Φοβικό? beagle

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Καλησπέρα παιδιά... Με συγχωρείτε αλλά ακολουθεί σεντόνι και νεύρα!

Την Κυριακή μου ζήτησε ο άντρας μου να του πάω στο χωράφι κάποια πράγματα. Ξεκίνησα και μετά τον κεντρικό προς χωματόδρομο, βλέπω έναν μ... κυνηγό να χτυπά μια μικροσκωπική και πολύ αδύνατη σκυλίτσα (8-9 μηνών). Σταματάω και παίρνω τη μικρή αγκαλιά χωρίς υστερίες, ζήτησα τα στοιχεία του τα οποία δεν μου έδινε και απείλησα με αστυνομία μέχρι που μου είπε "πάρ'το το μπαστ...δεν κυνηγάει αλλά μη με μπλέξεις" και έφυγε (με τα πόδια ήταν το βλήμα). Τέλος πάντων, χτύπησε το τηλ και γι'αυτό δεν το συνέχισα. Την πήρα και πήγα στον άντρα μου εξηγώντας τι έγινε. Φεύγω πάω στο σπίτι της πεθεράς μου για να ταϊσω-ποτίσω τη μικρή που έτρεμε ολόκληρη. Δευτέρα πάμε γιατρό και γίνονται τα γνωστά και απαραίτητα, είναι όλα καλά -ευτυχώς. Από εκείνη την ώρα είμαστε σχεδόν συνέχεια μαζί, εκτός δηλαδή από τα βράδια γιατί κάνουμε εργασίες στο σπίτι και όπως και το παιδί, έτσι και τη μικρή την έχουμε στη μάνα μου. Αλλά φοβάται τρομερά αν και τρώει το κορίτσι -πάλι καλά.
Επίσης, έχει τάσης φυγής, σήμερα την άφησα ελεύθερη στην αυλή της μάνας μου και μετά δεν ερχόταν ούτε να τη χαϊδέψω ενώ προσπαθούσε να βρει πέρασμα να φύγει έξω.

Το ερωτήματα πολλά.. Πότε θα το ξεπεράσει ώστε να μπορεί να υιοθετηθεί? Πως να τη βοηθήσω? Ψάχνω για σκυλάκι όπως ξέρετε αλλά μου ταιριάζει το συγκεκριμένο? Με προβληματίζει που είναι και "κυνηγός", και "τρελόbeagle", και έχω διαβάσει τόσα και τόσα... Σίγουρα την πονάω όμως πάρα πολύ την κουκλίτσα..

Φωτογραφίες, ελπίζω να καταφέρω να τη βγάλω.. προς το παρών όταν προσπάθησα έβαλε τα κλάματα και το άφησα για να μη τρομάζει και άλλο!

Βοήθεια γιατί θα σαλτάρω, μία κλαίω μία χαίρομαι που την έσωσα!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Καταρχάς ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ. Ασυζητητί γενναιότατη αντίδραση!!!

Και κατά δεύτερον...δεν χρειάζεται να πελαγώνεις και να παλεύεις να πάρεις αποφάσεις, προς το παρόν.
ΣΙΓΟΥΡΑ θα χρειαστεί να μην ασχοληθείς μαζί της, συναισθηματικά. Πρόσφερέ της μια ήσυχη, ασφαλή γωνιά, φαγητό, νερό και γιατρό και...τίποτα άλλο. Μην περιμένεις τίποτα παραπάνω. Μην της ζητάς τίποτα παραπάνω. Ούτε από τον εαυτό σου. Ασε τις μέρες της να κυλάνε ήρεμα, χωρίς πολλά-πολλά και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Δεν θα χρειαστεί να πρέπει να αποφασίσεις αν θα την κρατήσεις ή όχι. Το μόνο θέμα θα είναι...αν είναι πράγματι τόσο πολύ φοβική. Εκεί θα θέλει δουλειά, σε πολύ βάθος χρόνου. Αυτό ναι, θα πρέπει στο σχετικά άμεσο μέλλον, να σκεφτείς αν θα θέλεις να το αναλάβεις ή όχι.

Πάντως, προς το παρόν, μην το σκέφτεσαι τόσο πολύ. Δεν χρειάζεται :)

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Με απασχολεί και το άλλο, η μικρή όταν τελειώσουν οι δουλειές στο σπίτι θα πρέπει να έρθει εδώ (η μάνα μου δουλεύει και έχει τον παππού μου με ελαφρά άνοια). Άντε εγώ να το παλέψω και να μη δεθώ μαζί της, η κόρη μου όμως που ψάχνει ακόμη την Ήρα; Δεν θέλω να την "πασάρω" σε άλλον τη σκυλίτσα, θέλω εγώ να της προσφέρω αυτά που ανέφερες. Βόλτες για εκτόνωση και κακάκια (που στην αυλή δεν έκανε ακόμη τίποτα) πως να τη βγάλω?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Αν δεν έχεις πρόβλημα να τα κάνει στην αυλή, άστην και όταν νοιώσει άνετα, θα τα κάνει.
Εκτόνωση; Μη σε νοιάζει τώρα κάτι τέτοιο. Δεν έχει άμεση ανάγκη.
Δεν κάθεται να της βάλεις λουρί; Αν όχι, προσπάθησε κάποια στιγμή να την στριμώξεις με ήπιο τρόπο, βάλτης το και άστο μόνιμα πάνω της να σέρνεται. Να μπορείς δηλαδή να την πιάσεις χωρίς να ξαναμπείς στην διαδικασία του στριμώγματος. Και αν έχεις και κανέναν πιο μακρύ ιμάντα, ακόμη καλύτερα.

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Της έβαλα αμέσως μετά το "κυνηγητό" λουρί να σέρνεται. Τα κακά με απασχολούν λόγω σπιτιού μόνο, που θα τη φέρω εδώ για να μπορώ να τη φροντίζω (η μάνα μου πέφτει και λίγο μακριά) και δυστυχώς δεν έχω αυλή!!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Μπράβο, χίλια μπράβο για την κίνησή σου, δεν ξέρω αν θα είχα τα κότσια να το κάνω!

Συμφωνώ με το μαρέκο, μην αγχώνεσαι τόσο, τα ίδια ήταν και ο Νόρρις μου όταν τον πρωτομάζεψα, 2 μήνες χρειάστηκαν για να αποφασίσει ότι τελικά δεν αποτελώ απειλή γι`αυτόν. Δυο μήνες που το μόνο που έκανα ήταν να τον ταΐζω, να τον ποτίζω, να του δίνω τα φάρμακά του και να τον αφήνω στην ησυχία του.

Με το λουρί? Σαν τρελός έκανε. Ένα απόγευμα του το έβαλα, έκατσε 3 ώρες ακίνητος γιατί φοβόταν να κουνηθεί με το λουρί πάνω του. Μετά άρχισε να κάνει μικρές κινήσεις κοιτάζοντας με τρόμο το λουρί που σερνόταν πίσω του. Ε κάποια στιγμή του πέρασε.

3 μήνες μετά ήταν ένας άλλος σκύλος. Και φυσικά από τότε μέχρι τώρα η βελτίωση ήταν τεράστια!

Δώσε της χρόνο να καταλάβει τι της γίνεται, μην την πιέζεις πολύ, και όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Κι εγώ για το θάρρος σου σκέφτηκα όταν διάβασα αυτό που έκανες, συγχαρητήρια κι από μένα.
Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και όλα θα έρθουν φυσικά.

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Μακάκας μεγάλος το τύπος ένα μεγαλο μπραβο από μένα για αυτο που εκανες ......

Το φαι της σε σταθερες ωρες το νερό της και τιποτα αλλο για 2 εβδομαδες θα δεις θα ερθει μονη της θα καταλαβει οτι εσύ την προσεχης και την σεβεσαι

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Μπράβο σου. Σκύλο έψαχνες, ορίστε λοιπόν! Και φαντάζομαι ήδη την πανέμορφη φατσούλα του beagle σου.

Για αρχή υπομονή, όπως σου είπαν. Το "τρελό" beagle μπορεί να μη στο βγάλει και ποτέ δεδομένης της κακοποίησής της. Μπορεί να γίνει το πιο ήρεμο σκυλί του κόσμου. Αυτό όμως δεν σε απασχολεί αυτή τη στιγμή.

Να την προσέχεις και δώστης λίγο καιρό να προσαρμοστεί. Άντε βρε και να σου ζήσει!

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Ευχαριστώ βρε παιδιά.. Σήμερα μου έδωσε φιλάκι και κούνησε και λίγο ουρίτσα.

Είναι σε οίστρο και μάλλον στον πρώτο της, οπότε το αργότερο Παρασκευή έρχεται σπίτι για να μη γίνει τίποτα στη μάνα μου όταν δεν είναι κανείς εκεί.

Να τη, όσο κατάφερα και την έβγαλα με το κινητό όταν την έδεσα (για λίγο).

260912-1524.jpg

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Είδες που βιάζεσαι και στρεσσάρεσαι χωρίς λόγο;
Δωστης χρόνο να χωνέψει, ότι κάθε χέρι που υψώνεται πάνω από το κεφαλάκι της, δεν είναι για να της κάνει κακό και θα σε λατρέψει. Θα το δεις. Γλυκούλα είναι :)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Και τρικολόρε; Την λάτρεψα ήδη. Πάλι καλά που την βρήκες σ' αυτή την ηλικία.

Και όσον αφορά τον οίστρο (φαντάσουν πόσα "κυνηγόσκυλα" θα έβγαζε) και τη συνέχεια στη ζωή της δίπλα σε μια σωστή οικογένεια.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Προσεχε μην εχει ηδη ζευγαρωσει με κανενα που τριγυρνουσε στην παλια
της γειτονια.

Κατα τ'αλλα τι να πω RESPECT για την πραξη σου και με τον καιρο που θα νιωσει
ασφαλεια θα ξεδιπλωσει ολες τις χαρες της!

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Λέει κάτι το χρώμα ??

Δεν ζευγάρωσε... την ελέγξαμε τη Δευτέρα για όλα!!

Πάω και τώρα να τη δω λίγο..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ομολογουμένως εξαίρετη η κίνηση που έκανες και πήρες την μικρή!

Αυτό όμως που ξεκίνησες με τον τύπο γιατί δεν το τελείωσες?
Γιατί παρ'ότι πήρες την μικρή γιατί δεν τον έτρεξες στην αστυνομία?
Είδες κακοποίηση σκύλου εκείνη την στιγμή...

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Δεν ξέρω γιατί δεν το συνέχισα, μάλλον τόσο θάρρος είχα, αν και έχεις δίκιο γιατί το μετάνιωσα. Το μόνο που κάναμε μετά είναι να ρωτήσουμε "στους κύκλους του" μήπως και τον αναγνωρίσουν αλλά τίποτα. Πως γίνεται εδώ που είμαστε τόσο λίγοι να μη τον έχω ξανά δει; Και αν εγώ εκείνη τη στιγμή τον είδα χωρίς αυτοκίνητο, τότε σίγουρα το είχε κάπου αλλού γιατί γυρνώντας δεν το συνάντησα πουθενά.

Ξέχασα να αναφέρω πως είχε και το όπλο του μαζί.

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Μακάρι να υπήρχε από μία eleutheriaria μπροστά σε κάθε περιστατικό κακοποίησης ζώου. Εμένα μου αρκεί η παρέμβασή σου και το ενδιαφέρον σου.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα, ό,τι είπαν οι προλαλήσαντες. Εγώ θα την άφηνα να έρθει αυτή σε εμένα. Κάτι μου λέει ότι τη μελλοντική της οικογένεια την έχει βρει ήδη...:rolleyes:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Όσα μπράβο και να πούμε ειναι λιγα. Και για το θάρρος σου, και γιατι στην κατάσταση σου οι περισσότερες θα αναζητούσαν την "Ασφαλεια" τους.
Η μικρή δειχνει πανέμορφη! Και μικρή αφού ειναι στον πρώτο οιστρο.
Νομίζω, χωρις να θέλω να σε προκαταβάλλω, ότι κάτι σου δείχνει το Σύμπαν... Έχασες ενα κουταβάκι λόγω ελλειψης μεταφοράς, ίσως ήρθε για αναπλήρωση του κενου!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul