ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
παιδεια πανω απο ολα!

προσωπικα θεωρω οτι και οι ιδιοκτητες των μικροσωμων σκυλων φερουν τεραστιες ευθυνες, οχι τοσο αμεσες αλλα εμμεσες, για την κατασταση που επικρατει.

Iliasvts

Active Member
13 Μαρτίου 2017
37
5
40
Βασικα το οτι σε καποιες χωρες υπαρχει απαγορευσει καποιων φυλων ειναι χοντρη μαλακια γιατι ριχνουν το φταιξιμο στους σκυλους και τα ζωα που εκαναν τα σκυλια τους ετσι καμια ευθυνη δεν τρεχει τιποτα!Ειχα κανει και εγω ενα θεμα που ενας ξεφτιλας ειχε πιτ μπουλ μονο και μονο επειδη ειναι δυνατο σκυλι και επιτεθηκε στο κουταβι μου δεν εβγαλα ακρη.το μονο που θα μπορουσε να γινει αν και δεν το πιστευω ειναι να υπαρχει ελεγχος στις αγορες χοντρα προστιμα σε οποιον κανει παρανομη εκτροφη και καποια επιτροπη που οταν θα σκασει καταγκαποιον που δεν ειναισωστος να τον σκιζουν

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
Βασικα το οτι σε καποιες χωρες υπαρχει απαγορευσει καποιων φυλων ειναι χοντρη μαλακια γιατι ριχνουν το φταιξιμο στους σκυλους και τα ζωα που εκαναν τα σκυλια τους ετσι καμια ευθυνη δεν τρεχει τιποτα!Ειχα κανει και εγω ενα θεμα που ενας ξεφτιλας ειχε πιτ μπουλ μονο και μονο επειδη ειναι δυνατο σκυλι και επιτεθηκε στο κουταβι μου δεν εβγαλα ακρη.το μονο που θα μπορουσε να γινει αν και δεν το πιστευω ειναι να υπαρχει ελεγχος στις αγορες χοντρα προστιμα σε οποιον κανει παρανομη εκτροφη και καποια επιτροπη που οταν θα σκασει καταγγελια για καποιον που δεν ειναισωστος να τον σκιζουν
κατα την γνωμη μου, δεν ριχνουν το φταιξιμο μους σκυλους.
επειδη δεν βρισκουν μια εφικτη και ρεαλιστικη λυση για τον ελεγχο των ιδιοκτητων(ποιος ειναι καταλληλος και ποιος οχι), προτιμουν για σιγουρα κ αμεσα αποτελεσματα την οριστικη απαγορευση τους.
ειναι γνωστο οτι οι βορειοι προτιμουν τις ξεκαθαρες και αμεσες λυσεις, "ποναει κεφαλι, κοβεις κεφαλι"..δεν παιρνεις depon:p

αντιθετα, καποιες αλλες χωρες(οπως η Ελλαδα) διυλιζουν τον κώνωπα και στο τελος επικρατει ενας χαμος.

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
ποια παιδεια ρε παιδια! ουτε σε 100 χρονια στο Ελλαδισταν
Παω στο παρκο της γειτονιας μου κ ειναι φουλ στο σκατο, στα ελευθερα σκυλια κ κυριως στους μ....ες κηδεμονες.Κ κακα τα ψεμματα το μεγεθος μετραει πιο πολυ κ απο τον πιο εκπαιδευμενο σκυλο χωρις λουρι..Αλλο να τη πεσει στον σκυλο σου ενα μπιγκλ κ αλλο ενας τσοπανακος..πλεον δεν εχω που να τον παω βολτα,εχω καταληξει να γυρναω 15 φορες τα τετραγωνα γατι μονο εκει νιωθω ασφαλης για τον σκυλο μου..μη πω για τις φολες κ βγω τελειως εκτος θεματος.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Στο θέμα της απαγόρευσης....πάντα η μια απαγόρευση φέρνει την άλλη...και πάει λέγοντας. Βέβαια δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι οι φυλές που εμπλέκονται σε φασαρίες είναι οι συνήθεις ύποπτοι.
Για μένα θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση. Φυσικά επειδή ζούμε σε μια χώρα που οι υπογραφές μπαίνουν και με κλειστά μάτια, θα βρούμε ένα τρόπο να το καταστρατηγήσουμε. Ίσως για κάποιες φυλές θα πρέπει να υπάρχει υποχρεωτική εκπαίδευση και μετά εξετάσεις μαζί με τον χειριστή ή και επανεξέταση κάθε 2 χρόνια, φαντάζομαι ότι θα λειτουργήσει κάπως ανασταλτικά αυτό για την απόκτηση της φυλής.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Για μένα θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση. Φυσικά επειδή ζούμε σε μια χώρα που οι υπογραφές μπαίνουν και με κλειστά μάτια, θα βρούμε ένα τρόπο να το καταστρατηγήσουμε. Ίσως για κάποιες φυλές θα πρέπει να υπάρχει υποχρεωτική εκπαίδευση και μετά εξετάσεις μαζί με τον χειριστή ή και επανεξέταση κάθε 2 χρόνια, φαντάζομαι ότι θα λειτουργήσει κάπως ανασταλτικά αυτό για την απόκτηση της φυλής.
500 ευρώ πρόστιμο έπεσε πρόσφατα στην Αυστρία σε κάτοχο αμσταφ που δεν είχε BΗ. Ακόμη και με λάδωμα αν τα δίνουν τα BH εδώ (που έτσι θα γίνεται), πάλι θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη ο wannabe badass ιδιοκτήτης "δυναμικής φυλής" οπότε θα το ξανασκεφτεί.
Αλίμονο βέβαια στα τόσα αδέσποτα πιτάκια...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
αν θελετε να συζητησουμε περι υποχρεωτικης εκπαιδευσης κλπ ...
πολυ ευχαριστως...
απλα απο την εξισωση να βγαλουμε την εκπαιδευση για συγκεκριμενες φυλες...
η υποχρεωτικη εκπαιδευση θα πρεπει να ειναι για ολες τις φυλες ανεξαιρετως
χωρις στοχοποιηση
αν πιστευουμε βεβαια οτι επικινδυνος δεν ειναι ο σκυλος αλλα ο ιδιοκτητης
οτι η ζχημια δεν γινεται μονο απο ενα σκυλο 40 κιλων σε ενα σκυλο μικροτερο του..
αλλα ευκολα γινεται κι απο ενα σκυλο 15 κιλων απεναντι σε ενα παιδι...
αρα..
ναι στην υποχρεωτικη εκπαιδευση ιδιοκτητη...

αν θελετε ο καθε μελλοντικος και νυν ιδιοκτητης να εχει βεβαιωση χειριστη σκυλου
αλλοιως να μην εχει δικαιωμα να υιοθετησει - αγορασει σκυλο....
ντε ζαβου ... χωρις να βρισκω τα αναλογα θεματα ...
φαινεται αντμιν οτι με τις αναβαθμισεις καποια εχασαν τον δρομο τους...