Είμαστε μεσογειακός λαός και η κουζίνα μας δεν περιλαμβάνει πολύ κρέας. Υπάρχουν κρεατοφαγικές δυτικές χώρες που καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες κρέατος και παράγωγα αυτού. Η εκτροφή ζώων για κατανάλωση είναι από μόνη της τραγική, είτε είναι αδύσοτη, είτε όχι.
Και αυτό από μόνο του γεννά κακοποίηση γιατί καταντάει μαζικό.
Το ρεζουμέ είναι ότι αν είσαι άνθρωπος χωρίς παρωπίδες μπορείς να ζήσεις και χωρίς κρέας και ζωικά παράγωγα. Η εξυπνάδα μας θα φαινόταν αν καταναλώναμε κρέας υπό άλλες συνθήκες(πιο φυσικές) και όχι μέσω της εκτροφής για αυτό τον σκοπό και καταναλώναμε και υπόλοιπες τροφές.
Το επίσης δε τραγικό που αποδεικνύει πόσο χαζοί είμαστε είναι ότι παράγουμε εκαταμμύρια τόνους σιτηρά για να ταίσουμε τα ζώα που εκτρέφουμε και μετά να τα φάμε...δηλαδή είμαστε χαζοί².
Υ.Γ.: Μην αναλωνόμαστε στο τι όντα είμαστε, σαρκαφάγα-παμφάγα-φυτοφάγα, αυτό έχει απαντηθεί. Αλλού είναι η ουσία...
Ιδού και η απάντηση αρχαιολόγου με υποειδικότητα στην ανθρωπολογία και δη forensic anthropology, με ολίγη εσάνς απο παλαιοανθρωπολογια:
Ο ανθρωπος ειναι παμφάγο ζώο διότι έτσι λέει ο σκελετός του και κυρίως τα δόντια του. Οι βλακωδέστατες ιστορίες που κυκλοφορούν, δυςτυχώς ευρέως στην Αμερική, ότι δήθεν στην προϊστορική εποχή οι άνθρωποι ηταν έτσι και αλλιώς δείχνουν παντελή άγνοια. Εκνευρίζομαι δε πολυ όταν μπαίνουν στα χωράφια μου άτομα που δεν κατέχουν το αντικείμενο. Αυτο δεν ειναι μπηχτή για κανέναν απολύτως εδω μέσα, αναφέρομαι στα όσα διαβάζω και σε εμπειρίες, κυρίως εδω όταν συναντάω υστερικές και ψυχωτικές ντόπιες σταφίδες.
Τώρα προσωπικά παραμένω κρεατοφάγος και για δυο παραπάνω λόγους, πέραν του ότι μου αρέσει το κρέας, και αυτοί ειναι ότι εχω κληρονομήσει πρώτον πολυ χαμηλή, και μιλάμε τώρα για τρομερά χαμηλή χοληστερίνη που πρέπει να την ανεβάσω. Δεύτερον παθαίνω επίσης εύκολα και αναιμία λόγω έλλειψης σιδήρου. Και όχι, τα χάπια δεν ειναι το ίδιο και γενικώς ειναι καλύτερα να παίρνουμε τα συστατικά κυρίως απο την τροφή. Βρίσκω δε ότι όταν τρώω με μέτρο και απο όλα και γυμνάζομαι, οι δείκτες μου ειναι φυσιολογικότατοι και επομένως δεν παίζω με τον οργανισμό μου. Εκτός φυσικά αν διατάξει ο γιατρός μου που εχει σπουδάσει ιατρική και δεν ειναι άσχετος.
Φιλόζωη όμως ειμαι. Όπως φιλόζωο ειναι και το Μουφ. Το οποίο επίσης τρώει κρέας.
Τα 100γρ συκωτιού από ζώο περιέχουν 14,0mg σίδηρο!
Τα 100γρ φασόλια & φακές περιέχουν περίπου 6,5mg σίδηρο!
Φάε περισσότερα όσπρια για τον σίδηρο σου!
Ξηροί Καρποί, Βρώμη, Ελαιόλαδο είναι τροφές που ανεβάζουν την καλή χοληστερόλη (HDL).
Όπως αναφέρεις και εσύ αν διατηρείς το μέτρο οι δείκτες σου είναι φυσιολογικοί.
Είναι μία εξίσωση όλα τα πράγματα που προσθέτεις και αφαιρείς παράγοντες.
Η επιστήμη της ιατρικής είναι...σχετική. Αν όλο το οικοδόμημα που λέγεται Παγκόσμια Βιομηχανία Κρέατος και Γαλακτοκομικών στηριζόταν διαφορετικά να δεις που και η ιατρική θα συμβούλευε διαφορετικά...