Υιοθεσια μετ'εμποδιων

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Τι όμορφο θέμα ! Σου φτιάχνει την ημέρα! Ένας μαμάκιας τι αλλο να ζητήσεις. Καλώς ήρθατε και από εμένα. Δεν μου άφησαν καμμιά συμβουλή να δώσω οπότε μόνο να σας πω ότι είσαστε πολύ τυχεροί που αποφάσισε να σας σώσει ένας σκύλος:love:

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Καλησπέρα
Σήμερα στη βόλτα συναντήσαμε στο απέναντι πεζοδρομιο ένα σκύλο και μας έκανε δύο γάβγισματα, σταμάτησε ο tesoro έκανε και αυτός ένα γαβ κουνώντας ουρά και συνέχισε. Οπότε άκουσα και τη φωνή του.

Διάβασα στο θέμα Νομοθεσία/Ζώα συντροφιάς ότι μπορεί να γίνει υποχρεωτική η στείρωση. Προφανώς μόνο σε όσα έχουν τσιπ, αλλιώς πως θα σε βρει ? Γενικά βέβαια το θεωρώ ολοκληρωτικά απίθανο να εφαρμοστεί, (να φορολογηθουμε ναι αυτό εύκολα μπορούν να το κάνουν, και τι πρωτότυπο άλλωστε)πως θα μπορεί κάποιος (και ποιος θα είναι αυτός) να ελέγξει?? Όμως αν συμβεί, θα πρέπει εγώ να υποβάλω σε εγχείρηση ένα ζωντανό 8 ετών χωρίς λόγο και αιτία??? Ένας λόγος τώρα να το σκέφτομαι πάλι για το τσιπ.

Και ένα τελευταίο για σήμερα. Δεν έχει μπει κάποιος στο σπίτι μας να δω αντιδράσεις. Να παραγγείλω ας πούμε και να έρθει ένας ντελιβερας η να το αφήσω για καμιά βδομάδα ακόμα??

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
@vek ευχαριστώ πολύ. Σιγά που δεν έμειναν συμβουλές και οδηγίες, αστείο πράγμα, κάθε τόσο απορίες έχω. Πραγματικά είμαστε τυχεροί.

• Love
Reactions: vek

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Καλησπέρα
Σήμερα στη βόλτα συναντήσαμε στο απέναντι πεζοδρομιο ένα σκύλο και μας έκανε δύο γάβγισματα, σταμάτησε ο tesoro έκανε και αυτός ένα γαβ κουνώντας ουρά και συνέχισε. Οπότε άκουσα και τη φωνή του.

Διάβασα στο θέμα Νομοθεσία/Ζώα συντροφιάς ότι μπορεί να γίνει υποχρεωτική η στείρωση. Προφανώς μόνο σε όσα έχουν τσιπ, αλλιώς πως θα σε βρει ? Γενικά βέβαια το θεωρώ ολοκληρωτικά απίθανο να εφαρμοστεί, (να φορολογηθουμε ναι αυτό εύκολα μπορούν να το κάνουν, και τι πρωτότυπο άλλωστε)πως θα μπορεί κάποιος (και ποιος θα είναι αυτός) να ελέγξει?? Όμως αν συμβεί, θα πρέπει εγώ να υποβάλω σε εγχείρηση ένα ζωντανό 8 ετών χωρίς λόγο και αιτία??? Ένας λόγος τώρα να το σκέφτομαι πάλι για το τσιπ.

Και ένα τελευταίο για σήμερα. Δεν έχει μπει κάποιος στο σπίτι μας να δω αντιδράσεις. Να παραγγείλω ας πούμε και να έρθει ένας ντελιβερας η να το αφήσω για καμιά βδομάδα ακόμα??
Ελπίζω να μην ψηφιστεί αλλά μην αγχώνεσε για αυτό από τώρα.Μέχρι να γίνει πράξη έχουμε 10ετιές μπροστά.μας.Εχεις έναν μούργο που δεν δείχνει να έχει προβλήματα συμπεριφοράς οπότε κάνεις ότι έκανες απλώς σε καινούργιες καταστάσεις εχεις τα ματια σου πάντα πανω του.

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Καλημερα
Πηγαμε στον κτηνιατρο για τα αποτελεσματα. Ευτυχως ειναι "ανελπιστα καλα" οπως μας ειπε για την ηλικια του και για αδεσποτο.:giggle: Δεν εχει καλαζαρ ουτε αυτο απο τα τσιμπουρια δεν θυμαμαι πως λεγεται, μονο ελαχιστα ανεβασμενες οι τρανσαμινασες (απο 66 το ανωτερο εχει 75). Καναμε το αντιλυσικο , βαλαμε και το βρωμοτσιπ εχει χασει και μισο κιλο (προφανως απο τις πολλες βολτες). Του ειπα για την διατροφη που μου προτείνατε και ξεκιναει απο σημερα, ενταξει μου ειπε, να προσεχω την πρωτεινη να μην ειναι πολυ και να μην του δινω αλεσμενα γιατι πρεπει και να μασαει. (και να μην του δινω ωμα) Τα υπολοιπα εμβολια θα τα κανουμε σε ενα μηνα τουλαχιστον μια φορα και απο κει και περα λογω ηλικιας μπορει και οχι, θα δουμε.
Βαλαμε κολαρο για τα παρασιτα και του εδωσε και ενα χαπι drontal.

Τον ρωτησα για την υποχρεωτικη στειρωση και πολυ γελασε, σιγα μην γινουν μου λεει αυτα, αλλα και αν γινει εγω θα σας δωσω πιστοποιητικο οτι δεν μπορει να υποβληθει σε επεμβαση λογω προβληματων καρδιας . Τελεια :giggle:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
... αλλα και αν γινει εγω θα σας δωσω πιστοποιητικο οτι δεν μπορει να υποβληθει σε επεμβαση λογω προβληματων καρδιας . Τελεια :giggle:
Καθόλου καλή απάντηση!

Επίσης, ενήλικος σκύλος που έχει εξετάσεις "ανέλπιστα καλές" και βάρος / όψη γενικά καλά, μάλλον δεν ήταν πολύ καιρό αδέσποτος. Από κάπου έφυγε. Από κάπου τον φύγανε. Κάπου πάντως πρέπει να ήταν, όπου είχε τουλάχιστον την στοιχειώδη φροντίδα.

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Να σου πω για το θέμα αδεσποτος κι εγώ προσπαθώ από όσο καταλαβαίνω τις αντιδράσεις να βγάλω συμπέρασμα.
Δείχνει απόλυτη αδιαφορία για σκύλους, γάτες, πουλιά, αυτοκίνητα, μηχανές, κουδούνια. Κάνει χαρές σε όποιον άνθρωπο τον πλησιάσει (με κάποια δουλοπρεπεια να το πω) χωρίς να αγγίζει, δειχνει τεράστιο ενδιαφέρον για τα σκουπίδια και στο σπίτι και στο δρόμο. Προσαρμοζεται εύκολα στο σπίτι στο ιατρείο στο μπάνιο. Εγώ θεωρώ ότι δεν γεννήθηκε αδεσποτος αλλά έχει ζήσει αδεσποτος αρκετό καιρό. Έτσι με τις ελάχιστες γνώσεις μου.

Πες μου όμως @mareco τι σε προβλημάτισε στην απάντηση του γιατρού για την στείρωση??

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Πες μου όμως @mareco τι σε προβλημάτισε στην απάντηση του γιατρού για την στείρωση??
Μεγάλη συζήτηση.
Σε τίτλους, δεν μου αρέσει ως επίσημη απάντηση επιστήμονα.
Είναι σαν να λέει: Το chip που είναι υποχρεωτικό από τον νόμο, μην το βάλεις και αν σου πει κανείς τίποτα, θα σου δώσω χαρτί, ότι ο σκύλος σου, έχει ευαισθησία στο τρύπημα της βελόνας και θα είσαι εντάξει. Ε...δεν μου αρέσει.

Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
529
49
Καθόλου καλή απάντηση!

Επίσης, ενήλικος σκύλος που έχει εξετάσεις "ανέλπιστα καλές" και βάρος / όψη γενικά καλά, μάλλον δεν ήταν πολύ καιρό αδέσποτος. Από κάπου έφυγε. Από κάπου τον φύγανε. Κάπου πάντως πρέπει να ήταν, όπου είχε τουλάχιστον την στοιχειώδη φροντίδα.
@mareco συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ και στα δυο που λες!!!

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Μεγάλη συζήτηση.
Σε τίτλους, δεν μου αρέσει ως επίσημη απάντηση επιστήμονα.
Είναι σαν να λέει: Το chip που είναι υποχρεωτικό από τον νόμο, μην το βάλεις και αν σου πει κανείς τίποτα, θα σου δώσω χαρτί, ότι ο σκύλος σου, έχει ευαισθησία στο τρύπημα της βελόνας και θα είσαι εντάξει. Ε...δεν μου αρέσει.
Ναι εντάξει, κατάλαβα το σκεπτικό σου.
Δεν έχεις άδικο.

Επειδή ζούμε εδώ που ζούμε όπου τα παράθυρα έχουν νόμους και όχι το αντίστροφο, είναι σίγουρο ότι θα ισχύσουν τελικά αυτά και ακόμα περισσότερα.

Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
529
49
του εδωσε και ενα χαπι drontal.
Αν σας κάνει σήμερα αδιαθεσία, ακεφιά, γκρινίτσα ή εμετό μην τρελλαθείτε! Μπορεί να είναι απ το drontal. Θα πάρετε τη γιατρό φυσικά απλώς σας το λεω για να σας προιδεάσω. Μπορεί να μην κάνει και τίποτα. Εμένα είχε φοβερή ευαισθησία στο drontal (το αλλάξαμε) ακόμα και στην αμπούλα!!

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Αν σας κάνει σήμερα αδιαθεσία, ακεφιά, γκρινίτσα ή εμετό μην τρελλαθείτε! Μπορεί να είναι απ το drontal. Θα πάρετε τη γιατρό φυσικά απλώς σας το λεω για να σας προιδεάσω. Μπορεί να μην κάνει και τίποτα. Εμένα είχε φοβερή ευαισθησία στο drontal (το αλλάξαμε) ακόμα και στην αμπούλα!!
Ναι ευχαριστώ, μου το είπε κι ο γιατρός όπως και για το κολαρο scalibor μου είπε να έχω το νου μου.

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Καλησπέρα Αλίκη. Είμαστε μια χαρά, ευτυχώς δεν τον πείραξε το drontal όμως τον ενόχλησε μάλλον το scalibor, είπε ο γιατρός να το αφήσω δύο μέρες να αεριστει. Κατά τα άλλα κάνουμε πλέον και αγκαλίτσες. Θα βάλω φωτογραφία. Και είναι το μόνο πράγμα μέχρι στιγμής που φοβάται ,το κινητό όταν το πας κοντά του δηλαδή όχι κάποιον ήχο (δεν το κατανοώ αυτο) .

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Ναι ο αλήτης , γενικά είναι πολύ ήσυχος, έχει και μια ηλικία βέβαια χαχαχα, είναι όλη μέρα, βόλτες και ξαπλες (ακόμα βέβαια τρέχει συνέχεια από πίσω μας, όποιος και αν σηκωθεί όπου κι αν πάει).

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Τα γραπτά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την προσωπική επαφή παρ' όλα αυτά θα το τολμήσω.

Ένα μέλος έγραψε αρκετά μηνύματα πίσω πως το σωστό θα ήταν να βάλεις μια ανακοίνωση μήπως και κάποιος τον έχει χάσει. Πιστεύω πως πρέπει να το κάνεις για ηθικούς λόγους άσχετα αν τον αποκάλεσα θησαυρό και ξέρω τι σημαίνει αυτή την στιγμή για εσάς. Είμαι σχεδόν σίγουρος, αν όχι βέβαιος, πως μαζί σας θα έχει την απαιτούμενη φροντίδα αλλά για εμένα το χειρότερο για αυτόν που φροντίζει ένα σκυλί είναι να το χάσει και όχι να του φύγει ( αποβιώσει ).

Θα μπορούσε κάποιος, πχ εγώ ο ίδιος, να μου αντιπαραθέσει πως αν ο προηγούμενος φροντιστής ενδιαφερόταν θα είχε βάλει τσιπάκι στο σκυλί και θα το είχε δηλώσει στο όνομά του αλλά η πραγματικότητα, η πιάτσα στον δρόμο, μου λέει πως δεν είναι όλοι ενήμεροι. Ίσως να τον πέταξαν στον δρόμο επειδή βαρέθηκαν ή να βρέθηκε στον δρόμο για πολλούς διαφορετικούς λόγους.

Ας σταματήσω εδώ.

Πολύ καλό το ότι οι εξετάσεις δεν δείχνουν κανένα θέμα :giggle:
Μην τον λες μπάρμπα στα οκτώ !! Παλικάρι είναι. Από εσάς κρίνεις ; :p:p
Δώσε ένα φιλί στον βαφτισιμιό μου

ΥΓ.
Είμαι ένας από τους "τυχερούς" που αναζητούσαν συγγενικό πρόσωπο 1ου βαθμού για πολύ καιρό μη ξέροντας αν είναι ζωντανός ή νεκρός.

• Like
Reactions: Aliki V. and vek

aleka1

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2021
207
374
66
Καλημερα νονε (το φιλι εδωθη στο βαφτιστηρι και ανταποδιδει:love:) @ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση. Παλικαρι βεβαιως εννοείται, ακους εκει να μην κρινω απο μας :LOL::LOL: , δεν ξερω ισχυει το επι 7 τα χρονια του σκυλου?? Αν ναι τοτε ειναι και μικροτερος:giggle:.

Λοιπον μαζι μου παντα θα τολμας να μου λες το οτιδηποτε και χαιρομαι να συζητω με ανθρωπους που ξερουν κατι παραπανω. Ναι το ειδα που μου εγραψε ενα μελος να ψαξω σε σελιδες με χαμενα ζωα και να κανω δηλωση στην αστυνομια. Και ηταν οντως μια μαχαιρια για μενα. Ομως το σκεφτηκα πολυ, γιατι δεν θα ηθελα να ειμαι στη θεση καποιου που εχει χασει το ζωακι του. Εβαλα τα παιδια μου να ψαξουν στις σελιδες του facebook (γιατι εγω δεν το ξερω) δεν βρηκε κανεις τους καποιον σκυλο που να μοιαζει στον tesoro μου. Ας πουμε οτι ο πρωην ιδιοκτητης δεν ξερει απο facebook και ειχε βαλει καποιες αφισες. Λογικα θα επρεπε να ειναι στην γυρω περιοχη (ποσο μπορει να απομακρυνθηκε ενας σκυλος απο εκει που χαθηκε δεν ξερω). Ρωτησα στο πετ σοπ, και φυσικα μου ειπε ο ανθρωπος, αν ειχε παρει το ματι μου κατι θα ειχα επικοιωνησει, αφου εδω γυρναει απο τα χριστουγεννα. Συν του οτι δεν ειχε μικροτσιπ (ενταξει βεβαια αυτο ισως να μην λεει και πολλα, κι εγω αν δεν λυσσαγατε μπορει να μην ειχα βαλει). Υποθετω οτι απο τις συμπεριφορες του που σας λεω θεωρειτε οτι μαλλον δεν ηταν και παντα αδεσποτος (ισως και απο το θεμα υγειας, αν και αυτο πολλες φορες δεν ισχυει). Εγω τωρα τι αλλο να κανω το κερατο μου?? Πες μου. Να παω και στην αστυνομια να δηλωσω οτι τον βρηκα?? Να το κανω αν νομιζετε οτι μπορει να βγει ακρη, τι να πω. Αλλο θεμα τωρα. Ας υποθεσουμε οτι καποιος εχει δηλωσει οντως οτι τον εχασε και τον ψαχνει. Πως αποδεικνυεται κατι τετοιο?? Δεν τολμω να ρωτησω πως τον δινω εγω πισω.......

Και οι αποριες της ημερας τωρα. Τη σιτρονελα ποτε την ξεκιναμε?? Και ειναι απο τα πετ σοπ καλυτερη απο το autan ας πουμε η του Κορρε (εχει κατι πολυ καλα) που βαζουμε κι εμεις?

Μου ειπε στο πετ σοπ να ψεκασω κηπο κλπ με frontline προληπτικα. Ειναι σωστο/καλο??

Υ.Γ. Χαιρομαι που βρηκες τον ανθρωπο σου, ειναι πολυ συγκινητικο, θυμαμαι σαν παιδι που ακουγα στο ραδιοφωνο τις αναζητησεις του ερυθρου σταυρου, και παντα με στενοχωρουσε.

Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
529
49
Αχ κυρια Αλεκα..είστε τόσο γλυκιά. Νομίζω ότι 3 μήνες αφημενος εκεί, κάποιος θα είχε πάρει είδηση ότι τον ψάχνει κάποιος. Θα είχε μια αφίσα, κάτι. Δυστυχώς μπορεί να μην έφυγε μόνος του..να τον έφυγαν..
Εγω πιστεύω ότι με αμπούλα μηνιαία, κολαρο αντιπαρασιτικο και σιτρονελα ειναι μια χαρα ( αν και να ξέρετε ότι η στρώνεται κρατάει 20-30', οπότε θεωρητικά θελει ανανεωση). Εγώ πέρσι πήρα μια απλή από pet shop. Φέτος της πήρα μια βιολογική για σκυλιά απ το φαρμακείο ( βασικά ήθελα να συμπληρώσω τα δωρεάν μεταφορικά χαχαχα). Καλό είναι τώρα που αρχίζουν οι ζέστες να την ξεκινήσετε. Κι εγώ γι αυτό την πήρα τώρα.
Μην ξεχνάτε να μας ανεβάζετε που και που φωτο του. Τον αγαπήσαμε τον τενόρο.. κι αυτόν κι εσάς!