Τι δουλεια εχει αυτο:
Συμπερασμα: Αν το ζητουμενο ειναι ο ο αριθμος των επιτυχημενων υιοθεσιων να ειναι μεγαλος το 1ο σκεπτικο δεν το πετυχαινει αυτο.
Mε αυτο?
kango1
Εγώ θεωρώ πως αυτή η επιλογή προσέγγισης είναι από την αρχή λάθος..
Δεν πιστεύω ότι απευθύνεται στον συνειδητοποιημένο μελλοντικό ιδιοκτητη..
Με αυτήν την λογική σου απαντώ πως η υοθεσία θα είναι επιτυχης με τον παράγοντα τύχη που πάντα παίζει..
και φυσικά δεν μπορώ να προβλέψω..
Ένας ανθρωπος που θα πάρει ένα σκυλί από παρορμητισμό έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες μολις του φύγει ο παρορμητισμός να το μετανιώσει..
Ποιος συνειδητοποιημένος θα έκανε κάτι τέτοιο?
Ποτε ο παρορμητισμός δεν οδηγεί σε ασφαλή κατάληξη..
Γραφεις...
Εχω δωσει το εξης επιχειρημα ως προς αυτο
και το επιειρημα σου ειναι αυτο...
Νομιζεις οτι δεν μπορουν ανα αντιληφθουν οτι δεν απευθυνεται σε αυτους και να το προσπερασουν? Δηλαδη ενας συνειδητοποιημενος οικολογος ας πουμε θα επηρεαστει απο μια αγγελια με υφος παρομοιο και δεν θα ανακυκλωσει ας πουμε και δεν θα αντιληφθει οτι η αγγελια προσπαθει να πεισει αλλους που μονο ετσι θα ανταποκριθουν?
Τι δουλεια εχει ο οικολογος με τις υπευθυνες υοθεσιες???
Η υπεύθυνη υοθεσία δεν έχει να κάνει ούτε με ανακυκλώσεις, ούτε με τίποτα τετοιο..
Εχει να κάνει με ζωές και δεν ρισκάρεις με τον παράγοντα τύχη..
Δεν κάνουν όλοι για σκυλί..
Πως να το κάνουμε ..?καθημερινά παρα πολλά σκυλιά εγκαταλείπονται στον δρόμο, πετιούνται στα σκουπίδια η από παράθυρα αυτοκινήτων.., αυτοί κάποτε υπήρχαν από αυτούς που βάλαν ένα πόντο στο να παρουν αυτά τα σκυλιά..
Θέλεις εσύ τέτοιες υοθεσιες?
η...αυτο ?:
Πιστευεις οτι ο αντιθετος αριθμος δηλαδη των επιτυχημενων υιοθεσιων δεν αντισταθμιζει το κοστος? Θελω να πω ειναι δυνατον να βλεπει η Κλειαννα ας πουμε μια που απο το δικο της κειμενο ξεκινησαμε οτιδεν αξιζει το ρισκο και να το συνεχιζε απο εμμονη? Πιστευω οτι αγαπη για τα ζωα που εχουν αυτοι οι ανθρωποι μεριαζουν προσωπικες εμμονες. Φυσικα δεν ειναι θεσφατο αυτο! Απλη εικασια και αυτο.
'Ποιος μίλησε για εμμονη?
Αυτο ειναι δικο σου συμπερασμα..
Τα γραφομενα της κλειαννας κρινεται οχι η ιδια η Κλειαννα..
Αυτό είναι το επιχείρημα σου..??
Σου είπα σε έναν δημόσιο χώρο κρινόμαστε και κρίνουμε..
Πολλοί κάποια στιγμή έχουμε ασχοληθεί με υοθεσιες..
Ολοι έχουμε την κρίση μας και την άποψη μας..
Δέχομαι την εικασία σου..
Αλλα επέτρεψε με να έχω την δικη μου άποψη..
οια ειναι τα αντεπιχειρηματα σου?
Δεν υπαρχουν καν επιχειρηματα, για να σου δωσω αντεπιχειρηματα..
Οχι κακως το αντεληφθην αυτο. Αυτο που σου λεω ειναι οτι η αποψη της ειναι πιο τεκμηριωμενη απο τη δικη σου ΚΑΙ τη δικη μου. Η αποψη του σχετικου ειναι παντα ποιο τεκμηριωμενη απο του ασχετου. Η αποψη του γιατρου ειναι πιο τεκμηριωμενη σε ενα θεμα ασθενειας απο ενος ασχετου με την Ιατρικη. Δεν ειπα να μην εχεις αποψη. Αφου εχω εγω γιατι να μην εχεις εσυ. Απλα οτι ειναι και των δυο αποψη απο ασχετους δηλαδη χωρις του κυρους του σχετικου με το θεμα. Κατι σαν τους πανελιστες στην τηλεοραση δηλαδη. Βεβαιως και οι δυο εχουμε το δικαιωμα να την λεμε αλλα δεν εχουμε τα δεδομενα να τη στηριξουμε.
Aπό την στιγμή που δεν γνωριζoμαστε δεν μπορείς να ξέρεις αν είμαι άσχετη η όχι..
Tώρα σου ξανά λέω όλοι όταν συμετεχουμε δημοσια, κρίνομαστε κι ολας.
Θεωρώ πως οι ψυχαναγκαστικές αγγελίες και οι γλυκουλινιες απευθύνονται σε άτομα μειωμένης αντίληψης, θεωρώ πως απευθύνονται στους παρορμητικούς..αυτούς τους ιδιους που περνούν μια μέρα αντί για ένα καρβέλι ψωμί ,ένα σκυλί επειδή είχε ωραία ματάκια πίσω από την βιτρίνα..Ασχετα άμα τελικά δεν μπορεί να το συντηρήσει..
Θεωρώ πως η υοθεσία είναι πολύ σοβαρή πράξη δεν χρειάζεται διανθισμένες αγγελίες..και πρέπει να αντιμετωπίζεται και να απευθύνεται με σοβαρότης.
Εσυ οταν κανεις διαλογο εισαι απο πριν αποφασισμενη να μη πειστεις? Αν κανεις λαθος δεν σκοπευεις να το παραδεχτεις? Δεν ειναι παντα απαραιτητο να πεισουμε αλλα αν συμβει που το κακο? Δεν ειναι μια απο τις καταληξεις ενος διαλογου? Συμφωνουμε ή διαφωνουμε ή με επεισες να συμφωνησω με τα επιχειρηματα σου ή με επεισες να διαφωνησω.
Αρχικό μήνυμα απο kango1 Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν και πιστεύεις ότι σε έναν διάλογο πρέπει τελικά κάποιος να πειστεί..:
jennieΓιατι το ενα αναιρει το αλλο?
Ποιο ειναι το ενα και ποιο το αλλο?
Σε ένα διάλογο ανταλλάσσουμε πληροφορίες..
Που αν σου κάνουν η εμενα, έχει καλός η το αντίστροφο..
Αλλα πάντα η ποιότητα της συζήτησης εξαρτάται και από τον συνομιλητή..
Δ
ηλαδη οταν λες σε καποιον κατι και αυτος δεν το καταλαβαινει ειναι 100% σιγουρο οτι ειτε αυτος δεν θελει ειτε αυτος ειναι ο ζαβος τελικα ενω εσυ 100% τα εχεις μεταφερει τελεια? Αυτο σου συμβαινει συνεχεια στους διαλογους που κανεις? Οταν δεν βλεπυν τι τους δειχνεις φταινε οι αλλοι μονο ? Εσυ τους τα δειχνεις τελεια και οι αλλοι ειναι οι χαζοι? Απιθανο λιγο...
Αν δεν το καταλαβουν ρωτανε..
Αν τωρα δεν εχουν καταλαβει απο την αρχη του νηματος αλλες τοσες παρομοιες αποψεις με την δικη μου απο αλλα μελη..και ειμαστε στην 10 τη σελιδα αλλα συνεχιζει να μην καταλαβαινει και να μην ρωταει.., τοτε ναι..οδηγουμε στο δικο σου συμπερασμα που δεν το εγραψα εγω αλλα εσυ..
οτε δεν διαφωνησα με αυτο απλα ειπα τοι οδηγει σε λιγοτερες επιτυχημενες υιοθεσιες.
Tελικά μας ενδιαφέρει η ποιότητα της υοθεσίας η η ποσότητα..
Να παρακολουθεις τα λεγομενα του συνομιλητη σου για να μην επαναλαμβανονται πραγματα που εχουν ηδη ειπωθει. Πλατιαζει ο διαλογος ανευ ουσιας.
Πως να τα παρακολουθώ
δεν είναι και εύκολο με την μαιευτικη του Σωκράτη..
Οσο για αυτό έχεις απόλυτο δίκιο..
Εχω επαναλάβει 100 φορες τα επιχειρήματα μου, αλλα συνεχίζεις να θεωρείς πως δεν τα έχω καταθέσει..
Επιτέλους ήρθες στα λόγια μου ..αυτή την συζήτηση αν ήμουν ο admin θα την είχα σβήσει, δεν έχει κανένα απόλυτος νόημα..