηνών μωρό, δεν πρέπει να εκπλήσσεσαι από κάτι που κάνει για...πρώτη φορά!
Ολα, ειδικά από δω και πέρα, για πρώτη του φορά, θα τα επιχειρεί. Ασχετα αν έχει υπάρξει αφορμή, όπως το συμβάν που περιέγραψες, ή όχι. Το τι θα απορρίψει και τι θα κρατήσει για όλη του ίσως την ζωή, το ρυθμίζεις εσύ υποτίθεται.

Εχεις διαβάσει στο φόρουμ, ότι δεν παίρνουμε σκύλο από pet shop και γέννα από αγγελία ή γνωστό/φίλο/οτιδήποτε;

Ο πρώτος σου σκύλος είναι; Αν ναι, και είσαι Αθήνα ή Θεσ/νίκη πχ, κάνε την έρευνά σου, να επενδύσεις σε μερικά έστω εκπαιδευτικά ομαδικά κουταβομαθήματα. Δεν έχουν κανένα τρελλό κόστος, αντιθέτως θα σου έλεγα, και είναι πολύτιμα. Δυστυχώς άπειρος ιδιοκτήτης, και αδυναμία συνεργασίας με εκπαιδευτή, είναι συνδιασμός που οδηγεί με ταχείς ρυθμούς, σε προβληματικές συμπεριφορές.

Προς το παρόν, κρατάς την ψυχραιμία σου, συνεχίζεις την ρουτίνα του κουταβιού, σαν να μην τρέχει τίποτα, φροντίζεις για την επαρκή εκτόνωσή του, σε συνάρτηση με την ηλικία του [δεν το ξεπατώνεις δηλαδή, το μωρό] ενημερώνεσαι για την χρήση crate [must αν με ρωτάς], μάθε στο κουτάβι σου να μένει και μόνο του και να μην είναι όλη μέρα συνεχώς μαζί σου, γιατί θα το χρειαστεί οπωσδήποτε στην ζωή του και κάτσε και διάβασε όλα τα θέματα στον τομέα της εκπαίδευσης, ακόμη κι αν σου φαίνονται άσχετα.

Πάνες γιατί χρησιμοποιείς ακόμη;