Φιλοξενία και διαμονή σκύλου

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Μωρέ ούτε η ταραντούλα δεν είναι τόσο θανατηφόρα όπως τα κουνούπια για τους σκύλους, όχι όλα , μία συγκεκριμένη σκνίπα που μεταδίδει την λεισμανίωση ή αλλιώς καλαζάρ. Ευτυχώς όμως υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης πλέον.
KAI OXI MONO!!
Ας μην ξεχναμε και την διροφιλαρια- μου μεταδιεται απο κουνουπια.

Ενας ξαδελφος μας ειχε παλια το ιδιο προβλημα!
Ειχε ( και εχει) ενα ημιαιμο κολλει - που ζουσε μες στο σπιτι απο κουταβι.
Εμεναν Σαλονικι- και η μανα του ( αδελφη της πεθερας μου- που εκοψα να παω, επειδη μου ελεγε να μην παω αλλη φορα με τον σκυλο μου) Αθηνα!
Καθε χριστουγεννα και πασχα κατεβαιναν για να περασουν της γιορτες μαζι.
Οταν πηραν τον σκυλο του ελεγε η μανα του, να μην τον φερει- επειδη δεν τον ηθελε στο σπιτι (και παλια στην γερμανια ειχε και ιδια σκυλο μες στο σπιτι).
Δεν δεχτηκε- και για ενα χρονο η θεια εκανε μονη της πασχα και χριστουγεννα!! Τα παιδια της δεν κατεβαιναν- αλλα πηγαν στο εξωχικο τους στην χαλκιδικι (ουτε εκει δεν ηθελε να παει η θεια, επειδη εκει θα ειχε δυο σκυλια, ειχε και η αδελφη της νυφης της ενα!).
Την επομενη χρονια και μετεπειτα τους δεχτηκε ΜΕ τον σκυλο!!

Last edited:

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
θεωρώ πως πλέον επειδή γονείς -παιδιά δεν βλέπονται και τόσο συχνά, λόγω δουλειών, φορτωμένου προγράμματος, οικονομικής στενότητας που απαγορεύει τις συχνές μετακινήσεις, οι γονείς προτιμούν να δέχονται τα παιδιά τους ακόμα και με ... κροκόδειλο... ειδικά αν έχουν να τα δουν καιρό, προκειμένου να μην κάνουν γιορτές μόνοι τους..

πάντα μπαίνει νερό στο κρασάκι τους....

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Εμεις παντως θα κανουμε Πασχα στο σπιτι των παππουδων με τον σκυλο και θα κοιμαται μαζι μας. Η αληθεια ειναι οτι δεν τους ρωτησα απλα τους το ανακοινωσα. Αλλα ειναι τσεκαρισμενοι με σκυλο. Μπορει να μην τρελαινονται με το γεγονος αλλα καταρχην ειμαι εξαιρετικα τυπικη οσον αφορα την υγιεινη και πολυ προσεκτικη ωστε να μην ενοχλει. Αλλωστε ειναι μονο για 3-4 μερες.

alex1986

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
80
0
αλεξανδρουπολη
Λοιπον παιδια ειχα μια παομοια εμπειρια το σαββατο κυριακο που μας περασε.Γενικα ταξιδευουμε πολυ συχνα ξανθη (μπορει και 2 φορες το μηνα )και απο τα πρωτα πραγματα που συζητησα οταν σκεφτομουν να παρω σκυλι ηταν αυτο.Αν θα δεχοντουσαν να μας φιλοξενουν με το σκυλι μαζι.Συνηθως μενουμε στην κουμπαρα μας η οποια δεν εχει κανενα προβλημα και ετσι μας φιλοξενησε ολους οικογενειακως.Στην αρχη φοβομουν λιγο στο θεμα της τουαλετας γιατι ειχε καινουρια επιπλα στρωμενα χαλια και θα ηταν κριμα.Της προτεινα να μαζεψουμε το χαλι γιατι δεν μπορω να εγγυηθω πως θα συμπεριφερθει το μολις 2,5 μηνων σκυλακι μου σε ενα περιβαλλον που δεν γνωριζει.Αυτη προκειμενου να της τα λερωσουμε δεχτηκε.Ευτυχως η ψυχουλα μου με εβγαλε ασπροπροσωπη πανα και μονο πανα.Ακομα και καποιες ωρες που ενμενε μονη της δεν εκανε καμια ζημια.....περιφανη εγω μολις γυρνουσαμε και η κουμπαρα ευχαριστημενη που δεν της διελυσε το σπιτιι.

Ομως μια μερα χριαστηκε να παμε στον πατερα μου του οποιου η γυναικα ειναι λιγο διαφορετικη στο χαρακτηρα πιο δυσκολη, ειχε και περισσοτερα χαλια στρωμενα δεν ηθελα να της το ζητησω οποτε ειχα φαρει μαζι μου το crate και ετσι ουτε αυτο ενοχλουσε κανεναν και ειμασταν ολοι ευχαριστημενοι εμπαιναν και τα παιδια μου με τα ανηψια μου εκει μεσα και κανανε παρτυ.

Τωρα απο κει και περα προσωπικα αν πχ η κουμπαρα μου δεν ηθελε να το φιλοξενησει δε θα πηγαιναμε.Δεν μπορω να το επιβαλω σε καποιον ουτε να του αλλαξω τα μυαλα του παρα μονο να το σεβαστω οπως και αυτοι θα σεβαστουν αργοτερα το λογο που θα ελατωσσουμε τις επισκεψεις μας ,οχι γιατι θα κραταμε μουτρα αλλα επειδη αλλιως δεν γινεται.

Οσο για την εγκυμοσυνη που διαβασα παραπανω ειναι μια βλακεια και μιση αυτη η δικαιολογια.Και η γυναικα του πατερα μου αρχισε να μου λεει διαφορα τετοια χαζα περι σκυλου και εγκυμοσυνης και πως αυτα δεν συμβαδιζουν αλλα την αποστωμωσα και τελειωσε εκει το θεμα.Αλλωστε πρωτου παρω το σκυλακι μας ξεραμε πως θα παμε και για τριτο οποτε το εψαξα πολυ το θεμα για να μη θεσω σε κινδυνο ουτε τα παιδια μου ουτε την εγκυμοσυνη μου οποτε ηξερα ακριβως τι να της πω χωρις να μπορει αυτη να με αντικρουσει αλλα ουτε και να χρειαστει να ξανακανουμε την ιδια κουβεντα ποτε ξανα.Μη σας πωοτι της αλλαξα και γνωμη επι του θεματος....