Υπέρηχο διαθέτουν αρκετοί γενικοί κτηνίατροι (μη υπερηχολόγοι), ωστόσο το έχουν για περίπτωση ανάγκης που λένε και μήπως δουν κάτι «χοντρά-χοντρά».
Όταν θέλουμε να κάνουμε υπέρηχο (προγραμματισμένο), θα πρέπει να πάμε σε εξειδικευμένο υπερηχολόγο που διαθέτει την αντίστοιχη τεχνογνωσία, εμπειρία και τον σωστό εξοπλισμό. Μόνο εκεί θα μπορέσουμε να έχουμε μια πραγματικά αξιόπιστη απεικόνιση.
Όταν επαναλαμβάνουμε υπερήχους και ειδικά όταν έχουμε ευρήματα, θα πρέπει να κάνουμε τον επόμενο υπέρηχο ιδανικά πάλι στον ίδιο υπερηχολόγο με το ίδιο μηχάνημα. Έτσι θα μπορούμε να έχουμε σωστή σύγκριση του πριν και του μετά πχ. στην περίπτωση μια κύστης όπου θέλουμε να δούμε αν μεγάλωσε.
Επίσης πριν τον υπέρηχο ζητάμε οδηγίες (π.χ. μπορεί να θέλει ο γιατρός το σκύλο με γεμάτη κύστη, να μην έχει κατουρήσει κλπ.)
Έχει τύχει να κάνω υπέρηχο, να υπάρχει όγκος στη σπλήνα, ο γενικός γιατρός δεν είδε τίποτα απολύτως και μετά είδαμε τον όγκο στον υπερηχολόγο.
Ομοίως και με ακτινογραφία.
Πολύ πρόσφατα, έκανα ακτινογραφία (ο θεός να την κάνει, την είδαν 2 κτηνίατροι μετά και είπαν ότι «δεν διαβάζεται») σε πόδι γατιού σε γενικό κτηνίατρο, όπου δεν έδειξε κάταγμα. Τρεις εβδομάδες μετά, άλλη ακτινογραφία, δείχνει "παλιό" κάταγμα καραμπαμπάμ. Αποκλείεται να έσπασε στο μεσοδιάστημα το πόδι σε ένα γατί που έμενε και μένει μονίμως σε κρέιτ.