H εξήγηση των φιλόζωων για την αφαίρεση του ζώου με αυτό τον τρόπο ήταν ότι όταν πλησίασαν τον άστεγο για να μιλήσουν για την κατάσταση του ζώου, εκείνος το άρπαξε και άρχισε να κυλιέται στο έδαφος. Του αφαίρεσαν δια της βίας το ζώο γιατί φοβήθηκαν ότι θα το τραυματίσει αν συνέχιζε. Προσωπική μου άποψη, το γεγονός ότι ήταν ξένος συντέλεσε να δράσουν έτσι.
Σε καμία περίπτωση δε συμφωνώ με την αντίδρασή τους διότι, ανεξαρτήτως κινήτρου, όσο οι άνθρωποι μεμονωμένα γινόμαστε δικαστές και μοιράζουμε ταυτόχρονα ποινές κατά βούληση, καταλύεται κάθε έννοια δημοκρατίας και στην ουσία καταπατώνται τα δικαιώματα όλων μας.
Υπάρχει ένα αδέσποτο στην περιοχή μου που ζει με έναν άστεγο. Κάποιοι τουρίστες το αγάπησαν και θέλησαν να το υιοθετήσουν, εκείνος όμως δε θέλησε να το αποχωριστεί. Δε γνωρίζω αν το σκυλί λαμβάνει οποιαδήποτε ιατρική φροντίδα, δεν είναι υποσιτισμένο, και μια δυο φορές έχει παίξει με τον δικό μου (όσο μπορώ να δω είναι σε σχετικά καλή κατάσταση). Θα ήθελα ωστόσο να ελέγξει μια αρμόδια αρχή ότι το σκυλί είναι όντως σε καλή κατάσταση, να του κάνει τυχόν εμβόλια/τσιπάρισμα, και να βοηθήσει τον άστεγο με τη σίτισή του ή κάτι άλλο που τυχόν χρειάζεται. Ανεξάρτητα απ' τη συναισθηματική πλευρά, την οποία δε μπορώ να αγνοήσω εύκολα, αν τυχόν ο εν λόγω άστεγος δε μπορεί να το φροντίσει, είναι κρίμα που το σκυλί ίσως έχασε ένα καλό σπίτι - κι εννοώ φροντίδα, όχι τοίχους και καναπέ.
Κι αν για την Ελλάδα είναι μακρινό όνειρο, για τη Γαλλία δεν είναι, και αυτό με εξοργίζει στο συγκεκριμένο περιστατικό.
(Για την εν λόγω φιλοζωική δεν ξέρω πώς είναι οργανωμένη, πράγματι όμως άλλες της Γαλλίας απασχολούν έμμισθο προσωπικό πλέον των εθελοντών όπως ειπώθηκε σωστά)