Φοβίες ενός "ατρόμητου" bullmastiff

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ξέρετε, αν έχεις, για παράδειγμα, την Ηρα (ή τη Θέτιδα, Παναγιώτη), υπάρχει μία διαθεσιμότητα άλλων 1-2 δευτερολέπτων, ώστε να ανακαλέσεις τις γνώσεις σου και να υπολογίσεις τις πιθανότητες που υπάρχουν να επιτεθεί σε σένα ο σκύλος, ή να συνεχίσει προς τον δικό σου σκύλο, μιάς και είναι πολύ σπάνιο 2 σκυλιά να σκοτωθούν στον καυγά...

Αν, όμως, έχεις ένα πιό submissive σκυλί, η (προϋπάρχουσα) τάση σου είναι να προσπαθήσεις να "ανεβαίνει" σταδιακά και να εμπιστεύεται τουλάχιστον εσένα και όχι να "πέφτει" πιό πολύ. Και, ίσως αυτή η τάση να προκαλεί και λάθη. Γι' αυτό εξάλλου έγραψα το θέμα...

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Επειδη και εγω απειρος ειμαι,δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι να εκτιμησεις αν ο σκυλος που ερχεται κατα πανω σου γρυλιζοντας οπως περιγραφει ο Johnk θα επιτεθει πραγματικα σε εσενα η στον σκυλο σου η θα σταματισει και το κανει για εκφοβισμο.Εξαλλου μπορει πολυ ευκολα(και γρηγορα) να περασει απο την φαση εκφοβισμου στην πραγματικη επιθεση,οποτε μαλλον θα εκανα κατι παρομοιο ,ελπιζοντας να φοβηθει αυτος περισσοτερο απο εμενα και οτι ο δικος μου σκυλος δεν θα τα παρει στο κρανιο και πεταχθει μπροστα γιατι τοτε δεν ξερω ποσο ευκολα θα μπορουσα να τον συγκρατω (ειναι 9,5 μηνων και 47 κιλα και ηδη τραβαει σαν μουλαρι) και ταυτοχρονα να προσπαθω να μπω εγω μπροστα για εκφοβισ

Last edited:

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Πιστευω πως και λαθος να ηταν η αντιδραση , εκεινη την στιγμη ηταν η ενδεδειγμενη.
Εξαλλου πιο ευκολα θα ξεπερασει ο σκυλος μας το μπερδεμα απο την πιθανως λαθος αντιδραση μας, παρα το σοκ απο ενα πιθανο δαγκωμα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Πιστευω πως και λαθος να ηταν η αντιδραση , εκεινη την στιγμη ηταν η ενδεδειγμενη.
Εξαλλου πιο ευκολα θα ξεπερασει ο σκυλος μας το μπερδεμα απο την πιθανως λαθος αντιδραση μας, παρα το σοκ απο ενα πιθανο δαγκωμα.
Αυτό θέλω να πιστεύω κι εγώ.
Από την άλλη, όλες οι γνώμες που βασίζονται σε εμπειρίες, όπως και σε μελέτη του σκύλου, είναι δεκτές (τουλάχιστον σαν τροφή για σκέψη), ώστε να βελτιωνόμαστε για μελλοντικές παρόμοιες καταστάσεις.
Και, επίσης, να ξέρουμε τι θα πρέπει να ξεπεράσει ο σκύλος μας από δω και πέρα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
πολλες σελίδες σε λιγες ώρες... :)
το ζητούμενο ήταν να αποφευχθεί η εμπλοκή των σκύλων.... στοχος επιτευχθει....
από την άλλη αν ξερουμε και γνωριζουμε τα σκυλια και ειναι οντως κοινωνικοποιημενα και μεγαλωμενα οπως πρέπει καλο ειναι να αφήνουμε σε τετοιες ηλικίες τα σκυλια να τα βγαζουν περα μονα τους....
απο την περιγραφή του φίλου τζονκει... :)
δεν γνωρίζουμε αν το σκυλί που εκανε την επιθεση γνωριζε την γλώσσα σωματος των σκύλων και σίγουρα δεν ηταν κοινωνικοποιημένο...
κι εγώ θα έκανα ότι και ο τζοννυ...... πιστευω στα λίγα δευτερολεπτα που πρεπει να παρεις μια αποφαση εκανε την σωστή επιλογή...
το να περιμενε να κρινει εκ του αποτελέσματος το θεωρώ παρακινδυνευμένο στην συγκεκριμένη περίπτωση....
ειδικα για ενα σκυλί με ανασφαλειες....

liajoe

Well-Known Member
το κακό με τα ήρεμα κτήματα είναι οτι δεν προσφέρουν πολλά ερεθίσματα, και οι εβδομάδες 9η μεχρι 12η είναι πολύ σημαντικές, η σκυλίτσα περνάει τώρα την δεύτερη περίοδο φόβου, με πολύ κοινονοικοποίηση θα καταφέρεις να ξεπεράσει αρκετά.
Πιστεύω το ίδιο...την κακομηρούλα.
Ντροπή τους :( Λέγονται και εκτροφείς ...
Καλές δουλειές και πολλλυυυυυυυυυ υπομονή σας εύχομαι. :)

bullmastiff_chief

Well-Known Member
12 Μαϊου 2010
131
0
Φιλε Γιαννη και στην υπολοιπη παρεα! διαβασα ολα τα μηνυματα και το πρωτο μερος του θεματος ηταν απλως συγκινητικο!!! Ειναι πραγματικα ομορφο να βλεπεις ανθρωπους να αφιερωνουν τοσο χρονο για τα παιδια-σκυλια τους και φυσικα , μεσα στο παιχνιδι ειναι αλλωστε, στη προσπαθεια να τα προστατεψουμε ή να τα εκπαιδευσουμε κανουμε και τα λαθη μας. Καποιος πολυ σωστα ειπε οτι πρωτα καλο ειναι ο ιδιοκτητης-αρχηγος να ελεγχει της αντιδρασεις του γιατι τις περναει μετα στο σκυλι. Αν πιστεψεις οτι θα φοβηθει ανα πασα στιγμη, το σκυλι θα φοβηθει. κι αν εχει ηδη μια τετοια ταση ο σκυλος, τοτε θα χρειαστει πραγματικα μεγαλη προσπαθεια απο τις δυο πλευρες. Κι αν μια κατασταση προκαλει εντονο στρες σ'ενα σκυλι και εσυ το αναγκαζεις βαζοντας το μπροστα και του λες κατσε και μην φοβασαι ΣΙΓΟΥΡΑ θα του αυξησεις το στρες αρα και το φοβο. Ειναι λογικο. Εγω σαν παιδι , στην προεφιβικη ηλικια περνουσα φοβιες διαφορες. Ενας παραξενος ηχος, μια σκια, σκοταδι κλπ. Ενας φοβος που προεκυψε ηταν οι σκοτεινες ντουλαπες. Ο αδερφος μου ομως εκανε κατι που οχι μονο με βοηθησε να ξεπερασω το φοβο μου αλλα μου εμαθε, πολυ πριν αρχισω επαγγελματικη εκπαιδευση στο Τσιφ, να αντιμετωπιζουμε τους φοβους του. Τι εκανε? Με επιασε και καθισαμε μαζι στη σκοτεινη ντουλαπα τρωγωντας σοκολατες και μερεντα και διαβαζοντας λουκι λουκ. Την επομενη βδομαδα εκανα το ιδιο πραγμα μονος μου. Ο φοβος ειχε φυγει. Κατι που νομιζα πως ηταν αρνητικο μετατραπηκε σε κατι πολυ θετικο. Λιχουδιες που μου αρεσανε και καλη παρεα. Νομιζετε πως θα ειχε καποιο αποτελεσμα αν με εχωνε μεσα στη ντουλαπα και με αφηνε εκει με το ζορι για μια ωρα μεχρι να ξεπερασω το φοβο μου??? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!! ποιος ξερει τι τραυματα θα ειχα μετα! Ετσι και με τον Τσιφ, οπου εγω τον πηρα απο το ιδιο εκτροφειο στους 8 μηνες και στο κεντρο οπου μενω υπηρχαν ολοι οι θορυβοι 24/7! το οπλο μου σε στιγμες φοβιες??? ζαμπονακια, ζβαν και φυστικοβουτυρο καθε φορα που περνουσαμε σε μια πηγη που προκαλουσε φοβο στο μικρουλη. Πρωτα φυσικα προσπαθουσα να μεινω εγω ψυχραιμος σχεδον αδιαφορος και μετα προσφερα τις αγαπημενες του λιχουδιες. Γινανε φυσικα και λαθη, και καποιες φορες δεν ειχα λιχουδια, εχει τυχει να τρομαξω και γω σε καποιο παραξενο θορυβο αλλα σημασια εχει πως σημερα στους 12,5 μηνες ο σκυλος τα εχει μαθει ολα και δεν στρεσαρεται με τιποτα. ΓΙατι λογικο ειναι ρε παιδια. Ο φοβος δεν ειναι λογικος! αν φοβαται ο σκυλος κατι και συ τον φερνεις αντιμετωπο με αυτο χωρις να γινεται και κατι καλο για το σκυλι οχι μονο δεν θα ξεπερασει το στρες αλλα θα μεγαλωσει και θα "καταλαβει" την προσωπικοτητα του. Παντως ειναι υπεροχο να βλεπεις ανθρωπους να προσφερουν τοσο χρονο και αγαπη στο σκυλι τους.
Τωρα θελω επισης να μιλησω για το αλλο θεμα που προεκυψε και να πω ενα πολυ μεγαλο μπραβο στον Τζον για την αντιδραση σου. Εδειξε πολυ καλα στη Μοκα οτι δεν εχει κανενα λογο να υποτασσεται σε κανενα σκυλι που κινειται επιθετικα προς το μερος της αγελης τους και πρεπει σε τετοια περιπτωση να στεκεται υπ'ατμον για να αμυνθει και ο Τζον σαν αρχηγος καθαρισε, την προστατεψε και επισης καταλαβε οτι αν χρειαστει ολοι για εναν κι ενας για ολους. Θεωρω οτι οχι μονο η αυτοεκτιμηση της θα ανεβει αλλα και ο σεβασμος της προς εσενα Τζον! (παντα απολαμβανω να διαβαζω τα κειμενα σου, εκτιμω πολυ στους ανθρωπους την ευφυια και το χιουμορ ) . Και σε καποιους που πιστευουν οτι ο σκυλος που ετρεχε καταπανω τους δεν θα επιτεθοτανε στο σκυλο ή ακομη και στον Τζον. Δεν μπορω σε καμια περιπτωση να ξερω τι θα γινοτανε με το συγκεκριμενο σκυλι αλλα οσες φορες μας εχει γαυγισει σκυλι συνηθως δεν μας πλησιαζει (οπως σωστα λεει ο λαος σκυλι που γαυγιζει δεν δαγκωνει) αλλα σε αρκετες περιπτωσεις διωξαμε σκυλια που τρεξανε καταπανω μας χωρις γρυλισμα, χωρις γαυγισμα κι ακρως επιθετικα. Ομως σε τρεις περιπτωσεις , τρια σκυλια, χωρις καμια προειδοποιηση μας την πεσανε, το ενα ρατσας πιτ μπουλ(οπου ο #$%^^$ ιδιοκητης του λιγες μερες πριν μου ελεγε "καλο το σκυλι σου αλλα βαρυ. Τα πιτ μπουλ ειναι φονιαδες. Εγω εχω αμσταφ και ξερεις τι κανει?" ) μας την επεσε απο πισω και στην προσπαθεια μου να το διωξω μου πατησε εμενα μια δαγκωνια, ευτυχως οχι πολυ δυνατη. Εγινε μια πολυ γρηγορη και αγρια συμπλοκη και μολις τον ακινητοποιησε ο Τσιφ τον εδιωξα. Ο ιδιοκτητης του αφαντος. Η αληθεια ειναι πως τα μπουλακια, κι ολες οι μεγαλοσωμες φυλες προκαλουνε με το μεγεθος τους και με την κυριαρχικη γλωσσα του σωματος. Και παρολο που (κι ευτυχως) λογω σωματοδομης δεν μπορουν να παθουν ευκολα ζημια, πρεπει να αποφευγουμε συγκρουσεις γιατι ουτε θελουμε να βλεπει σκυλι και να λυσαει ουτε το αλλο το σκυλι φταιει. Τα γαιδουρια φταινε που εμ δεν γνωριζουν το σκυλι τους, εμ η "φιλοζωικη τους φυση" (ακρως ειρωνικος εδω) δεν τους επιτρεπει να τους βαλουνε λουρι. Οποτε πρεπει κι εμεις να ειμαστε πολυ προσεκτικοι που παμε με το σκυλο και ποτε. Τζον σε αστραπιαιους χρονους αντεδρασες τελεια και σαν πραγματικος αρχηγος.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97