φιλόζωος / ζωόφιλος δεν ορίζεται μόνο όποιος φροντίζει ζώα συντροφιάς.
φιλόζωος / ζωόφιλος είνια και αυτός που δεν γουστάρει ζωολογικούς κήπους να βλέπει λιοντάρια στο Λονδίνο ξέρω γω που καμία σχέση το φυσικό τους περιβάλλον, ή που δεν πηγαίνει / συντηρεί τα υδάτινα πάρκα με δελφίνια και φάλαινες, ή που αντιτίθεται με όποιον τρόπο (από τη μή αγορά παραγώγων τους ως πιο σκηλοπυρηνικές τακτικές) τη θανάτωση ελεφάντων για τους χαυλιόδοντες κλπ κλπ.
Επίσης φιλόζωος / ζωόφιλος είναι κάπιος που δεν θα μολύνει το περιβάλλον του ή θα φροντίσει να αφήσει όσο γίνεται μικρότερο αποτύπωμα, ακριβώς για τον αντίκτυπο που οι πράξεις του έχουν στην πανίδα.
Το έχω πει και παλιότερα σε αντίστοιχο θρεντ / συζήτηση, άτομο που κυκλοφορεί με ποδήλατο, δεν ρυπαίνει τα δάση / πάρκα / θάλασσες, μαζεύει τα σκουπιδάκια του, ανακυκλώνει κλπ κλπ είναι πολύ περισσότερο φιλόζωος / ζωόφιλος από τον πιο εξτρεμιστή πολέμιο της κατανάλωσης κρέατος, που πηγαινοέρχεται με την τζιπάρα του, πετάει γόπες στο δρόμο ή όπου βρει, πηγαίνει τα παιδία του στο αττικό πάρκο να δουν τα "άγρια ζωάκια" (αντι να τα στρώσει μπροστά απο το discovery channel) κλπ.
Καί όσον αφορά τα επιχειρήματα περί παμφαγίας, ναι οκ συμφωνώ εν μέρει, αν δεν είμασταν σαρκοφάγα δεν θα είχαμε κυνόδοντες.
Για να εξελίχθηκε το είδος μας και να ανέπτυξε κυνόδοντες, ε η φύση κάτι θέλει να μας πει.
Όλα τα άλλα, εγώ προσωπικά τα ακούω βερεσέ, είναι απλά μια μόδα σαν τόσες άλλες, που η γραφικότητά της πλησιάζει τη γραφικότητα των Ατενιστας, που ντύνουν τα κολονάκια στο κέντρο με πλεχτά σκουφάκια, και κολλάνε ένα μαυροπίνακα σε ένα τοίχο για να γράψει ο κάθε περιστικός το μήνυμα αγάπης του...