Φιλοζωική Γαλλίας - αρπαγή κουταβιού από άστεγο

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.920
Ελπίζω πραγματικά οι άνθρωποι της φιλοζωικής να απολυθούν και να μη ξαναβρούν δουλειά σε παρόμοιο αντικείμενο.
Χάσαμε τα αβγά και τα πασχάλια. Επειδή ένας άνθρωπος δεν ζει σύμφωνα με αυτά που θεωρούμε εμείς αποδεκτά θα του πάρουμε οτιδήποτε τον κάνει ευτυχισμένο; Με ποιό δικαίωμα του αρπάζουν με αυτό το τρόπο τον σκύλο του και υποβάλλουν και τους δύο σε τέτοιο στρες. Αίσχος πραγματικά.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Να απολυθούν; Να μην ξαναβρούν δουλειά στο αντικείμενο; Δεν είναι εθελοντική προσπάθεια εκεί; Πόσο πίσω είμαστε;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.920
Να απολυθούν; Να μην ξαναβρούν δουλειά στο αντικείμενο; Δεν είναι εθελοντική προσπάθεια εκεί; Πόσο πίσω είμαστε;
Αν κρίνω από καταφύγια σε άλλες χώρες, για Γαλλία δε ξέρω, όχι δεν είναι καθόλου εθελοντική εργασία.

• Like
Reactions: Orilis

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Με δεν ήταν ειρωνία, ειλικρινής απορία. Είχα μείνει με την αίσθηση ότι τα κυνοκομεία είναι επαγγελματικά και οι φιλοζωικές εθελοντισμός. Όπως εδώ μεν, στο πιο οργανωμένο δε. Οκ, ευχαριστώ για την πληροφορία :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.920
Με δεν ήταν ειρωνία, ειλικρινής απορία. Είχα μείνει με την αίσθηση ότι τα κυνοκομεία είναι επαγγελματικά και οι φιλοζωικές εθελοντισμός. Όπως εδώ μεν, στο πιο οργανωμένο δε. Οκ, ευχαριστώ για την πληροφορία :)
Το κατάλαβα καλέ ότι δεν ήταν ειρωνία. :)

• Like
Reactions: Orilis

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
H εξήγηση των φιλόζωων για την αφαίρεση του ζώου με αυτό τον τρόπο ήταν ότι όταν πλησίασαν τον άστεγο για να μιλήσουν για την κατάσταση του ζώου, εκείνος το άρπαξε και άρχισε να κυλιέται στο έδαφος. Του αφαίρεσαν δια της βίας το ζώο γιατί φοβήθηκαν ότι θα το τραυματίσει αν συνέχιζε. Προσωπική μου άποψη, το γεγονός ότι ήταν ξένος συντέλεσε να δράσουν έτσι.
Σε καμία περίπτωση δε συμφωνώ με την αντίδρασή τους διότι, ανεξαρτήτως κινήτρου, όσο οι άνθρωποι μεμονωμένα γινόμαστε δικαστές και μοιράζουμε ταυτόχρονα ποινές κατά βούληση, καταλύεται κάθε έννοια δημοκρατίας και στην ουσία καταπατώνται τα δικαιώματα όλων μας.

Υπάρχει ένα αδέσποτο στην περιοχή μου που ζει με έναν άστεγο. Κάποιοι τουρίστες το αγάπησαν και θέλησαν να το υιοθετήσουν, εκείνος όμως δε θέλησε να το αποχωριστεί. Δε γνωρίζω αν το σκυλί λαμβάνει οποιαδήποτε ιατρική φροντίδα, δεν είναι υποσιτισμένο, και μια δυο φορές έχει παίξει με τον δικό μου (όσο μπορώ να δω είναι σε σχετικά καλή κατάσταση). Θα ήθελα ωστόσο να ελέγξει μια αρμόδια αρχή ότι το σκυλί είναι όντως σε καλή κατάσταση, να του κάνει τυχόν εμβόλια/τσιπάρισμα, και να βοηθήσει τον άστεγο με τη σίτισή του ή κάτι άλλο που τυχόν χρειάζεται. Ανεξάρτητα απ' τη συναισθηματική πλευρά, την οποία δε μπορώ να αγνοήσω εύκολα, αν τυχόν ο εν λόγω άστεγος δε μπορεί να το φροντίσει, είναι κρίμα που το σκυλί ίσως έχασε ένα καλό σπίτι - κι εννοώ φροντίδα, όχι τοίχους και καναπέ.
Κι αν για την Ελλάδα είναι μακρινό όνειρο, για τη Γαλλία δεν είναι, και αυτό με εξοργίζει στο συγκεκριμένο περιστατικό.

(Για την εν λόγω φιλοζωική δεν ξέρω πώς είναι οργανωμένη, πράγματι όμως άλλες της Γαλλίας απασχολούν έμμισθο προσωπικό πλέον των εθελοντών όπως ειπώθηκε σωστά)

D

Deleted member 14614

Guest
Μπήκα στο σάιτ της Animale Nord, δεν νομίζω ότι εμπίπτει στην κατηγορία των κρατικών/δημοτικών φιλοζωικών.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.920
Μπήκα στο σάιτ της Animale Nord, δεν νομίζω ότι εμπίπτει στην κατηγορία των κρατικών/δημοτικών φιλοζωικών.
Το όλο σκηνικό είναι άσχημο. Δε δείχνει κανένα σεβασμό προς τον άνθρωπο. Του αρπάζουν το ζώο λες και εκείνη την ώρα το σκότωνε ή το βασάνιζε. Οπότε αν είναι εθελοντές ακόμη χειρότερο. Τους εθελοντές γενικά τους έχω πολύ ψηλά και περιμένω από αυτούς αυξημένη ευαισθησία.

D

Deleted member 14614

Guest
Το όλο σκηνικό είναι άσχημο. Δε δείχνει κανένα σεβασμό προς τον άνθρωπο. Του αρπάζουν το ζώο λες και εκείνη την ώρα το σκότωνε ή το βασάνιζε. Οπότε αν είναι εθελοντές ακόμη χειρότερο. Τους εθελοντές γενικά τους έχω πολύ ψηλά και περιμένω από αυτούς αυξημένη ευαισθησία.
Δυστυχώς, φοβάμαι ότι τους συγκεκριμένους πρέπει να τους βάλεις πολύ χαμηλά, στον πάτο μη σου πω! :p