Φιλοξενία σκύλου από εκτροφέα

ilias99

Well-Known Member
30 Ιουλίου 2011
159
0
Καταρχήν καλησπέρα.Θέλω να σας ρωτίσω κάτι.Όταν πάρω σκύλο φυσικά θα είναι συνέχεια μαζί μου αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα.Όταν πάω στο στρατό δεν έχω κάποιον (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) που να μπορεί να το φιλοξενήσει όσο καλά όσο εγώ θα το κάνω, ούτε καν τους γονείς μου!Για αυτό σκέφτομαι, γίνεται ο εκτροφέας να φιλοξενήσει τον σκύλο που θα έχω αγοράσει από αυτόν για 9 μήνες;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
1. Aυτό να το ρωτήσεις στον εκτροφέα.
2. Να σκεφτείς να πάς στρατό πρώτα και μετά να πάρεις σκύλο. Τι νόημα έχει να αλλάζει χέρια το σκυλί?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Σε πόσο καιρό από τώρα θα πας στρατό; Σε τι ηλικία θα είναι ο σκύλος;
Aκόμη και να στο κρατήσει ο εκτροφέας 9 μήνες συμφωνώ απόλυτα με Κopritis.. Περίμενε και το παίρνεις μετά. Όταν μπορούμε να το αποφύγουμε 9 μήνες από την ζωή του σκύλου και από την σχέση μας μαζί του είναι πολλοί για να τους χάσουμε :)

ilias99

Well-Known Member
30 Ιουλίου 2011
159
0
Λοιπόν είμαι 14 χρονών.Περιμένω από τα 12 για σκύλο και θα περιμένω άλλα 4 χρόνια μέχρι να πάω 18.Οπότε θα περιμένω συνολικά 6 χρόνια.Και εσείς μου λέτε να περιμένω άλλα 6.Μου είναι πολύ δύσκολο γιατί θέλω πολύ σκύλο.Αλλά αν είναι αναγκαίο θα το κάνω και αυτό.Θέλω να ρωτίσω και κάτι άλλο.Εγώ σκέφτομαι να κάνω και μεταπτυχιακό στο εξωτερικό .Αν γίνει αυτό και κάτσω και παραπάνω εκεί (αν τελικά το αποφασίσω) θα πάω κανονικά στρατό;;

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.572
5.995
Πειραιάς
Λοιπόν είμαι 14 χρονών.Περιμένω από τα 12 για σκύλο και θα περιμένω άλλα 4 χρόνια μέχρι να πάω 18.Οπότε θα περιμένω συνολικά 6 χρόνια.Και εσείς μου λέτε να περιμένω άλλα 6.Μου είναι πολύ δύσκολο γιατί θέλω πολύ σκύλο.Αλλά αν είναι αναγκαίο θα το κάνω και αυτό.Θέλω να ρωτίσω και κάτι άλλο.Εγώ σκέφτομαι να κάνω και μεταπτυχιακό στο εξωτερικό .Αν γίνει αυτό και κάτσω και παραπάνω εκεί (αν τελικά το αποφασίσω) θα πάω κανονικά στρατό;;
ηλια,ενας σκυλος ειναι μια μεγαλη ευθυνη.μην την αναλαβεις εαν δεν μπορεις να ανταπεξελθεις σε αυτη.
το θεμα δεν ειναι οτι το θελεις ,ποσο καιρο το θελεις ή ποσο πολυ το θελεις, αλλα τι ειναι καλο και σωστο για το σκυλο που θα υιοθετησεις .να του εξασφαλισεις (οσο αυτο ειναι δυνατον) μια ευτυχισμενη και απροβληματιστη ζωη.
το να παρεις σκυλο δε διαφερει πολυ απο το να φερεις στον κοσμο ενα παιδι.
δεν πρεπει να το κανεις οταν δεν εισαι ετοιμος.
θα σου ειναι δυσκολο να καταλαβεις αυτα που σου λεω ισως λογω ηλικιας,αλλα πιστευω πως αν βαλεις τον εαυτο σου στη θεση του σκυλου που θες να παρεις,θα με καταλαβεις.
θα ηθελες εσυ να σε παρατησουν ;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Kι επίσης πρεπει να είσαι οικονομικά και.... ψυχολογικά ανεξάρτητος πριν αποκτήσεις το σκύλο! Βλέπεις οτι προκειται να ισχυει αυτό στα 18 σου? Εμένα μου πήρε μέχρι τα 27 και το σκύλο τον απέκτησα στα 32! ;)

ilias99

Well-Known Member
30 Ιουλίου 2011
159
0
Σας ευχαριστώ όλους.Α και αν διαβάσετε το πρώτο μου thread θα καταλάβετε για την οικονομική μου ανεξαρτησία (που αφορά μόνο τον σκύλο).

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ο Ηλιας ειναι 14 ετων και εχει μια πολυ ομορφη υπογραφη...Του το ευχομαι.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σας ευχαριστώ όλους.Α και αν διαβάσετε το πρώτο μου thread θα καταλάβετε για την οικονομική μου ανεξαρτησία (που αφορά μόνο τον σκύλο).
Το διάβασα. Αλλά ανεξαρτησία δεν είδα. :) Ούτε καν για το σκύλο. Γιατι αφενός το έξοδο του σκύλου δεν αφορά μόνο την αγορά του και τον πρώτο χρόνο ζωής του και αφετερου, χωρίς οικονομική ανεξαρτησία γενικώς (όχι μόνο ως προς το σκύλο) δεν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις αυτά που θέλεις μαζί του. Από το πιο απλό (πχ να ρίξεις ένα παράθυρο και να το κάνεις πόρτα), μέχρι το πιο πολύπλοκο. Αν χρειάζεται να ζητάς άδεια/έγκριση/οικονομική βοήθεια για να κάνεις οτιδήποτε σχετίζεται με το σκύλο, είσαι δέσμιος.

Αυτά όλα ισχύουν αν οι γονείς σου δε σκέφτονται οι ίδιοι να πάρουν σκύλο για την πάρτη τους. Αν όλοι μαζί αποφασίσετε να το κάνετε, με την ευθύνη δική τους ομως, go for it!

ilias99

Well-Known Member
30 Ιουλίου 2011
159
0
Το διάβασα. Αλλά ανεξαρτησία δεν είδα. :) Ούτε καν για το σκύλο. Γιατι αφενός το έξοδο του σκύλου δεν αφορά μόνο την αγορά του και τον πρώτο χρόνο ζωής του και αφετερου, χωρίς οικονομική ανεξαρτησία γενικώς (όχι μόνο ως προς το σκύλο) δεν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις αυτά που θέλεις μαζί του. Από το πιο απλό (πχ να ρίξεις ένα παράθυρο και να το κάνεις πόρτα), μέχρι το πιο πολύπλοκο. Αν χρειάζεται να ζητάς άδεια/έγκριση/οικονομική βοήθεια για να κάνεις οτιδήποτε σχετίζεται με το σκύλο, είσαι δέσμιος.

Αυτά όλα ισχύουν αν οι γονείς σου δε σκέφτονται οι ίδιοι να πάρουν σκύλο για την πάρτη τους. Αν όλοι μαζί αποφασίσετε να το κάνετε, με την ευθύνη δική τους ομως, go for it!
Όταν θα είμαι φοιτητής εκτός από τα χρήματα που θα έχω για την αγορά του σκύλου,θα έχω χρήματα για την εκπαίδευση του (ΒΥ) και για τα 4 χρόνια ζωής του.Και πιθανόν θα δουλεύω εκείνη την περίοδο.Αν όχι μέσα στα 4 αυτά χρόνια που θα έχω περιθόριο θα μαζέψω και άλλα χρήματα.Γενικά οικονομική ανεξαρτησία δεν θα έχω.Α και οι γονείς μου όχι, δεν σκέφτονται με τίποτα να πάρουν σκύλο αλλά δεν έχουν πρόβλημα με το να πάρω εγώ.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Όταν θα είμαι φοιτητής εκτός από τα χρήματα που θα έχω για την αγορά του σκύλου,θα έχω χρήματα για την εκπαίδευση του (ΒΥ) και για τα 4 χρόνια ζωής του.Και πιθανόν θα δουλεύω εκείνη την περίοδο.Αν όχι μέσα στα 4 αυτά χρόνια που θα έχω περιθόριο θα μαζέψω και άλλα χρήματα.Γενικά οικονομική ανεξαρτησία δεν θα έχω.Α και οι γονείς μου όχι, δεν σκέφτονται με τίποτα να πάρουν σκύλο αλλά δεν έχουν πρόβλημα με το να πάρω εγώ.
Έλεγα πως φέτος κατά το Δεκέμβρη θα πάρω τη 1200Sport κι ενδεχομένως ν' άλλαζα και αυτοκίνητο. Έλεγα πως θα....
Έμεινα χωρίς δουλειά.
Το ''θα'' πεθαίνει κάθε μέρα.

ilias99

Well-Known Member
30 Ιουλίου 2011
159
0
Καταρχήν για το στρατό το έψαξα στο internet και ρώτησα και έναν γνωστό μου και έμαθα πως μέχρι το 2018 η θυτεία θα είναι προαιρετική και εξαγοράσιμη ή θα έχει περιοριστεί μόνο στην βασική εκπαίδευση (45 μέρες).Και ρε παιδιά χαλαρώστε λίγο γιατί οι γονείς δεν σημαίνει ότι επειδή αυτοί δεν θέλουν να πάρουν σκύλο δεν είναι πρόθυμοι να με στηρίξουν οικονομικά για αυτό.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
ναι έτσι λέγανε και για 'μας αλλά έκανα κανονικότατη θητεία όπως κι οι προηγούμενοι, καθώς και οι επόμενοι

ilias99

Well-Known Member
30 Ιουλίου 2011
159
0
Για εσάς δεν έλεγαν αυτό.Ανάλογα αν υπηρέτησες 12 μήνες έλεγαν ότι θα υπηρετήσετε 9 και αν υπηρέτησες 9 μήνες έλεγαν πως θα υπηρετήσετε 6.Δεν έλεγαν ποτέ πως θα καταργηθεί και θα γίνει επαγγελματικός.Και αν τελικά δεν γίνει (που είναι πολύ πιθανό) μην ξεχνάς υπάρχει και αυτή η λύση ... http://www.omhroi.gr/modules.php?op...file=index&action=viewtopic&topic=628&forum=2 :D

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
επειδή είμαι αρκετά μεγαλύτερος από 'σενα, ξέρω τι θυμάμαι και τι προσδοκούσα σπουδάζοντας και τρενάροντας στην πορεία :)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
τα λέγανε και παλιότερα, θυμάμαι χαρακτηριστικά να μας λένε στο περιοδεύον το 97 ή 98 πως μέχρι το 2004 θα έχει γίνει μισθοφορικός.

ilias99

Well-Known Member
30 Ιουλίου 2011
159
0
Σου είπα όμως υπάρχει και άλλη λύση και δεν το λέω για πλάκα.

Το έχει κάνει και ένας ξάδερφός μου. :D

Last edited:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ηλια, ''η ζωη ειναι οπως ενα κουτι με σοκολατακια, ποτε δεν ξερεις τι θα βρεις μεσα''...
Βασικα οπως σου ειπε και ο Grifos, μην εισαι και πολυ βεβαιος οχι για μετα απο 4 χρονια αλλα ακομη και για μετα απο 4 μηνες...
Η ζωη αν εχει καποιο σταθερο στοιχειο, αυτο ειναι το οτι ειναι απροβλεπτη...:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ