Υιοθεσια μετ'εμποδιων

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
@_Goofy μην γελάς καθόλου. Χθες τσακιστηκε και πήγε και στα δύο σούπερ μάρκετ να πάρει τα παξιμάδια. Εγώ το πρωί πινω πορτοκαλάδα και μια μπανάνα. Εκείνος ένα κουβά καφέ και βουτάει ότι υπάρχει. Σήμερα βουταγε μόνο παξιμάδι μην τυχόν ζηλέψει ο σκύλος που και εκείνος έτρωγε πρωινό παξιμάδι, και μου λέει φάε κι εσύ ένα, να σε βλέπει. Τι λες μωρέ μήπως να φάω και κροκετες τό μεσημέρι δηλαδή?? Θεούλης δεν θα πει τίποτα.

_Goofy

Well-Known Member
8 Μαρτίου 2021
50
59
@_Goofy μην γελάς καθόλου. Χθες τσακιστηκε και πήγε και στα δύο σούπερ μάρκετ να πάρει τα παξιμάδια. Εγώ το πρωί πινω πορτοκαλάδα και μια μπανάνα. Εκείνος ένα κουβά καφέ και βουτάει ότι υπάρχει. Σήμερα βουταγε μόνο παξιμάδι μην τυχόν ζηλέψει ο σκύλος που και εκείνος έτρωγε πρωινό παξιμάδι, και μου λέει φάε κι εσύ ένα, να σε βλέπει. Τι λες μωρέ μήπως να φάω και κροκετες τό μεσημέρι δηλαδή?? Θεούλης δεν θα πει τίποτα.
Απλά σας αγαπώ και τους δύο!
:giggle:
Κλαίω από τα γέλια. Να είστε καλά

• Like
Reactions: aleka1

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Οκ πήγαμε βόλτα και γυρίσαμε σε τρία τέταρτα.
Ο σκυλος ειναι τελείως απροβλημάτιστος. Τον έχουμε σκαρτες τρεις μέρες. Τον πήραμε από εκεί που είχε μάθει, πήγε σε ένα σπίτι, σε κτηνίατρο, έκανε μπάνιο δεν έχει διαμαρτυρηθεί για τίποτα.
Έδιωξα πρώτα τον άντρα μου, έδωσα στο σκύλο παξιμάδι στο μαξιλαρι του, μετά έβαλα παπούτσια κλειδιά τσαντα χωρίς άλλη κουβέντα, έκλεισα την πόρτα και έφυγα. Δεν άκουσα ούτε κιχ. Απομακρύνθηκαμε κανονικά στο χιλιόμετρο, γυρίσαμε (σε όλη τη βόλτα έκανα μάθημα στον άντρα μου να μην κάνει υπερβολές όταν μπούμε) μπήκαμε μας περίμενε ακριβώς πίσω από την πόρτα το παξιμάδι δεν το είχε φάει, δεν είδα τίποτα ανακατωσούρα πουθενά, χαρές έκανε, εμείς και καλά χαλαρουιτα, ένα χάδι και πίσω στη ρουτίνα.
Ευτυχώς πφφφφφφ

Και που είσαι @mareco εκείνο το crate υπάρχει μήπως και σε μέγεθος συζύγου?

Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
529
49
Κυρία @aleka1 θελω να σας γνωρίσω!!! Πολύ σας έχω αγαπήσει και τους δυο. Σήμερα ελεγα την ιστορία σας στην μικρή μου ( μικρη..ο Θεός ν την κάνει, μια γάιδαρο 16 χρονων ειναι) και μου έλεγε συνέχεια "αχου τι γλυκουλααα". Μακάρι να υπήρχαν πολλοί σαν εσας: που αγαπάτε απλα ένα ζωακι, χωρίς να σας νοιαζει φύλο, ηλικια, ρατσα, μέγεθος κλπ κλπ. Καλή επιτυχία με το εμβόλιο αυριο! Όλα καλά θα πάνε!!

• Like
Reactions: aleka1

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Κυρία @aleka1 θελω να σας γνωρίσω!!! Πολύ σας έχω αγαπήσει και τους δυο. Σήμερα ελεγα την ιστορία σας στην μικρή μου ( μικρη..ο Θεός ν την κάνει, μια γάιδαρο 16 χρονων ειναι) και μου έλεγε συνέχεια "αχου τι γλυκουλααα". Μακάρι να υπήρχαν πολλοί σαν εσας: που αγαπάτε απλα ένα ζωακι, χωρίς να σας νοιαζει φύλο, ηλικια, ρατσα, μέγεθος κλπ κλπ. Καλή επιτυχία με το εμβόλιο αυριο! Όλα καλά θα πάνε!!
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την αγάπη και για κάθε βοήθεια. Όχι καλέ 16χρονο γαιδαρο, μωρό είναι, να την χαίρεστε.
Ναι ελπίζω να είναι καλά με το βρωμοεμβολιο (έτσι που μπλέξαμε είναι λίγο μονόδρομος κι αυτό)
Τα φιλιά μας

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.747
7.268
Να σου πω βρε Αλέκα (μιλάμε στον ενικό ε; ), συνταξιούχοι δεν είπες ότι είστε; Άρα χρόνο έχετε.

Οπότε μήπως, λέω μήπως, όταν λίγο ηρεμήσετε με τη νέα κατάσταση, να αρχίσετε να το ψάχνετε με τη φρέσκια διατροφή; Έχουμε μπόλικο υλικό να μελετήσεις στο φόρουμ.

• Like
Reactions: vek

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
@Estranged και ΒΕΒΑΊΩΣ στον ενικό, ναι ναι.
Λοιπόν για τη διατροφή. Εχθές κάποιος μου έδειξε ένα ωραίο άρθρο (δεν ξέρω πώς γράφετε "εδώ" και το πατάς και σε πάει στο άρθρο, που έλεγε για διατροφή κυρίως (αλλά και για τις ρατσες) μιλάμε είναι απλά ΤΈΛΕΙΟ δεν ξέρω ποιος το έγραψε. Και αντιλήφθηκα πάρα μα πάρα πολλά για το θέμα. Κι εγώ σκέφτομαι να τις κόψω τις κροκετες. Με την τιμή του κιλού άλλωστε μπορώ να του αγοράσω φρέσκο κρέας, όχι μόνο κοτόπουλο η χοιρινό αλλά και μοσχάρι και μικρά ψαράκια. Να συμπληρώνω και τίποτα λαχανικό και τραχανά. Νομίζω μακράν καλύτερα θα είναι.
Αν μπορείς δείξε μου κάποια άρθρα να διαβάσω.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.747
7.268
Μπορείς να δείς από το φόρουμ τα νήματα που έχουν μέσα κ άρθρα (είναι όμως μεγάλα, προειδοποιώ):

Μαγειρεύοντας για το σκύλο

Συνταγές για διατροφή σκύλου με μαγειρευτό φαγητό

Υπάρχει κ η επιλογή ωμής διατροφής (BARF) που ακολουθούν πολλά παιδιά από δω μέσα (αυτό είναι νήμα-τέρας!):

BARF συνοπτικά για αρχάριους.

Εντωμεταξύ, υπάρχουν κ κάποια επι μέρους πιο ειδικά, για τα λαχανικά, τα μυρωδικά, τις βιταμίνες, δεν τα βρίσκω πρόχειρα τώρα. Ρώτα να σε βοηθήσει όποιος τα χει εύκαιρα όταν έρθει η ώρα (μπορεί να έχει συνδέσμους κ μέσα σε αυτά που σου βαλα πάνω βέβαια) ή αλλιώς δες αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία της αναζήτησης του φόρουμ.

Τέλος πάντων χοντρικά:
Οχι ζάχαρες, όχι μπαχαρικά, όχι σάλτσες και ελάχιστα εώς καθόλου αλάτια.

ΟΧΙ ΚΟΚΚΑΛΑ στο μαγειρευτό.

ΟΧΙ ΧΟΙΡΙΝΟ στην ωμή διατροφή.

Θέλει χρόνο και ψάξιμο για να βρεις μια ικανοποιητική αναλογία στα διατροφικά στοιχεία. Αλλά εσύ χρόνο έχεις, γι'αυτό στο πρότεινα!

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
@aleka1 εχω κανει ενα συνοπτικο Pdf που στελνω σε φιλους γνωστους για το ξεκινημα, ειναι και εικονογραφημενο αχαχχαχα. Τα πολυ βασικα βεβαια, θελει και λιγο ψαξιμο μετα.

Attachments

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
@Estranged ευχαριστώ πολύ, θα τα μελετήσω, για ωμά δεν με βλέπω αλλά θα το διαβάσω. Είναι πολύ χρήσιμες και οι οδηγίες να σαι καλά.

@medusa αρχικά θέλω να υποβάλλω τα σέβη μου για το θέμα με την Hope το έχω διαβάσει και νομίζω πως οτιδήποτε και να πω είναι απλά εξαιρετικά λίγο.

Ευχαριστώ πολύ για το pdf εξυπηρετικοτατο.

Μωρέ από Δευτέρα το αργότερα θα τρώει ο tesoro φαΐ αληθινό.

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Αλλάξαμε και εμείς από ξηρά σε μαγειρευτό. Η διαφορά θεαματική
Α ωραία. Διαφορά σε τι δηλαδή ?? Και πώς φτιάχνετε το μενού?? Διαβαζω τα θέματα που μου έδειξαν παραπάνω ( είναι όντως πολύ μεγάλα ) και δυσκολεύομαι, λέω μέχρι να καταλάβω καλά για να είναι πλήρες απαραίτητων συστατικών το πιάτο, να βάζω μισο μέρος κροκετες και μισο κάποιο κρέας.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Α ωραία. Διαφορά σε τι δηλαδή ?? Και πώς φτιάχνετε το μενού?? Διαβαζω τα θέματα που μου έδειξαν παραπάνω ( είναι όντως πολύ μεγάλα ) και δυσκολεύομαι, λέω μέχρι να καταλάβω καλά για να είναι πλήρες απαραίτητων συστατικών το πιάτο, να βάζω μισο μέρος κροκετες και μισο κάποιο κρέας.
Τρίχωμα, όρεξη, κόπρανα. Ακόμα δεν έχουμε κάνει εξετάσεις αίματος για να δω τι γίνεται και εκεί.

Στοχεύεις σε συνολική ποσότητα φαγητού 2-3% του βάρους του σκύλου. Εμείς δίνουμε 60% κρέας (εναλλάξ κοτόπουλο, μοσχάρι, αρνί και κατσίκι συμπεριλαμβανομένης λίγης καρδιάς κοτόπουλου ή μοσχαριού) συν 5% συκώτι, το υπόλοιπο πηγαίνει σε ρύζι (20%) και 15% γλυκοπατάτα-λαχανικά (μπρόκολο-κολοκυθάκια-φασολάκια κυρίως). Πολλοί βάζουν και κολοκύθα αλλά το στομάχι της Άμπυ φαίνεται να διαφωνεί με αυτό το υλικό. Κάθε μέρα για συμπλήρωμα από περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού τσόφλι αυγού πολύ καλά χτυπημένο να γίνει σκόνη. Κάθε μέρα ασπράδι αυγού και 2 φορές τη βδομάδα ολόκληρο. Για ω3 ή ψαράκι φρέσκο ή λάδι σολωμού. Αυτά σε γενικές γραμμές. Στο μαγειρευτό στόχος είναι η ισορροπία σε εβδομαδιαία βάση, όπως και στους ανθρώπους. Από φρουτάκια όταν έχω πάρει, μήλα και μπανάνα. Α, και κεφίρ! Στην αρχή είναι λίγο ανηφόρα, μέχρι να πάρεις το κολλάει και να δεις και τι του κάθεται καλά. Μπορείς να αρχίσεις με κοτοπουλάκι και σιγά σιγά να δοκιμάζεις και νέες πρωτεΐνες.

• Like
Reactions: vek

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Ωωωω πολύ πολύ ευχαριστώ. Έτσι θα το κάνω κι εγώ.
Μια τελευταία απορία. Το αυγό (τσόφλι, ασπράδι κρόκο) ωμά η βρασμένα??
Ψαράκι σαρδέλα η γαύρο λογικά κανονικά με κόκαλο και κεφάλι έτσι ??

• Love
Reactions: noni_papa

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Ωωωω πολύ πολύ ευχαριστώ. Έτσι θα το κάνω κι εγώ.
Μια τελευταία απορία. Το αυγό (τσόφλι, ασπράδι κρόκο) ωμά η βρασμένα??
Ψαράκι σαρδέλα η γαύρο λογικά κανονικά με κόκαλο και κεφάλι έτσι ??
Αυγό προσωπικά το δίνω βρασμένο και κρατάω τα τσόφλια. Μπορείς εννοείται να κρατήσεις και τα τσόφλια από αυγά ωμά (πχ από κέικ κλπ) αλλά αυτά θα τα βάλεις για 10' στους 100 βαθμούς στο φούρνο για σαλμονέλλα. Τα βραστά έχει καταστραφεί ήδη, αν και έχω διαπιστώσει ότι αν τα ψήσεις και αυτά γίνονται πιο εύκολα σκόνη. Πρέπει να γίνουν τελείως σκόνη. Ψάρι εδώ βρίσκω μόνο σαρδέλα, προσωπικά τη δίνω ολόκληρη, εκτός και αν πέσω σε μεγάλη σαρδέλα οπότε αφαιρώ το κόκκαλο.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.747
7.268
Εγώ κ το σκέτο το τσόφλι (δλδ που μου μένει όταν σπάω αυγά για να φτιάξω κάτι για μένα) το περνάω ένα καλό ζεμάτισμα. Κ το αυγό γενικά το δίνω βρασμένο για το φόβο της σαλμονέλας. Αλλά πολλοί τα δίνουν ωμά.

Κ πολλοί άνθρωποι "πίνουν” κ ωμό αυγό ;)Είναι θέμα απλής λογικής κ πόσο φοβάσαι/εμποστοσύνη έχεις μωρέ για το υλικό. Το ότι ό,τι μαγειρεύεις κ όσο πιο πολύ το μαγειρεύεις χάνει θρεπτικά στοιχεία είναι γενικός κανόνας για τα φαγητά, άσχετα από το "είδος" που τα καταναλώνει.

Για τη σαλμονέλα ειδικά, η μορφή του πεπτικού των σκυλιών λένε έχει πολύ μεγαλύτερη "ανοχή". Όχι ότι δεν παθαίνουν ποτέ όμως.

Τα λαχανικά (ειδικα τα φυλλώδη) κ τα φρούτα να τα εισάγεις σιγά σιγά, πολλά σκυλιά έχουν ευαισθησίες σε διάφορα, όπως της Νόνης στην κολοκύθα.

Το ρύζι να είναι αποκλειστικά λαπάς. Εγώ το αποφεύγω γενικά, υπάρχει λόγος, αλλά παραείναι πολλή πληροφορία για τώρα. Παρακολούθα το λίγο πώς θα πάει.

Ζυμαρικά (που είπες για τραχανά) πολύ με μέτρο. Πάλι υπάρχει λόγος.

Γαλακτοκομικά, εντόσθια, συκώτι προκαλούν μαλακά κακά. Μην ανησυχήσεις.

Η πολλή πρωτεΐνη (πχ κρέατα) χωρίς αντίστοιχο ασβέστιο πάλι προκαλεί μαλακά κακά. Μην ανησυχήσεις - αλλά ξαναδες το με την ισορροπία του ασβεστίου. Πρέπει να ισορροπούν.

Μην αναμίξεις ξηρά με φρέσκο στο ίδιο γεύμα. Έχουν διαφορετικούς χρόνους πέψης κ ζορίζεται το πεπτικό.

Μείνε στην ξηρά μέχρι να βρεις μερικές συνταγές κ να αρχίσεις να παίρνεις το κολάι.

Ξεκίνα απελπιστικά απλά. Ένα κρέας, μία "βάση" (ρύζι/άμυλο) κ τσόφλι. Κ δοκίμαζε ένα ένα ένα από λαχανικά κ εντόσθια όπως στα λέει η Νόνη. Γενικά, δοκίμαζε (κ τα βασικά ακόμα - ούτε όλα τα κρέατα κάθονται καλά σε όλα τα σκυλια) κ δες ανταπόκριση στα κακά. Μην τρελαίνεσαι με τις ποσότητες, με το μάτι, όπως σου φαίνεται λογικό με τις αναλογίες που σου δωσαν - από λογική σε εμπιστεύομαι :giggle:

Μην τρελαθείς να τα αλλάζεις όλα κ να τα δοκιμασεις όλα σε μικρό χρονικό διάστημα, ή να εισάγεις όλα μαζί, θα πάθει καμια κολίτιδα κ θα μας κυνηγάς :LOL:

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
@ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ ευχαριστώ και πάλι. Πολύ πληροφορία όμως βρε παιδι !!!!, ξελιγωθηκα στο διάβασμα. Ωραίο άρθρο βεβαίως ,πάλι μπέρδεμα όμως, ίσως είχαν δίκιο στο χωριό για την ξηρά τροφή?? Το πιο σημαντικό είναι να μην είναι υπέρβαρος ο σκύλος τελικά. Βλεπω ότι εσείς λέτε ποιοτική τροφή σε εισαγωγικά. Άρα δεν την προτιμάτε?? Τι τον ταΐζετε εσείς??
Ξηρά τροφή τον ταΐζω αλλά δεν θεωρώ πως είναι το καλύτερο γ' αυτό και το βάζω σε εισαγωγικά.
Σου είπα αγάλι, αγάλι. Διαβάζεις, ξαναδιαβάζεις και αφομοιώνεις σιγά σιγά.

Θα πρότεινα να μην βιαστείς. Δώσε για αρχή μια καλή τροφή και μελέτα το μαγειρευτό. Εφόσον έχεις χρόνο θα βρεις τις σωστές συνταγές. Βάλε στα υπόψιν πως μπορεί να μην του "κάθετε" καλά το κοτόπουλο αλλά να μην έχει πρόβλημα με το αρνί ή το αντίστροφο.

Σαρδέλες δίνεις ωμές όπως είναι και δυο τρεις, όχι πολλές. Μπορεί να μην έχει πρόβλημα, μπορεί να παρουσιάσει και σκατούλες ως τούρτα.

* edit

Γράφαμε την ίδια ώρα @Estranged :)

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Το ξέχασα να αναφέρω το σωστό βράσιμο του ρυζιού. Να γίνεται πιο νιανιά πεθαίνεις. Ευχαριστώ για την επισήμανση @Estranged :love: Επίσης τα λαχανικά να τα βράζεις καλά και μετά πουρέ στο μούλτι. Ολόκληρα συνήθως έχουν θέμα πέψης. Όπως είπε και η @Estranged πολύ σταδιακή εισαγωγή.