Υποχθόνια συμπεριφορά!

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Παραλιγο να μεινω στον τοπο σημερα (κυριολεκτικα)
φευγω να παω για ψωνια κ αφηνω την Ηρα κλασσικα στον κηπο, γυρναω μετα απο κανα μισαωρο κ αρχίζω κ την φωναζω οπως παντα να εμφανιστει...
"Ηρα, Ηρα...βρε Ηρα.." τιποτα...
κ το κακο ειναι οτι αυτο της το εμαθα εγω, οταν φευγω να πηγαινει καπου να κρυβεται κ να μην βγαινει:confused:
να μην τα πολυλογω αρχισα να τσιριζω, εβαλα τα κλαμματα σα μωρο παιδι,ψαχναμε σε φρενηρη κατασταση ολο το κτημα ενω περναγαν απτο μυαλο μου τα χειροτερα σεναρια..την τσιμπισε φιδι, εφαγε φολα κ ειναι καπου στα λιγουστρα που δε φαινεται κ σπαρταραει, την εκλεψαν, πως την εκλεψαν? Πως μπηκαν? Πως την βρηκαν κ πως την επεισαν?
Κ εκει πουχα χωθεί μεστα λιγουστρα κ ελεγα αμα την τσιμπισε φιδι κ ειναι εδω ας τσιμπισει κ μενα να τελειωνουμε...ξαφνικά ακουω ενα γνωριμο λαχανιασμα πισω μου...γυρναω κ βλεπω τον ΜΑΛΑΚΑ την Ηρα να με κοιτάει μεστην τρελη χαρα με την γλωσσαρα εξω κ να κουναει την ουρα!
Μιλαμε ενα 20λεπτο υστερα!
Κατέρρευσα κ απλα εκλαιγα σα την ηλιθια μεστα χωματα...ουτε καν να της φωναξω δεν ειχα κουραγιο!
Το θεμα ειναι...οτι μπορεί να της εμαθα εγω να κρυβεται...αλλα δεν εννοουσα κ απο μενα!
Κ εχει (παρα)γινει μουλωχτη τωρα τελευταια κ σε αλλους, ανθρωπους που τους λατρευει,ουτε τους εμφανίζεται ουτε κ τους πλησιαζει μεταo_O
μου το λεγαν κ χαιρομουν κ γω οτι το παιδι εχει εμπεδωσει καλα οσα της διδαξα (τωρα με μουτζωνω:mad:)
Εντωμεταξυ ειναι κ η πρωτη φορα στα χρονικά που δεν υπακουσε στο καλεσμα μου...
δεν ξερω...ηταν πολλα κ μαζεμένα τα χτυπηματα σημερα κ ακομη προσπαθω να συνελθω!
Περιττο να πω οτι ακομη κ στην τουαλέτα να πηγαινω απο δω κ περα θα την παιρνω μαζι μου!
Αλλα απο δω κ περα τι κανουμε?

(Σορυ για το σεντονι...αλλα επρεπε να τα πω καπου, καθως με ενδιαφερει πολυ να ακουσω κ γνωμες)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μήπως να ξαναδουλέψεις το ελα σε πολύ πιο έντονο ρυθμό μπας και ξεκολλησει το μυαλό της από το κρυφτό? Με ποια λογική της το εμαθες αυτό?
Δεν την βλέπω περιεργη τη συμπεριφορά... εβλεπε ότι χαίρεσαι όταν το εκανε στους άλλους, το παγίωσε και το κάνει και σε εσένα.

Επίσης δεν κοιτάς την περίφραξη να δεις μην παίζει κανα σημείο που την κοπανάει, γι'αυτο και αργησε να σου "απαντησει" σημερα?

• Like
Reactions: GRDANE

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Θα την κοιταξω κ την περιφραξη (δεν ημουν σε φαση εκεινη την ωρα..), που υπαρχει μονο πισω, ολο το μπροστινο κ τα πλαγια ειναι ενα μετρο+ μαντρα με καγκελα,αν κ δεν περιμενω να βρω κατι γιατι ειναι ποσα εκατοστα μεστο χωμα!αλλα θα την εξετασω διεξοδικα!
Ειμαι σιγουρη οτι καπου ηταν κρυμμενη η ρουφιανα, κ το κακο ειναι οτι σε 6 στρεμματα με δεντρα με με με εχει μπολικα σημεια να κρυφτει!
Ολες τις εντολες τις δουλευουμε σχεδον καθε μερα, δεν την αφηνω ετσι...δλδ...ελεος, της εμαθα να αποκρίνεται ακομη κ στο ψιτ κ να ερχεται κ τωρα τσιριζα (ποναει ο λαιμος μου) κ με εγραψε!?!
Της το μαθα γιατι δεν θελω αμα λειπω να βολοδερνει η Ηρα στον κηπο κ να την βλεπουν (απο διαφορες αποψεις, μη την πειραζουν τα κ@λοπαιδα, μη την "καλοδει" κανενας, μη μπει σε κανεναν καμια ιδεα να πεταξει φολα κλπ κλπ) προτιμώ(ουσα) ναναι καπου κρυμμενη κ ασφαλης!
Κ παιδευτηκα κιολας πολυ μεχρι να της το μαθω, οχι τιποτ'αλλο!
Ποιος να μου το λεγε?

Να φερω εκπαιδευτη για να της μαθει να μην κρυβεται?
Δε ξερω κατα ποσο θα τα καταφερει...καταρχας η Ηρα δεν υπακουει ποτε κανεναν αλλο, ποσο μαλλον εναν ξενο...το πολυ πολυ να τον κοιταει με το βλεμμα του Βουδα!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Σόρρυ αλλά δεν έχει υπάρξει σκυλι να μην κοιτάει σαν θεο τον (σωστό) εκπαιδευτη, όσο καλή σχέση και να εχετε, όσο καλά και να (θεωρείς ότι) σε υπακουει.
Από εκει και πέρα γιατι να είναι έξω εκτεθειμένη όσο λείπεις και όχι περιορισμένη εντός σπιτιου/crate?

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Η Ηρα μενει μονη της μονο οταν χρειαζεται να παω καπου οπου δεν μπορω με τιποτα να την παρω πχ σουπερ μαρκετ (στην Αθηνα οταν ημαστε αναγκαστικα κανει dog sitting η μανα μου, η κολλητη μου, η πεθερα μου, αν χρειαστει)
ακομη κ για τσιγαρα να παμε, παμε δυο δυο σα τους Χιώτες για να καθομαι εγω μαζι της σταμαξι.
Οταν φευγω κ δεν την παιρνω μαζι μου τσαντιζεται σε υπερμετρο βαθμο, θα διαλυσει το κρειτ, ακομη κ αν χρειαστει να χτυπήσει τον εαυτο της κ θα κατεδαφισει το σπιτι προκειμενου να βγει εξω να δει που ειμαι...για την Ηρα χρειαζομαι μασιφ καγκελωτο κλουβι που κ παλι θα κοπανιεται εκει μεσα, απλα δε θα μπορει να βγει...
Τοχω προσπαθησει με κρειτ οταν ηταν κουταβι, σπαρταραγε σα το ψαρι, την ειχα δεσει εξω, εσπασε την αλυσιδα κ διέλυσε τα καλωδια του τηλεφωνου κ ποσα λαστιχα, πηρα πιο βαρια αλυσιδα, εσπασε το περιλαιμιο κ εσπασε τρεις μηλιες...απτα νευρα της ολα αυτα, επειδη την αφησα!
Η μονη λυση ηταν να την αφηνω ελευθερη μεν να την διδαξω δε πως θελω να συμπεριφερεται οταν λειπω!
Αιντε βρες τον σωστο εκπαιδευτη κ που? Στην Ευβοια...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Όποιος ψάχνει, βρίσκει.
Μου φαίνεται αδιανόητο ότι κατάφερες να της μάθεις πως να συμπεριφέρεται ελεύθερη στον κήπο κατά τη διάρκεια της απουσίας σου, (εδώ δεν μπορούσα να μην ανέβει στον καναπέ όταν έλλειπα γιατί δεν τον έβλεπα για να φάει διόρθωση και δεν υπήρχε και κανείς να τον διορθώσει) και δεν μπορείς να της μάθεις ότι το crate είναι χώρος ύπνου; Με όσα της μαθαίνεις θα έπρεπε να είναι εύκολο να της το μάθεις οταν είσαι σπίτι, και συνέχισέ το με το μαγικό σου και για όταν λείπεις, αφού εδραιώσεις συμπεριφορά με την παρουσία σας εντός

Last edited:

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
μπορει απλως να κοιμόταν .
μπορει να πηδηξε πανω από την περιφραξη και να εφυγε. (όσο ψηλή και να ειναι η περίφραξη.)

πώς της το εμαθες να κρυβεται;
εχει ενα πολύ βαρβατο αγχος αποχωρισμού.:(

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Kαι αν δεν υπάρχει καποιος να την προσέχει πχ στην αθηνα όταν λείπεις, τι θα γινει? Τώρα έχεις την επιλογη του κήπου (κακώς κατ εμέ αλλά δεν ειναι της παρούσης).
Μάλλον το βάρος πρέπει να το ρίξεις στο να μάθει να μενει ήρεμη εν τη απουσία σου. Αν έστω και στο 1% είναι όπως το περιγράφεις, το πρόβλημα σας είναι ο αποχωρισμός.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Κοιταξε να δεις για να μη λεμε κ λαλακιες...
αυτα που ξερω ειναι τα εξης...
οταν φευγω την βαζω να κρυβεται, εαν τυχει κ εντωμεταξυ ερθει κανας φιλος εκεινη κ παλι δεν εμφανιζεται (ετσι μου λενε κ υποθετουν οτι ειναι μαζι μου) κ οταν πλεον γυρναω την φωναζω κ βγαινει απο οπου εχει κρυφτει (κανα χρονο τωρα αυτα)
οποτε σε καμια περιπτωση δεν βαζω το χερι μου στην φωτια οτι η Ηρα καθολη την διαρκεια μενει κρυμμενη γιατι τυχαινει να μην έρθει κ κανενας!
Το κρειτ δε καταφερα να της το μαθω γιατι δεν της αρεσε ποτε ο περιορισμος, χτυπιοταν κ εκλαιγε λες κ την έσφαζες,σε φαση οτι τρομαξα τοσο που πιστεψα οτι θα κανει ζημια στον εαυτο της (δε θαταν κατι πρωτογνωρο) οποτε κ γω δεν επεμεινα περισσοτερο...δεν υπαρχει ενδεχομενο να το δει ποτε ως φωλια της.
Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να της φτιαξω κενελ (που κ παλι θα κλαιει κ θα χτυπιεται)...το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι θαναι sitting duck μεσα σενα κενελ...
δε ξερω...πρεπει να το σκεφτώ...
λυση σιγουρα υπαρχει..την καλυτερη για την Ηρα ψαχνω να βρω

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
άσε τα είδα κι εγώ (και κάτι άλλο που δεν θυμάμαι). Τι να κάνω... Χαζό κινητό με αυτόματη διόρθωση εκεί που δεν πρέπει, καμία διόρθωση εκεί που πρέπει και μικρά "πλήκτρα" αφής σε μεγάλα δάχτυλα. Καταλαβαίνεις. Όλα φταίνε εκτός από εμένα! :p

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
άσε τα είδα κι εγώ (και κάτι άλλο που δεν θυμάμαι). Τι να κάνω... Χαζό κινητό με αυτόματη διόρθωση εκεί που δεν πρέπει, καμία διόρθωση εκεί που πρέπει και μικρά "πλήκτρα" αφής σε μεγάλα δάχτυλα. Καταλαβαίνεις. Όλα φταίνε εκτός από εμένα! :p
Πωωωωωωω! Τι έκανες τώρα...
Mου χάλασες τη φαντασίωση...

Πίστεψα ότι ήταν άσκηση, προς αποφυγή του Αλτσχάϊμερ!

Last edited:
  • Like
Reactions: Orilis and mareco

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
@ghelly δεν εχει προβλημα η Ηρα να μενει ηρεμη, αρκει ναναι ελευθερη κ οχι περιορισμενη.
Πιστεψτε με εαν καποιος εχει αγχος αποχωρισμου αυτος ειμαι εγω κ οχι η Ηρα (οχι δεν της το δειχνω αλλα η καρδούλα μου το ξέρει) για να ακριβολογουμε με εχει ψιλοφτυσμενη.

Να σας εξηγησω πως το εμαθε...ξεκινησε σαν παιχνιδι, εχουμε κατι μεγαλα μπλε ελατα νομίζω λεγονται, τεσπα αυτα ειναι πολυ φουντωτα κ μεγαλα, απο κουταβι παιζαμε κυνηγητο γυρω γυρω κ αυτη για να την σκαπουλαρει οποτε νομιζε οτι θα την πιασω χωνοταν απο κατω κ κρυβοταν μεχρι να φυγω (ή ετσι νομιζε) εγω εκει περα ακριβως επειδη ειναι τοσο φουντωτο δεν εχω προσβαση...τεσπα 1 2 3 την παρατηρησα κ με το που την εβλεπα κ ηταν ετοιμη να χωθει ελεγα "κρυψου" κ αφου το κανε της ελεγα μπραβο κ εφευγα, μετα απο καμποσο πηγαινε να βγει αλλα εγω την παρακολουθουσα κ της ελεγα "μεινε" ξαναχωνοταν αυτη παλι μπραβο εγω...το καναμε αυτο δε ξερω κ γω ποσες φορες, αμα πηγαινε να βγει την διορθωνα κ αμα εβγαινε μονο μετα απο καλεσμα μου ειχε πολλα χαδια κ λιχουδιες κ επαιζα μαζι της ποση ωρα με το μπαλάκι!
Καποια στιγμη που πηγα να φυγω ειπα μωρ δε το επιχειρω? Δε περιμενα βεβαια να το κανει, αλλα πριν φυγω της ειπα κρυψου κ πηγε παλι κ χωθηκε, εε ειπα με το που φυγω θα βγει αυτη, οταν γυρισα κ την φώναξα βγηκε απτο ελατο, ειπα οτι απλα θα τυχε...
Ομως καπως ετσι ξεκινησε το ολο θεμα...κ στην πορεια ανακαλυπτε κ απο μονη της αλλες κρυψωνες, υστερα αρχισαν να μου λενε κ οι φιλοι οτι πηγαιναν να την δουν κ αυτη δεν εμφανιζοταν...οποτε υπεθεσα οτι φευγω εγω κ αυτη συνεχιζει να κρυβεται...
σε καποια φαση της αφηνα μονο νερο (παντα) αλλα δεν καταλαβαινα αμα επινε ή οχι (για να καταλαβω δλδ αμα βγαιβει η οχι) γυρναγα κ το βρισκα ανεγγιχτο, για να το σιγουρεψω αφηνα κροκετα (αφου την μετραγα αριβως ποσες κροκετες) οταν γυρναγα τις ξαναμετραγα κ αυτες ανεγγιχτες...

@ntoulis δε νομίζω οτι ειναι μανιοκαταθλιπτικη για να χει αυτοκτονικες τασεις, αλλα μπορει να βλαψει τον εαυτο της χωρις να την νοιαξει, ναι...τοχω δει να συμβαινει...

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα

Ειναι δυνατόν να δίνεις εντολή μείνε (ή εστω «κρύψου» που περιείχε και το μείνε) και να φεύγεις επί μακρώ;
Καλά δεν καταλάβαινες ότι με αυτόν τον τρόπο ή θα κατέστρεφες την εντολή μείνε ή θα δημιουργούσες μεγαλη πίεση ή τρικυμία εν κρανίω στο σκυλί;

Last edited:

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Κοιτα...ανα καιρους παω να της μαθω διαφορα...περαν των "κλασσικων" ,αλλες φορες πιανει αλλες φορες οχι, δεν ειναι μονο δλδ κατα ποσο την δουλευω εγω αλλα κ κατα ποσο η Ηρα σαν Ηρα μπορει να το δεχτει (βλεπε crate)
στην προκειμενη δεν πιστευα οχι οτι θα το τραβηξει τοσο αλλα ουτε καν οτι θα το κανει εξαρχης...
Το μεινε το χρησιμοποιησα αρχικα γιατι αυτη την εντολη ηξερε, το κρυψου οτι της το μάθαινα.
Απο κυνηγητο ξεκινησαμε να την ψαχνω επι ενα 20λεπτο καταληξαμε...