Φοβος κ γαυγισμα

Jackrussell29

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2016
60
9
34
Το πρωτο σκυλακι μου ειναι ναι εδω κ λιγο καιρο μενω σε δικο μ σπιτι μεχρι προτεινως ημουν με τους δικους μου που παντα ζουσαμε ολοι μαζι με σκυλακια σπιτι απλα ισως ηταν εκ φυσεως λιγο πιο ηρεμα απο ενα τζακ ρασελ:) οπως πχ ενα yorkie που εχουν οι δικοι μ τα τελευταια χρονια μαζι τους.Εν ολιγοις δεν ειχα εγω καποιο σκυλακι ως δικη μ ευθυνη παντα ομως παρατηρουσα!!τις πανες τις εχω ακομη γιατι θα καμουμε πιπι κ εξω παντα αλλα κ σπιτι.σε ευχαριστω παρα πλ για ολα αυτα που ανεφερες πιο πανω!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Τα yorkie δεν πρέπει να είναι πιο ήρεμα απ'τα jack russell.
Είναι αμφότερα terriers, με πελώρια αποθέματα ενέργειας, που απαιτούν δια ροπάλου, εκτόνωση :)

Jackrussell29

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2016
60
9
34
Η δικια μας ειναι ησυχο σκυλακι φτανει μα πεζει με τις μπαλες της μαζι μας τουλαχιστον για ενα δυωρο καθε μερα;)

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Με τη Μούζη είχα για μήνες τεράστιο πρόβλημα με άγχος αποχωρισμού, σε βαθμό που είχα αρχίσει να απελπίζομαι, εκ των υστέρων έμαθα, ότι είναι συχνό φαινόμενο στα mini Schnauzer.

Αφού εφάρμοσα όσα λένε συνήθως οι εκπαιδευτές (μούγκα, αργές και χαλαρές κινήσεις, ένα τέταρτο πριν και μετά την απουσία μου κλπ κλπ), χωρίς σπουδαίο αποτέλεσμα, βρήκαμε τελικά την υγειά μας με ειδική μουσική. Τύφλα να έχει το xanax.. Αφού δεν το πίστευα.. Δοκίμασα πρώτα ειδική μουσική για σκυλιά με άγχος αποχωρισμού, στη συνέχεια μουσική διαλογισμού, και κατέληξα σε βρεφικά νανουρίσματα.. Αυτό δε, αποδείχθηκε το απόλυτο χιτάκι:

Σωτήριο! Δώδεκα ώρες διάρκεια και λείπεις ξέγνοιαστος. Βάλε το να παίζει κάνα 20λεπτο πριν φύγεις και ξέχνα το. Στη δική μου περίπτωση δε, η παντελής έλλειψη επικοινωνίας και αδιαφορία που διδάσκουν οι εκπαιδευτές δεν έπιασε και τόσο. Προτίμησα επιστρέφοντας να επαναλαμβάνω την ίδια λέξη που λέω και φεύγοντας, ώστε να συνδυάσει την εξαφάνιση με την εμφάνισή μου.. Στη αρχή για ελάχιστα χρονικά διαστήματα και σταδιακά τα μεγάλωνα. Απλά αργά και χαλαρά όλα.. Φωνή, κινήσεις.. "Εσύ στάσου εδώ, εγώ θα γυρίσω".. Και επιστρέφοντας μετά τη σύντομη αδιαφορία, και με την ίδια απάθεια στη φωνή.. "Γεια σου κορίτσι μου.. πως κάνεις έτσι, αφού σου είπα ότι θα γυρίσω".

Πίστεψα ότι έτσι, ακούγοντας το "θα γυρίσω" φεύγοντας, θα έχει την ίδια ώρα και την εικόνα της επιστροφής μου στο νου, οπότε θα είναι πιο ήρεμη. Σαν θεωρία δε ξέρω αν ευσταθεί, αλλά στην πράξη έκανε θαύματα. Και φυσικά η μουσικοθεραπεία λειτούργησε καλύτερα κι από το καλύτερο ηρεμιστικό. Εννοείται ότι πλέον το πρόβλημα είναι παρελθόν και μπορεί να μείνει και δωδεκάωρα χωρίς μουσική μόνη της χωρίς προβλήματα. Ήταν το μοναδικό πρόβλημα συμπεριφοράς που είχα ποτέ μαζί της, αλλά ήταν τεράστιο. Μπορώ να πω ότι άρχισα να απολαμβάνω πραγματικά τη συμβίωσή μου μαζί της, αφού το ξεπεράσαμε και επήλθε η αρμονία στη σχέση μας.

Last edited:

Jackrussell29

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2016
60
9
34
Καπου το χα ξανα διαβασει αυτο που προτεινεις για μουσικη αλλα δεν πιστευα ποτε οτι θα λειτουργουσε.αυριο θα τον αφησω αναγκαστικα για ενα δυωρο το πρωι κ θα το κανω αυτο που λες κ πραγματικα ας ελπισουμε να λειτουργησει!!σε ευχαριστω για τον χρονο σου!!

• Like
Reactions: d-friend

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Ειδική μουσική για σκυλιά έβαζα στην αρχή, όταν πήγαινα για ύπνο. Φανταστική δουλειά έκανε, δεν ξυπνούσε κάθε 10 λεπτά, αλλά κάθε 15. :LOL:
Τα νανουρίσματα η αλήθεια είναι πως δεν τα είχα σκεφτεί. :giggle:

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Καπου το χα ξανα διαβασει αυτο που προτεινεις για μουσικη αλλα δεν πιστευα ποτε οτι θα λειτουργουσε.αυριο θα τον αφησω αναγκαστικα για ενα δυωρο το πρωι κ θα το κανω αυτο που λες κ πραγματικα ας ελπισουμε να λειτουργησει!!σε ευχαριστω για τον χρονο σου!!
Να ξέρεις, ότι το δίωρο είναι πολλύς χρόνος για αρχή. Επίσης θα βοηθήσει πολύ να έχει εκτονωθεί με μια μεγάλη σε διάρκεια και κουραστική (τρεχαλο-παιχνιδιάρικη) βόλτα, και να έχει φάει κανα μισάωρο πριν φύγεις. Τότε να βάλεις και τη μουσική να παίζει. Να κινηθείς και να μιλήσεις σαν να έχεις νυστάξει κι εσύ από τη μουσική, ακόμα και αφού κλείσεις την πόρτα πίσω σου (ακούει τα βήματα). Αργά και νωχελικά όλα. Σαν να βαριέσαι.. Λίγα λόγια-βέμματα και νυσταλέα.. τα άκρως απαραίτητα.

Καλή επιτυχία!

Last edited: